Sunday, May 29, 2011

New Life Begin :)

                                                                      Dah cukup besar ?

First day pendaftaran je dah kelam kabut . Kusut masai gila . Padahal x lambat pon . 
Kat dalam surat tulis , pakai baju yang sopan dan kemas semasa pendaftaran .
Aku pon dengan sopannya memakai kemeja , seluar jeans serta selipar putih ku yang vogue tu .

" Dik , kita nak ambik gambar kad matrik . Kena pakai tali leher dan kasut "
Rasa menyirap sangat . Parking kereta punya lah jauh ke belakang . Panas gila masa nie . 
There u got my masam face ( Actually nak cover braces jugak )

Bertolak ke Penang

Bertolak hari Ahad . Pagi-pagi dah bertolak .

Penat sangat-sangat sebab hari Sabtu pergi Melaka servis gigi . X cukup rehat .
Sampai Penang petang . Tengok kolej sekejap lepastu cari tempat penginapan .

Pendaftaran  

Ramai gila manusia masa nie . Kereta x nak banyak pulak . Dapat parking paling hujung .
Selamat datang ke Kolej Matrikulasi Pulau Pinang ( KMPP ) .

My mom cried when she leaved me there . Omjayyy ! I made my mother crying
Aku pon hampir nangis jugak tapi cover sebab ramai orang . Hahaha .
Ayah aku sempat pergi beli gunting then potong kan rambut aku dekat bilik . Huhu .


                                                                               KMPP

                                                                        Dewan Al Farabi

                                                       X rasa nak sepak muka aku ke ?

Kenapa pilih KMPP ? 

Masa first isi borang matrikulasi nie , memang aku pilih Penang sebagai pilihan pertama .
Aku pilih Penang , Perak dan Johor . Then balik rumah kena marah dengan ayah .

" Sape yang nak hantar kau jauh-jauh sana ? Ayah x nak . Kau pergi lah sendiri " 

Aku pon tukar lah kepada Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan , Melaka dan Perak .
X nak pilih Selangor sebab terlampau dekat . Tup tup dapat Penang jugak .

" Ayah , nak x nak kene hantar jugak . HAHAHA "

Roommates 

Terima kasih dan bersyukur sangat-sangat sebab dapat roommates yang baik dan pembersih .
Actually aku x ada lah pembersih sangat pon . Kadang-kadang selekeh jugak .
Dorang jenis x merokok , alim , pandai , x bawak kawan masok bilik dan bukan kaki lepak .

Asrama

                                                                   Kompel Al Biruni

Aku dapat blok C2 ( Kompel Al Biruni ) tingkat 2 bilik nombor 9 . Cari lah aku dekat situ . 
InsyaAllah jumpa . Jangan pulak plan nak bom bilik aku . Jahat gila korang . 

Basuh baju ? Uwaaaaa . Seriously memang x ada pengalaman duduk asrama langsong .
Tapi kene lah berdikari . Ada mesin basuh tapi kene bayar RM 2.50 . Koyak poket kalau guna .

Minggu Pendaftaran Pelajar Baru ( MPPB )

I hate orientation week . Cukup x suka . Benci benci benci ! 
Time nie lah nak Ice Breaking , time nie lah nak buat trademark , nak terjoget-joget . 
Actually the part when joget-joget i liked . Huhu . 

Cuma yang best nya , aktiviti MPPB kali nie x pack sangat . Balik asrama jam 10.30 malam .
Aku dapat info dari kawan-kawan aku dekat UITM , dorang sampai jam 12 malam .
Bangun 3 pagi . Perghhh ! Awal sangat kot . Kat KMPP , bangun jam 5 pagi . Huhu .

Fasilitator

Alhamdulillah lagi sekali . Aku dapat abang fasi yang baik dan jenis x memaksa .
Time nak buat trademark , aku memang x nak buat langsong . So x payah buat .
Cukup lah sekali masa aku buat masa form 1 dulu . Eeeee malu sangat kot .
Nama abang tu ialah Azizul Fahmi . Baik gila abang nie . Zharif Azis liked This :)

Ada kakak fasi tu , cantik sangat . Sporting Habis . Hyper gila kata orang . Tinggi pulak .
Kebanyak kan perempuan lemah gemalai , shy shy cat . Tapi yang ini tidak .
Pakai baju kurung , rambut di sanggul dengan rapi . Letak bunga besar-besar . Sumpah cantik !
Dengar cerita dia dapat 4flat . Amboi sangat . Nama dia Raja apa entah . Aku x tau . 
Kalau sesape tau FB dia , bagi tau aku . Aku nak add .

X lupa juga dengan abang fasi yang handsome . X berapa suka sangat dia nie .
Entah kenapa , aku rasa dia nie suka sangat tarik perhatian . 
Menyibok kan diri dekat tempat perempuan . Kadang-kadang buat lawak silly paling bodoh . 
Eeeee , kotor gila cara dia nak dapat perhatian . Nama fasi ? Maaf saya x boleh bagi tau . 
Apa-apa pon , dia memang handsome dan pandai . Pelajar medic tu . Amboi sangat . 

Praktikum

                                               K4P3 . Mata semua terkena flash . Hahaha

Praktikum nie macam kelas lah . Nama praktikum K4P3 .
Masa mula-mula , aku dapat Modul 3 ( Math , Chem , Bio , Sains Computer )
Then mintak tukar modul . Alhamdulillah di lulus kan . Ada yang x diluluskan . Kesian .
Aku tukar modul 1 ( Math , Chem , Bio , Phy ) selepas mendapat nasihat daripada Mentor .

Nama praktikum baru aku H4P1 . Dah masuk modul nie , kene usaha lebih .
Fizik bukan makanan aku . Subjek sains paling lemah fizik lah . Tapi aku akan cuba tingkatkan .

                                                ~ TAMAT ~

                                                                              Jusco

Aku sekarang dekat Jusco Seberang Perai . Online dekat McD . Dekat kolej x boleh nak online .
Username dan Password aku ada masalah . Hari Isnin nie nak pergi betul kan . Haihh .

Semalam outing , naik bas lepastu sesat . Terus ambik bas lain patah balik kolej . Tamat ~
Hari nie outing lagi sebab nak jugak online . Alhamdulillah . Bas kali nie betol .

Aku outing sorang-sorang . Aku lebih selesa keluar sorang-sorang daripada berdua .
Lagi pon aku x kenal sangat budak-budak kolej lagi .

Sory terpaksa baca panjang-panjang . Sape yang rajin tu , baca lah sampai habis :)


Thursday, May 19, 2011

Terima Kasih Pencuri !

                                                              Aku bukan pencuri =_='        

Terima kasih lah kepada pencuri yang telah mencuri Nokia C3 aku tu . Terharu sangat ~
X pasal-pasal aku dapat phone baru . HAHAHAHA ( Evil laugh )

Target aku nak cari phone yang ada WiFi je . Aku kan gila Facebook .
Dan aspek yang paling penting , phone tu mestilah MURAH !

                                                                          Sony Ericson

Selidik punya selidik , minat pulak dekat phone Sony nie . Harga boleh tahan murah nya .
Smart pon smart . Memenuhi cita rasa lah jugak ( 3G , WiFi , 5.0 megapixel )
Nak colour merah , macam gugurl sangat . Nak colour hitam , macam taik cicak pulak .
Last-last beli jugak lah yang colour hitam tu . Haihhh . Terpengaruh dengan pilihan kawan ~

Jeng jeng jeng , handphone baru aku . Sony Ericson J20i atau lebih di kenali sebagai Hazel

                                                            Nak jugak amek gambar =_='
 
So kepada pencuri-pencuri di luar sana , jangan lah mencuri . Mencuri amalan Syaiton !

p/s : Sesiape yang hantar mesej dekat aku , tolong lah perkenalkan diri dulu . Aku hilang SEMUA nombor korang . Budak-budak Myspace ku yang tercinta , nak nombor boleh ? ( gedik )

                       " Zarep , jaga phone nie elok-elok " - Ibu

Wednesday, May 18, 2011

Daki bukit pakai selipar . Vogue !

Sempena Hari Wesak , kitorang buang tebiat pergi daki bukit .
Bukit apa ? Bukit Broga . Seriously , memang aku x pernah dengar nama bukit tu sebelom nie .
Semua nie idea Hareez yang konon nya nak do something yang adventure .
Pergi ber-empat . Aku , Hareez , Rashid dan Al-Qayyum . Kali nie , no girls allowed ! Hahaa .

                                                                       The Signboard

Nak pergi Bukit Broga dari Banting ambik masa 2 jam jugak lah .
Kali nie pergi , aku yang drive . Amboi sangat kan ? Aku dah lah x pernah drive jauh .
Masa mula-mula , aku kurang yakin nak drive . Tapi Alhamdulillah , boleh pon :)

Kalau aku drive kereta , mesti mati dekat isyarat lampu . Ini adalah wajib !
Bukan sekali , bukan dua kali , tapi enam kali okay . Gelabah di buat nya .
Yang x boleh blah , mati time nak naik jambatan . Oh Goshhhh ! Sumpah cuak .

                                                             Memulakan pen-dakian :)

Aku pergi mendaki , pakai seluar jeans dengan pakai sandal . Bijak sangat Zharif Azis nie kan .
Aku pakai apa yang ada . X salah cuma x sesuai je kan ?

                                                               Masih lagi bersemangat

                                                                     Give-up already =_='

Ini baru separuh jalan . Penat nye Allah je yang tau . Penat sangat-sangat weyh .
Banyak singgah-singgah , duduk-duduk , minum air , ketawa-ketawa then baru sambung balik .

                                                                         Take a break 

Aku dengan Al-Qayyum semangat naik sampai atas . Tapi Rashid dengan Hareez asik rehat je .

                                                                     Rashid dan Hareez

Tau-tau je dah jauh ketinggalan . Dorang pon cepat-cepat daki Bukit Broga tu .
Aku dan Al-Qayyum dah nak sampai puncak . Rehat-rehat kejap sambil tunggu dorang berdua .

                                                                Kejar jangan x kejar

Hareez dah macam nak pitam . Aku dah rasa nak termuntah-muntah . Rashid dah basah kuyup
Al-Qayyum masih lagi bersemangat . Itu yang pelik tu .

                                                                        Penat sudah ~

Mana gambar Al-Qayyum ?

                                                        Inilah Adib Zakwan Al-Qayyum

Nak ke puncak , 1.5 KM lagi . Kitorang berehat-rehat dulu . Ambik-ambik gambar .

                                                                                  The View

 Dan akhirnya , kitorang sampai ke puncak . Yeay !

                                                                Yang nie betol-betol puncak nya

                                                                              Rashid x senonoh

                                                                                           Peliks

                                                                 Berani betol aku bukak mulut .

Kat puncak berangin je . Sejuk pon sejuk walaupon matahari tegak atas kepala .
Lama jugak lah kat situ . 1 jam ada kot .

                                                                    Dah jom balik !

Masa untuk turun bukit . Huhu .

                                                               Nampak pulak buaian

Masa nak turun bukit , Rashid jatuh sebiji macam nangka busuk .
X baik Hareez dan Al-Qayyum ketawa kan dia . Okay , aku pon join ketawa . Hahaha .

                                                                    Rashid kesakitan :)

                                                          Sebelom balik , jom bergambar :)

Eh , kitorang x terus balik Banting . Singgah surau pergi mandi dan sembahyang .
Melekit-lekit gila badan kitorang . Macam-macam bau ada .
Lepas dah handsome , pergi Alamanda topup perut . 

                                                                           Dah Handsome :)

Lapar sangat-sangat weyh . Sampai mintak nasi Al-Qayyum .
Terima kasih Rashid sebab belanja makan di " Bukan sekadar nasi ayam . Kokokokkkk "

                                                                  Chicken Rice Shop

                  NO MORE BUKIT AFTER THIS . PLISSSSS

Sunday, May 15, 2011

ZUMI ke IZU ?

12 Mei 2011 , sambut birthday someone .
Dia nie agak special jugak lah dalam hidup aku . Eceyhh ~
Nama dia Izuniza Shahardin . Tapi aku panggil dia Zumi . Dia panggil aku " Abang jarep " .
Adib Zakwan Al-Qayyum pon panggil aku macam tu ( Adib handsome )
Agak gonjeng di situ tapi aku suka dorang panggil nama aku macam tu . Hahaha .
Yang lain jangan nak tergedik-gedik panggil aku Abang Jarep okay . X pasal-pasal kene block .

                                                                              Mereka :)

                                                                           Mereka lagi

Mereka tu sape ? Mereka ialah Ady , Hareez , Zumi , Rashid , Al-Qayyum , Yatie dan Aini SoShy
Berkumpul pukul 1 tengahari dekat Pizza Hut . Tapi aku lambat setengah jam =_='
Jangan risau , bukan aku sorang je yang lambat . Si Ady lagi lah lambat . Hahahaa .

                              Zumi comel , selamat ulang tahun :)

                                                                          Birthday Girl :)

                                                  Korang berdua macam ada ape-ape je

                                                                                 cake

Seriously , memang x tau birthday Zumi bila . Sory sory sory .
Nasib baik Zumi say something yang mencuriga kan .

                                                                           Curiga =_='

Terus aku selongkar profile si Zumi nie . Then ternampak lah tarikh birthday dia 12 Mei .
Aku terus cakap dekat supervisor aku , nak tukar jadual .
Sepatutnya aku masuk jam 8 pagi - 5 petang tapi aku tukar masok jam 4 petang - 1 pagi .
Tukar jadual semata-mata untuk Zumi . Besar kan pengorbanan abang Jarep , Zumi ?

                                                      Of course aku nak join Rashid oi

Dapat lah aku menyambut birthday Zumi . Alhamdulillah :)
Korang x tau kan aku tukar jadual ? Saja nak bagi tau kat korang . Hahahaha
Cepat ucap " Terima Kasih Abang Jarep " ! Post dekat wall FB aku lagi comel . Cepat cepat .

                                                                               Gila ! 

                                       Click pada gambar . Aku nampak hensem :) HAHA

                                              Bila nak makan nie ? Asik bergambar je =_='

Pukul 3 petang aku dah kena balik sebab nak siap-siap pergi kerja .
Balik naik motor dengan Zumi . Hantar Zumi pergi tuisyen x pakai helmet . Comel kan ?
Nasib baik pak-pak polisi kat Banting tengah x ada . Hahaha .

                                                                         The KAA's boys
                                        We are not turning bad . We just have some fun . LOL !

All this pictures credit to Kakak Pizza yang x henti-henti ambik gambar kitorang .
Thanks Kakak Pizza . Kalau x silap nama dia Monalieza . Glamour kan nama dia ?

                                                                           Kakak Pizza 


                 SUNWAY LAGOON X JADI PERGI :(

Tuesday, May 10, 2011

Ibu selamat hari-hari :)

8 Mei hari ibu sedunia . So aku bercadang nak buat kejutan sikit dekat ibu aku .
Last-last aku yang terkejut , opocot mak kau . Haihhh ~

Kejutan yang aku dapat nie membawa kemarahan bukan kegembiraan . Geram sangat !
Nie semua ayah aku punya pasal . Dia lah yang buat kejutan kemarahan tu .
Aku punya lah naik motor pergi Secret Recipe tengah-tengahari beli kek . Panas pulak .
Dia sedap-sedap je potong kek yang aku beli tu time aku x ada dekat rumah . Arggghhhh !

                                             Sebenar nya aku tengah marah masa nie =_='

Sabar je lahh . Nak buat macam mana . Benda dah jadi . X kan nak beli lagi kot .
Asal kan dapat buat ibu aku tersenyum sudah . Ececeyhh , poyo je ayat aku .

                                                                     Tiramisu cake

Selamat hari ibu buat ibu ku tercinta Rahayu Bte Ahmad .
Terima kasih sebab dah besar kan kitorang berlima . Melayan kerenah kitorang .
Ibu tetap sabar walaupon kadang-kadang perangai kitorang berlima menjengkelkan .

                                                          Adik-beradik aku *gambar lama

Ibu aku nie sayang sangat dengan aku . Sumpah x tipu . 
Buktinya , masa aku kene sepak dengan sorang mamat nie , ibu aku dengan serta merta datang
Arwah nenek aku pon join together . Nenek aku siap lempang mamat tu balik . Amboi nya ~
Tangan aku pon dah get ready nak lempang mamat tu kalau-kalau dia berani sentuh nenek aku
Ceyhh . Aku kalau bawak geng memang berani . Kalau sorang-sorang , ermm kirim salam lah ye

Kejadian nie berlaku dah lama . Time raya . Masa tu aku form 1 ke form 2 . Aku x ingat .
Nak sepak aku , memang silap orang lah . Aku bawak geng sepak kau balik . Padan muka !

                                                            I'm proud to be ur son ibu :)

Nie aku nak pergi matrik macam mana lah ye . Aku x pernah berjauhan dengan ibu aku .
Paling lama pon 3 hari je . Itu pon dah setengah mati rindu dekat dia . Hahaha . 

                                    Raya tahun lepas . Aku senyum dengan penuh yakin kan ?

KISAH LAIN

Handphone aku kena curi , tapi aku masih lagi menggunakan nombor yang sama .
Aku baru je buat nombor tu petang tadi . Aku hilang semua nombor phone korang .
Cuma nombor-nombor yang bertakhta dekat hati aku je yang aku ingat . Hahaha .
Sesiapa yang rasa diri dia ada nombor aku , sila bagi nombor korang balik boleh ?
Terutama sekali budak-budak Myspace tercinta ( Sesetengah okay , bukan semua )

                                           Aku x bermaksud nak buat simbol jari tengah tu

  HARGAI MEREKA SEMENTARA MEREKA MASIH ADA 

Saturday, May 7, 2011

UPU :(

                                      Berhenti merenung misai saya . Ber-misai itu sexy :)

Perasaan aku sekarang sedih , kecewa , nak deactive acc Facebook .
Okey , deactive acc Facebook itu tipu . Boleh gila kalau x online Facebook sehari .
UPU mengecewakan sangat-sangat . SANGAT-SANGAT ! Dah cukup jelas ?

So nak x nak terpaksa lah pergi matrik . Pulau Pinang pulak . Adeii jauh bhai .
Untung jugak dapat jauh . Boleh cuci mata melihat keindahan alam .
Okay ayat skema ayam aku dah keluar . Itu merupakan petanda .
Lebih baik aku berhenti sebelom korang termuntah baca entri nie . Choww !

                         Allah sebaik-baik perancang :)

Thursday, May 5, 2011

Jalan Lagi !

3 Mei 2011 , Zhari Azis keluar jalan-jalan lagi .
Best la jugak walaupon x pergi banyak tempat .
Pergi ber-lima . Aku , Ady , Hareez , Rashid dan Zumi .
Sumpah , dorang memang best ! Boleh gila kalau keluar dengan dorang .

First destination was McD Banting .
Aku , Ady dan Hareez makan-makan dekat situ sampai Rashid dan Zumi balik sekolah .
Tunggu punya lah lama . 2 jam ada kot . Haihhh .

Then , kitorang pergi Restoran Saba dekat Cyberjaya . Tempat Hareez bekerja .
Makanan dekat situ sedap dan mengenyangkan . Makanan style Arab lah kata kan .
Orang Arab kan makan banyak . Tu pasal kenyang . Hahahah .

                                                                 Makan x habis =_='

                                          Muka orang kekenyangan memang macam tu

                                             Prepare 30 hengget je kalau makan dekat sini

Perut dah topup , so kene beredar lah kan . X kan lah nak tunggu situ lama-lama .
Sebelom tu posing sikit ,

                                                                       Ececeyhh ~

Ada cerita menarik nak di kongsi nie .
Si Ady , jatuh depan restoran . Hahaha . Sumpah kelakar .
" Ketepi , ketepi  ..... bluerrrrkkk " terus jatuh . Macam nangka busuk .
Eh salah , macam nangka Vogue . Hahahaha . Sapa suruh pakai heels tinggi-tinggi .
X pasal-pasal jatuh . Nasib baik x ramai yang nampak .

Terus pergi Putrajaya . Saja jalan-jalan . Ambik angin .
Dah lama aku x pergi sini . Banyak jugak perubahan .

                                                                           Indah

                                                        X rasa ke aku hensem dekat sini ?


                                                                      Ber-Lima

                                                                      Mereka best !

Hampir 1 jam dekat putrajaya . Lepastu gerimis pulak . Adoi . Terpaksa lah balik Banting .

                                                                    Posing lagi ?


                       Dalam kereta . Sekali lagi aku rasa aku hensem dekat sini . Hahaha

15 Mei rancang nak pergi Sunway Lagoon . Tapi ramai yang busy .
Adeii . x dapat lah nak berjumpa . Jumpa siapa ? Tett . Masih lagi di rahsia kan .
Aku akan cuba sedaya upaya untuk pergi Sunway . Semangat !

                                      Sape nak join ?

Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...