Saturday, November 26, 2011

Hello semester 2 ^__^

Assalamualaikum !

Guys , semester 2 dah pon bermula !! ( Tanda seru menunjukkan perasaan excited )
Alhamdulillah , dapat lecturer-lecturer yang ohsem ! But not all lecturers ohsem actually .
Ada yang annoying , errr . I won't mention the lecturer's name here .

Adakah cikgu tu ? Cikgu tu agak nya ? Eh tak tak , mungkin cikgu yang tu . 
Ahh mana satu nie ?

Masa first day kuliah , semua orang sexcited sebab nak tau lecturer mana yang akan ajar .
But i'm not really excited because my cuti untuk berseronok-seronok dah tamat . Damn it !

Let's start with biology lecturer , Hurmmm lecturer untuk kuliah amat lah boring . Mengantok !
Tersenggok-senggok . Rasa macam nak bawak bantal dengan botol susu masuk lecture hall .

I miss my previous bio lecturer , Pn. Shaharum ={ 

But no worry , because Pn.Shahrum still mengajar kelas tutoran aku . I'm freaking happy =)
Kelas kitorang sepatot nya dapat lecturer lain tapi Pn.Shahrum fight for our class . Wahh terharu .
Semester 1 dengan semester 2 dapat Pn.Shahrum , memang terbaek lah kan . Congrats H4P1 !

Adakah anda semua masih ingat akan lecturer yang aku panggil cikgu hensem ? Masih ingat ?
Alhamdulillah , dia dah x mengajar kelas tutoran aku . Dia cuma ajar kelas amali jerp .

Alolo comel >__<

Kelas amali pulak jatuh pada hari isnin dan semester kali nie , hari isnin 5 kali cuti .
So Zharif Azis sangat gembira . Rasa macam nak pasang lagu bad romance joget-joget kat bilik .

Ehh korang-korang yang kat luar sana , pliss n pliss keep it as secret okey ?
Jangan sampai cikgu hensem tau benda nie . Nanti dia ngamok pulak . Seram >__<

I love my physic lecturer for tutorial class yang sekarang nie . She's super duper awesome !
Nama dia Pn.Halimahton kalau x silap . X brape nak hafal nama lecturer lagi .

This is my new physic lecturer for kuliah =) 
menggantikan tempat cikgu hensem 

Now turn chemistry pulak atau nama melayu nya kimia =='
Lecturer untuk tutoran dapat En.Ibrahim . Rasa semua budak KMPP kenal kot .
Aku tengok cikgu nie agak garang sikit . Itu bermaksod latihan tutor aku kene siap kan .

Sebelom nie dengan En.Shahnon , aku x buat tutor pon x pa . Dia x marah sebab dia baik sangat .
Aku tidur depan dia pon dia x marah . Sebab tu aku sayang cikgu Shahnon =)

En.Shahnon

En.Shahnon nie suka menyanyi . Kuliah dulu pon dia ajar masa semester 1 .
Sekarang kuliah yang ajar Pn.Norhayati Abu Bakar . Lecturer nie pon best .
Kira aku boleh faham lahh sebab dia suka ajar satu persatu . Dan sangat detail =)

Math paling xleh bla . Semester 1 dengan 2 , lecturer kuliah dapat lecturer chinese .
And seperti biasa , memang x faham lah kan apa yang dia ajar . Errr

Mr.Lim , lecturer kuliah semester 1

Kelas tutoran pulak dapat cikgu perempuan yang tengah mengandung but belom buncit lagi .
Cikgu nie agak garang . Uwaaa kene siap kan latihan tutor sebelom masuk kelas .
Macam mana nak buat kalao satu haper pon x faham masa dekat kuliah T,T

Walau apa pon , aku tetap sayang semua lecturer aku . Nak dapat berkat lah kata kan . Hahaha
Eh tak tak , aku ikhlas nie , tolong percaya pliss >__<

Nak jugak amek gambar >__<

Hari nie outing beli buku tulis , alat tulis , pewangi baju dan perlu ke bagi tau semua nie ? Bye .
Nak gunting rambut tapi masa x mengizin kan . Duduk dekat McD berjam-jam .
Guna wifi free , so manfaat kan untuk download video-video lagu banyak-banyak .
Nak gune broadband yang ada nie , haihh tunggu christmas taun depan pon belom tentu siap .

PESANAN PENAJA !


" Salam 1433 Hijrah , semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelom nya
Aminn "

Isnin nie cuti awal muharam . Ingat nak balek rumah tapi duit xde pulakk .
Hurmm terpaksa lah duduk kat matrik nie . Nak buat macam mana , terima je lahh T,T

Yang baik datang dari Allah , yang buruk tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

Saturday, November 19, 2011

Cuti semester : Part 3

Assalamualaikum !

Ada lagi ke orang yang nak tau pasal cuti aku nie ? Kalao ada bagos lahh .
Xde lah aku syok sendiri cerita sorang-sorang . Hahaha =P

16 November 2011

Parents aku xde kat rumah masa nie . Ayah pergi kerja , ibu ada meeting pulakk kat KL .
So nak x nak kene lah stay kat rumah .

Ibu suruh kakak aku masak tapi malang nya dia bukan tau masak pon T,T
Aku lagi terer bab-bab memasak nie . Jangan main-main . Aku serious nie >,<
Cuma aku malas nak masak sebab terlampau sedap lah kata kan . Okey lempang =='

So we went to KFC together . Not just both of us . My adek also ikut .
Memandang kan kereta xde , so terpaksa lah jalan kaki dari rumah ke KFC . Gigih kan ?

Kesian adek-beradek aku kene jalan kaki

Helmet ada satu je , so aku sorang je lah yang naik motor . Yang lain tu jalan kaki . Bhahaha
Pak-pak polisi kat banting nie ramai . Kerja semua nak saman orang aje . Mencirapp !!

Aku memang suka amek sos banyak-banyak . Free kan ?

Adik laki aku nie menyot sikit tapi abang nya hensem . Lempang !

Jangan tiru aksi nie di rumah . Bahaya >,<

We had really good time together eventho adik perempuan aku lagi satu ada kat asrama .
Yeahh bukan senang nak dapat berkumpul 5 beradek . Mesti ada je yang xda . Huh =='

17 November 2011

Okey hari untuk pulang ke matrik semakin hampir dan assignment bio aku masih x terbuat .
So aku spend hari nie untuk menyiap kan semua assignment tu . Ponat den nyiap kan sumo tu .

Lecturer pon satu , dah nama pon holiday , yang pergi gatal bagi assignment tu kenapa ?!
Tengok Zharif Azis dah marah . Cuak x ? Amboi nya siap dah ada yang menyorok belakang pintu .

Monera Protista Plantae Animalia Fungi - 5 kingdom

Berbelit lidah den nak meng-eja benda alah nie sumo . Alhamdulillah siap dan hasil nya cantik .
A'ah memang aku suka puji hasil kerja aku sendiri . Kau saket hati ? Kesah pulak aku kan .

Ohh ya , hari nie jugak aku bakal menerima tetamu yang x lagi macam tetamu dah .

18 November 2011

Hari last aku kat rumah , nak balik matrik dah . Err tension !
Pagi-pagi dah bangon pergi breakfast dekat McD . Curlasss kau jahh !

Kaki makan sos =='

What i love about sarapan in McD is the price really2 cheap u know . I love u lah McD !
Plus , the makanan also delicious sampai macam xnak balik je . Loike seriously >,<

Agak hensem , bye >,<

Nampak Zumi kat McD tapi segan nak tegur sebab ada kawan-kawan dia ='(
Balek je terus pergi rumah Rashid . Tapi rashid x bukak pintu lahh pulakk =='


Lepas solat jumaat terus makan . Sebab nya nak kene hantar si faries nie ke stesen bas .
Nak kene cepat . Tapi sebelom tu sempat pulakk jumpa si rashid dekat McD . Err

Aku pon nak kene bertolak dah . Bas aku jam 4 petang .
Saja ambek bas lambat-lambat dengan alasan xnak tinggal solat jumaat .
Ececeyhh dusta semua tu . Rekaan semata-mata >,<

Sampai butterworth jam 9.30 malam . Sangat penat . Lepastu xde sape-sape pulak nak ambek .
Then ada lah makcik teksi nie mulut dia macam puaka . Serious shit gila ! Rasa nak lempang .
Mujur rasa hormat aku masih ada terhadap warga tuek . Opss terkurang ajar pulakk . Sorry .

Bajet muka aku comel kau boleh tipu aku lah makcik woi ? Silap makcik silap sangat !
Jangan nak apa-apa kan saya . Saya ada back up . Tapi x tau lah si Ummi Hanni nie kuat ke tak .

19 November 2011

Pagi-pagi dah kene bangon , siap-siap nak pergi bilik peperiksaan . Adoiii !
Nie yang benci nie kalao dah sampai matrik , nak tidur lama sikit x boleh . Errr

Gigih kemas bilik malam tadi ^^

Nasib baik roommate kejut kan , kalao x memang x terbangon lah aku .
Jawab MUET tadi dengan keadaan yang sangat mengantuk sebab lambat tidur .
Gigih siap kan blog tapi x siap-siap jugak . Last-last tertidur depan laptop . Bagos nyaa X,X

MUET is over , thanx Allah !

Actually hari nie dan besok still dikira cuti sem aku lagi tapi dek kerana dah sampai matrik .
Maka tiada istilah cuti bagi aku and i'm not ready for kuliah this monday . Huhh =='

PESANAN PENAJA !


" Teruskan ber-facebook dan ber-twitter selagi boleh "

Uwaaaa benci bila dah sampai sini . Nak kene bangon pagi-pagi .
Bayang kan kene mandi seawal jam 6.30 pagi ? Perrgghh ! sejuk siot air dia . Tahan je lahh .

Dah sampai sini , kerja aku memang ber-facebook , ber-twitter , ber-blogging , ber-skypping .
NON STOP ! Aku bosan duduk sini and aku benci duduk sini . Tension okey .
Dengan cara nie je lah aku dapat rasa sedikit kegembiraan dan ketenangan yang abadi . Amboinya

Dan ini saja lah untuk cuti semester aku . I bet korang punya cuti lagi best daripada aku .
Yang baik datang dari Allah , yang buruk tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

Wednesday, November 16, 2011

Cuti semester : Part 2

Assalamualaikum !

Seperti yang telah di janji kan , eceyhh cakap macam lahh org kat luar tu kesah . Bye =='
This is the sambungan of my cuti semester . Yeay ! Imma perosak bahasa . So ?

10 November 2011

Hari khamis nie aku x banyak buat apa . Duduk rumah je pagi tu . Bosan gila lah =='

" Haihh x keluar memane hari nie ? Selalu ada si faries tu , 
kau x reti duduk diam kat rumah " - Ibu

Bila aku keluar , bukan main perli aku cakap x reti nak balek rumah dah ke .
Bila aku x keluar , cakap aku terperap macam anak dara sunti yang tunggu pinangan orang .
Aku pon pelik dengan ibu aku nie , mana satu dia nak pon aku x tau . haihhh =='

Alhamdulillah , ada jugak orang ajak aku keluar petang tu .
Pergi makan dekat Pak Li Kopitiam . Tempat kerja lama aku tu . Hikhik .


Kaler asam laksa tu buat korang lapar x ? Slrrrpp !

Pergi dengan dorang berdua , Adil ngan Zuhair .
Makan-makan sambil online . Lepastu borak-borak sampai ke petang .
Then gerak pergi Dataran Banting .

Noob =='

Again , Zharif Azis being noob =='

Agak comel Zharif Azis di situ =)

Masa untuk balik rumah , tup tup jumpa Rashid pulakk .
Tapi dia x nak ambek gambar pulakk . Err perlu ke ? Noob =='

Thanx rashid for the pic 

11 November 2011

On this date , i really2 don't know what to do . Hari jumaat lah kata kan . Masa agak terbatas .
Kaum-kaum adam kan kene solat jumaat ==' xkan tu pon x tau lagi . Haihhh

Muhd Islah Hanif , Zharif Azis hensem , Qistina Damia 
Kantoi baju semalam , x mandi lagi =='

This two budak kecik always bertandang in my house . And the kerinting one really2 love me .
But the botak one yang look like upin and ipin tu , she scared of me . Sedih ja =='

Then , i can't stay at home without doing nothing . It's wasting my time .
So i be nekad , and pujuk my mother , i wanna go to nogori sombilan >,<
Finally , she allowed me to go there . Yeayy ! But she don't give me even 10sen pon T,T

Dengan gigih nya , cepat-cepat packing barang . Lepas solat jumaat terus gerak .
Sampai rumah dia je terus gi mandi . Basah kuyup aku di buat nya . Hujan lovebite sangat siot .
Then pergi makan . Ibu dia dah siap masak . Khas untuk aku . Amboi x ?

12 November 2011

Pagi tu lepas sarapan , si faries nak kene pergi kelas tambahan .
So tinggal lah aku sendirian di rumah tu . Dah lah ada kakak dia masa tu . Err

" Kawan kau buat apa dalam bilik tu ? Mengeram ke apa ? " 
- Kakak Faries

Petang nya ingat nak pergi ronda-ronda , tapi hujan pulakk . Adeii

Sedapp nyaaa >,<

Malam tu pekena char kuey teow yang hari tu . Perghh ! sedapp siott .
Kalau datang situ lagi , aku mesti nak makan kat tempat tu lagi .
Walaupon servis agak kureng , tapi makanan dia sedap . So kira boleh maaf kan lahh .

13 November 2011

Mak dia nie rajin masak sarapan . Nasi goreng memang terbaik lah .

" Eh jang , tinggal lamo sikit sini " - Mak Faries 

Amboi nya suruh aku balik hari selasa . Kalau ikot kan memang xnak balik pon .
Seronok duduk kat rumah orang . Hahaha .
Sempat jugak lah ajar sikit-sikit si faries nie maths ngan english . Ajar yang basic-basic je pon .

Time to go home , bye pakcik bye makcik bye negeri sembilan bye semua nyaa =)



Tapi sebelom tu , aku teman kan si faries nie pergi beli alat tulis dekat seremban .
Lepastu pergi makan dekat KFC . Makan ayam tom yam lagi =) My favourite yaww !

14 November 2011

Again , i felt so lazy to bangon from my katil yang x berapa nak empuk tu .
Then i got a call from my friend , her name is Ady . She ask me to accompany her for breakfast .

Then i go lahh to Mohideen Curry House . It's mamak's stall yaww !
Aku nie x berapa suka sangat sebenarnya nak pergi makan dekat kedai mamak .

Bukan sebab memilih ke apa , bukan bukan .
Sebab nya kebanyak kan kedai mamak kotor dan pekerja nya kuat berpeluh . Sangat eeeuuuuu !

Ini bukti bahawa , walaupon aku cuti , portal KMPP tetap aku bukak . 
Cuma x boleh jerp =='

Aku nak meluang kan masa hari ini untuk menyiap kan assignment bio aku .
Tapi agak malang dan mencirap , portal KMPP asek down je . Huhh =='

15 November 2011

Hari nie aku keluar dengan tett dekat tett naik tett .
Jalan-jalan beli tett lepastu singgah makan dekat tett .


Kemain xnak kalah jugak =='

Cerita pon TAMAT . Semua dah boleh balik yerp . Bye =P

Pilih lahh . . .

Pilih lahh . . .

Pilih lahh . . .

Perempuan kalau dah shopping , kaum adam semua kene banyak bersabar la yerp .

Nak keluar dengan aku ?
Rules 1 : No cinema , my ibu x kasi tengok wayang T,T
Rules 2 : No karoke , my ibu also x bagi pergi tempat-tempat macam nie .
Rules 3 : If u want to touch my hand , just touch . Don't ask for it coz it's kind an awkward .
           
Agak boring kan kalau keluar dengan aku nie , but yeah that's the rules .
By hook or by crook , u have to accept it no matter what ! Hahaha
Awal-awal aku dah bagi warning yang aku nie membosan kan . So nak keluar x dengan aku ?

Ohh ya , this is my first time ever keluar berdua dengan perempuan . Oke bye !

PESANAN PENAJA !


" Aku dah nak balik matrik dah Jumaat nie T,T "

Itu je kot untuk kali nie . Nanti kalao ada kesempatan lagi , aku updated Part 3 pulakk .
Nak ucap lagi goodluck kepada semua candidate SPM 2011 . Eh jang jawab betol-betol !

Yang baik datang dari Allah , yang buruk tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,



Wednesday, November 9, 2011

Cuti semester : Part 1

Assalamualaikum !

Cuti semester dah pon bermula , so apa yang Zharif Azis buat sepanjang cuti ?
Membuta dengan online tu memang wajib lah kan . Hikhik ^^

4 November 2011

Sampai rumah jam 12.30 pagi . Sangat penat tapi masih lagi bersemangat .
Malam tu jugak packing-packing baju then baru tidur . Bangon jam 6 pagi terus siap-siap

Bila dah siap ayah xnak hantar ke stesen komuter pulak . 9 pagi baru lah dia hantar . Huh =='
Aku pergi rumah kawan aku dekat nogori sombilan tu.

Finally , sampai jugak rumah dia =='

Sampai sana dekat nak solat jumaat . Nie semua gara-gara salah ambik bas .
Petang pergi ronda-ronda kampung, malamnya pulak makan char kuey teow. Sedap !

5 November 2011

Time for leaving ='( Sekejap sangat kan . Ingat nak raya kat sana tapi . . . tett !
Lepas sarapan je , terus tunggu bas depan rumah dia . X sampai 10 minit bas dah sampai .

Bas 

Disebab kan xde sape-sape nak ambek kitorang dekat terminal komuter , terpaksa lah naik bas .
Nak sampai rumah aku dari rumah faries nie , kene ambek 5 bas . Amboi x ?
Keluar seawal pagi. Sampai rumah aku dekat 5 petang .

KFC tom yam sedap siott !

Sampai banting je , terus pergi singgah KFC . Lapar , perut dah nyanyi lagu negaraku =='
Bayang kan lah naik turun bas selama 9 jam ==' Tukar bas itu , tukar bas ini .
Dengan bau mat-mat bangla lagi , pergghh ! Memang best lah cerita dia kan .

Keterujaan melampau sampai comot >,<

KFC tom yam tu sedap sangat kot . Sampai macam ketagih pulakk .
Actually , i'm not a big fan of KFC before but the ayam tom yam make me fall in love with it .

1 teksi , 1.5km berjalan kaki 

Cerita belom tamat lagi , nak sampai kampung aku kene amek teksi .
Sampai kanchong darat , kene jalan kaki pulakk . Atoyaii , banyak nya dugaan .

McD

Malam tu pulak , pergi lepak McD jumpa si Rashid dengan si Hareez .
Lepastu pergi taman main luah-luah perasaan sampai lah tengah malam baru lah balik rumah .

6 November 2011

Hensem nya . . . . . aku ! Bye 

Masa untuk beraya , habis solat raya je terus tukar baju tengok lembu kene korban .
Alolo cian nya dia kene sembelih . Sedap nya daging dia aku lahap . Terima kasih ye lembu =)

Darah tu macam sirap pon ada >,<

Malam nya jalan-jalan dekat morib , tengok aksi-aksi panas kapel-kapel yang sedang beraksi .
Jahat kan kitorang . Hikhik . Actually xde pon . Orang banting semuanya dah insaf . Ye ke ?

7 November 2011

Ingat cuma nak stay kat rumah je tapi kawan ajak pergi bagan lalang pulak . Keluar lagi =='
Jalan-jalan dekat pantai berempat . Seronok ! X mandi pon sebab air keruh sangat .

Decreasing . . . .

Bongkok itu perlu 

Malam tu nak pi makan satay . Si faries nie tetibe mengidam macam orang mengandung pulak .
Satu kampung jelajah cari satay . Malang nya tiada . Warung banyak tutup sebab tengah raya .

8 November 2011

Masa untuk Faries nie pulang ke rumah dia .
Aku drive selama 45 minit pergi terminal komuter , dia boleh pulak xnak balik =='

Malam nya , kitorang pergi makan satay . Akhirnya ! Dapat jugak .


9 November 2011

Kali nie betol-betol kene balik . SPM dah dekat sangat dah .

Perlu ke tayang modem baru ? Bye !

Ohh ye , orang TM datang rumah aku hari nie . Tukar modem yang rosak tu .
Haihhh , susah nya lah hidup tanpa internet . Nak online je , kene tunggu jiran sebelah .
Tunggu dia bukak internet dia . Nak curi line wifi . Hahaha . Kejam dohh .

Sedih nya lah hari nie , dah lah kawan aku balik nogori , contest Danial Adie aku kalah .
Haihhh , sabor je lahh . Xde rezeki lah kata kan .

PESANAN PENAJA

Faries Niet Busuk 


" Woi Faries , good luck SPM , jawab betol-betol ! "

Semua calon-calon SPM 2011 , good luck ya . Jangan nervous and over confident .
Banyak kan berdoa and jangan tinggal kan solat . Jangan stay up sampai subuh . Tidur awal !
Dengar cakap abang kau nie yerp . Abang lah sangat kan =='

Okey itu je setakat nie . Nanti aku updated lagi yerp . Part 2 pulakk . X suka jangan baca .
Ada sape-sape lagi nak ajak aku berjalan ? Aku okey je . Tapi duit xde ==' Bye !

Yang baik datang dari Allah , yang jahat datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

Home