Monday, October 17, 2011

Capital "S" week

Assalamualaikum !

Study week dah pon bermula , so Zharif Azis , x sedar-sedar lagi ke ?
I want to change the term of  "study week" to "S week"

Studying

Somebody help me please ?

For sure lah kene study kan , exam pon dah dekat .
Kang x study apa pulak kata orang kampung . X gitu ? 
Semua nak dapat result bagus kan ? So study lah erk . 

Eh eh aku nie punya lah nasihat kan orang , kau tu ada study ke Zharif Azis oi ?
Errr kita skip dulu lah erk soalan nie . Segan lah nak jawab . Hihi 

Sleeping

z z z Z Z Z Zharif Azis . . . . 

Ini perkara wajib yang perlu dilakukan . Tidur dapat merehatkan segala anggota tubuh badan kita .
Kalau anggota badan kita penat , macam mana otak nak berfungsi dengan baik ? 
Ewahhh bermadah pulak Zharif Azis nie . Lempang sikit =)

Tapi terus terang wa cakap sama lu brader , time nie jelahh dapat tidur lama-lama .
Jadual kat matrik pack sangat . Nak dapat tidur lama tu memang jarang sangat .
So guna kan minggu ini sebagai minggu membalas dendam . Hahahaha

Skype-ing

Kawan baik facebook =)

Skype juga merupakan antara benda wajib yang perlu kita lakukan untuk mengubat rindu di hati .
Skype lah dengan family anda , sekiranya mereka duduk berjauhan . 
Itu pon kalao family korang maju reti guna komputer . Boleh lah ber-skype2 .
P/S : My mom x tau sangat guna komputer . Sedihh nak naneshhh . Uwaaaaa

Youtube x bukak langsong demi untuk menjimat kan penggunaan broadband . 
Supaya dapat skype dengan lancar . Sila kagum sekarang =)

Sexy-ing

This is not me ! ( Tolong percaya )

No no no ! Jangan pernah sesekali lakukan ini . Sangat x boleh . Haram u know !
Lebih-lebih lagi dekat matrik nie . Kita datang sini untuk apa ? Untuk belajar kan ?
Jangan nak mengade-ngade , tergedik-gedik nak pakai seksi-seksi kat matrik .

Mata laki semua nya agak liar . Begitu juga saya . Err malu nya nak mengaku (Tutup muka)
Labuhkan tudung anda , longgar kan baju-baju anda . Xmo cekci-cekci . Allah marah =)

Solat

Elehh tomei nya Zharif Azis nie =='

Dah study tu , jangan sampai tinggal solat . Solat 5 waktu kene jaga .
Baru lah apa yang kita baca , dapat keberkatan dari Allah .
X lupa juga , jangan lupa mengaji , solat-solat sunat selok-elok nya di buat .
Supaya dapat menampung ibadah-ibadah wajib kita di akhirat sana .

Okey dah cukup . Aku x tahan baca ayat skema ayam aku nie . 
Mesti antara korang semua dah ada yang termuntah-muntah kan sekarang ? 
( Aku tulis nie x bermaksod aku buat , so jangan pernah cakap " macam lah kau buat zharif azis oi" )

---------------------------------------------------------------------------------

Ini je yang dapat aku senarai kan , banyak lagi sebenarnya , tapi malas pulak nak mengarang .
Yang pasti , jaga kesihatan , jangan sampai x makan okey =) 
Ber-facebook itu pasti . Hidup tanpa facebook ibarat hidup tanpa oxygen . Amboinyaa peribahasa

Pagi tadi ada taklimat peperiksaan dekat dataran , agak panas . 
Aku duduk betol-betol dekat tempat matahari terbit , Memang best lah cerita dia kan .
Habis x comel dah . Berpeluh sana-sini . Tapi jangan risau , berpeluh itu sexy . Muahahaha

Slip peperiksaan =)

Sape periksa dekat bilik tutoran 30 ? Kita satu bilik . Hihi .  See u there
Jangan tiru aku tau sebab nya aku pon 2x5 blurr macam korang =='
Tapi kalau kertas objektif tu , jangan lah kedekut x bagi tengok . Sharing is caring kan ?

Buat Tuan pengarah , En.Khairi Bin Jalun (KJ) , terima kasih di atas ucapannya pagi tadi .
Ucapan yang cukup panjang dan Zharif Azis memang suka sangat . Serious x tipu .
Rasa macam nak hentak-hentak kepala kat dinding ja =='


Oh ye KJ , baca mesej yang saya terima nie . Salah satu pelajar anda sedang memerli anda . 
Cepat bagi hukuman dekat Mokcikk Ummi Hanni =) 

PESANAN PENAJA


" How's about my heart ? "

This post is actually just for fun . Coz we all usually get stress during study week .
So let us rest our mind for a while by reading this post , take a deep breath .
And shake our body a little bit . Enjoy !

Makin dekat nak exam , makin aktif pulak aku ber-blogging nie . Apapon x boleh =='
Yang baik datang dari Allah , yang buruk tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

11 comments:

  1. lagu blog sebananrnya lagu fav dibah ;') nak nangis tahu dgr lagu tu. hmm :/ tiba2 nak emo jiwang jiwang pulak dibah nie. HAHA

    GOOD LUCK EXAM. POINTER BG MANTAP PUNYAA okee. Zharif boleh :D

    #first time tgk abang zharif kita seksi seksi. HAHA

    ReplyDelete
  2. sedih kan lagu nya , msa first dengar je terus jatoh hati kot dekat lagu nie .

    Thanx deeba =) insyaAllah akan cuba sedaya upaya untuk dpat pointer terbaek .

    rasa malu pulak tetibe . uwaaa . hahaha

    ReplyDelete
  3. seksinya ka seksa, bahaya la kau letak pic cam tuh kat internet, sekian :).

    ReplyDelete
  4. gudluck buat elok2 k! bittaufiq wannajah!

    ReplyDelete
  5. fathi : terima kasih nasehat , saya tau tu tp tp tp saya malas nak edit entri nie blek la .

    shahirah : thanx =) aminn

    ReplyDelete
  6. amboihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  7. Zharif, one days ikha buad entry untuk u. sbb awak kawan yg tak segan pandang ikha time iftar Maria Elena haha. peace.

    ReplyDelete
  8. sebab ikha telampau comel kot =) hihi
    duduk depan kita pulakk . mna lah x pandang kan

    ReplyDelete

Home