Monday, April 25, 2011

Book fair ? Damn bored yaww !

Minta off hari isnin dengan supervisor semata-mata nak pergi book fair . Terima kasih Kak Ili .
Aku pon dengan sexcited nya keluar lah dengan si Adil dan Syazwan nie . Huhu .
Kami pergi bertiga je . Yang lain busy . Menyampah ~

Semangat bangun pagi-pagi pergi beli topup dekat Petronas . Al-maklumlah , nak berjalan jauh .
Parking motor dekat rumah syazwan then bertolak jam 6.30 pagi ke stesen keretapi .
Masa dalam kereta , baru perasan yang handphone tertinggal dekat bakul motor . Damn !
Buat penat je aku topup . Tup-tup tertinggal pulak . Mujur letak motor dekat rumah Syazwan .
Buat nya aku parking dekat Banting , confirm lesap handphone aku tu .
Zharif Azis nie pon satu . Pelupa bebeno macam kakek-kakek nenek-nenek . Haihhhh ~

Sampai je dekat stesen kereta api , aku dah x semangat dah . Macam xnak pergi je .
Tapi dah sampai , nak buat macam mana . Pergi je lahh .

                                                            Monyok je tunggu keretapi

Naik je train terus tertidur . 70 minit naik train nie nak ke KL . Lama jugak lah aku tidur .
Penat sangat weyh . Balik keje pukul 1 pagi , bersiap-siap pukul 6 pagi . Mana cukup rehat .

BTW , nie kali pertama aku naik train . Hahahaa . Aku memang ketinggalan zaman .
Okay , sekarang anda semua boleh ketawa kan saya .

                                        Semua busy main phone , aku busy dengan camera .

Sampai-sampai je , terus cari tempat makan . Hahaha . Lapar kot .
Pergi The Mall singgah McD . Habis makan terus pergi ke Dewan Merdeka .

                                                                Yeay ! Dah sampai :)

Mereka berdua dengan boros nya memborong novel-novel yang ada di situ .
Aku x minat baca novel , so aku x batak lah dengan novel-novel tu semua .
Buat sakit kepala je baca . Plus2 , membazir duit . Lebih baik beli makanan .
Aku beli lah jugak . Aku beli pon cuma nak beg nya je . Hahahaha .

                                                       Itu dia , sampai 2 aku beli . Hahaha

Dekat 3 jam jugak lah dekat dalam tu . Meronda-ronda cari buku .
Syazwan dengan si Adil nie sampai ber-beg2 buku dorang beli .
Paling banyak si Syazwan tu lah . Almost 300 hengget habis dekat buku je .

Pergi dekat kiosk Al-Hidayah Publication , korang mesti akan ternampak sorang mamat nie .
Fulamak handsome bhai ! Mata dia kaler kuning terang . Sexy tu .
Budak berdua tu sibuk pilih buku , aku sibuk curi-curi snap gambar mamat nie .
Tapi gambar asyik blur je . Plus2 nak cover daripada terkantoi . Hahahaha .

                                                                      Geram betul !

Last-last dapat jugak . Hahahaha . Nak tengok ke ? Tapi x berapa jelas sangat lah .

                                                Meet in person untuk hasil yang lebih baik

Yang penting handsome . Try la melawat dia dekat situ .
Jangan lupa mintak akaun Facebook dia sekali . Then bagi tahu aku okay . Hahaha .

Surau dekat The Mall busuk gila . Plus2 banyak pencuri . Haihhhh .
So terpaksa lah bergilir-gilir pergi solat .

                                                             Muka x ikhlas . Hahaha

Selesai je semua , terus pergi Kenny Rogers roaster . Mengidam nak makan ayam lagi .
Tapi , ada sorang minah nie , mulut macam $!@L  !! Even nak tegur pon , ada cara nya .
Ini x , muka dah lah ketat gila , x senyum langsung , cakap dengan customer kurang ajar .
Terus aku blah dari situ . Panas je hati aku . Huh !
Nasib baik aku x snap gambar kau , x pasal-pasal muka kau kat blog aku nanti .
Padan muka . Hahaha . Tapi aku baik . Masih boleh sabar lagi . Ececeyhh ~

Singgah lah Pizza Hut . Lama jugak dah x makan dekat pizza nie .
Terus order Island Supreme a.k.a pizza kegemaran . Pizza nie tiada tandingan nya . Yummy !

                                                                           Order !

                                                                   Waiting . . . . . .

                                                                          Gelojoh !

                                                                        Melahap !

                                                                Mintak bil , Omaigoshhh !

                                                                      Kekenyangan ?

Asal kenyang sudah . Makan jangan terlampau berkira . Hahaha .
Dorang berdua share pizza . Aku beli pizza untuk aku sorang je .
X nak kongsi-kongsi . Nanti x cukup . Hahahaha .

Balik beli tiket nak balik . Penat sebab kena jalan kaki . Jauh pulak tu .

                                                                        Penat konon ~

                                                                         Tunggu train

Tunggu punya tunggu , akhir nya sampai jugak train tu . 
Malang nya , kitorang salah train . Hahaha .
Naik train pergi ke Seremban . Nasib baik ada Pak Cik tu tegur-tegur kitorang nak ke mana .
Kalau x memang sesat dekat Seremban lah .

                                                                        Silap train ! 

Terus patah balik ambik train lain . Tunggu lagi =_='
Dalam train aku asyik tidur je . Tidur dekat bahu orang pulak tu . Haihhh ~
Aku mana lah sedar aku pergi lentok dekat bahu orang . Nama pon tidur mati .
Nasib baik bahu kawan aku . Kalau bahu orang lain ?Memang dapat penampar lah kan .

                                                                Serik naik train 

Cari stesen bas , then naik bas sampai lah ke Banting .

                                                                    Dalam bas :)

 Alhamdulillah sampai ke Banting dengan selamat . Huhu 

                               Jom jalan-jalan lagi !


8 comments:

  1. i just want to know , are you interested in men ? hehe . because , from your old old entries , i read and i see it , you're kind of interested in men . sorry if offended . if you don't want to answer is not any :)

    ReplyDelete
  2. Kagum dengan kehenseman mamat nie . Jarang ada lelaki hensem terlampau . Tu pasal menggedix nak amek gamba mamat tu . Hahaha

    ReplyDelete
  3. Aku tak batak nk tgk, aku batak nk komen :

    Dont blame about your cellphone ya :)
    hahha
    akhir kata,
    CONSTRUCTION

    ReplyDelete
  4. Oh , ko amik gmbar mamat tu masa aku tgh leka grab novel2 habiburrahman . rugi dol xbeli novel hbiburrhman ni punya byk2 . kah kah kah .

    Eh , mana ad kita patah balik . Kita cuma turun kat kl sentral dan tggu train ke klang je laa . Haiyo , wrong info .

    *Under Construction* =P xD

    ReplyDelete
  5. HAHAHA. salah train? ouh god. mmg penat lah kan. tapi cm best jew g situ..
    btw. org laki tu ada rmbut gulung2 lah. kita suka :)

    makan pizza sorg2 xnk share. mmg btol2 lapar lah kan. HAHA

    ReplyDelete
  6. adil : memang salah dirimu pon . hahahha .

    wan : saya lemah bab2 geografi . tp PMR saya A dalam geografi . apakah ? hahaha

    deeba : dia mamamt arab . rambut sume jenis gulung-gulung . hahahaa .
    bab makan , no share-share . hahahhaa

    ReplyDelete
  7. haha..nasib kte serupe cume kte dgn cousin kte prasan yg kteorg slh naek train ble da sampai KAJANG!nk menanges kot msg2 coz da dkt pkul 10 mlm time 2 and kteorg terpkse patah blik..pesta bku taon ni betol2 meninggalkn kenangan yg menyayat hati lah~

    ReplyDelete
  8. tau xp . tp xper . sesat ngan kawan2 , best . hahahaaa

    ReplyDelete

Home