Friday, June 10, 2011

Ambek kau !

Perkara yang amat memalukan telah berlaku hari nie .
Sampai aku x tau nama letak muka aku yang x berapa nak handsome nie dekat mana .

                                                        Nak letak kat mana ? Ada idea ?

Aku kene tegur dengan lecturer fizik aku . Uwaaaa . Malu sangat .
Memang patot pon kene tegur sebab x hantar assignment .
Aku x tau nak print dekat mana . Portal KMPP pon x pernah bukak . Teruk kan aku ?

Antara teguran dia yang buat aku touching sangat .
" Sape nama kamu ? Cikgu nak potong markah kamu . Nak kene bagi tau ayah kamu "
" Kamu orang mana ? Setahu cikgu orang Selangor x buta IT "
" Lepas nie jumpa cikgu dekat unit fizik . Kamu x tau dekat mana ? Haihh kamu nie "

                                                                   Wekkk :P x heran pon

Kejam kot sampai nak bagi tau ayah aku . Siap nak lapor dekat Hal Ehwal Pelajar lagi .
Sebelom cikgu tu telefon ayah aku , aku dah telefon ibu aku awal-awal . Hahahaha .

Yang nie paling x leh bla . Tersangat toucing . Serious !
" Kamu x boleh duduk dekat bilik je . Kamu kene keluar , cari kawan . 
   Kene jugak tau tempat-tempat dekat dalam kolej nie . Kalau x susah "

Baru je aku updated entri pasal aku xda kawan dekat kolej nie .
Tup tup cikgu pergi mention plak hal nie . Depan kelas pulak tu .
Aku bukan x nak berkawan , aku cuma x tau macam mana nak berkawan . Kan beza tu .

Apa kene mengena soalan nie dengan x hantar assignment ?
" Kamu ada masalah keluarga ke ? Ibu dengan ayah okey ? "
" Adik-beradik berapa orang ? Kamu anak keberapa ? " 

Kan pelik tu . Tiba-tiba tanya hal keluarga . Aku pon x paham .

                                                     Muka cuak sebelom jumpa lecturer

Tepat jam 2.30 , lepas solat Jumaat , cepat-cepat pergi unit fizik . Nasib baik jumpa =_='
Aku ingat cikgu nak berceramah dekat situ  , rupa-rupa nya , dia tolong print kan untuk aku .
Ya Allah ! Aku rasa terharu gila kot . Malu pon ada jugak . Terima kasih cikgu :)

Muhd Shukri nama dia . Serious ! Dia lecturer paling handsome . Isteri dia tengah pregnant .
Dia nie lecturer kuliah aku , lecturer tutorial aku dan mentor kepada praktikum aku . 

Saya janji , saya akan siap kan semua assignment yang cikgu bagi , semua kerja tutorial
Walaupon saya langsong x minat fizik , walaupon saya x paham satu haper pon , saya cuba .

                                                     Buat muka insaf . Cikgu percaya x ?

                       ~ Physic , Please be nice to me ~ 

15 comments:

  1. hurm kesian habis...leturer hensem 2 x tahan....

    ReplyDelete
  2. ahaa! same2,, fizik? huh~ cam nak lari saje..

    ReplyDelete
  3. to faries : hhaaaaa . memang kenyataan :)

    bel nabilah : fizik susah kan .

    ReplyDelete
  4. life s a student mmg banyak cabaran o..

    ReplyDelete
  5. yess i know . but it's too tough for me :(

    ReplyDelete
  6. fizik memang tak best..hahaha...
    lecterur hensem tu..nasib baik kau ni lelaki XD

    ReplyDelete
  7. susah sangat . bukan sikit ja .

    ada jugak ke kes pelajar bercinta dengan lecturer ?

    ReplyDelete
  8. HAHA. ingatkan nk kena marah rupa rupanya dia tolong. best nye dapat ckgu cm tuu..

    buat assigment oke zharif ;)

    ReplyDelete
  9. tu la pasal . dah cuak gila masa tu .
    memang beruntung sangat . baik gila lah .
    lepas nie xnak tido dlam kelas dia . hahahaa .

    ReplyDelete
  10. kuatkan semangat kuatkan hati.
    Allah s.w.t always be by ourside. :)

    ReplyDelete
  11. itulah perasan hensem lagik..kan dah kena marah..mungkin lecturer tu sakit jiwa..

    ReplyDelete

Home