Wednesday, April 20, 2011

Zharif Azis merayap lagi ?

Merayap kali nie , merayap versi baru .
Merayap sebagai seorang gigi besi . SHOW ME UR TEETH ! Hahaha .

 
                                                                        Malu lah ^,^

Kali nie merayap dengan orang lain . Bukan dengan budak-budak Vogue yang hari tu .
Keluar kali nie dengan Adi , Zuhair dan Fadzilah . Best sangat-sangat .
Dorang pon boleh tahan gila nya .

                                                                 3 orang awesome !

Pergi naik bas sebab dekat je Jusco Bukit Tinggi dengan Banting . 15 minit perjalanan kot .
Aku pon x ingat sebab lupa set jam . Hahaha . 

                                                               Menggedik di dalam bas 

Sampai-sampai je , dorang terus beli tiket wayang . Takut x cukup tempat pulak .
Maklumlah , yang nak tengok cerita Never say never whatever lah nie bukan sikit .
Ramai kot . Konon Bieber fever lah . Aku x kene pon Bieber fever nie .
Sebab aku x batak dengan JB . Tapi kalau jumpa depan mata , nak jugak ambil gambar .
Boleh canang satu Facebook . Hahahaha .

                                                 Never say never in 3D . Ada aku kesah ?

Waktu cerita tu nak di tayang kan lambat lagi , jadi kitorang sempat cari port makan .
Jumpa satu tempat yang special punya . Nasi goreng dia bermacam-macam jenis .
Sedap pon sedap . Yang penting murah ! Hahahaha .

                                                                        Jom makan ! 

Aku pon makan lah dengan penuh kesopanan . Aku yang habis paling lambat sekali .
Selalunya aku lah orang pertama yang habis makan . Sebab aku nie kuat makan . Hahahha .
Tapi kali nie , x boleh nak makan cepat-cepat sangat . Kene kunyah perlahan-lahan .
Habis makan je terus pergi bilik air , gosok gigi . Haihhhh =_='

Semua dah selesai , dorang bertiga terus pergi panggung sebab cerita tu dah nak start .
Tinggal lah aku sorang-sorang dekat situ . Sedih je :(
Aku x ikut dorang pergi tengok wayang sebab ibu aku x bagi .
Konon x nak lawan cakap ibu sebab tu sampai sekarang x pernah jejak kan kaki kat panggung .
Hahahaha . Agak ketinggalan di situ .

                                                              Pon boleh pon boleh =_='

Sorang-sorang pon best jugak apa . Boleh tangkap-tangkap gambar . Hahaha .
Pusing-pusing satu Jusco macam x ada arah tujuan ( Sampai sesat )
Lama-lama Zharif Azis pon bosan . Terus aku duduk dekat kerusi-kerusi yang ada kat situ .
Penat sangat . Entah macam mana , aku boleh tertidur . Hahahaa .

Bangun-bangun je , terus tengok jam . Kot-kot kawan-kawan aku dah habis tengok cerita ke .
Rupa-rupanya belum . Cerita tu 2 jam kot . Haihh rasa macam lama sangat je aku tidur .
Singgah pergi makan ABC kejap .

                                                                             ABC

Tengah sedap-sedap makan , tiba-tiba ada orang telefon .
Syukur Alhamdulillah , penantian aku sudah berakhir . Dorang dah habis tengok cerita tu .
Terus singgah kedai buku . Banyak pulak buku kat situ . Kitorang pon jadi pembaca tegar kat situ

                                                                       Comel x ?

Penat sudah baca buku-buku dekat situ ( Padahal tengok cover je ) , pergi jenguk-jenguk kedai baju .
Belek-belek , tanya harga and i was like , WHAT ??!!
Mahal sangat-sangat kot . Nak beli memang harapan lah kan . Baju semua berjenama .

FAKTA : Aku x suka ada pekerja ikut time nak beli baju . Annoying betul ! 

                                                     Tengok je okay . Beli nya x :)
 
Then singgah makan dekat Kenny Rogers Roasters . Saja nak cuba makan dekat situ .
Kata orang sedap , belasah je lahh . Asal perut kenyang sudah  ( Makanan dekat situ HALAL )
Dan harga nya memang terbaik la . RM 104 hengget . Dah agak dah . Mesti mahal .
Terus kira harga makanan masing-masing . Hahahaha . Buat segan je .

                                                                             Batak !

                                                                           Jakun !

                                                Sampai jilat garfu , memang x senonoh !

Jalan-jalan kalau ada duit memang best . Kalau x ada duit , nak jalan-jalan pon x semangat .
BTW , duit bukan segala-gala nya . Ececeyhh , ayat poyo je .
BTW stands for by the way not born this way okay )

25 April 2011 ada kawan ajak pergi book fair . Nak pergi sangat-sangat .
Nanti aku cuba minta off hari tu dekat manager aku .
Kalau dapat , memang berjalan lagi lah aku . Jom ramai-ramai pergi . Huhu .

                                                             ~ TAMAT ~

                                
                             Best nya ber-blogging !

20 comments:

  1. siriusli tak pergi tengok movie sebab mak tak kasi?!! woww respect nih!

    ReplyDelete
  2. bel nabilah : segan lah nak senyum . hahahaha .

    aisya : seriously . mmg x pernah . huhu :)

    ReplyDelete
  3. wah,, payah betul nak tgk ko senyum ek skrg ~,~"

    ReplyDelete
  4. hahaha . memang payah dah . segan :P

    ReplyDelete
  5. ala mana certa kes melarikn diri drpd restorn pastamania.
    FAKTA : kesian bangla dh bagi menu besar2

    ReplyDelete
  6. alaaa yg tu pon nk cerita jugak ke ?
    xda gamba nya lahh adi . hahahahaha .

    FAKTA : macam mana kita bole lupa nak ambik gamba bangla tu ? hahahahaa

    ReplyDelete
  7. senyum lah snyum lah. merayu dgn penuh kesabaran nie. HAHAHA

    awak anak yg baik. respect ouh !

    ReplyDelete
  8. amboiiii nanti kte nak join gak next time!!!!!!!!

    ReplyDelete
  9. Debab : :) dah senyum dah tu :)

    finaz : jom :)

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Wah , best . Tak ajak pun , Ishk ishk =P =P

    ReplyDelete
  12. aqilah : tenQ :)

    wan : sorry :( aq dah agak dh mesti kau akan kecik hati . sory sory sory .

    ReplyDelete
  13. Eh , takdelah . Rbu tu memang aku ada hal pun =)

    ReplyDelete
  14. yelatuuu :P sory okay :)
    yg penting isnin nie jad . aq dpat off hari tu .

    ReplyDelete
  15. tabikkk! memang terbaiklahh.. xbiasa masuk panggung, nak2 pulak alasan sebab mak xbagi.. memang anak 'soleh'! haha.. good boy..! sy besa masuk sekali seumur hidup.. n then kena marah.. kwang3.. xmasuk dah laa lepas tuu.. nonsen2.. ngee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai skang pon xmasuk lagi panggung wayang, ibu xkasi =)

      Delete
  16. x pernah masuk panggung? hurmm... sa ingatkan sya sorg ja budak yg x pnah msuk tmpat tu g..LOL! btw bgus tu dgar ckap ibu. ngee.. keep it up dude!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sampai sekarang still xpernah lagi tgok wayang =) thanx vyellyinda ^^

      Delete

Home