Thursday, October 13, 2011

Speak up for MUET !

Assalamualaikum !

Tau apa itu MUET ? x tahu ? Dah agak dah mesti korang x tau .
Apa yang korang tau ? Online je tau kan . Errr

Apa itu MUET ?

MUET stands for Malaysian University English Test .
MUET merangkumi speaking , reading , listening and writing . Ambekk kau !

Speaking test aku next week . Reading , listening and writing semua tu next month . Huh =='

Schedule

So , starting from now , i need to speak using english language you know .
Sorry Bahasa Melayu , i need to lupakan you buat sementara waktu .
Nampak x yang aku nie perosak bahasa ? Slap , DUSH DUSH !!

Aku kene buat MUET nie betol-betol sebab nya MUET lah harapan kedua aku .
As everybody knows , not everybody actually , aku teringin nak sambung study on TESL .
Sebab nya aku minat kos nie . Boleh jadi lecturer english or cikgu english sekolah menengah .
Lagipon , aku memang suke berhabuk speaking english sorang-sorang . Muehehe .

My bapak sedara ( En. Abdul Razak ) pernah berkata ,

" Alaa , kau jadi je cikgu macam bapak . 1.30 petang dah balik rumah . Cuti pon banyak . 
Ajar pong pang pang ping , kelentong itu ini , goyang kaki , dah balik rumah . 
Lepastu gaji masuk . Habis cerita , xd tension pon "

FYI : I call my bapa sedara " bapak " . All my cousin also do so . Clear enough ?

Bila pikir-pikir balik , betol jugak cakap bapa sedara aku nie .
Tapi , aku sebenarnya nak amek Dentistry course sebab nya aku nak jadi doktor gigi .
Dgn harapan , semua manusia dapat senyum dgn yakin tanpa ada cacat cela di gigi mereka
Suci x niat aku ? Suci sangat kan . Sebak pulak bila baca . Huhu

Ini lah cita-cita aku sebenarnya . I wanna be a dentist . Dan pernah lah satu ketika , 
aku mengimpikan untuk merangkul gelaran " doktor gigi paling sexy kat dunia "
Ya Allah , sampai ke situ aku berangan . Terok nya Zharif Azis nie .

Am i sexy enough to get the tittle ? huh =='
( zaman-zaman kegemilangan time x pakai braces . Hensem jugak aku rupanya )

Lagi pon , ibu aku memang nak sangat tengok anak laki sulung dia nie jadi doktor .
Aku x sanggop nak kecewa kan harapan dia . But i know myself .
Pemalas , asyik online 24 jam ( kalau broadband laju ) , menggatal sana-sini . Ewahh 
Rasa macam dah terkubur je harapan untuk menjadi seorang doktor gigi paling sexy =='

" X apa , ibu percaya zarep boleh buat " - Ibu

Ibu aku nie baik sangat dekat aku . Selalu bagi support kat aku . Aku je yang jahat .
Kalau aku call ibu aku , mesti nak mintak duit . Suruh bank in duit lah , topup kan lah .
Tanya khabar pon x terus mintak duit . Haihhh zalim nya Zharif Azis nie . 
Lepas nie nak call ibu lah , tapi ibu kene call zarep balik tau . Sebab nya nak jimat kredit =)

Tengok ! Zharif Azis berlaku kejam lagi =='

PESANAN PENAJA


" Cita-cita biar tinggi tetapi biar lah yang mampu di capai "

Pejam celik pejam x celik-celik , semester 1 dah nak sampai penghujung nya .
Rasa macam sekejap sangat . Alhamdulillah , sebab nya aku x tahan duduk dekat penang nie .
X sanggop berjauhan dengan keluarga , baby tercinta , oppsss ! Terlepas cakap pulak . Sorry2 =='

Besok hari last ke kuliah , agak sedih sebenarnya walaupon dalam hati dah menjerit hoorayy !
So nak pakai baju pink buat kali terakhir untuk semester 1 nie . Err perlu ke nak bagi tau ?


For penang matriculation students , gudluck PSPM =)
Jangan study hard sangat tau , nanti hard nak jawab time exam . HAHAHAHA .

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

11 comments:

  1. lagu blog dah jiwanggg. HAHA

    muet dengan BI tak sama bak kata zharif azis :)

    ReplyDelete
  2. hahaaa , saja2 ja layan lagu2 jiwang nie . sodapp pulakk . hihi

    BI totally x sama dengan MUET . harap maklum =D

    ReplyDelete
  3. zharif,,suke stalk blog kau weyh :)

    ReplyDelete
  4. hahaha , jahat owhh =P

    xelok jad stalker

    ReplyDelete
  5. muet lagik,arghh..naik benci dah dgr kak aku cerita pasal muet..hahaha

    doctor gigi ka..waa best lah boleh tlg cuci gigi aku..ngeee

    ReplyDelete
  6. sedeynya lagu kat blog nie...hehehee

    good luck for muet yea :)

    ReplyDelete
  7. si ngokngek : insyaAllah , belom sure lagi . aminn . bole je nak tolong cuci kan . hihi

    adylia : sedih kan ? syahdu pon ada . thanx =)

    ReplyDelete
  8. Hi! my name is Jully. I would like to meemeet good urchin :)
    This is my homepage [url=]http://jskdh5jkd7djh4.com/[/url]l

    ReplyDelete
  9. Hello there! [url=]http://fsgg3kj4kj.com/[/url]l

    ReplyDelete

Home