Thursday, October 27, 2011

Menjawab soalan ?

Assalamualaikum !

Study week tamat sudah , besok bermula lah final exam semester pertama .
Sangat tension , banyak lagi topik belom cover .

Boleh ke aku jawab nie ? 

Paper english last week pon macam apa entah aku jawab .
Masa amat mencemburui aku . Nak buat essay bagi 1 jam 30 minit je ? 2 karangan pulak
Apa nie bro , gua nak buat ayat pendahuluan je ambek masa 10 minit . Agak-agak lah bro

Soalan nya sama lah dengan soalan MUET speaking aku . It's about social networking sites
Masa MUET hari tu , aku ingat lagi aku cakap macam nie ,

" For a shy person like me , i do blogging to express my feeling " 

Kemain senyum je aku masa tu , sebab aku dapat points on social networking sites .
So aku fight betol-betol masa discussion tu , x nak kalah lah katakan . Kesimpulannya ,
" Social networking sites is the most suitable for youth like us to express our feeling "
Aku punya points dijadikan kesimpulan masa akhir discussion tu . I won baby !

Actually x penting pon menang kalah ==' , yang penting how u elaborate ur points , itu je .
Cuma rasa puas je lahh sebab berjaya mempertahankan points kita daripada di bangkang .
Sape yang ambek MUET speaking test pada 19 november jam 7.30 pagi mesti gembira kan ?


Okey , sekarang masa untuk menjawab soalan . Aku telah di tag oleh cik deeba comel .
So aku nak kene balas tag lah kan , alang-alang dah buat post nie . Terima kasih tag =)

1- How many brothers and sisters ?
Adik-beradik aku ada 5 je . 1 lagi dalam proses , eh ye ke ? pandai-pandai je aku nie .


2- What is ur bestfriend date of birth ?
I got many best friends tapi yang paling rapat semestinya lah budak yang lahir pada 13 jun 1993 .
Orang nya adalah secret . Pandai-pandai lah korang teka birthday sape yerp . Hihi

3- Do u love cat ? 
Aku sangat suka kan kucing =) Ada banyak sangat kucing kat rumah aku . Almost 15 kot .

4- What is ur mother's name ?
My mother's name is Rahayu Bte Ahmad . Hampir sama dengan nama mak mertua . Opss !


5- Do you have an account facebook ?
Kau gila budak sekarang x ada acc facebook ? Semestinya ada ----> Zharif Azis Hensem

6- How much followers do u have ?
Ada la dalam 400+ ketul je . Kalau ramai followers pon tapi dorang x baca blog kita , apa guna ?

7- Do u love photography like me ?
Sangat suka . Sebab nak jadi model jauh sekali so feeling-feeling model pon jadi lah =='

8- Who is ur favourite artist ?
Aishwarya Rai ( Miss world 1994 ) Unik sebab jarang indian people ada kaler mata macam dia .


9- Iphone 4 or Ipad 2 ?
Kalau aku pilih pon bukan korang nak belikan untuk aku kan ? Aku x mampu dan aku sedar .
But I prefer Iphone 4 than Ipad 2 . Datin-datin di luar sana yang sudi sponsor , pliss call me ya =)

10- What is ur favourite tv programme ?
America's Next Top Model kot . Errr malu nyaaaa . Kenapa mesti tanya soalan nie , ishhh !
Aku suka tengok model-model tengah catwalk . Try tengok Molly from cycle 16 last episode .
Dia pakai baju kaler merah dengan spec mata besar , pergghh ! Sexy siot gaya jalan dia . Bye

11- What are your sweet memories with ur friends ?
Main baling-baling tepung masa birthday party Diela Cifela =) First time kot buat macam tu .


Fuhh , soalan SPM pon x susah macam nie . Sape-sape nak join , cuba lah jawab .
Malas nak tag nama sebab x tau nak tag sape .


PESANAN PENAJA !


" Skema itu hot "

Ada macam Katy Beth Terry tak ? Hahaha .
Okey ini last post for this month . I am really2 sure . Seee ya !

Yang baik datang dari Allah , yang buruk tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

8 comments:

  1. thanks zharif. part comel tu dibah cuma boleh senyum sorang sorang bawah bantal je lah. hikhik ^_^

    ReplyDelete
  2. Singgah sni bace entry anda.. ehek! ^^

    ReplyDelete
  3. Hello, everything is going perfectly here and ofcourse
    every one is sharing facts, that's truly good, keep up writing.
    Feel free to surf my website www.youtube.com

    ReplyDelete
  4. Ahaa, its nice dialogue about this piece of writing at this place at this website, I have read all that, so at this time me also
    commenting here.
    Feel free to visit my weblog :: Work from home

    ReplyDelete

Home