Saturday, July 16, 2011

Laptop =='

Selamat datang ke blog usang lagi bersawang nie =D
Layout dah tukar baru . Terkejot x ? Kalau terkejot , melatah sikit , OPOCOT ! 
Hah sekarang baru lah aku tahu yang korang tengah terkejot . Muahahaha .

                                         Muka batak masa awal-awal beli =='

Aku nak cerita sikit pasal laptop aku . Laptop aku jatuh katil jam 4-5 pagi tadi .
Terkejot sampai terbangon dari tidur weyh . Gelabah gila masa nie . Terus on laptop .
Alhamdulillah lah laptop okey , cuma agak sedih lah . Sayang kot laptop aku .
Dah lah x pernah jatuh sebelom nie . Tup tup jatuh pulak pagi-pagi buta . Uwaaaa .

Dan yang lagi sedih pulak , broadband aku tengah dok tercucuk kat tepi laptop tu .
Boleh korang bayang kan x kalau laptop jatuh dari atas , mana yang akan hempap dulu ?
Cepat jawab gunakan ilmu fizik . Eh eh tetibe subjek cikgu handsome keluar pulak .
Of course dari tepi kan ? Dan di sebab kan itu , broadband aku jadi bengkok . Damn !

                    Now dah dapat jawapan nya ? Haihh lambat betol korang berfikir =='

Dengan penuh kesabaran dan tawakal , aku berjaya meluruskannya balik . Alhamdulillah .
Everything was fine . Lappy safe , broadband safe . Thanx Allah .

Peringatan buat Zharif Azis !
 ~ Nak tidur , laptop simpan dalam beg . Jangan online sampai pagi-pagi buta .
 ~ Nak bangon subuh , set jam . Bukan dengan cara menjatoh kan laptop dari katil =='
 ~ Laptop jangan letak tepi katil . Orang bodoh je buat macam tu ( Tapi Zharif Azis x bodoh =D )

Nak cerita jugak pasal broadband aku nie . Pagi tadi , aku telefon Maxis .
Saja menggedik . Niat awal aku , konon nya nak maki hamun Maxis la sebab line lembab .
Then , a girl yang pick up the phone dengan suara yang manja . Terus x jadi . Muahahaha .

                     Shock sendiri by Zharif Azis . Baru ambek tadi . Gigih kan ?

Dia cakap , aku dah terlebih limit. Total dah 3.12GB . Data nie akan reset setiap 28 haribulan .
So nak xnak , aku kene lah pakai broadband aku yang lembab nie sampai 28 haribulan .
Yang hairan nya , bukan ke baru je berlalu 28 jun ? Kenapa still lembab ? Kenapa ?!!

Confirm company Maxis tengah gelabah sekarang nie . Muahahaha .
Cakap macam lah dorang baca blog aku =='

Itu jelah yang aku nak share . Nanti ada cerita , aku updated lagi ye .
Yang baik datang dari Allah , yang buruk datang dari syaiton nirajim . Muahahaa .


Eh sebelom tu . Nak mintak tolong satu benda nie . Pleaseee ( Zharif Azis tengah buat muka comel dia tu )
Korang click  SINI . Dah bukak , tekan butang " Like " . Dah tekan dah ?

                                                                       11A's

Like kan gambar kawan aku nie . Kalao korang malas sangat nak cari . Tekan je SINI .
A click won't hurt you . If u feel hurt , tell me . I'll kiss you right away . Ceyhhh ~
Macam lah dengan ciuman aku korang boleh pulih . Malah tersangkot kat braces aku adalah .
Terima kasih tau sebab sudi tolong " Like " kan . X ambek masa yang lama kan ? Hehe .

By the way , I'm so proud with you Syazwan . Glad to know you since primary school .
Nanti kalau kau dah famous or tengah amek award ke , sebut nama aku tau . Muahahaaa .
Permintaan melebih-lebih pulak Zharif Azis nie . Lempang =='

                                                   Morib dah cantek . Amboi x ?

34 comments:

  1. aku selalu letak laptop tepi katil....aku bodoh la kalau macam tu :D

    ReplyDelete
  2. eh jangan ckap diri sendiri mcm tu . x elok . kita label sebagai cuai . hah , sopan sikit . hahahaha

    ReplyDelete
  3. hahahaha... tu la pengajaran yg paling bagus :D i like that

    ReplyDelete
  4. klw lptopnye jatuh ke sbelah kiri, pd masa yg sama broadbnd ada dsebelh knan lptop, tidk akn ada apa2 kesan akn brlaku pd brdbnd tersebut.noktah.

    ReplyDelete
  5. dan ia jatuh bahagian di mana broadband itu sedang di cocok . ngerti kamu ( tanda soal )

    ReplyDelete
  6. hahahaa.... hebattt larhh.... tp stail owhhh lappy jtoh tp x jd pa pe.... hekkk3....
    p/s-->dh foloe kmo blikk...

    ReplyDelete
  7. tapi hati dup dap dup dap msa jatuh kan =D

    owhh thanx

    ReplyDelete
  8. laptop letak atas meja lagi selamat.
    dah like :D
    nnt kata dgn dia kalau dah famous sebut nama deeba jugak. #demand
    HAHHA :P

    ReplyDelete
  9. Ye ye , buat Zharif Azis dan Deeba , terima kasih banyak2 sbb bagi support x) x) x) Thanks you so much

    ReplyDelete
  10. alahai tido ngan laptop .. bahaya ..

    ReplyDelete
  11. alahai tido ngan laptop .. bahaya ..

    ReplyDelete
  12. deeba : memang selamat tp rasa x selamat jugak . kang ad org kopek pintu , naye je laptop kne curi .

    wan : wancomel wancomel a.k.a welcome =D

    qaseh : kannn , tersangat bahaya . tp buat jugak . muahahhaa ;P

    ReplyDelete
  13. tido dgn lappy ? syok laa.. hehe ~

    ReplyDelete
  14. syokk kann . sampai tidor pon tersepak lappy =='

    muahahahaaa

    ReplyDelete
  15. haha.
    batak tu spesies katak ke weh?
    =___=

    ReplyDelete
  16. haha, terbaik lah .
    err broadband bengkok boleh luruskan balik ? hebat ! haha XD

    ReplyDelete
  17. okey hizamirahim singgah , rasa mcm nak terjun tingkat 88 . time kaseh =D muahahaha

    hizami ; batak spesies beruk =D muahaha .

    afiqa : tempat nak cucuk kat lappy dia terbengkok . huhu =D

    rasa gembira x berhenti lag nie . time kaseh time kaseh =D

    ReplyDelete
  18. laen kli letak lgi ltop kat tepi katil oke ? hahaha btw thnks ! nsa don follback =) eih3 jap ! suka snap pic yerk ?? sama la kita ! *lari topik* =)

    ReplyDelete
  19. laen kli letak lgi ltop kat tepi katil oke ? hahaha btw thnks ! nsa don follback =) eih3 jap ! suka snap pic yerk ?? sama la kita ! *lari topik* =)

    ReplyDelete
  20. laen kli letak lgi ltop kat tepi katil oke ? hahaha btw thnks ! nsa don follback =) eih3 jap ! suka snap pic yerk ?? sama la kita ! *lari topik* =)

    ReplyDelete
  21. laen kli letak lgi ltop kat tepi katil oke ? hahaha btw thnks ! nsa don follback =) eih3 jap ! suka snap pic yerk ?? sama la kita ! *lari topik* =)

    ReplyDelete
  22. memang kasihan ah kalau laptp jatuh..pasni kene berhati-hati r beb..

    ReplyDelete
  23. miss purple : thanx . tersangat suka amek gamba . muahahahahaa .

    anif : oke . thanx btw =D

    ReplyDelete
  24. alahai you..
    dpt gf baru kew..haha

    ReplyDelete
  25. xpasal2 jd batak kan kalo komen..haha
    btw gud luck kat KMPP tuh..
    miss kmpp..hu3

    ReplyDelete
  26. jelesnya !! kwn aku tu !!!
    skrg aku lg bengap dr korg .. huhu

    ReplyDelete
  27. hahahaa , sabar aini . sumerang sama ja . beza nya usaha kita je . lag un , kau still pandai maaa .

    rezeki manusia lain2 . tu je .

    ReplyDelete
  28. huhu. lappy jatoh,melalak tak berlagu la. heyy. done followed u back!! :) tQ yep!

    ReplyDelete
  29. kannn =( sedeyhhh gilaaa . thanx yaww =D

    ReplyDelete

Home