Saturday, December 17, 2011

Happy 1 year blogging =)

Assalamualaikum !

Wahhh hari nie genap setahun aku ber-blogging . Tepuk tangan sikit =)
17 Disember 2010 blog jejakakaula telah di tubuhkan dengan amboi nya .
Yang mana , aku baru sahaja menamat kan paper last SPM iaitu AlQuran Sunnah semalam nya .

Aku dah lama nak buat blog tapi kesibukkan SPM melanda masa tu .
So aku tangguhkan lah niat suci murni aku tu . Eh eh
Aku berguru dengan si Farah Shameela nie , classmate aku masa form 5 dulu .
Aku suka baca blog dia . Tapi sekarang dia dah deactive blog .

Hai , nama blog saya jejakakaula =)

Mana dapat nama jejakakaula tu ? Hurmmm entah lah . Aku pon x tau .
Tetibe je terlintas perkataan jejaka tu . So terjadi lah jejakakaula.blogspot.com , ewahhh .

Let's begin with blog mana yang aku selalu stalker . Mesti korang semua nak tau kan ?
Actually aku xde lah rajin sangat nak usha-usha blog orang nie . Dashboard pon jarang bukak =='
Al-maklum lah , broadband aku nie berkelajuan siput pig . So faham-faham je lah erk .

But , ada satu blog nie which is memang aku suka sangat baca . Ayat dia selalu buat aku ketawa .
Lagipula , pemilik blog nie super duper cantek . So boleh feeling-feeling bila baca . Eh >__<
Dah nama pon cantik , so it must be a perempuan lah kan ? Hewhew .


Seriously , kalau korang baca entri-entri dia , mesti korang rasa macam nak cubit-cubit tuan nya .
Comel sangat ayat dia . Memang x bosan langsong lah kalau baca .
Actually , aku kenal dia masa iftar dengan Maria Elena dulu . Dia pon menang contest tu , sepp sikit !

Omei kan Zulaikha Zainudin nie =)

Terus terang aku cakap , memang aku jarang ber-blogwalking nie .
Dulu masa duduk kat rumah boleh lah ber-blogwalking . Internet kat rumah laju nya amboi sangat .
Tapi bila dah mai kat matrik nie , nak blogwalking pon malas dan x sanggop nak tunggu loading .

Dan yang paling awkward , aku suka baca blog aku sendiri berbanding blog orang lain .
Serious aku cakap , memang aku suka baca blog aku sendiri lepastu sengih sorang-sorang .

Bila dah ada blog yang aku suka baca , so mesti lah ada blog yang aku x suka baca kan ?
Nak kene bagi tau ke ? X yah lah erkk . Bikin malu pemilik blog tu je . HAHA ( Gelak jahat )
Dah nama pon xsuka so buat apa bukak kan ? It's kind like buang masa je .

Okey , sekarang aku nak ucap kan terima kasih kepada sesape yang pernah buat entri pasal aku .
Ada ke ? Ermmm ade lahh jugak dua tiga ketul manusia . So terima kasih sangat-sangat .
Walaupon xde lah panjang lebar entri tu , at least ada mention nama blog aku nie .

------------------------------------------------------------------------------


Pemilik blog nie budak matrik penang jugak . Aku try cam muka dia .
And yesterday , i saw u lah with baju pink , kasut pink , tudung pink , beg pink . Sweet sangat =)
Sorry not to say hai coz i am too segan . So hai-hai kat sini je lah erk . Hai Ana Michie =)

Nie lah kot baju pink tu , sorry curi gambar x bagi tau =)

------------------------------------------------------------------------------


Hah dia nie pon budak matrik penang jugak . Nama dia Nur Fathihah .
Tapi sampai sekarang aku x pernah terserempak dengan dia nie . Menyorok ke ape erk ? HAHA

Sorry curi gambar 

------------------------------------------------------------------------------


Dia nie pon budak matrik jugak , tapi matrik perlis lahh . Budak pandai dia nie =)
Agak rapat jugak lah dengan aku dekat facebook . Of course x pernah jumpa . Tapi pernah skype .

Ini Aliff Haikal =)

------------------------------------------------------------------------------

Ada lagi sorang sebenarnya , tapi aku x ingat sape . Uwaaaaa . Jangan kecik hati tau .
Kalau awak terbaca nie , cepat-cepat bagi tau saya . Nanti saya edit balek entri nie . Cun ?

Okey i'm done with this , now let's move on with my followers .
Xde lah banyak mana pon follower aku kalao nak di banding kan dengan korang-korang punya .
Tapi aku bersyukur sangat lah coz ada jugak orang nak follow blog aku nie . Syahdu kan ayat nya .

Dulu aku mengaku , aku agak mengejar jugak bilangan-bilangan follower nie .
Yelahh , sape yang xnak follower yang ramai kan ? Aku pon nak jugak >__<
Tapi bila usia kian meningkat , ewahh , aku dah malas nak pikir pasal follower-follower nie .
Korang nak follow ye follow , korang xnak follow ye sudah . I'm still okey . X mati pon .

I'm still eighteen . Forever eighteen plisss >__<

Buat apa kita follow blog orang tu tapi kita x pernah bukak pon blog orang tu ?
So it's only increasing in follower's number but not increasing in number of readers . Right ?
And one more thing , don't lah paksa-paksa orang suruh follow blog kita . Malu lah sikit pliss .

Asal kan aku tau , ada orang baca blog aku kat luar sana . Even jadi silent reader sekali pon .
So xde lah aku syok sendiri karang ayat sorang-sorang x ada orang baca .

Ohh ye , ber-blogging jugak tempat untuk letak banyak-banyak gambar .
So buat lah blog ye korang-korang semua . Sebab best =)
Boleh abadi kan detik-detik indah bersama sahabat handai dan juga keluarga tercinta . Ewahh

Bila imbas kembali entri-entri aku yang lama , aku rasa nak muntah pon ada .
Sampai boleh cakap kat diri sendiri " Apa yang kau taip nie Zharif ? ==' "
And one big mistake about my blog is , aku terlanjur cerita pasal kisah cinta aku .
Rasa menyesal sampai sekarang . Sebab semua dok sebok tanya sape sape sape >__<

Bila aku nak updated sesuatu post tu , i took almost 5 hours and more . X kurang daripada tu .
Sebab tu aku jarang updated blog . Sebab nya masa aku banyak terbuang kat sini .
Kan elok kalau aku guna masa tu untuk study , cehh sejak bila ada kesedaran nie Zharif Azis oi ?

Sejarah header blog 

Dulu masa zaman-zaman noob , pakai gambar je jadi kan header . Tapi sekarang dah amboi dah .
Dah pandai buat header blog sendiri . Tapi still berjinak-jinak , belom pro lagi bro .

Tapi sekarang dah baru dah . Sempena ulang tahun pertama , so kene lah berwajah baru .
Semart tak ? Kalau x semart xpe lahh , aku nak merajuk . Eh boleh pulakk =='
Lantak lah , semart ke tak , yang penting aku happy . Kesah pulak aku kalao korang suka ke tak .

PESANAN PENAJA !


" Feel free to visit n follow my blog yerp "

Okey tamat sudah cerita pasal blog aku nie . Hikhik .
X sangka dah setahun aku ber-blogging . Semoga aku akan terus aktif dalam dunia blog .
Korang pon terus lah baca blog jejakakaula nie erk . Itu je aku mintak . Tak mintak lebih . Eh

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

5 comments:

  1. terkjut monkey gambar saya di dalam entry ni . hoyaaa . haha
    bytheway , kita actually sama , kat matriks ni ramai yang kenal aliff haikal melalui belog . haha sampaikan kat kuliah cikgu tanya ' aliff awak ada belog eh ? ' ohsemm . haha
    selamat anniversary !

    ReplyDelete
  2. homaygod!!!
    kau curik gambar aku=,=""
    bomba...bomba!!!tolong saman Zharif Azis**tu metafora jee..hehehe=P
    gile comel muke aku ade kt blog kau weyh...hahaha...*jgn sepak aku weyh=,="
    ermm...for ur informtion,,aku slalu selisih bahu,eh,bukan!selisih sebelah kau...haaa...ko je yg xsedar..sbb aku da jampi,biar ko x nmpk aku..hahah...xde laa..sbb aku pon pemalu okayh!=,="
    aku nk jee tego kau...tp aku takut nnt kau kene pakse ngan aku blanje kepok lekor kt kafe D..heee*takde kene mengene=,="""
    dlm laman sosial nie,,bole laa pong pang pong pang...but kt luar,,errrr....pepaham je laa...=,=""
    anyway,,SELAMAT BERSETAHUN DGN BLOG ANDA=)

    ReplyDelete
  3. aliff : nasib kita sama =)kan kan

    fathihah : laaa ye ke ? nape x perasan erkk . tulah kan , kat facebook x face to face , tu yg x segan tu . hikhik

    yeay dah setahun blogging =) thanx eberibadi

    ReplyDelete

Home