Wednesday, December 28, 2011

Family stuff

Assalamualaikum !

Alhamdulillah , cuti krismas kali nie aku spent whole time with my family .
Dah lama x meluang kan masa bersama keluarga dan sanak saudara tercinta . Eceyhh


Hari Sabtu hari tu , aku dengan adik-beradik aku jenjalan pergi jusco Bukit Tinggi .
So kitorang berlima dengan gigih nya mengambil bas sebagai transport kami ke sana .

Sampai tertidur dekat dalam bas 

Finally dapat jugak berkumpul berlima . Yelahh , masing-masing kan busy . Menteri pon kalah tau .
X cadang papepon sebenarnya , just pergi macam tu je .

As we all know , eh x semua tahu , my ibu x bagi anak-anak nya tengok wayang .
So what did we do hah ?

1.Melantak 

Sos yang banyak itu satu kewajipan =)

X payah nak buat muka sangat lah kan kakak 


Sekejap je dah habis dah kentang goreng uh , hebat anak2 pakcik Azis nie

Ini di nama kan makan x ingat dunia  

Lepas makan , aku naik bas lagi pergi ke Klang Sentral pulak nak beli tiket balik ke KMPP .
So my adik-beradik stay at the Jusco almost 2 hours jugak lahh without me .

So what they did during ketiadaan aku ? Tengok bahasa aku dah kucar-kacir >__<
They watched movie ==' Dekat pasaraya kan selalu nya ada jual-jual televisyen nie .
So depa berempat dok berkampung kat situ watching some movies . Omaigad !

Khusyuk nye tengok aku bukan tomboy =='

2.Taking lot of pictures 

Jualan sempena perayaan hari natal semakin menjadi-jadi . Banyak benor diskaun sana-sini .
Moh lah kita ke Jusco berhampiran untuk mendapat kan barang-barang murah .
Wahhh ! Aku dah jadi jurucakap Jusco . Apa lagi , pihak Jusco x reti-reti nak bayar ke ? Eh >__<

Kamera aku rosak sikit time nie ==' tu pasal gambar jadi lagu tu 
Awat lah dia nak rosak time aku nampak hensem >__<

We became so batak with the lights , the tree , the jingle bell-jingle bell , the Santa HOHO .
Almost satu jam jugak kat situ , semata-mata nak bergambar .

Walaupon selalu gadoh , tapi aku sayang dorang semua <3

Balik nya , pakcik Azis ambek anak-anak tercinta nya di Jusco .
Dari pagi sampai lah ke maghrib baru lah balik rumah . Padahal x beli apa-apa pon =='

Dan malam tu jugak , tetamu istimewa bertandang again ke rumah Zharif Azis . Who ? Tettt .

----------------------------------------------------------------------------------------

Hari ahad , my cousin did some kenduri doa selamat and kenduri arwah .
My family pagi-pagi dah bertolak pergi rumah sedara aku tu yang terletak dekat Labuan Dagang .

Petang nya baru lah aku dengan faries pergi sana . Naik dengan ayah aku .
Actually we are running late that time , so kitorang x sempat langsung nak tukar baju melayu .
Dengan gembel nya ( bahasa Indon ) kitorang pakai baju macam tu . Dah lah x mandi lagi =='
Semua orang pandang kitorang sebab terpesona dengan wajah kami berdua . Oke tipu je >__<

Akibat terlampau malu , kitorang duduk luar je . Hew hew

The dishes were so delicious i tell u . 

3 orang satu dulang , ewahhh >__<


Makcik-makcik yang curi tulang , eh ada ibu aku sekali . HAHA

Ini adik sedara saya , dan dia comel macam abang sedara dia . Eh 

Wahhh rajin nyewwww

Antara yang curi tulang x buat kerja

Mia kuat nanesh >__<

Kita abaikan yang ini =='

Ini Damia Qistina , dia takut sangat dengan aku ==' 

Aku x tau nak ulas apa pasal kenduri nie , just enjoy je lah the pictures yerp .
Scroll balik ke atas dan hayati setiap gambar-gambar yang tersedia . Eh boleh pulakk >__<

Actually , hari Sabtu tu aku kene balik Pahang . Tapi x jadi di atas sebab-sebab tertentu .
And hari Ahad nya pulakk sepatut nya aku pergi Melaka servis braces tapi doktor nya x ada .
Dia pergi melancong bersama keluarga nya . Adoiii dah lama gila x servis braces nie .

Bukan tu je yang aku lakukan sepanjang cuti nie . Banyak lagi sebenar nya .
And again aku malas nak ulas lebih lanjut . Korang tengok je lah gambar-gambar yang tersedia nie .

I bought that blue bag =) thirty ringgit only 

Aku sampai penang jam 9.30 malam tadi .
So bas nak ke KMPP dah xde sebab bas terakhir dah pon berlalu .
And ada lah makcik sorang nie , dia boleh pulakk menakut-nakut kan aku . Errr !

" Adik malam-malam macam nie bahaya dik , tambah-tambah adik sorang diri pulakk . Lenkali balik bawak lah kawan . Kat penang nie macam-macam kes ada . Kene bunuh kene samun kene culik , kene rogol x payah cakap lah sebab memang banyak kes kat sini . Nasib baik adik nie lelaki  . Hantu pon banyak kat penang nie . So adik banyak-banyak lah berdoa pada Allah yerp "

Kenapa bagi tau aku semua nie wahai makcik oi ==' Menambah kan keseraman aku je .
Belom cukup lagi . Dia belom habis membebel lagi masa tu .

" Adik jangan naik teksi kalao malam-malam macam nie . Depa suka pau orang malam-malam . Tambah-tambah muka bodoh-bodoh macam adik nie , memang dorang suka lahh "

Perghhh dia cakap aku muka bodoh-bodoh ==' , nampak blurrr sangat ke aku nie kalao kat luar ?

Lepas nie mesti kene ade mokcikk >__<

Aku buat cuti tambahan , sepatut nya hari isnin kene balik KMPP tapi aku cuti sampai hari selasa .
So memang aku balik sorang-sorang lah . Ummi balik hari isnin . Kene lah berdikari sendiri .

PESANAN PENAJA 


" Selamat hari natal kepada mereka yang menyambut nya "


" Xde sape nak bagi hadiah ke ? "

Itu je kot untuk kali nie , kalau boleh semua bende aku nak sumbat dalam satu entri . Hewhew 
Sebelom banyak lagi bende aku sumbat , lebih baik aku berhenti . Enjoy ya eberibadi =)

Apa yang baik datang dari Allah , yang jahat datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

8 comments:

  1. best mase ko g jj tu..
    adik2 ko sporting!!

    ReplyDelete
  2. memang =) rindu kat kau fadz =( lama x jumpa

    ReplyDelete
  3. rindu kau gak..bersalah aq..
    klw aq rajin nk blk dr kedah raye cine ni, kite kuar cm mase skola dulu..nk x??

    ReplyDelete
  4. ok..papehal nnty aq inform kt zuher laa..

    ReplyDelete
  5. boleh lahh tahan happening nyer =)

    ReplyDelete

Home