Saturday, February 19, 2011

Misai merupakan satu jenis bulu

                      Gambar dipilih secara random . Dan ternyata gambar ini sesuai 

 Entri kali ini berkenaan bulu-bulu .
Jangan baca kalau anda geli . Ini satu amaran !

Jam terus berlalu tanpa menunggu aku , "Arggghhh ! Dah lambat nak clock in"
Terus melulu ke komputer dan memasukkan nombor ID . Fuhh , nasib baik sempat .
Kalao waktu pagi , automatically akan terjumpa dengan Miss Kartika .
Dia nie manager aku . Dia nie agak tegas dan kelakar orang nya . Pandai speaking cina .
Dia paling pantang kalau pekerja dia berpakaian tak kemas . Lagi2 mengenai kebersihan diri 

Ada satu hari tu dia tegur aku , aku dah mula cuak . Macam2 dah dalam kepala otak aku nie
Eh dia nak marah aku ke ? Apa silap aku ? Nak kata lambat , x juga . Ermmm . . . . .

Miss : Ariff , Ariff , sini kejap .
Me : Ada apa erk Miss ? ( cuak , gelabah , meroyan , nak terkencing pon ada )
Miss : Misai banyak panjang lah Ariff . Bila mao potong itu misai ?
Me : Eh panjang ke ? ( Sambil meraba-raba misai aku ) . Nak kena potong ke ?
Miss : habis tu , x kena potong ke ?
Me : Kena kena kena ( melemparkan senyuman fake )
Miss : Dah besar la awak erk . Ada misai . Kira dah matang .
Me : =_='

Kata orang , makin di cukur , makin lebat nanti .
Sebab tu aku x cukur . Lagipon misai aku xde lah lebat mana pon .
Ala-ala hidup segan mati x mau . Sikit dan jarang-jarang . Dari jauh x nampak pon .
Pernah dulu aku cukur misai aku , ayah aku marah macam aku dah buat kesalahan besar je
Sensitif betol pasal hal-hal misai nie . Mungkin dia takut anak dia misai lebat kot . Hahahaha
Aku tengok orang bermisai pon aku geli ( maaf saya x maksodkan sapa2 )

FAKTA : Ayah aku pon bermisai jugak =_='

Masa hari raya , memang adat orang Melayu bersalam-salaman sesama ahli keluarga .
Bermaaf-maafan , kiss sana kiss sini . Ayah aku cium aku ? Uwaaaaaaa . . . .
Terasa bulu-bulu tu kena muka aku . Tapi x apa lah .
Nak tunggu bila lagi ayah aku cium pipi aku . Hari raya je lah .
Nak harap kan hari lain ? Hampehh je .
Salam cium tangan , peluk x sampai 3 saat lepastu blah .
Kalau dengan ibu aku lain sikit . Mesti kena cium pipi .WAJIB !
Kalau peluk , dah macam x nak lepas dah . Anak emak lah katakan . Hahahaa .

p/s : Aku belum cukur misai aku pon , sorry Miss Kartika :)

11 comments:

  1. haha. terbahak bahak ite kat sini ^^

    ReplyDelete
  2. pakwe ida ade misai ? hahahahaha
    soalan apakah ini ~

    ReplyDelete
  3. hahha..
    lawak la arip..
    pecah perot aku dibuat nye..
    wakaka

    ReplyDelete
  4. haziq : jangan panggil aku arip . x berape berkenan . huhu

    wean : ^,^

    ReplyDelete
  5. ouh .. sayangnya kalau kau cukur misai.. T_T
    *teringin mau tgk zharif versi datuk k.. lalalala~ *

    ReplyDelete
  6. Puteri , u will never see me like datuk k . Coz i dont want to be like him even he married one of the most femes people in malaysia .

    ReplyDelete
  7. Kau ni ? Pelik-pelik je . Bhahaha ~

    ReplyDelete
  8. Wierd is unique n unique is rare . Hahaha

    ReplyDelete
  9. anda ditag : http://farhanamasdo.blogspot.com/2011/03/contest-jom-cover-mulut.html

    ReplyDelete
  10. Farhana , thanx for the tag . Tp sy x leh nk join . Komputer still rosak . Tarikh tutop 16 march kan ? Kalao sempat sy join oke . Thanx :)

    ReplyDelete

Home