Wednesday, November 9, 2011

Cuti semester : Part 1

Assalamualaikum !

Cuti semester dah pon bermula , so apa yang Zharif Azis buat sepanjang cuti ?
Membuta dengan online tu memang wajib lah kan . Hikhik ^^

4 November 2011

Sampai rumah jam 12.30 pagi . Sangat penat tapi masih lagi bersemangat .
Malam tu jugak packing-packing baju then baru tidur . Bangon jam 6 pagi terus siap-siap

Bila dah siap ayah xnak hantar ke stesen komuter pulak . 9 pagi baru lah dia hantar . Huh =='
Aku pergi rumah kawan aku dekat nogori sombilan tu.

Finally , sampai jugak rumah dia =='

Sampai sana dekat nak solat jumaat . Nie semua gara-gara salah ambik bas .
Petang pergi ronda-ronda kampung, malamnya pulak makan char kuey teow. Sedap !

5 November 2011

Time for leaving ='( Sekejap sangat kan . Ingat nak raya kat sana tapi . . . tett !
Lepas sarapan je , terus tunggu bas depan rumah dia . X sampai 10 minit bas dah sampai .

Bas 

Disebab kan xde sape-sape nak ambek kitorang dekat terminal komuter , terpaksa lah naik bas .
Nak sampai rumah aku dari rumah faries nie , kene ambek 5 bas . Amboi x ?
Keluar seawal pagi. Sampai rumah aku dekat 5 petang .

KFC tom yam sedap siott !

Sampai banting je , terus pergi singgah KFC . Lapar , perut dah nyanyi lagu negaraku =='
Bayang kan lah naik turun bas selama 9 jam ==' Tukar bas itu , tukar bas ini .
Dengan bau mat-mat bangla lagi , pergghh ! Memang best lah cerita dia kan .

Keterujaan melampau sampai comot >,<

KFC tom yam tu sedap sangat kot . Sampai macam ketagih pulakk .
Actually , i'm not a big fan of KFC before but the ayam tom yam make me fall in love with it .

1 teksi , 1.5km berjalan kaki 

Cerita belom tamat lagi , nak sampai kampung aku kene amek teksi .
Sampai kanchong darat , kene jalan kaki pulakk . Atoyaii , banyak nya dugaan .

McD

Malam tu pulak , pergi lepak McD jumpa si Rashid dengan si Hareez .
Lepastu pergi taman main luah-luah perasaan sampai lah tengah malam baru lah balik rumah .

6 November 2011

Hensem nya . . . . . aku ! Bye 

Masa untuk beraya , habis solat raya je terus tukar baju tengok lembu kene korban .
Alolo cian nya dia kene sembelih . Sedap nya daging dia aku lahap . Terima kasih ye lembu =)

Darah tu macam sirap pon ada >,<

Malam nya jalan-jalan dekat morib , tengok aksi-aksi panas kapel-kapel yang sedang beraksi .
Jahat kan kitorang . Hikhik . Actually xde pon . Orang banting semuanya dah insaf . Ye ke ?

7 November 2011

Ingat cuma nak stay kat rumah je tapi kawan ajak pergi bagan lalang pulak . Keluar lagi =='
Jalan-jalan dekat pantai berempat . Seronok ! X mandi pon sebab air keruh sangat .

Decreasing . . . .

Bongkok itu perlu 

Malam tu nak pi makan satay . Si faries nie tetibe mengidam macam orang mengandung pulak .
Satu kampung jelajah cari satay . Malang nya tiada . Warung banyak tutup sebab tengah raya .

8 November 2011

Masa untuk Faries nie pulang ke rumah dia .
Aku drive selama 45 minit pergi terminal komuter , dia boleh pulak xnak balik =='

Malam nya , kitorang pergi makan satay . Akhirnya ! Dapat jugak .


9 November 2011

Kali nie betol-betol kene balik . SPM dah dekat sangat dah .

Perlu ke tayang modem baru ? Bye !

Ohh ye , orang TM datang rumah aku hari nie . Tukar modem yang rosak tu .
Haihhh , susah nya lah hidup tanpa internet . Nak online je , kene tunggu jiran sebelah .
Tunggu dia bukak internet dia . Nak curi line wifi . Hahaha . Kejam dohh .

Sedih nya lah hari nie , dah lah kawan aku balik nogori , contest Danial Adie aku kalah .
Haihhh , sabor je lahh . Xde rezeki lah kata kan .

PESANAN PENAJA

Faries Niet Busuk 


" Woi Faries , good luck SPM , jawab betol-betol ! "

Semua calon-calon SPM 2011 , good luck ya . Jangan nervous and over confident .
Banyak kan berdoa and jangan tinggal kan solat . Jangan stay up sampai subuh . Tidur awal !
Dengar cakap abang kau nie yerp . Abang lah sangat kan =='

Okey itu je setakat nie . Nanti aku updated lagi yerp . Part 2 pulakk . X suka jangan baca .
Ada sape-sape lagi nak ajak aku berjalan ? Aku okey je . Tapi duit xde ==' Bye !

Yang baik datang dari Allah , yang jahat datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

9 comments:

  1. dh mcm kpl dah dibah tgk korg dua ni. haha. xpe. kawan bahagia :)

    ReplyDelete
  2. =) bukan senang bdak facebook bole jad kwan baek . hikhik

    ReplyDelete
  3. comel je dua-dua . hahaha
    best nye korang :)
    takpe , haikal pun kalah gak contest tu . kecewa oh
    tapi sokay , haha
    arol pulak yang dapat . jeles ohh ! XD

    ReplyDelete
  4. heyya~! can't wait to meet you guys tomorrow :)

    ReplyDelete
  5. Gee, I just get what you have said. It's true! LoL. Alhamdulillah x)

    ReplyDelete
  6. hahax~~cam scandal jerh..itsowkey..join la contest shah plak...cube nasib..

    ReplyDelete
  7. wan : alhamdulillah apa nie ? x paham

    shah : skandal apa nie ==' contest apa ?

    ReplyDelete

Home