Tuesday, September 27, 2011

Pesta tanglung TER-balik lagi =='

Assalamualaikum !

Setelah 1 jam berlalu , aku still x dapat nak buat ayat pendahuluan yang sesuai . 
So kita terus ke cerita nya lah erk . Malas nak fikir lagi =='

21 September 2011 , KMPP adakan mooncake and lantern festival .
Best memang best . Cuma yang x best nya , kamera aku buat hal .
Gambar semua x cantik . Kabur sana kabur sini . Errr rasa macam nak baling kat tasik je =='

Ini je gambar yang elok =='

Gambar hasil curi , maaf kan saya =='

Banyak persembahan malam tu . Ada pertunjukkan yoyo cina , breakdance , drama , nyanyi2 .
Paling best of course lah part joget-joget . Aku suka persembahan yang pakai baju kuning uh .
Serious best gila kot . Dorang menari smart . Awat x ajak aku menari sekali , sampai nya hati =='


Such a talented person yin yee nie . Dia classmate aku . Budak pandai okey .
X sangka pulak terer maen bende alah nie . Tersangat lah terer . Kagum !


Ini pon classmate aku . Pon budak pandai jugak .
Boleh menari breakdance , tabik spring gila lah aku kat dia nie . 

Okey itu je pasal Mooncake and lantern festival =) Hihi 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Ohh ye , minggu lepas kan aku TER-balik selangor lagi . 2 minggu berturut-turut balik .
Boleh koyak poket kalao tiap-tiap minggu buat macam nie .

Aku balik pon sebab ada hal penting . Dan yang paling syiok nya , tiket bas ditaja .
Nak aku ulang ? DITAJA ! So xde lah keluar duit sesen pon .


Seperti biasa lah kan , x sah kalau Zharif Azis balik selangor tanpa si Ummi nie .
Asal aku balik selangor je , Ummi mesti nak ikut balik .
Asal Ummi nak ikut balik je , mesti aku balik selangor . Peliks.blogspot kan ?

Sampai klang jam 8.30 malam . 2 jam setengah kemudian baru lah ayah aku sampai .
Terima kasih ayah . Zharif Azis really2 liked this =='


Actually aku kena hadiri anugerah kecemerlangan pelajar anjuran tempat kerja ayah aku .
Yang mana setiap pelajar yang di jemput , akan menerima duit .
Duit depends on how many A's kita dapat masa SPM dulu .

Satu A , 50 hengget . Subjek BM dan BI kalau A , dapat 80 hengget .
So total-total , banyak jugak lah yang aku dapat . Hihi .

Sape nak bagi duit senang-senang macam nie ? Dah lah dapat duit , balik ditaja pulak .
So memang x rugi apa-apa lah kan .

 Vogue 

Kat tempat kerja ayah aku , kene pakai kasut khas . So semua kasut luar xleh pakai .
Dorang bagi plastik nie dan suruh sarung kan kat kaki =='
Rasa macam bodoh je pakai bende alah nie kehulu-kehilir .
Nasib baik bukan aku sorang je yang kene pakai . Semua orang yang hadir kene pakai .

Petang tu aku pergi melaka servis braces . Kali nie aku pakai yang kaler merah .
Rasa sexy pulak bila pakai braces kaler merah nie =D
Budak-budak KMPP , kalau terserempak Zharif Azis kat mana-mana ,
Sila focus on my teeth ya . Dan kalao nak lebih jelas , mintak lah izin <--- Hahaha xde keje

Anugerah kecemerlangan - beraya bersama rashid - rumah terbuka kawan ibu - 
melawat kakak ngan adik dekat negeri sembilan - servis braces kat melaka .

Satu hari berjalan , sumpah penat .
Best bila dapat balik selangor . Aku rasa macam nak balik lagi lahh . Huhu .
Keje asek nak balik rumah je si Zharif Azis nie . Haihhhh ~

PESANAN PENAJA

Tulisan fathi cantekk dohh 

" Kepada budak-budak facebook yang bermurah hati nak pos kat aku 
apa-apa , ambek lah alamat kolej aku tu . Hihi "

Terima kasih fathi sebab sudi bagi kad raya dan baju kat aku . Serious terharu sangat =)
Faries pon ada bagi baju dekat aku . Terima kasih banyak-banyak .
Kalau ada nak bagi apa-apa lagi , bagi je lah erk . Tangan aku sentiasa terbuka =P

Terima kasih Fathi =)

Terima kasih Faries =)

Final exam dah dekat sangat dah . Aku still x cover banyak topik lagi .
Lecturer sume dok pakat ajar lelaju nak habis kan silibes ( x tau eja so aku eja ikut bunyi . Haha )
Kelas tambahan itu , kelas tambahan ini . Serious tension gila owhh .

Tajuk entri hasil gabungan 2 cerita sebenarnya . Satu Pesta tanglung , satu lagi Terr-balik lagi
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirajim .

Sekian ,

16 comments:

  1. warna kuning tu nama dia aniq hehe :p

    ReplyDelete
  2. satu aras , tapi x tau nama . hahaa =D

    ReplyDelete
  3. Syllabus la Zharif. Bukan silibes :)

    ReplyDelete
  4. oke thanx . akhir nya dpat gak ejaan yg betol . hahahaa .

    ReplyDelete
  5. HAHA i know :) He told me yang korang satu aras :p

    ReplyDelete
  6. fathi : =='

    aisya J : c2 2 1 <--- bilik dia

    ReplyDelete
  7. sorry lari topik sikit,
    sakit tak pakai braces? teringin teruk nak pakai, tp takut tak tahan sakit. :P n before pakai mmg kena cabut gigi dulu eh? appointment dgn doc cena ?

    -btw, selalu jumpa kat kmpp. tp tak berani ah nak tegur. ahahaha :P

    ReplyDelete
  8. msa first2 pkai memang sakit . nak mkan pon mcm nak xnak sebab sakit . tp bila dh lama2 , okey lah . xd lah sakit . cuma nikmat nak mkan tu hilang sebab x sume bende leh makan .

    owhh yg kes patah kan gigi tu , depends on our teeth sebenarnya . kalao kes yg trok , memang kne cabut kan gigi . mcm kes sy , sy x kne cabut .

    owhh budak kmpp jugak ke . oke2 . knapa lak x berani . sy xmkan org lah =P hihi

    ReplyDelete
  9. kannn =') comel sangat .
    perangai dia pon comel . hahaha

    ReplyDelete
  10. haha , tapi syioknya dapat balik selangor, jumpa faries . round-round , makan-makan . --,

    ReplyDelete
  11. apa motia pakai benda warna biru tu?
    Dah lah buruk. HAHA

    ReplyDelete
  12. sangat buruk kann =)
    maybe xnak bg kuman2 luar masok kot . KOT .

    ReplyDelete

Home