Thursday, April 28, 2011

Selamat hari jadi budak Facebook


                                                                          Barang 

Aku x pernah pos-pos barang nie . Haihhh . Agak susah sikit . 

BTW , bukan aku yang lukis kad hari jadi tu . Kawan aku yang lukis .
Dia nie memang hebat dalam bab-bab melukis nie . Nama dia Adi .
Aku tempah kad nie di Adi's gift shop . Sebarang tempahan tanya dekat dia okay .
Harga tanya dia sendiri . Biar mahal sikit asal bermakna . Itu yang penting .
Terima kasih Adi . Zharif Azis liked again !

                                                                            Kad


Sebelom tu , aku nak share benda nie , 

X boleh jauh lagi ke ?


POS EDITED : 27 April 2012

Monday, April 25, 2011

Book fair ? Damn bored yaww !

Minta off hari isnin dengan supervisor semata-mata nak pergi book fair . Terima kasih Kak Ili .
Aku pon dengan sexcited nya keluar lah dengan si Adil dan Syazwan nie . Huhu .
Kami pergi bertiga je . Yang lain busy . Menyampah ~

Semangat bangun pagi-pagi pergi beli topup dekat Petronas . Al-maklumlah , nak berjalan jauh .
Parking motor dekat rumah syazwan then bertolak jam 6.30 pagi ke stesen keretapi .
Masa dalam kereta , baru perasan yang handphone tertinggal dekat bakul motor . Damn !
Buat penat je aku topup . Tup-tup tertinggal pulak . Mujur letak motor dekat rumah Syazwan .
Buat nya aku parking dekat Banting , confirm lesap handphone aku tu .
Zharif Azis nie pon satu . Pelupa bebeno macam kakek-kakek nenek-nenek . Haihhhh ~

Sampai je dekat stesen kereta api , aku dah x semangat dah . Macam xnak pergi je .
Tapi dah sampai , nak buat macam mana . Pergi je lahh .

                                                            Monyok je tunggu keretapi

Naik je train terus tertidur . 70 minit naik train nie nak ke KL . Lama jugak lah aku tidur .
Penat sangat weyh . Balik keje pukul 1 pagi , bersiap-siap pukul 6 pagi . Mana cukup rehat .

BTW , nie kali pertama aku naik train . Hahahaa . Aku memang ketinggalan zaman .
Okay , sekarang anda semua boleh ketawa kan saya .

                                        Semua busy main phone , aku busy dengan camera .

Sampai-sampai je , terus cari tempat makan . Hahaha . Lapar kot .
Pergi The Mall singgah McD . Habis makan terus pergi ke Dewan Merdeka .

                                                                Yeay ! Dah sampai :)

Mereka berdua dengan boros nya memborong novel-novel yang ada di situ .
Aku x minat baca novel , so aku x batak lah dengan novel-novel tu semua .
Buat sakit kepala je baca . Plus2 , membazir duit . Lebih baik beli makanan .
Aku beli lah jugak . Aku beli pon cuma nak beg nya je . Hahahaha .

                                                       Itu dia , sampai 2 aku beli . Hahaha

Dekat 3 jam jugak lah dekat dalam tu . Meronda-ronda cari buku .
Syazwan dengan si Adil nie sampai ber-beg2 buku dorang beli .
Paling banyak si Syazwan tu lah . Almost 300 hengget habis dekat buku je .

Pergi dekat kiosk Al-Hidayah Publication , korang mesti akan ternampak sorang mamat nie .
Fulamak handsome bhai ! Mata dia kaler kuning terang . Sexy tu .
Budak berdua tu sibuk pilih buku , aku sibuk curi-curi snap gambar mamat nie .
Tapi gambar asyik blur je . Plus2 nak cover daripada terkantoi . Hahahaha .

                                                                      Geram betul !

Last-last dapat jugak . Hahahaha . Nak tengok ke ? Tapi x berapa jelas sangat lah .

                                                Meet in person untuk hasil yang lebih baik

Yang penting handsome . Try la melawat dia dekat situ .
Jangan lupa mintak akaun Facebook dia sekali . Then bagi tahu aku okay . Hahaha .

Surau dekat The Mall busuk gila . Plus2 banyak pencuri . Haihhhh .
So terpaksa lah bergilir-gilir pergi solat .

                                                             Muka x ikhlas . Hahaha

Selesai je semua , terus pergi Kenny Rogers roaster . Mengidam nak makan ayam lagi .
Tapi , ada sorang minah nie , mulut macam $!@L  !! Even nak tegur pon , ada cara nya .
Ini x , muka dah lah ketat gila , x senyum langsung , cakap dengan customer kurang ajar .
Terus aku blah dari situ . Panas je hati aku . Huh !
Nasib baik aku x snap gambar kau , x pasal-pasal muka kau kat blog aku nanti .
Padan muka . Hahaha . Tapi aku baik . Masih boleh sabar lagi . Ececeyhh ~

Singgah lah Pizza Hut . Lama jugak dah x makan dekat pizza nie .
Terus order Island Supreme a.k.a pizza kegemaran . Pizza nie tiada tandingan nya . Yummy !

                                                                           Order !

                                                                   Waiting . . . . . .

                                                                          Gelojoh !

                                                                        Melahap !

                                                                Mintak bil , Omaigoshhh !

                                                                      Kekenyangan ?

Asal kenyang sudah . Makan jangan terlampau berkira . Hahaha .
Dorang berdua share pizza . Aku beli pizza untuk aku sorang je .
X nak kongsi-kongsi . Nanti x cukup . Hahahaha .

Balik beli tiket nak balik . Penat sebab kena jalan kaki . Jauh pulak tu .

                                                                        Penat konon ~

                                                                         Tunggu train

Tunggu punya tunggu , akhir nya sampai jugak train tu . 
Malang nya , kitorang salah train . Hahaha .
Naik train pergi ke Seremban . Nasib baik ada Pak Cik tu tegur-tegur kitorang nak ke mana .
Kalau x memang sesat dekat Seremban lah .

                                                                        Silap train ! 

Terus patah balik ambik train lain . Tunggu lagi =_='
Dalam train aku asyik tidur je . Tidur dekat bahu orang pulak tu . Haihhh ~
Aku mana lah sedar aku pergi lentok dekat bahu orang . Nama pon tidur mati .
Nasib baik bahu kawan aku . Kalau bahu orang lain ?Memang dapat penampar lah kan .

                                                                Serik naik train 

Cari stesen bas , then naik bas sampai lah ke Banting .

                                                                    Dalam bas :)

 Alhamdulillah sampai ke Banting dengan selamat . Huhu 

                               Jom jalan-jalan lagi !


Friday, April 22, 2011

What's next ?

Argghh ! Tension aku di buat nya bila fikir pasal hal nie .
Hal apa ? Hal nak sambung belajar laa .

                                                           Import from myspace =_='

Masa ambil keputusan SPM hari tu , adalah cikgu fizik tegur aku .

Cikgu : Wahh boleh nie , boleh nie ( sambil tengok keputusan aku )
Aku    : Boleh apa cikgu ?
Cikgu : Boleh ambil course nursing . Nurse lelaki sikit . Memang perlukan sangat nurse lelaki .
Aku    : Owhh ye ke ? ( sambil buat muka x suka ) . Kalau ambil medic x layak ke cikgu ?
Cikgu : Ermm susah sikit lah . Tapi kalau dekat Timur Tengah insyaAllah dapat . 
             Awak kena rajin cari penaja lah .

Dan dan dan , memang aku x suka . X suka langsung nak jadi nurse . Tolong lah .
Kerja nurse memang mulia . Bantu pesakit bagai . Tapi aku x minat langsung !
Nak aku ulang ke ? X MINAT LANGSUNG !

Cukup jelas x ? Kalau x jelas jugak memang x tau nak buat macam mana lagi dah .
Sebelum tu , tengok surat yang aku dapat nie ,

                                                           Zharif Azis dislike this !

Argghhh ! Annoying betul . Macam x ada course lain je nak tawar kat aku . GRR !!
Bak kata Adila Azis ( nama ayah kami sama tapi kami bukan adik-beradik ) ,

                                                       IM facebook memang berguna

Huhu . Terima kasih Adila sebab bagi nasihat yang sangat berguna :)
Bila lah keputusan matriks dengan UPU nak keluar nie ? Haihhh . X sabar aku nak tau .
Harap-harap dapat lah course yang aku minat . Aminn ~

Pemilihan atas dasar minat atau atas dasar mahir ? I'm still confuse about this .
For me , minat much more important than mahir . I think laa .

FAKTA : Nurse merupakan pilihan terakhir aku dekat dunia nie .

                           Jangan terlalu memilih !

Wednesday, April 20, 2011

Zharif Azis merayap lagi ?

Merayap kali nie , merayap versi baru .
Merayap sebagai seorang gigi besi . SHOW ME UR TEETH ! Hahaha .

 
                                                                        Malu lah ^,^

Kali nie merayap dengan orang lain . Bukan dengan budak-budak Vogue yang hari tu .
Keluar kali nie dengan Adi , Zuhair dan Fadzilah . Best sangat-sangat .
Dorang pon boleh tahan gila nya .

                                                                 3 orang awesome !

Pergi naik bas sebab dekat je Jusco Bukit Tinggi dengan Banting . 15 minit perjalanan kot .
Aku pon x ingat sebab lupa set jam . Hahaha . 

                                                               Menggedik di dalam bas 

Sampai-sampai je , dorang terus beli tiket wayang . Takut x cukup tempat pulak .
Maklumlah , yang nak tengok cerita Never say never whatever lah nie bukan sikit .
Ramai kot . Konon Bieber fever lah . Aku x kene pon Bieber fever nie .
Sebab aku x batak dengan JB . Tapi kalau jumpa depan mata , nak jugak ambil gambar .
Boleh canang satu Facebook . Hahahaha .

                                                 Never say never in 3D . Ada aku kesah ?

Waktu cerita tu nak di tayang kan lambat lagi , jadi kitorang sempat cari port makan .
Jumpa satu tempat yang special punya . Nasi goreng dia bermacam-macam jenis .
Sedap pon sedap . Yang penting murah ! Hahahaha .

                                                                        Jom makan ! 

Aku pon makan lah dengan penuh kesopanan . Aku yang habis paling lambat sekali .
Selalunya aku lah orang pertama yang habis makan . Sebab aku nie kuat makan . Hahahha .
Tapi kali nie , x boleh nak makan cepat-cepat sangat . Kene kunyah perlahan-lahan .
Habis makan je terus pergi bilik air , gosok gigi . Haihhhh =_='

Semua dah selesai , dorang bertiga terus pergi panggung sebab cerita tu dah nak start .
Tinggal lah aku sorang-sorang dekat situ . Sedih je :(
Aku x ikut dorang pergi tengok wayang sebab ibu aku x bagi .
Konon x nak lawan cakap ibu sebab tu sampai sekarang x pernah jejak kan kaki kat panggung .
Hahahaha . Agak ketinggalan di situ .

                                                              Pon boleh pon boleh =_='

Sorang-sorang pon best jugak apa . Boleh tangkap-tangkap gambar . Hahaha .
Pusing-pusing satu Jusco macam x ada arah tujuan ( Sampai sesat )
Lama-lama Zharif Azis pon bosan . Terus aku duduk dekat kerusi-kerusi yang ada kat situ .
Penat sangat . Entah macam mana , aku boleh tertidur . Hahahaa .

Bangun-bangun je , terus tengok jam . Kot-kot kawan-kawan aku dah habis tengok cerita ke .
Rupa-rupanya belum . Cerita tu 2 jam kot . Haihh rasa macam lama sangat je aku tidur .
Singgah pergi makan ABC kejap .

                                                                             ABC

Tengah sedap-sedap makan , tiba-tiba ada orang telefon .
Syukur Alhamdulillah , penantian aku sudah berakhir . Dorang dah habis tengok cerita tu .
Terus singgah kedai buku . Banyak pulak buku kat situ . Kitorang pon jadi pembaca tegar kat situ

                                                                       Comel x ?

Penat sudah baca buku-buku dekat situ ( Padahal tengok cover je ) , pergi jenguk-jenguk kedai baju .
Belek-belek , tanya harga and i was like , WHAT ??!!
Mahal sangat-sangat kot . Nak beli memang harapan lah kan . Baju semua berjenama .

FAKTA : Aku x suka ada pekerja ikut time nak beli baju . Annoying betul ! 

                                                     Tengok je okay . Beli nya x :)
 
Then singgah makan dekat Kenny Rogers Roasters . Saja nak cuba makan dekat situ .
Kata orang sedap , belasah je lahh . Asal perut kenyang sudah  ( Makanan dekat situ HALAL )
Dan harga nya memang terbaik la . RM 104 hengget . Dah agak dah . Mesti mahal .
Terus kira harga makanan masing-masing . Hahahaha . Buat segan je .

                                                                             Batak !

                                                                           Jakun !

                                                Sampai jilat garfu , memang x senonoh !

Jalan-jalan kalau ada duit memang best . Kalau x ada duit , nak jalan-jalan pon x semangat .
BTW , duit bukan segala-gala nya . Ececeyhh , ayat poyo je .
BTW stands for by the way not born this way okay )

25 April 2011 ada kawan ajak pergi book fair . Nak pergi sangat-sangat .
Nanti aku cuba minta off hari tu dekat manager aku .
Kalau dapat , memang berjalan lagi lah aku . Jom ramai-ramai pergi . Huhu .

                                                             ~ TAMAT ~

                                
                             Best nya ber-blogging !

Monday, April 18, 2011

Zharif Azis VS Fatin Liyana

Tajuk gempak je kan . Padahal isi hampehh je . Hahaha .          
Entri kali nie aku nak bercerita tentang RM 1500 tu . Ingat lagi x ? Click here .
Aku dah dapat "Benda" tu . Hihi .
Saat-saat yang di nantikan telah tiba . "Benda" tu ialah pendakap gigi . Hahaha .
Kepada mereka-mereka yang teka-teka tu , terima kasih lah ye . Semua salah .

                   My picture with braces . Don't u see it ? Hahaa . Memang saja x bagi nampak .

Sekarang aku ada persamaan dengan si FL nie . FL pon pakai pendakap gigi .
Itu yang buat kan aku rasa sangat bangga . Gempak x ?

Impian nak pakai braces nie dah lama . Sejak darjah 5 lagi . Tapi duit x ada masa tu .
Sekarang barulah mampu nak pakai braces nie . Well , aku kan dah kerja . ( Poyo je )
Padahal x pakai duit aku pon . Hahahaa . Ibu aku yang support . Terkejut aku owhh .
Duit dah berkepuk dekat wallet tiba-tiba x jadi guna . Fuhh , selamat duit aku .

Kenapa nak pakai braces ? Sebab aku x selesa bila nak bercakap dengan orang .
Gigi aku agak jongang sedikit . Sikit je okay . X banyak . Hahaha .
Sebab tu aku x kene patah kan gigi geraham . Sebab kes aku x seteruk kes Halimah .
Halimah mana nie ? Halimah jongang la . X kan x kenal ? Nampak benor menipu nya ~
Unless gigi kau teruk , memang terpaksa korbankan 2 gigi geraham lah . Habis rongak :)

Harga deposit nya x ada lah sampai RM 1500 . RM 1000 je .
Ayah aku yang cari kan doktor nie . Ayah aku kalau bab-bab nak jimat memang paling hebat .
Sampai sanggup cari kan klinik paling murah .

Servis gigi setiap bulan RM 200 , sampai braces di tanggal kan .
Paling lama pakai braces nie , 3 tahun setengah . Depends on gigi masing-masing .
Doktor tu yang cakap , aku bagi tau je .

Harga yang aku jumpa , RM 5000 jumlah keseluruhan . Zahida Dental dekat Shah Alam .
Tapi harga yang ayah aku jumpa , RM 4500 . Memang terbaik la aku cakap .
Cuma klinik nie jauh sikit la , dekat Melaka .

Masa buat braces nie , memang terseksa .
Mulut ternganga 24 jam . Cuba bayang kan kalau lalat ada masa tu , x ke naye .
Tapi x sakit . Cuma lepas habis buat baru lah korang akan rasa sakit nya .
Sakit nya macam mana ? Rasa macam di tarik-tarik , di ketuk-ketuk .
Memang sakit . Percayalah !

Pakai braces nie banyak pantang larang . Antara nya ,
    * X boleh makan benda-benda keras .
    * X boleh gigit guna gigi depan .
    * Makan perlahan-lahan a.k.a penuh dengan kesopanan .
    * Makanan kena potong kecil-kecil .
    * Kene gosok gigi setiap kali lepas makan ( Guna berus gigi khas lagi )

Yang paling penting , nikmat nak makan hilang .
Asal korang gigit je makanan tu , gigi rasa sakit . Sebab gigi korang ketat sangat .
Memang sakit waa cakap . Tapi x apa , nak hensem selesa punya pasal , aku sanggup .

Tu belum lagi bila nak bercakap . Memang malu sangat-sangat weyhh .
Tambah-tambah kerja aku sebagai service crew . Memang terpaksa tayang gigi .
Masa nak ambil order , Masa nak greeting " Selamat Datang " mulut kena lah buka .
Sampai ada customer yang perasan , " Eh , sejak bila kau pakai gigi besi nie ? "

" Eh eh , kau sibuk pehal ? Nak kene gigit dengan aku ke ? " ( Dalam hati je )

Memang aku jadi bahan ketawa je lah kat tempat kerja . Sabor je lahh ~
Tapi x apa . Crew-crew dekat Pak Li merupakan penyeri hidup aku .
Ececeyhh . Ayat x boleh lagi skema ke Zharif Azis oi ?

                                             X boleh nak senyum macam nie lagi dah :(

p/s : Doktor tu puji aku . Dia cakap gigi aku bersih , x ada karang gigi . Bangga aku weyh :)

Jangan merokok !

Saturday, April 16, 2011

Jom jalan-jalan

Tanggal 4 April 2011 , aku keluar dengan budak-budak gila .
Memang gila sangat-sangat weyh . Sumpah gila ! Mereka ialah Hareez , Ady dan Rashid .
Hati-hati lah kalau nampak mereka kat luar . Nanti jadi terikut-ikut pulak .
Kalau dah terikut , memang x ada jalan pulang dah . Dengan korang2 sekali jadi gila . Hahaha

                                                       3 budak gila yang paling Vogue

Mereka nie jenis orang yang happy go lucky cari bini . Eh , tersyasyul pulakk . Sorry3x .
Muka semua muka macam x ada masalah .  Muka happy macam baru dapat duit raya :)
Padahal masa nak bertolak , kereta langgar divider ( Ini semua salah Ady ) . Habis kemek kereta tu .
Tapi masih lagi boleh ketawa-ketawa . Pelik a/p Ajaib betul .
Duduk kat dalam kereta dengan dorang , ketawa je manjang . Ada je lawak yang dorang buat .
Seperti biasa , aku menikus je kat dalam kereta tu . Hahahaha .

Janji pukol 9 berkumpul dekat McD tapi pukol 10 baru semua sampai .
Yang penting , ibu aku bonceng aku naik motor hantar aku pergi McD pagi-pagi . So sweet :)
Pukol 10 terus bertolak pergi ke TS . Tapi kitorang x terus sampai ke TS.
Kitorang sempat sesat dulu dekat KL nie . Fuhh , sampai terpaksa sewa teksi tunjuk kan jalan .

                                                           Sibuk tahan teksi yaww !

Tempat pertama yang kitorang pergi ialah Sushi King . Nak top-up perut maa . Lapar kot .
Bagi mereka yang pertama kali pergi sini , memang x tau nak beli apa .
Semua benda nampak euuuu . Semua nya mentah . Maklum lah , makanan Jepun .
Aku mana lah pernah makan kat sini . Jadi , aku cuba-cuba je menu kat sini .

Gigitan pertama ( Bukan love bite okay ) ,

                                                             Bace doa sebelum makan

Oh cukup lah sekali aku makan dekat sini . X sedap waa cakap sama luu .
Habis duit RM 102 kat sini je . Amboi x amboi . Mahal bhai . Boleh koyak poket aku .

                                                               X habis sebab x sedap

Lepas je habis makan , terus pergi Cosmo world kalau x silap nama dia . Aku lupa lah . Hahaha
Agak lama di situ . Bayar RM 32 je . Jadi , rugi kalau x main semua permainan dalam nie .
Main Roller Coster sampai 3 kali . Yang penting semuanya permainan yang pusing-pusing .
Kepala pon pening , tekak pon loya . Masuk bilik air , apa lagi , muntah laa . Hahahaha
Habis sushi-sushi yang kitorang makan tadi keluar balik . Yerkk ~

Nak main pon dah x semangat sebab kepala pening gila nak die . Jadi kitorang pon keluar lah .
Tapi sebelum tu , bergambar dulu . Huhu .

                                                                     Muka budak loya

Kitorang duduk-duduk dulu sambil makan ice cream nak hilang kan pening-pening .
Terus pergi membeli belah . Harga dekat sini semua boleh tahan murah lah .
Baju semua smart-smart , kualiti semua bagus-bagus dan banyak pilihan .
Kalau kat Banting nie , semua nya hampehh . Harap kan kedai baju je banyak , cantiknya x .

Balik je terus singgah ke Restoran Saba a.k.a tempat kerja Hareez dekat Cyberjaya .
Sedap sangat ! Habis licin aku makan .

Lepastu baru semua orang balik . Hareez turun kan aku dekat McD Banting .
Telefon ayah aku suruh ambil dekat situ , Tapi x datang-datang jugak .
Lama gila aku tunggu sampai sempat aku makan satu set Big Mac .

                                                     
                                  " Penat tapi best ! "

There's a part should be in the story missing . Just don't ask about it okay . I had to do that because I have no choice . I feel guilty now .

Tuesday, April 12, 2011

Seruan kerjaan !

Sedang sibuk aku ber-Facebook , aku ternampak post tentang PLKN .
Wahh senarai pelatih PLKN siri ke-8 kumpulan ke-2 dah keluar .
Aku harap , aku dapat kumpulan ke-2 . Amin :)

Dan tengok sendiri ,


Argghhhh ! Kenapa aku dapat kumpulan yang ke-3 ? Adoiii !
Aku x suka kumpulan ketiga . Ishhhh !

Sebab kenapa aku x suka PLKN ?
Sebabnya aku dapat kumpulan ke-3 . Kumpulan ke-3 mula bulan september sampai december .
Kan masa tu semua orang sibuk-sibuk nak masuk U . Nak berangkat ke luar negara . Amboii !
Doa-doa kan lah aku dapat masuk U erk . X pon pergi luar negara . Aminn ( Cepat aminn kan ! )
So kene tangguh PLKN nie . Aku x nak tangguh-tangguh . X suka .
Kang dah tua baru lah sibuk-sibuk nak berkawat dengan budak-budak muda .

Lagi satu , aku nie ada sifat pemalu teramat . Memang x boleh nak sembuh penyakit nie .
Susah nak berkomunikasi dengan orang , x pandai borak , x pandai bergaul . Semua nya lah !
Kalau borak dengan aku , sumpah bosan . Sebab aku menikus je . Blurr x tahu apa-apa .

                                                           Pemalu lah sangat =_='

PLKN menyebabkan aku x dapat online . Ini kes serius !
Aku x dapat bayangkan diri aku tanpa Facebook , Twitter dan Myspace ( Ada orang guna myspace lagi ? )

Aku suka PLKN sebenarnya ( Nak jaga hati . Takut kena banned . Hahaha )
Masa mula-mula dapat tahu je aku tersentap , kecewa , sedih , duka , hiba . Semua ada !
Tapi lama-lama aku dapat terima dan x sabar pulak nak pergi ( Ye ke ? )


Sebab kenapa aku suka PLKN ?
Sebabnya nanti dapat banyak request dekat Facebook . Hahahaa
Lagi satu , aku nak tengok sama ada aku boleh ke tidak menyesuaikan diri tidur di dorm .
Almaklumlah , aku x pernah duduk asrama . Selalu tidur celah ketiak ibu tersayang saja . Haha

Sebab lain , aku ingat nak berhenti kerja bulan nie , konon alasan nak pergi PLKN . Hahahaa .
Kerja penat lah . Sekarang , aku x tau nak bagi alasan berhenti apa .
Patut ke aku berhenti ? Tolong aku buat pilihan ye :)
Kalau berhenti , aku x ada duit . Kalau bekerja , gaji dekat situ masyukk bhai .

                                                         Nak berhenti ke tidak nie ?

Dapat kumpulan ke-3 best jugak kot .
Sebab nya aku x bersedia dari segi zahir dan batin lagi . Pulakk batin termasuk sekali .
Zahir je kot . Hahaa . Aku dah berazam , sebelum pergi PLKN , aku nak gemuk sikit .
Kira x lah nampak sangat tulang temulang di badan ku . Segan lah .
Macam pesakit Aneroxia Nervosa pulak . Wahh ! Bio aku dah keluar dah .

Dan lagi satu , ingat lagi x hal RM 1500 tu ? Ingat x ?
Haihh korang nie memang mudah lupa . Meyh aku kasi ingat . Click here .
Ermm sampai sekarang aku belom dapat lagi "Benda" tu  =_='
Bila lah erk agaknya . Tunggu dan lihat je lah .


              NAK X NAK , AKU KENA JUGAK PERGI =_='

Thursday, April 7, 2011

Tahniah kerana berjaya buat saya kecewa

Aku hanya nak suara kan sedikit kekecewaan terhadap sekolah aku SMK Telok Datok .
Ermm aku dengar cerita , banner pelajar cemerlang SPM 2010 dah keluar .
Semua yang dapat 6A ke atas , nama tertulis kat banner .
Tapi malangnya , nama aku x ada . Aku rasa kecewa sangat-sangat .
Alang-alang dah boleh dapat naik banner , kenapa mesti nama aku yang tercicir ?


Bukan gila nama ke apa ( mungkin sikit lah ) , tapi SPM kan seumur hidup sekali  .
Jadi , aku nak jugak merasa nama terpampang kat banner sekolah .
Nak harap kan aku dapat anugerah kecemerlangan , memang x lah kan .
Ramai lagi kot yang cemerlang daripada aku .

Kenapa lah benda-benda macam nie selalu berlaku dekat aku ?
Masa PMR dulu pon kena jugak . Nasib nasib . . .
SMK TD sama je macam SAMUS KD . Dua-dua hampehh . Sengaja sabotaj aku  ( Tuduh melulu )


Kenapa dengan PMR aku ? Meyh aku cerita sikit pasal PMR aku dulu .
Masa PMR batch 2007 , pelajar cemerlang x ramai . 9A cuma 3 orang je kot masa tu .
Jadi , nak nampak macam ramai pelajar yang cemerlang , budak-budak 5A pon naik banner .
Pergghh ! Gila kentang lah SAMUS . Taktik kotor tu .

Tapi bila batch aku tahun 2008 , budak 9A ramai . 13 orang kalau x silap .
Jadi limit naik banner sampai 7A je . Sakit nya lah hati aku sebab PMR aku dapat 6A je .
Budak-budak yang dapat 6A cuma 4 orang je masa tu . Aku , Zuhair , Amira dan Apis .
X kan lah x muat kat banner tu ? Muat kan ?
Benda nie memang aku x akan lupa sampai mati . Ingat tu SAMUS ! ( Amaran bajet je nie )

Kesimpulan :  X ada rezeki agak nya . Mungkin lain kali . Tapi , bila lagi ?

  Terima kasih dan tahniah kerana berjaya buat saya rasa amat sedih dan kecewa

Sumber berita diperoleh daripada : Rashid

Home