Wednesday, November 16, 2011

Cuti semester : Part 2

Assalamualaikum !

Seperti yang telah di janji kan , eceyhh cakap macam lahh org kat luar tu kesah . Bye =='
This is the sambungan of my cuti semester . Yeay ! Imma perosak bahasa . So ?

10 November 2011

Hari khamis nie aku x banyak buat apa . Duduk rumah je pagi tu . Bosan gila lah =='

" Haihh x keluar memane hari nie ? Selalu ada si faries tu , 
kau x reti duduk diam kat rumah " - Ibu

Bila aku keluar , bukan main perli aku cakap x reti nak balek rumah dah ke .
Bila aku x keluar , cakap aku terperap macam anak dara sunti yang tunggu pinangan orang .
Aku pon pelik dengan ibu aku nie , mana satu dia nak pon aku x tau . haihhh =='

Alhamdulillah , ada jugak orang ajak aku keluar petang tu .
Pergi makan dekat Pak Li Kopitiam . Tempat kerja lama aku tu . Hikhik .


Kaler asam laksa tu buat korang lapar x ? Slrrrpp !

Pergi dengan dorang berdua , Adil ngan Zuhair .
Makan-makan sambil online . Lepastu borak-borak sampai ke petang .
Then gerak pergi Dataran Banting .

Noob =='

Again , Zharif Azis being noob =='

Agak comel Zharif Azis di situ =)

Masa untuk balik rumah , tup tup jumpa Rashid pulakk .
Tapi dia x nak ambek gambar pulakk . Err perlu ke ? Noob =='

Thanx rashid for the pic 

11 November 2011

On this date , i really2 don't know what to do . Hari jumaat lah kata kan . Masa agak terbatas .
Kaum-kaum adam kan kene solat jumaat ==' xkan tu pon x tau lagi . Haihhh

Muhd Islah Hanif , Zharif Azis hensem , Qistina Damia 
Kantoi baju semalam , x mandi lagi =='

This two budak kecik always bertandang in my house . And the kerinting one really2 love me .
But the botak one yang look like upin and ipin tu , she scared of me . Sedih ja =='

Then , i can't stay at home without doing nothing . It's wasting my time .
So i be nekad , and pujuk my mother , i wanna go to nogori sombilan >,<
Finally , she allowed me to go there . Yeayy ! But she don't give me even 10sen pon T,T

Dengan gigih nya , cepat-cepat packing barang . Lepas solat jumaat terus gerak .
Sampai rumah dia je terus gi mandi . Basah kuyup aku di buat nya . Hujan lovebite sangat siot .
Then pergi makan . Ibu dia dah siap masak . Khas untuk aku . Amboi x ?

12 November 2011

Pagi tu lepas sarapan , si faries nak kene pergi kelas tambahan .
So tinggal lah aku sendirian di rumah tu . Dah lah ada kakak dia masa tu . Err

" Kawan kau buat apa dalam bilik tu ? Mengeram ke apa ? " 
- Kakak Faries

Petang nya ingat nak pergi ronda-ronda , tapi hujan pulakk . Adeii

Sedapp nyaaa >,<

Malam tu pekena char kuey teow yang hari tu . Perghh ! sedapp siott .
Kalau datang situ lagi , aku mesti nak makan kat tempat tu lagi .
Walaupon servis agak kureng , tapi makanan dia sedap . So kira boleh maaf kan lahh .

13 November 2011

Mak dia nie rajin masak sarapan . Nasi goreng memang terbaik lah .

" Eh jang , tinggal lamo sikit sini " - Mak Faries 

Amboi nya suruh aku balik hari selasa . Kalau ikot kan memang xnak balik pon .
Seronok duduk kat rumah orang . Hahaha .
Sempat jugak lah ajar sikit-sikit si faries nie maths ngan english . Ajar yang basic-basic je pon .

Time to go home , bye pakcik bye makcik bye negeri sembilan bye semua nyaa =)



Tapi sebelom tu , aku teman kan si faries nie pergi beli alat tulis dekat seremban .
Lepastu pergi makan dekat KFC . Makan ayam tom yam lagi =) My favourite yaww !

14 November 2011

Again , i felt so lazy to bangon from my katil yang x berapa nak empuk tu .
Then i got a call from my friend , her name is Ady . She ask me to accompany her for breakfast .

Then i go lahh to Mohideen Curry House . It's mamak's stall yaww !
Aku nie x berapa suka sangat sebenarnya nak pergi makan dekat kedai mamak .

Bukan sebab memilih ke apa , bukan bukan .
Sebab nya kebanyak kan kedai mamak kotor dan pekerja nya kuat berpeluh . Sangat eeeuuuuu !

Ini bukti bahawa , walaupon aku cuti , portal KMPP tetap aku bukak . 
Cuma x boleh jerp =='

Aku nak meluang kan masa hari ini untuk menyiap kan assignment bio aku .
Tapi agak malang dan mencirap , portal KMPP asek down je . Huhh =='

15 November 2011

Hari nie aku keluar dengan tett dekat tett naik tett .
Jalan-jalan beli tett lepastu singgah makan dekat tett .


Kemain xnak kalah jugak =='

Cerita pon TAMAT . Semua dah boleh balik yerp . Bye =P

Pilih lahh . . .

Pilih lahh . . .

Pilih lahh . . .

Perempuan kalau dah shopping , kaum adam semua kene banyak bersabar la yerp .

Nak keluar dengan aku ?
Rules 1 : No cinema , my ibu x kasi tengok wayang T,T
Rules 2 : No karoke , my ibu also x bagi pergi tempat-tempat macam nie .
Rules 3 : If u want to touch my hand , just touch . Don't ask for it coz it's kind an awkward .
           
Agak boring kan kalau keluar dengan aku nie , but yeah that's the rules .
By hook or by crook , u have to accept it no matter what ! Hahaha
Awal-awal aku dah bagi warning yang aku nie membosan kan . So nak keluar x dengan aku ?

Ohh ya , this is my first time ever keluar berdua dengan perempuan . Oke bye !

PESANAN PENAJA !


" Aku dah nak balik matrik dah Jumaat nie T,T "

Itu je kot untuk kali nie . Nanti kalao ada kesempatan lagi , aku updated Part 3 pulakk .
Nak ucap lagi goodluck kepada semua candidate SPM 2011 . Eh jang jawab betol-betol !

Yang baik datang dari Allah , yang buruk tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,



8 comments:

  1. faris dia tak tinggal. haha
    ehem ehem siapa perempuan tu? baby eh. haha

    ReplyDelete
  2. nama dia tett , panggil dia pon tett jugak . semuanya tett . har har ^^

    ReplyDelete
  3. cuti yang sangat menyeronokkan T_T
    #jelesss hukkk .

    ReplyDelete
  4. hik hik , selagi ad waktu untuk cuti , lebih baek manfaat kan nya . nanti dh blek matrik , tension je memanjang

    ReplyDelete
  5. ohoi si tett that you've been blogging about is actually my niece. so do not play-play with her ok. adios and out.

    makcik tett

    ReplyDelete
  6. oke . baru aku perasan kau pakai braces ! =='

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa ye ke ? hahahaha dah lama kot pakai

      Delete

Home