Saturday, November 19, 2011

Cuti semester : Part 3

Assalamualaikum !

Ada lagi ke orang yang nak tau pasal cuti aku nie ? Kalao ada bagos lahh .
Xde lah aku syok sendiri cerita sorang-sorang . Hahaha =P

16 November 2011

Parents aku xde kat rumah masa nie . Ayah pergi kerja , ibu ada meeting pulakk kat KL .
So nak x nak kene lah stay kat rumah .

Ibu suruh kakak aku masak tapi malang nya dia bukan tau masak pon T,T
Aku lagi terer bab-bab memasak nie . Jangan main-main . Aku serious nie >,<
Cuma aku malas nak masak sebab terlampau sedap lah kata kan . Okey lempang =='

So we went to KFC together . Not just both of us . My adek also ikut .
Memandang kan kereta xde , so terpaksa lah jalan kaki dari rumah ke KFC . Gigih kan ?

Kesian adek-beradek aku kene jalan kaki

Helmet ada satu je , so aku sorang je lah yang naik motor . Yang lain tu jalan kaki . Bhahaha
Pak-pak polisi kat banting nie ramai . Kerja semua nak saman orang aje . Mencirapp !!

Aku memang suka amek sos banyak-banyak . Free kan ?

Adik laki aku nie menyot sikit tapi abang nya hensem . Lempang !

Jangan tiru aksi nie di rumah . Bahaya >,<

We had really good time together eventho adik perempuan aku lagi satu ada kat asrama .
Yeahh bukan senang nak dapat berkumpul 5 beradek . Mesti ada je yang xda . Huh =='

17 November 2011

Okey hari untuk pulang ke matrik semakin hampir dan assignment bio aku masih x terbuat .
So aku spend hari nie untuk menyiap kan semua assignment tu . Ponat den nyiap kan sumo tu .

Lecturer pon satu , dah nama pon holiday , yang pergi gatal bagi assignment tu kenapa ?!
Tengok Zharif Azis dah marah . Cuak x ? Amboi nya siap dah ada yang menyorok belakang pintu .

Monera Protista Plantae Animalia Fungi - 5 kingdom

Berbelit lidah den nak meng-eja benda alah nie sumo . Alhamdulillah siap dan hasil nya cantik .
A'ah memang aku suka puji hasil kerja aku sendiri . Kau saket hati ? Kesah pulak aku kan .

Ohh ya , hari nie jugak aku bakal menerima tetamu yang x lagi macam tetamu dah .

18 November 2011

Hari last aku kat rumah , nak balik matrik dah . Err tension !
Pagi-pagi dah bangon pergi breakfast dekat McD . Curlasss kau jahh !

Kaki makan sos =='

What i love about sarapan in McD is the price really2 cheap u know . I love u lah McD !
Plus , the makanan also delicious sampai macam xnak balik je . Loike seriously >,<

Agak hensem , bye >,<

Nampak Zumi kat McD tapi segan nak tegur sebab ada kawan-kawan dia ='(
Balek je terus pergi rumah Rashid . Tapi rashid x bukak pintu lahh pulakk =='


Lepas solat jumaat terus makan . Sebab nya nak kene hantar si faries nie ke stesen bas .
Nak kene cepat . Tapi sebelom tu sempat pulakk jumpa si rashid dekat McD . Err

Aku pon nak kene bertolak dah . Bas aku jam 4 petang .
Saja ambek bas lambat-lambat dengan alasan xnak tinggal solat jumaat .
Ececeyhh dusta semua tu . Rekaan semata-mata >,<

Sampai butterworth jam 9.30 malam . Sangat penat . Lepastu xde sape-sape pulak nak ambek .
Then ada lah makcik teksi nie mulut dia macam puaka . Serious shit gila ! Rasa nak lempang .
Mujur rasa hormat aku masih ada terhadap warga tuek . Opss terkurang ajar pulakk . Sorry .

Bajet muka aku comel kau boleh tipu aku lah makcik woi ? Silap makcik silap sangat !
Jangan nak apa-apa kan saya . Saya ada back up . Tapi x tau lah si Ummi Hanni nie kuat ke tak .

19 November 2011

Pagi-pagi dah kene bangon , siap-siap nak pergi bilik peperiksaan . Adoiii !
Nie yang benci nie kalao dah sampai matrik , nak tidur lama sikit x boleh . Errr

Gigih kemas bilik malam tadi ^^

Nasib baik roommate kejut kan , kalao x memang x terbangon lah aku .
Jawab MUET tadi dengan keadaan yang sangat mengantuk sebab lambat tidur .
Gigih siap kan blog tapi x siap-siap jugak . Last-last tertidur depan laptop . Bagos nyaa X,X

MUET is over , thanx Allah !

Actually hari nie dan besok still dikira cuti sem aku lagi tapi dek kerana dah sampai matrik .
Maka tiada istilah cuti bagi aku and i'm not ready for kuliah this monday . Huhh =='

PESANAN PENAJA !


" Teruskan ber-facebook dan ber-twitter selagi boleh "

Uwaaaa benci bila dah sampai sini . Nak kene bangon pagi-pagi .
Bayang kan kene mandi seawal jam 6.30 pagi ? Perrgghh ! sejuk siot air dia . Tahan je lahh .

Dah sampai sini , kerja aku memang ber-facebook , ber-twitter , ber-blogging , ber-skypping .
NON STOP ! Aku bosan duduk sini and aku benci duduk sini . Tension okey .
Dengan cara nie je lah aku dapat rasa sedikit kegembiraan dan ketenangan yang abadi . Amboinya

Dan ini saja lah untuk cuti semester aku . I bet korang punya cuti lagi best daripada aku .
Yang baik datang dari Allah , yang buruk tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

8 comments:

  1. Wah..baiknyer abg ne jage adik2 dia..

    ReplyDelete
  2. muhammad noh : selipar lahh , terima kaseh =)

    zyashh : kadang2 je baek . hikhik ^^

    ReplyDelete
  3. yg aku nk tau: btul ke adek2 kau tu jln kaki. xtremely curious* hahha
    jwpannya 2 je: YA atau TIDAK.

    ReplyDelete
  4. ya ! dari rumah sampai ke perumahan org cina aku bwak naek motor . dah mcm indon bwak 4 org sekali satu motor .

    lepastu dorang jalan kaki sampai ke KFC . tamatt . faham adil ?

    ReplyDelete

Home