Friday, December 2, 2011

What a malang week =='

Assalamualaikum !

Huh , kenapa lah malang sangat nasib aku minggu nie ? Ya Allah apa salah hamba mu ini =(
Nak kata x sembahyang , aku sembahyang . Cuma waktu cuti je kadang subuh terlajak . Opss >_<

Cerita nya macam nie , aku ada rancang satu percutian nie . Bercadang nak pergi mandi pantai .
I planned this trip about 2 weeks ago . Yeah  2 weeks ago . Can u imagine how bersemangat i am ?

So I called my mom . I told her  I I I wanna go oh oh all the way ay ay nyanyi lagu Britney pulakk .
And Alhamdulillah dia bagi pergi =) Terloncat-loncat sampat pecah siling bilik . Amboi !

Then isnin hari tu , my adek lelaki called me , dia tanya aku balik selangor bila . Pelik sangat =='
Tetibe tanya aku balik bila , dah rindu sangat ke dengan abang kau yang kacak dan handsome nie ?

Zahin , kau rindu aku ke ? Can't believe it >__<

Rupa-rupanya nak kene balik pahang . Ada kenduri sempena kepulangan atok ngan nenek dari haji
Ohmaii , cuba teka hari apa ada kenduri tu ? Ce teka ce teka , cepat lah suara dah mula gedik nie .

Foinee semua membisu xnak jawab . Xpe biar aku yang jawab . Aku tanya aku jawab . Fine !
Kenduri tu hari sabtu bersamaan 10 disember 2011 . The day yang aku plan nak pergi pantai =='

Lepas dengar je bende nie , lidah ku kelu . X bisa ku ungkap sepatah perkataan pon .
1- Aku dah start menangis macam budak kecik hilang selipar .
2- Aku mula tutup muka guna bantal konon nak bunuh diri .
3- Aku terjerit-jerit macam orang kene rasuk dengan syaiton yang direjam .
4- Aku tipu korang yang nombor satu dua dan tiga . BYE !

Tapi xpa , aku cakap aku xnak ikut . Biar aku kat rumah sorang-sorang . Ye ke sorang-sorang ?
Ermm hal nie terpaksa di rahsia kan terlebih dahulu . Nanti kontroversi melanda Zharif Azis lagi .

Ingat masalah dah selesai , tup tup datang lagi masalah baru . Kali nie pakcik Azis pulak yang call

" Zarep , kau xyah balik , rumah xde orang . Xde sape boleh ambik ngan hantar ke klang sentral tu nanti . Lagipon kau balik keje nak habiskan duit je "

Okey ayat terkahir tu buat aku mencirap . Err ! Aku tetap nak balik , x kira nak balik jugak .
Aku sanggop ambik bas dari klang ke banting . Penoh dengan bangla pon penoh lah . X kesah .

Nie muka happy , dan muka nie jugak muka minx pelempang 

Then kelas aku ada buat rombongan . Cadang nak pergi Lost Of Tambun yang dekat perak tu .
Tapi cikgu hensem cakap tempat tu x logik . Dia suruh tukar ke Cameron Highland .
Amboi senang nya hati cikgu hensem tukar-tukar tempat . Mintak lah izin saya dulu . Eceyhh .
Aku teringin sangat nak pergi tambun tu . Haihhh apa pon x boleh . Grr

Baru buat kertas kerja , belom dapat kelulusan lagi daripada pengarah KMPP yang comel lote tu .
And i ask my classmate tarikh rombongan tu , guess what , the date is on 10 Disember 2011 .

Damn it ! Kenapa semua dok pakat nak kacau tarikh 10 Disember 2011 nie ?
Semua nya seems like nak sabotaj Zharif Azis . Jahat nya korang semua >__< Xnak kawan

Then my friend yang akan pergi pantai bersama Zharif Azis pon bagi aku masalah .
He told me that we got no transport to go there so how to mandi-mandi in pantai ? Err

Aku dah bengang nie , jangan main-main !

Dah xnak pikir pasal masalah-masalah nie lagi . Aku tetap nak balik rumah . Bye

Ohh ada lagi perkara malang yang berlaku kat aku siang tadi .
Ermm i left my wallet at makmal komputer 4 . I realise it before solat jumaat after kelas habis =='
Berlari dengan comel nya sambil pakai baju melayu kaler kuning naik tingkat 2 . Amboi
Sampai-sampai je pintu dah pon di kunci . Pulang dengan perasaan kecewa ={

Cuba untuk khusyuk time solat jumaat tadi tapi x boleh sebab dok terpikir pasal wallet =='
Abes solat jumaat , again Zharif Azis lari lagi ke makmal komputer . Tutup lagi =='

Tunggu situ about 47 minutes baru lah pintu di buka . Alhamdulillah , i got my wallet back .
Thanx Allah my nasib not malang this time . Huh . Dah lah banyak duit dalam tu >__<

U got be kidding me makcik kantin ?

Then tadi aku pergilah turun kafe nak cari sesuap nasi . Ayat skema ayam dah keluar dah =='
Then i took daging masak kicap . Agak banyak jugak . Dan harga nya mencecah 5.20 sen .
What the tett ! Mahal nak mampuih . Tu pasal aku x berapa suka beli makanan dekat kafe laki

Daging pulak liat nak mati , yang makan pulak orang yang xde gigi macam aku nie .
Memang best lah cerita dia kan .

Aku lebih suka beli makanan kat kafe perempuan . Murah , lauk pon sedap , pelbagai jenis =)
Aku nak dapatkan harga murah dan bukan nya nak usha awek-awek kat situ .
Dan niat aku jugak untuk tayang muka aku yang handsome nie . Eh boleh pulak macam tu . Bye .

Itu ja setakat nie , mintak-mintak xde lagi nasib malang menimpa Zharif Azis . Aminn =)
Result exam semester 1 keluar minggu depan . Doa kan aku cemerlang yerp .
What ever the keputusan yang akan keluar nanti , aku terima dengan hati yang terbuka .

PESANAN PENAJA !


" Kalau kita rancang untuk gagal , maka gagal lah kita . 
Kalau kita rancang untuk berjaya , maka berjaya lah kita "

Saja letak gambar yang sama kali nie .  Dah amek gambar penat-penat x nak tayang . Membazir je
Nak upload kat facebook kang orang cakap batak upload banyak-banyak pakai baju yang sama .

Budak-budak facebook bukan boleh aci , kerja nya nak mengutuk orang lain je .
Eh macam cakap untuk diri sendiri je Zharif Azis ? Hahaha bye =P

Yang baik datang dari Allah , yang jahat datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

9 comments:

  1. kenapa byk sgt kes ni people

    ReplyDelete
  2. dont know lahh . Allah nak uji kot . hikhik

    ReplyDelete
  3. tenQ kimy =) untunglah org tu dh abes spm

    ReplyDelete
  4. HAHA! mana habis lagi lah..tinggal 1 paper ja lagi :)

    ReplyDelete
  5. satu je lagi , sabar-sabar . lepastu merdeka =)

    ReplyDelete
  6. if u fail to plan , u plan to fail

    *kat kelas hari2 ngadap ayat ni je , sampai x boleh dilupakan .
    apa apa pun , gud luck bro . ;)

    ReplyDelete
  7. kesian nye , sabaq ja lah , hang belah lah badan hang jadi tiga . hahaha . zarep zarep ,

    ReplyDelete

Home