Monday, April 18, 2011

Zharif Azis VS Fatin Liyana

Tajuk gempak je kan . Padahal isi hampehh je . Hahaha .          
Entri kali nie aku nak bercerita tentang RM 1500 tu . Ingat lagi x ? Click here .
Aku dah dapat "Benda" tu . Hihi .
Saat-saat yang di nantikan telah tiba . "Benda" tu ialah pendakap gigi . Hahaha .
Kepada mereka-mereka yang teka-teka tu , terima kasih lah ye . Semua salah .

                   My picture with braces . Don't u see it ? Hahaa . Memang saja x bagi nampak .

Sekarang aku ada persamaan dengan si FL nie . FL pon pakai pendakap gigi .
Itu yang buat kan aku rasa sangat bangga . Gempak x ?

Impian nak pakai braces nie dah lama . Sejak darjah 5 lagi . Tapi duit x ada masa tu .
Sekarang barulah mampu nak pakai braces nie . Well , aku kan dah kerja . ( Poyo je )
Padahal x pakai duit aku pon . Hahahaa . Ibu aku yang support . Terkejut aku owhh .
Duit dah berkepuk dekat wallet tiba-tiba x jadi guna . Fuhh , selamat duit aku .

Kenapa nak pakai braces ? Sebab aku x selesa bila nak bercakap dengan orang .
Gigi aku agak jongang sedikit . Sikit je okay . X banyak . Hahaha .
Sebab tu aku x kene patah kan gigi geraham . Sebab kes aku x seteruk kes Halimah .
Halimah mana nie ? Halimah jongang la . X kan x kenal ? Nampak benor menipu nya ~
Unless gigi kau teruk , memang terpaksa korbankan 2 gigi geraham lah . Habis rongak :)

Harga deposit nya x ada lah sampai RM 1500 . RM 1000 je .
Ayah aku yang cari kan doktor nie . Ayah aku kalau bab-bab nak jimat memang paling hebat .
Sampai sanggup cari kan klinik paling murah .

Servis gigi setiap bulan RM 200 , sampai braces di tanggal kan .
Paling lama pakai braces nie , 3 tahun setengah . Depends on gigi masing-masing .
Doktor tu yang cakap , aku bagi tau je .

Harga yang aku jumpa , RM 5000 jumlah keseluruhan . Zahida Dental dekat Shah Alam .
Tapi harga yang ayah aku jumpa , RM 4500 . Memang terbaik la aku cakap .
Cuma klinik nie jauh sikit la , dekat Melaka .

Masa buat braces nie , memang terseksa .
Mulut ternganga 24 jam . Cuba bayang kan kalau lalat ada masa tu , x ke naye .
Tapi x sakit . Cuma lepas habis buat baru lah korang akan rasa sakit nya .
Sakit nya macam mana ? Rasa macam di tarik-tarik , di ketuk-ketuk .
Memang sakit . Percayalah !

Pakai braces nie banyak pantang larang . Antara nya ,
    * X boleh makan benda-benda keras .
    * X boleh gigit guna gigi depan .
    * Makan perlahan-lahan a.k.a penuh dengan kesopanan .
    * Makanan kena potong kecil-kecil .
    * Kene gosok gigi setiap kali lepas makan ( Guna berus gigi khas lagi )

Yang paling penting , nikmat nak makan hilang .
Asal korang gigit je makanan tu , gigi rasa sakit . Sebab gigi korang ketat sangat .
Memang sakit waa cakap . Tapi x apa , nak hensem selesa punya pasal , aku sanggup .

Tu belum lagi bila nak bercakap . Memang malu sangat-sangat weyhh .
Tambah-tambah kerja aku sebagai service crew . Memang terpaksa tayang gigi .
Masa nak ambil order , Masa nak greeting " Selamat Datang " mulut kena lah buka .
Sampai ada customer yang perasan , " Eh , sejak bila kau pakai gigi besi nie ? "

" Eh eh , kau sibuk pehal ? Nak kene gigit dengan aku ke ? " ( Dalam hati je )

Memang aku jadi bahan ketawa je lah kat tempat kerja . Sabor je lahh ~
Tapi x apa . Crew-crew dekat Pak Li merupakan penyeri hidup aku .
Ececeyhh . Ayat x boleh lagi skema ke Zharif Azis oi ?

                                             X boleh nak senyum macam nie lagi dah :(

p/s : Doktor tu puji aku . Dia cakap gigi aku bersih , x ada karang gigi . Bangga aku weyh :)

Jangan merokok !

15 comments:

  1. nak tgk gambar berusnya.noktah

    ReplyDelete
  2. sweet la pulak bile tgk gambar u ngn FL :)

    ReplyDelete
  3. adil : x boleh . hahaa . cari kat guardian .

    qeen : tenQ <3

    ReplyDelete
  4. Huyooo . Dah pakai braces . Aku yang nak pakai braces ni pun tak pakai lagi . Takde duit T___________T

    ReplyDelete
  5. farah , gigi kau kan elok . buat p nak pakai . membazir ja .

    ReplyDelete
  6. Wah,comey lah ti pakai braces.Saya pun ada buat kat melaka.klinik mana?

    ReplyDelete
  7. hensem dok gigi lame ko !
    hahahhaa..

    weyh, ko wat kt klinik mane?
    aku pown nak wat gak ....

    ReplyDelete
  8. http://www.facebook.com/pages/Fancy-elastic-ligature-for-braces/170105396356281

    CHECK OUT THIS PAGE!
    fancy elastic ligatures now in malaysia
    choose your favourite pattern mickey,flower or hello kitty in 25 choices of colours!
    there's also GLOW IN THE DARK ligature for your braces!
    WOW! be the first among your friends to have these cool fancy ligatures for your braces

    ReplyDelete
  9. owh....i pn dok area melaka...
    i nk taw ktner yew klinik tue...
    bley i survey...hehehehe...

    ReplyDelete
  10. salam..nak taw klinik kat melaka tu boleh??

    ReplyDelete
  11. Nak tau jugak klinik tu kat mana.. boleh share tak?

    ReplyDelete
  12. salam,,kat mana klinik kat mlaka ni ye,,

    ReplyDelete

Home