Friday, July 29, 2011

Senyap !


                  Peperiksaan sedang di jalan kan .
       3 hari je okay . 2 - 4 August . So wish me luck !

Adakah aku dah bersedia ? For sure belom lagi .
Macam mana nak bersedia kalao 24 jam asek online je . Haihhh .
Sekarang pon dok busy study depan laptop . So macam mana tu ?

BTW , dekat KMPP nie dah x selamat lagi . Banyak kes kecurian berlaku .
Mostly berlaku dekat blok-blok budak perempuan . Hampir 6 blok rasanya dah kene pecah masok .
Yelah kan , perempuan kan kaum yang lemah . So agak senang untuk di manipulasikan . HAHA !

Gurau je . Jangan ambek hati okay . Laaaa , merajuk pulak dah minah-minah nie .
Xmo lah buat muka muncung macam tu . Ingat cantik ke ? Muahahahaa .

Kenapa lah lelaki sekarang begitu kejam terhadap wanita ? Ya Allah ! Skema nyeww ayat aku .
Siap guna ilmu pukau . Amboi x amboi . Agak terer mamat nie . Ajar aku boleh ? Lempang =='

" Dah jam 12 malam tu , jangan lah bukak pintu kalau ada orang ketuk "

                                                                Muka batak maybe 

Dengar cerita , ada pencuri masuk bilik sorang perempuan nie .
Dan kebetulan salah seorang roommate tu belom tidor . Dia pon apa lagi , pergi kejar pencuri tu .
Kagum aku dengan semangat dan kesungguhan perempuan tu weyh ( Buat muka batak sikit 0,0 )

Perempuan tu sempat tengok wajah lelaki tu . Dan sampai sekarang dia cam muka lelaki tu .
Yang pasti bukan aku kan weyh ? Aku kan comel . Lempang =='

Walaupon aku hidup serba kekurangan , tapi aku x pernah terniat pon nak curi barang orang lain .
Cuba lah pikir apa perasaan tuan punya barang tu . Mau meraung sedih nyaa .
Lagi-lagi lah yang hilang tu semua barang-barang yang berjenama buah .
Durian lah , tembikai lah . Eh eh wujud ke ? Runsing @@

                               PESANAN PENAJA 


  " Selamat menjalani ibadah puasa buat seluruh muslimin dan muslimat .
               Raya dah nak dekat . Tiket bas pon dah beli . Semangat ! "

First time kot bulan ramadhan x bersama keluarga . Uwaaa , sedih nya lah .
X dapat nak pergi bazaar ramadhan beli ayam gunting =(

Itu je lah untuk kali nie . Nak sambung baca buku <------ Ini TIPU !
Yang baik datang daripada Allah , yang buruk tetap datang dari syaiton nirojim .
Sekian ,

Saturday, July 23, 2011

New look , wajib tengok !

Setelah terperap selama berminggu-minggu di bilik , akhir nya Zharif Azis keluar juga .
Menjelajah penang seorang diri , ohh itu memang sikap Zharif Azis yang suka menyendiri .

Pergi Jusco je . X pergi tempat lain . Takot sesat macam masa first aku outing dulu .
Sebab kenapa aku x suka nak outing ialah duit akan habis banyak .
Yeah , memang betol pon . Duit aku almost seratus habis =='

                                              Sebelom & Selepas

Cari saloon nak potong rambut . Satu Jusco aku keliling okay .
Bukan sebab x jumpa , tapi nak cari harga yang paling murah . Muahahaha .
Last-last jumpa lah jugak saloon yang agak murah . Hairstylist dia Orang Melayu .

                                                              15 hengget je =D

Walaupon aku x minat artis-artis korea , tapi aku teringin gaya " Korean Look "
So aku mintak lah kat abang tu , dan hasil nya tersangat ohsem !
Ini lah kali pertama aku pergi saloon . Selama nie ayah aku je yang potong kan rambut aku .

                                                                   Side look

Yang paling sedih nya , aku nie bukan tau menggayakan rambut .
All this while , aku cuma sikat-sikat , letak minyak rambut dah siap .

Bila balik je ke KMPP , terus mandi . Dah mandi , of course lah rambut akan basah kan ?
Then nak gaya kan balik macam abang saloon tu buat , x jadi . Hampehh je =='

                              Nahh ! Tenung puas-puas =P 


Lepastu pergi cari hadiah untuk baby cikgu handsome . Dan Alhamdulillah jumpa .
Comel je . Harga pulak berpatutan , sesuai dengan bajet yang di tetapkan .

                                                     Hadiah dari kami H4P1

Harap cikgu handsome suka dengan hadiah yang saya pilih nie .
Kami satu kelas mendoakan kesihatan baby dan isteri cikgu handsome =)


Aku kan pernah cakap yang aku teringin makan GCB . So aku try lah makan .
Memang betul , rasa nya x berapa nak sedap . Big Mac tetap nombor satu .

                                 PESANAN PENAJA

          " Malaysians , please don't behave like this ! It's so embarassing "

Okay lah , itu je untuk kali nie . Baju dah lah x basuh lagi . Boleh pulak updated blog . 
Yang baik datang dari Allah , yang jahat datang dari syaiton nirajim .

Friday, July 22, 2011

Sila kagum , wahhh !

                                                   My lovely praktikum H4P1

Gambar praktikum dah siap . Sila click untuk lihat dengan lebih jelas =D
Dan jangan lupa zoom kat gamba budak paling comel kat situ . Siapa ? Zharif Azis lahh .
Perasannyewwww . Lempang =='

Nampak x cikgu handsome aku tu ? Handsome kann . Muahahaa .
Itu gambar formal . Duduk sopan , badan tegak , muka serious . Ohh sungguh skema !

Tengok gambar-gambar bawah nie pulak . It's kind a ohsem yaww !

                      Owhh Zharif Azis kenapa kau lompat-lompat macam beruk ?

                      Muka aku x boleh blah doh . Rasa macam nak bagi kaki je .

Gambar-gambar kat atas nie semua gambar yang di print dan sedia untuk di bingkai kan .
Aku x dapat menerima gambar aku yang ketiga tu ohh . X comel macam selalu .
Perasan lagi . Lempang lagi =='

                                                       Hasil yang di terima =='

Dalam banyak-banyak gambar , yang nie jugak yang dorang pilih . Adeiii .
Tapi x apa . Yang penting gambar nie akan menjadi kenangan yang terindah dalam hidup aku .
X rasa macam nak lempang lagi ke lepas baca ayat skema ayam tu ?

                                                      Antara yang aku suka

Nasib baik dorang bagi softcopy , Dapat lah aku upload photo-photo nie dekat blog .
X nak upload dekat facebook sebab facebook banyak virus . Buat seramm je 0,0
Eh eh , ada kene mengena ke ? Sila runsing sekarang .

                               PESANAN PENAJA 


                   " Tahniah cikgu handsome yang baru sahaja mendapat
       cahaya mata sulung HASIL GIGIH pernikahan dengan isteri tercinta nya .
                Saya Zharif Azis , selaku murid cikgu paling lost dalam kelas , 
                                               tumpang gembira =D "

Cikgu handsome dah seminggu x datang sebab busy jaga isteri dia yang baru bersalin .
Anak dia mesti comel macam aku . Muahahahaha . Lempang =='

Suka , boleh lah " Like " . X suka , boleh pergi korek hidong main jauh-jauh .
Yang baik datang dari Allah , yang jahat datang dari syaiton nirajim . 

Sekian .

Tuesday, July 19, 2011

Rakyat Malaysia pengotor ?

Rakyat Malaysia agak pengotor , tu pasal ada perhimpunan BERSIH .
Tengok je lah bandar Klang uh , tersangat kotor , penuh dengan sampah .
Dan dipenuhi dengan mat-mat bangla yang tersangat kuno dalam bab-bab berpakaian .
Mencacat kan susana satu hal , bau dorang pergghhhh ! Taik lembu pon wangi weyh .

                                                       Jom jadi rajin macam aku =D

Nak cerita satu benda nie . Kejadian berlaku hari isnin hari tu .
Masa aku berjalan pulang dari kuliah sambil dok syok dengar lagu Just Dance .
Laluan kaki lima kosong . X ada satu manusia pon . Memang kene sangat .
Aku pon apa lagi , feeling-feeling tengah catwalk lah kan . Santak poyo weyh =P

Sekali kan sekali kan , aku tergelincir weyh . Hampir nak terjatuh tersembam ke lantai .
Ini semua gara-gara kulit pisang  ==' Argghhhhh !!!

                                                              Kulit pisang =='

Nasib baik x ada orang masa tu . Kalau x memang malu weyh .
Baru nak feeling-feeling jadi model runway kejap , dah tergelincir =='

Sape yang buang merata-rata nie ? Dasar pengotor x ada adab !

Tapi jangan risau , aku tetap sambung berjalan dengan poyo nya .
Jatuh jangan terus terjatuh . Walk with proud . Baru lah profesional . Muahahhaa .
Layan video nie kejap . Tapi matikan dulu lagu kat bawah tu .

video
                                                           Hampir sama =D

Smart kan part yang akhir tu , super duper like lah . Berjalan dengan penuh yakin .
Kalau korang pon suka , tekan je butang " Like " kat bawah nie =D


                               PESANAN PENAJA


                " Bear in mind , keep our country clean ! "

Ini saja untuk entri kali nie . Hingga ketemu lagi ya .
Yang baik datang dari Allah , yang jahat datang dari syaiton nirajim =='

Saturday, July 16, 2011

Laptop =='

Selamat datang ke blog usang lagi bersawang nie =D
Layout dah tukar baru . Terkejot x ? Kalau terkejot , melatah sikit , OPOCOT ! 
Hah sekarang baru lah aku tahu yang korang tengah terkejot . Muahahaha .

                                         Muka batak masa awal-awal beli =='

Aku nak cerita sikit pasal laptop aku . Laptop aku jatuh katil jam 4-5 pagi tadi .
Terkejot sampai terbangon dari tidur weyh . Gelabah gila masa nie . Terus on laptop .
Alhamdulillah lah laptop okey , cuma agak sedih lah . Sayang kot laptop aku .
Dah lah x pernah jatuh sebelom nie . Tup tup jatuh pulak pagi-pagi buta . Uwaaaa .

Dan yang lagi sedih pulak , broadband aku tengah dok tercucuk kat tepi laptop tu .
Boleh korang bayang kan x kalau laptop jatuh dari atas , mana yang akan hempap dulu ?
Cepat jawab gunakan ilmu fizik . Eh eh tetibe subjek cikgu handsome keluar pulak .
Of course dari tepi kan ? Dan di sebab kan itu , broadband aku jadi bengkok . Damn !

                    Now dah dapat jawapan nya ? Haihh lambat betol korang berfikir =='

Dengan penuh kesabaran dan tawakal , aku berjaya meluruskannya balik . Alhamdulillah .
Everything was fine . Lappy safe , broadband safe . Thanx Allah .

Peringatan buat Zharif Azis !
 ~ Nak tidur , laptop simpan dalam beg . Jangan online sampai pagi-pagi buta .
 ~ Nak bangon subuh , set jam . Bukan dengan cara menjatoh kan laptop dari katil =='
 ~ Laptop jangan letak tepi katil . Orang bodoh je buat macam tu ( Tapi Zharif Azis x bodoh =D )

Nak cerita jugak pasal broadband aku nie . Pagi tadi , aku telefon Maxis .
Saja menggedik . Niat awal aku , konon nya nak maki hamun Maxis la sebab line lembab .
Then , a girl yang pick up the phone dengan suara yang manja . Terus x jadi . Muahahaha .

                     Shock sendiri by Zharif Azis . Baru ambek tadi . Gigih kan ?

Dia cakap , aku dah terlebih limit. Total dah 3.12GB . Data nie akan reset setiap 28 haribulan .
So nak xnak , aku kene lah pakai broadband aku yang lembab nie sampai 28 haribulan .
Yang hairan nya , bukan ke baru je berlalu 28 jun ? Kenapa still lembab ? Kenapa ?!!

Confirm company Maxis tengah gelabah sekarang nie . Muahahaha .
Cakap macam lah dorang baca blog aku =='

Itu jelah yang aku nak share . Nanti ada cerita , aku updated lagi ye .
Yang baik datang dari Allah , yang buruk datang dari syaiton nirajim . Muahahaa .


Eh sebelom tu . Nak mintak tolong satu benda nie . Pleaseee ( Zharif Azis tengah buat muka comel dia tu )
Korang click  SINI . Dah bukak , tekan butang " Like " . Dah tekan dah ?

                                                                       11A's

Like kan gambar kawan aku nie . Kalao korang malas sangat nak cari . Tekan je SINI .
A click won't hurt you . If u feel hurt , tell me . I'll kiss you right away . Ceyhhh ~
Macam lah dengan ciuman aku korang boleh pulih . Malah tersangkot kat braces aku adalah .
Terima kasih tau sebab sudi tolong " Like " kan . X ambek masa yang lama kan ? Hehe .

By the way , I'm so proud with you Syazwan . Glad to know you since primary school .
Nanti kalau kau dah famous or tengah amek award ke , sebut nama aku tau . Muahahaaa .
Permintaan melebih-lebih pulak Zharif Azis nie . Lempang =='

                                                   Morib dah cantek . Amboi x ?

Wednesday, July 13, 2011

Cerita tertunggak

Sexcited sangat nak balik KMPP nie , sampai tertinggal charger laptop kat rumah =_='
Alhamdulillah , charger laptop yang ibu aku pos semalam dah sampai petang tadi .

                                                This stupid thing makes me suffer

Baru lah boleh bukak laptop and updated blog . Haihhhh =_='
Habis tertunggak semua cerita . Nak kene buat summary lagi nie . Boleh x ?
Boleh ke , xboleh ke , korang jangan banyak songeh . Baca je okey . Muahahahaa .

Hari rabu minggu lepas , dapat je surat kebenaran balik awal , terus beli tiket balik selangor .
Dengan barang x packing lagi , jam 6 petang tu jugak naik bas . Huru-hara aku di buat nya .

Mesti korang tertanya-tanya , kenapa aku balik awal sangat ? x boleh tunggu hari jumaat ke ?
Haihh , hari khamis tu kan Penang heritage day . So we got off on that day .
Alang-alang dah cuti hari khamis , apa salah nya mintak sekali cuti hari jumaat .
Dapat cuti lama sikit . Tapi kene buat surat kebenaran dulu . Baru dapat cuti .

                                                    Surat kebenaran pulang awal

Naik bas duduk sebelah mamat bangla . Amboi x ?
Dengan bau nya , pergghh ! Menusuk . Rasa macam nak terjun keluar tingkap bas je .
Sampai Klang sentral jam 2 pagi . Parents aku dah tunggu kat tepi tu . Huh , penat , ngantok .

Hari khamis , duduk dekat rumah ja . Online makan tidur . Online makan tidur .
Hari jumaat , member ajak keluar ronda-ronda Banting . X pergi jauh pon .

                                                            Belanja lagi boleh ? Muahahaa

Hari sabtu , pergi A Famosa Water World . Ada family day . X best mana pon .
Sunway Lagoon tetap nombor satu . No doubt .


Malas nak ulas lebih lanjut . Enjoy the pictures .

                                                           VVIP arrival  . Muahahaa

                                                   Lama dah x berkumpul 5 beradik =)         

                                               Muka-muka batak x pernah mandi kolam =_='

                                                               
                                                                     
Cukup lah erk . Malas nak tunggu internet nie loading . Dah lah broadband lembap .
Wifi kolej lagi laju daripada broadband . Maxis memang hampehh .

Then balik je dari situ , terus pergi servis braces . Semakin ketat gigi aku . Adeii =(
Dan itu bermaksud , alasan surat kebenaran balik awal aku tu , tidak di reka-reka .
Ini benar-benar berlaku . Bukan rekaan semata-mata .

Hari ahad , masa untuk aku pulang ke KMPP tercinta . Tercinta la sangat ~
Walaupon berat hati nak tinggalkan rumah , namun apa kan daya , aku hanya insan biasa .
Ya Allah , tetibe ayat skema ayam aku nie keluar kenapa . Haihhh .

Aku pernah updated status FB baru-baru nie pasal kucing aku .
Tup tup dia beranak pulak pagi ahad tu . Sempat jugak aku tengok kucing aku beranak .


                                                                        
                                              Sangat busuk okay . Macam aku . Muahaha

Itulah kucing aku . Nama dia Pussy . Dia nie kucing paling senior lah kat rumah aku .
Jiran aku yang busuk hati sangat tu , pernah buang Pussy nie dekat kedai makan .
Entah macam mana , kitorang boleh terjumpa balik . Sangat kejam kan jiran aku ? Menyirap !

Alhamdulillah , cuti 4 hari tersangat lah best . Dapat buat macam-macam .

                                                                Dapat joget-joget

                                              Dapat jumpa adik sedara aku yang comel nie

                                                        Dapat naik ego merah aku nie =)

Hari ini , nak cerita sikit pasal petang tadi . Ada buat eksperimen pasal-pasal darah .
Ada yang nak muntah dan ada yang steady je . Aku lah yang steady tu . Muahahaa .

                                              Perah darah tu Zharif , jangan x perah .

                                                                     Hasil nya =D

Dalam masa yang terdekat nie nanti ada kempen derma darah . Hari sabtu nie kot .
Jangan harap aku nak derma . Bukan kedekut , cuma aku takut . Muahahaa .
Jarum derma darah dah lah besar gedabak . Sumpah seramm .

Okay , itu saja . Jumpa lagi on the next entry . Sorry menyusah kan korang baca panjang2 .

         Belom sempat potong rambut =D

Sunday, July 3, 2011

Summary for this week . Boleh pulak ?

Lama kot dah x updated blog . Rindu plak jadi nya . Huhu .
Aku nak ringkas kan semua yang berlaku minggu nie .
Itu pon kalau berminat nak baca lah . Rakyat Malaysia kan x suka membaca . Muahaha

     ----------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                            Ini tersangat poyo =_='

Seperti semua sudah sedia maklum , hari sabtu hari tu ada larian 1 Malaysia .
Semangat punya pasal , pagi-pagi dah mandi  <--- Yang nie tipu
X sempat nak bersarapan dah kene pergi padang . 6.30 pagi okey . Amboi x ?
Berkeroncong lagu negaraku jugak lah perut aku masa tu .

Tapi lepas je dorang pasang lagu Tik Tok by Kesha , semangat aku terus datang .
Joget-joget kat padang nak warming up . Step yang dorang bagi best gila kot .
Pengarah pon x nak kalah . Goyang jugak . Sumpah comel .

                  Kalau lah pengarah tau aku pos benda nie kat group KMPP , mati aku weyh =)

Dorang punya lah semangat lari , aku berjalan je weyh . Malas nak show off . Muahahaa .
Bukan dapat hadiah pon . Dapat penat je . Yang penting dapat air dengan roti percuma =)

                                                                        Gigih sangat

                                               Yang nie pulak stock2 pemalas . Muahahaa

Tamat larian pukul 8 pagi . Pukol 10 ada kelas ganti sempena hari raya . Argghhh !
Penat sangat . Jadual pack gila lah kat matrik nie . X ada masa langsong nak goyang kaki .
Tapi masa untuk online tetap ada . Jangan risau . Muahahaa .

                                                              Muka penat berlari =_='

      ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 

                                                        Nak beli apa dengan 2 ringgit ?

Tadi pergi mesin ATM , nak picit duit sebab duit tinggal 2 ringgit je dekat dalam wallet .
Comel sangat bila mesin tu tulis " Mesin kehabisan wang " . Sumpah sangat comel .
Rasa macam nak tendang-tendang je mesin tu , tapi nanti kaki aku pulak yang sakit .
So aku batal kan lah niat aku yang suci dan murni tu .

Xpe , tambah je 40 sen . Dapat beli roti canai planta dua . Perrgghh ! tersangat sedap okey .
People out there should try this . Rugi kalau x rasa . Harga berpatutan dan di jamin halal !

Dan di sebab kan roti canai planta nie jugak , braces aku yang paling ujung tertanggal satu .
Argghhhh ! Rasa macam nak menangis pon ada . Bukan sebab sakit tapi sebab lain .
Doktor Andrea dah pesan jangan sampai tertanggal . Nanti x berkesan . Adeii

     ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Aku di ganggu mamat gila dari mana entah aku pon x tahu . Memang seram sangat .
Baca ikot nombor . Dan hayati setiap message berikut .

                                                                      Kebodohan 1

Boleh x kalao aku cakap aku nak ketawa ? Sangat lawak kot .

                                                                        Kebodohan 2

What a stupid man is this ? Seramm doh . Aku x ganggu hidup kau pon kan . Grr !
Ingat nak letak sekali number phone mamat nie tapi aku kan budak baik ( Buat muka suci )
So x jadi lah . Apa-apa pon , selamat menjalani kehidupan yang penuh onak dan duri =)

      ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Itu je kot yang berlaku minggu lepas . Cop ! Ada lagi .
Hari tu kan , cikgu handsome suruh aku selesai kan satu soalan fizik nie .
Dan teramat lah terperanjat apabila aku berjaya selesaikannya . Wahh , kagum ! ( Tepuk tangan sikit )
Mesti cikgu handsome bangga dengan saya kan ? Teheeeee ( Buat muka comel )

                                                        Muka excited memang macam nie

Eh ada lagi satu , 8 julai a.k.a jumaat nie aku balik Selangor . Yeehooooo !!
Orang-orang kampung , wait for me yeah =) Kita wat kenduri sekali kalau boleh . Muahaha .

                                               ~ TAMAT ~       

Home