Friday, March 25, 2011

Mengulangi SEJARAH !

Seperti sudah sedia maklum , keputusan SPM bagi calon-calon 2010 telah keluar .
Keputusan aku ? Boleh tahan lah . X teruk dan x juga gempak . Kira sederhana lah .

Sedikit kecewa sebenarnya sebab Tasawwur Islam dapat B+ .
Aku rasa macam nak hentak-hentak je kepala aku kat dinding .
Malam sebelum ambil keputusan , aku terlampau yakin sangat subjek nie dapat A .
Betul kata ibu aku , " jangan terlampau yakin "

Biology pon aku dapat B+ . Menjerit aku , " Kenapa x A ?!! "
Tapi aku x kisah sangat sebab selama nie pon aku x pernah dapat A .
Cuma dalam banyak-banyak subjek sains , aku paling suka subjek nie .
Kenapa ? Sebab aku nak jadi doktor . Jadi subjek nie kene strong .

Malangnya , jumlah C aku lebih banyak daripada B  (=_=')
Arab , Chemistry , Addmath , berkumpul dekat C+ . Physic pulak tercicir dekat C .
Tapi , aku gembira sangat-sangat . Sebab x ada D . Alhamdulillah ~

A aku mendominasi carta . Yeay ! I got 6 A's . Alhamdulillah lagi ~
Quran sunnah dapat A+ , tekejut aku . Math dapat A sahaja .
A- aku ada empat . B.Melayu , English , Syariah Islamiyah dan Sejarah .

Sejarah aku A- ? Hahahaa . Nie lawak , nie lawak . Mungkin rezeki kot .
Awal-awal lagi aku bagi tau orang yang aku x akan dapat A . Tupp2 dapat A . Alhamdulillah ~

Aku nak cerita pasal esei English aku boleh x ? Boleh laa , boleh laa ? Yeay ! Hahaha .
Kepada pelajar SPM 2010 , ingat lagi x soalan nie ,

           " Describe the most popular student in your school "

Aku pilih soalan nie . Aku karang lah karangan tentang budak popular kat sekolah aku .
Aku buat cerita tentang Anne . Budak paling berpengaruh kat sekolah .
Aku singkat kan je lah cerita nya erk .

Aku pelajar baru - Nampak Anne - Suka dia diam-diam - Anne sombong , cantik , kaya , pandai , anak guru disiplin , ramai kawan , suka berparti - Balik berparti , Anne kemalangan - Kaki patah - Muka calar-balar - Kawan-kawan Anne x nak kawan dengan Anne lagi - Aku mula rapat dengan Anne - Jatuh cinta - Tamat  .

Kelakar kan cerita nya . Hahahaa . Ini lah esei yang aku buat masa jawab paper English .
Sorry Anne , guna nama kau x bagi tau . Cerita nie hanya rekaan sahaja :)

                                   2 budak baju merah yang duduk tu bukan pelajar SPM

Bagi pelajar yang macam aku nie , kira okay lah dapat keputusan macam tu .
Aku nie kuat tidur dalam kelas . Lagi-lagi dalam kelas sejarah .
Semua orang sibuk belajar , aku sibuk tidur . Dahlah aku duduk paling depan kat kelas .
Tapi semua cikgu sudah sedia maklum . Zharif Azis , budak kuat tidur dalam kelas .

Lagi satu , aku nie kuat online . Masa nie Myspace masih hot . Hahaa .
Kawan-kawan aku punya lah sibuk dengan buku , aku sibuk dengan online .
Apa-apa pon , tahniah 5KAA 2010 . KITA semua berjaya ! 

                  " I should not publish this post actually "
                                        

13 comments:

  1. amboii siap tulis 6A2B4C =)

    yeay kau x de D !
    yeay aku x de C !

    hahha

    tahniah ;D

    tgk,tidor2 dlm kls pown dpt 6A,cbe klw usha lebih skit lgi,msti A kau byk! wuu

    ReplyDelete
  2. adi nak jugak : 7A5B :)

    best nya lahh xd C . boleh pergi mesir nie .

    tahniah juga adi :)

    cikgu hasni mest bangga dengan aku . dah lah selalu tidur dalam kelas dia . dia sibuk ajar sejarah , aq tidur plak . hahaha

    ReplyDelete
  3. wahh CEMERLANG nampak...Tahniah beb..huhuhu..:)

    ReplyDelete
  4. tahniah,
    hehehehe,
    walaupun sbjek science xok,btw,ko cam aq r,suke bio,huhu,aq pling xsuka kimia,pas nie ko jd ustaz r,kuang2, . . .

    ReplyDelete
  5. thanx :)
    memang x oke sangat kan subjek saens aku . tp x apalah .

    yeay ! fathi suka bio . *tetibe excited . hahaa

    aku pon x suka kimia . hoho .
    penink dan memenink kan .

    ReplyDelete
  6. hate kimia n add math.!!!!!!!!!!!
    walaupun aku blajar kat u ada Calculus,err,
    errr,math merapu. . . .
    pening2,
    huhuuhuhu. . . .

    ReplyDelete
  7. hahahaha..

    "I should not publish this post actually"

    opss,, kenape publish??hoho

    ReplyDelete
  8. TERR ... hahaa .
    ermm slalu lepas publish , sy post kat fesbuk , tp entri kali nie . sy x post kat fesbuk pon .

    ReplyDelete
  9. Get up to 100000 forum backlinks with our backlinks service & massive targeted traffic
    Get great web traffic using best backlink blast today. We are able post your custom message up to 100’000 forums worldwide, get thousands of backlinks and large targeted online web traffic in very short time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!!
    Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now:
    backlink service

    ReplyDelete

Home