Tuesday, December 6, 2011

Rasa macam nak bunuh diri

Assalamualaikum !

Result keluar hari nie , dan Zharif Azis sangat excited yaww .
Dah lah terpampang besar-besar dekat papan kenyataan tu =='

Berebut-rebut , gelojoh jugak budak-budak matrik nie . Haihhh tau lah semua nya 4flat .
Aku pon xnak kalah , berhimpit-himpit jugak . Bau nya , perghhh ! Tahan je lahh kan .

Cubaan bunuh diri >__<

Bila dah dapat tengok , rasa macam nak bunuh diri pon ada . Uwaaa sedih sangat =(
Kenapa result aku macam tu ? Kenapa ?! Eh tanya orang lain pulak , mana lah dorang tau .

Tapi Alhamdulillah lah , aku masih lagi bergelar pelajar PST . Binatang apa pulak PST tu ?
PST tu program satu tahun . Budak-budak PST yang x lulus , kena turun ke PDT .
Hah korang jangan cari nahas tanya PDT tu apa pulakk . Memang nak kene sekeh sorang-sorang

Tapi result aku x berapa nak memuaskan lah walaupon lulus . Memang x memuaskan langsong !
Rasa nak keluar matrik pon ada . Serious nie , aku x main-main .

Dapat je result terus call ibu , ibu dah mula berceramah dekat telefon tu =='

" Tulahh kau , berblogging berfacebook , bukan nak belajar betol-betol "

Eh , macam lah zarep kat sini goyang kaki je . Orang study lah ibu .
Bagi lah kata-kata semangat sikit . Ini tak , malah attack zarep . Sedih lah zarep macam nie =(

Konon frust lah Zharif Azis oi ?

Serious , aku betol-betol x tahan duduk sini . Aku macam x belajar apa pon kat sini .
Cuma datang kelas , balik bilik . Dah tu je . Aku x paham apa pon .

Mesti makhluk-makhluk kat luar sana cakap ,

" Alahh , kau tu online je manjang , bukan study pon "

I bet , korang pon akan cakap benda yang sama . Aku tau dah . Whatever lah , aku x kesah dah
Malas nak pikir apa yang orang akan cakap . Selagi ada mulut , selagi tu orang akan bercakap .

Sebenarnya , aku dah tawar hati nak belajar kat matrik nie . Aku dah xnak amek subjek sains .
Susah sangat >__< Aku dah nekad nak amek TESL jugak . Dilema nie =(

PESANAN PENAJA !


" Alhamdulillah , aku masih lagi di kelas H4P1 . 
I love my classmates so much "

Aku cuma gembira sebab aku x kene turun ke program dua tahun . Dan bukan sebab pointer aku
But , whatever it is , i am still bersyukur walaupon agak sedih dan kecewa .

Tapi nak buat macam mana , nasi dah jadi bubur . Kalau bubur McD xpe jugak , sedap sikit .
So kene work hard sikit lah untuk sem 2 nie .

p/s : First time updated kurang daripada 2 jam . Selalu nya dekat 5 jam aku spend time untuk updated satu entri . Ganas kan >__<

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirajim .

Sekian ,

7 comments:

  1. zarep , congrats kekal pst :) buat yang terbaik untuk sem dua yeee :)

    ReplyDelete
  2. insyaAllah , thanx haikal =)
    tahbiah , result mesti gempak an

    ReplyDelete
  3. Ada hikmah disebalik kejadian bro... ape ape pun usaha lagi... mesti ada silap tang mane tuuu... lebih baik cari kelemahan dan memperbaiki semula... itu lah cara yang terbaik... tak baik salahkan org lain.. manusia mmg mcm tu.. usaha dan berdoa jangan lupa insyaallah ALLAH tolong :)

    ReplyDelete
  4. HAHA! gambaq cubaan bunuh diri tu lawak gila..tak larat gelak xD papon terbaik ! all the best lah zharif..blogging2 jugak, plajaran jgn lupa :D

    ReplyDelete
  5. aswad , ermm betol jugak tu . terima kaseh nasehat =)

    kimy , ahhaa tu kan gambar dri zaman myspace lagi . hikhik =P

    ReplyDelete
  6. hahaha.. hebat ape .dlm nk bunuh diri dh ada dip in psikology. wahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila masa pulak aku ada diploma psikologi nie anon ?

      Delete

Home