Thursday, December 20, 2012

2 tahun sudah

Assalamualaikum 

I should be posting this post on 16th December . Tapi aku terpaksa beri laluan kepada entri pasal Langkawi terlebih dahulu . It has been two years right now , agak lama jugak aku dalam dunia blogging nie . Tak sangka jejakakaula dah 2 tahun umurnya , walaupon di awal penubuhannya tersangatlah noob namun kini tidak lagi ( Harap-harap macam tu lah ) .

Apa yang aku harapkan dari pembaca di luar sana ialah teruskan menyokong blog jejakaula biarpon menjadi silent reader sekalipon . Aku akan cuba mengistiqamahkan diri untuk hapdet blog nie at least 5 post setiap bulan . Itupon kalau aku ada benda nak cerita , kalau takde korang tunggu jelah yerp .

PESANAN PENAJA 


" Happy two years blogging =D "

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

Monday, December 17, 2012

Langkawi : Day 4

Assalamualaikum

Seriously , bila dah dekat hari last nie , malas pulak aku nak menaipnya pon . Hari last day di Langkawi tak banyak tempat pon kitorang pergi , It's shopping time bebeh !


Friday, December 14, 2012

Langkawi : Day 3

Assalamualaikum 

Siap jugak post untuk hari ketiga nie . Hari ketiga nie pon boleh tahan panjang lebarnya . So harap boleh sabar dengan celoteh dan gambar-gambar yang bakal aku paparkan . 


Tuesday, December 11, 2012

Langkawi : Day 2

Assalamualaikum 

Hari kedua punya cerita would be soo panjang lebar dan akan dipenuhi dengan banyak gambar . So masih nak teruskan ?


Kalau masih , jom mulakan !

Saturday, December 8, 2012

Langkawi : Day 1

Assalamualaikum 

Alhamdulillah , selamat tiba di Selangor jam 6.30 pagi semalam . Penat sangat badan nie . And now aku nak ceritakan pengalaman 4 hari 3 malam aku kat Pulau Langkawi secara detail . So for those yang rasa annoyed dengan banyak gambar or rasa tak sanggup nak baca post panjang-panjang , di nasihatkan supaya beredar sekarang . Terima kasih .

Ke nak aku buat tutorial macam mana nak keluar dari blog jejakakaula nie ?


Okey kepada sesiapa yang dah tak sabar tu , jom mulakan =)

Sunday, December 2, 2012

Preparation , perlu ke ?

Assalamualaikum 

Jangan terperanjat , jangan terkejut opocot , yes , anda berada di tempat yang betul . Anda sedang berkunjung jejakakaula.blogspot.com . Cuma berlaku sedikit perubahan terhadap blog ini . Jadi teruskan membaca , majulah jejakakaula untuk Zharif Azis ! Eh ?

Alhamdulillah setelah sekian lama aku merancang , akhirnya hari nya sudah pon tiba . Hari nie , tanggal 2 disember 2012 , aku akan berangkat ke Pulau Langkawi . Ceyhh , nak pergi Langkawi je pon tapi perkataan berangkat tu macam nak pergi haji je . Pelisss lah zarep ( Tangan di dada mata ke atas )

Perlu ke tayang berapa beg yang di bawak ?

Monday, November 26, 2012

Bergurau ada batasnya

Assalamualaikum

Gurauan bukan sahaja dapat mengeratkan hubungan silaturrahim sesama manusia malah ia juga mampu menghiburkan hati yang lara .

Skema ayam enough ? Belom ? Okey sambung lagi .

Namun bila sesuatu gurauan mencapai tahap OVER , ingat lawak ke ? Menyakitkan hati ada lah .

Aku bukan lah apa , aku okey je bab-bab nak bergurau nie . Tapi kadang manusia nie over limit . Buat aku rasa menyampah rasa nak menyepak je muka orang yang gurau over nie . Aku takda lah nak pin point nama sesiapa . Just nak bagi precaution step je lah bila nak berkawan dengan aku nie . Wahh statement artis ke ? Lempang sikit .

Sebelom korang fikir pasal aku yang bukan-bukan , lemme explain this thing to you .

Am i too innocent sampai orang boleh pijak kepala ?

Aku nie jenis yang susah marah orang . Susah sangat >___<  So KADANG ( or mungkin jugak selalu ) , orang sekeliling aku buat aku nie macam patung bernyawa yang dorang anggap aku nie macam takkan marah dorang . Boleh faham tak bahasa keling aku nie ? Kadang aku berharap sangat yang aku nie mampu say something yang boleh buat dorang sedar yang aku tak suka diperlakukan macam tu .

Tapi malangnya , aku memang tak mampu buat macam tu . Aku cuma senyum dan mendiamkan diri sahaja . So macam mana aku tangani rasa sakit hati dan marah aku tu ? Jawapan nya senang je . Sign in twitter , maki hamun dekat twitter . Aku lebih memilih untuk maki hamun di twitter dari berdepan dengan orang yang aku nak marah tu .

So sebab tu lah , orang yang kenal diri aku nie , sometimes dorang macam dapat culture shock sikit . Sebab aku nie macam ada dua personaliti yang berbeza di alam maya dan di alam nyata . Alam barzakh tak tau lagi lah sebab belom pernah pergi sana . Nauzzubillah ~

See ! Kak Dena Bahrin sendiri pon cakap macam tu 
( Aku duduk betol-betol sebelah kak dena masa iftar maria elena dulu )

Seriously , kadang aku nak sangat bertegas dengan orang-orang nie . Sebab bila aku just diamkan diri macam nie , dorang pijak kepala . Bukan lah semua orang buat aku macam tu , ada lah dua tiga orang bangang sekeliling aku nie . Maaf di atas kecarutan sebentar tadi .

First macam nie lah erk , korang pergi lah tanya mereka-mereka yang pakai braces kat luar sana tu . Dorang rasa sakit hati tak bila ada orang gurau sentuh bab braces nie .

Contoh macam nie " Aku cabut braces kau kang "
There's no place for this kind of jokes . Like seriously , sensitive lah sikit . Cuba kalau korang punya kelemahan orang lain persendakan untuk jadi bahan gurauan , korang sakit hati tak ?

Ikut kan hati aku , nak jugak aku gurau dekat orang yang banyak jerawat macam nie ,
" Ya Allah jerawat kau tu kalao aku picit nasi-nasi nya , boleh jadi satu mangkuk "

Takpon dekat orang yang berkulit gelap macam nie ,
" Nie kalau lampu terpadam nie , mesti aku tak nampak kau nie . Nampak gigi kau je . Itupon kalau kau berus gigi guna ubat gigi Darlie lah . Eh ? "

BOLEH MACAM TU ? 

Come on lah people on earth , be sensitive sikit boleh ? Semua orang ada kelemahan masing-masing . So tak perlu lah kelemahan seseorang tu jadi bahan gurauan korang .

Lagi satu , nak main pukul-pukul gurau pon ada batasnya . Kalau dah sampai tahap menyakitkan , itu dah bukan nak main-main lagi dah . Itu betol-betol mengundang tu . Makin aku diam , makin kuat pulak pukul nya . Melampau betol manusia bangang nie .

Maaf tercarut lagi . Korang pon main sebut je kan ?

Ada lah sorang wanita nie , pukul orang lain tak ingat dunia . Kang bila pukul dia tau pulak menangis . Cakap lelaki dayus lah , apa lah . Bodoh ke perempuan nie ? Kau yang cari pasal dulu , so mendapatlah pulangan dia . Sama jugak macam kalau kau pakai seksi-seksi kat luar , of course hilang dara lah yang kau dapat . Tak gitu para bitches sekalian alam semesta ?

Bukan takat perempuan je yang aku nak cakap nie , lelaki pon ada . Geram seribu kali geram aku di buat nya . Tapi tu lah , silap aku jugak sebab tak mampu nak bertegas dan marah orang .

PESANAN PENAJA


" The kuku and the taring is coming !! "

Cuba perbaiki diri tapi entah lahh . Macam mana lah nak jadi ketua keluarga nie . Hurmm
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

Thursday, November 22, 2012

Ragam di Pizza Hut Banting

Assalamualaikum 

Idea nak updated blog sangat lah terbatas memandangkan there's nothing to share with you guys . Jadi , saya Muhammad Zharif selaku pemilik jejakakaula.blogspot ingin memohon ampun dan maaf sekira nya post kali ini tersenarai dalam korang punya
"the most melalut post among bloggers" . Jadi undi lah saya , eh ?

Gambar pendahuluan mestilah nak bubuh yang comey-comey je . 
Adakah ini perbuatan yang keji ?

Saja nak cerita apa yang jadi kat Pizza Hut Banting nie . Banyak sangat peristiwa penting berlaku , so aku himpunkan semua jadi lah satu entri . Maka hasrat untuk mencapai satu bulan 5 post boleh tercapai . Muehehe .

Pizza Hut Banting nie baru je renovate bulan 6 yang lalu . Tapi kan tapi kan , baru-baru hari tu , siling nya roboh -___- Sangat lah tak bagus orang yang renovate pizza hut nie .

Gambar terpaksa delete .

Dah lah kat sebelah table tu ada customer , nasib baik tak jatuh atas customer . Pulak nya jatuh atas customer , tak ke naye . Customer table tu tak nak bayar weyh apa yang dia makan , santak kuaja ! Padahal sikit pon tak kene dia tapi dia tetap tak nak bayar . Grr !

BTW , siling tu runtuh sebab ada kucing besar kat atas tu . Dia cuba lompat dari satu tiang ke satu tiang . Mungkin cubaan dia gagal , tu sebab runtuh tu . Lepas je peristiwa siling runtuh tu , kitorang nie sebagai staff puas cuba nak keluarkan kucing tu . Tak boleh weyh . Terlampau susah dan degil kucing tu . Siap dah beranak pinak kat atas tu .

Teringin tau macam mana rupa Pizza Hut Banting ? Nahhh video !

Don't hate me for being such a batak boy please . . 

Bulan lepas ada pest control . So sebagai staff closing , kitorang kene keluarkan semua barang-barang dekat kitchen and balut dengan plastik . Banyak betol kerja nak kene buat masa tu .

Dah siap di bungkus =)

Sesi menunggu abang-abang pest control buat kerja

Isnin hari tu , aku dengan manager aku , sir ramlan , pergi ke HQ Kuala Lumpur untuk menghadiri satu kelas tentang bagaimana untuk mengawal serangga perosak di outlet . So yeahh , aku pon pergi . And during the class , guess what ? Aku tidur . Sooo typical Zharif Azis .

HQ Kuala Lumpur

 Pizza Hut Support Centre

Le me in front of Pizza Hut Support Centre

Dah nama pon HQ kan , so semua dinding termasuk lif-lif kat dalam bangunan nie semua di tampal dengan menu-menu Pizza Hut , KFC , Ayam Mas . Meriah betul lah bangunan dia . Cantik =)

For those yang tak tahu , Pizza Hut , KFC dengan Ayam Mas nie satu company okey .

Nak pergi sini siap beli kasut baru , tu yang tak tahan tu . Orang kampung masuk bandar lah katakan . Haha tak lah . Manager aku yang suruh tukar kasut baru sebab kasut kerja yang selama nie aku pakai sangat lah tak sesuai . Memang pon . Kasut kung fu kan kelakar rupa bentuknya  .

Sape terpijak aku cekik !

Dilema betol lah setiap kali nak beli kasut , beli kemeja , beli seluar . Selalu tak ada saiz yang betul-betul fit dengan tubuh I yang menggoda nie . Eh ?

Tak lupa juga peristiwa Pizza Hut Banting blackout . Keras lah Pizza Hut Banting nie . Macam-macam berlaku .

Pantulan cermin jelas menunjukkan ada budak batak sedang ambik gambar 

Satu deret bangunan xde elektrik . KFC kat sebelah pon sama =)

Lagi peristiwa apa erk yang nak di cerita yerp . Rasanya xde dah kot . Last but not least , nak jugak share gambar-gambar yang aku ambik sepanjang aku bekerja dekat Pizza Hut Banting nie . Kenangan kot , mana lagi nak letak kalau bukan dalam blog . Huhu

Kegigihan Miss Wani and Miss Bet 

Asril and Yan , always together-gether 

Fizur berbaju merah , rajin budak tu =)

Tasha , all star !! Arumi macam dah penat sangat je -___-

Pekerja Pizza Hut Banting paling popular , DAUS !!

Semua pekerja kat Pizza Hut Banting nie best-best . Macam-macam ragam ada . Walaupon ada satu dua yang annoying ( Tangan di dada , mata ke atas ) , kalau boleh rasa nak cekik-cekik pon ada . Hahaha . Eh boleh pulak mengumpat kat sini . Astaghfirullah al azim !

Budak-budak pizza termasuk lah manager aku , dorang dah discover blog aku nie T__T
So memang Privacy No More !

PESANAN PENAJA 


" Yes cik , nak mencekik apa ? Pizza or spageti ? "

Jumpa lagi di entri akan datang , tak tau lah bila -___-
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim !

See ya !

Sunday, November 11, 2012

My off day !

Assalamualaikum

It has been happened for like 10 days ago but i still want to update about it here . So terima jelah erk cerita yang dah basi nie .

Me and my BFF , ceyhhh BFF sangat tau . Macam poyo pulak bila dengar orang cakap BFF-BFF nie . Sebut kawan baik sudah . Sedap sikit dengar . Ini tak , nak BFF jugak ( Tangan didada mata ke atas )


Pada 1 November yang lalu , aku dengan semangatnya bangun pepagi buta with this mamat hidung kembang pergi ke stesen bas . Macam hidung kau tu tak kembang pulak kan zarep ?

2 jam kemudian sampai lah kitorang kat Kuala Lumpur . Singgah dekat McD yang dekat dengan Pudu Raya tu . Bukan kah sarapan di McD pada hari biasa murah ? Jadi aku takkan lepaskan peluang ini ! Alang-alang dah rajin bangun pagi tu , moh lah singgah sarapan di McD dulu . Satu set meal 5 hengget je kot . Terus tibai beli 3 set meal .

Ambik gambar depan cermin itu wajib !

Agak cantik yerp McD nie . Luas dan bertingkat-tingkat pulak . Habis makan terus gerak pergi Times Square . Naik bas dari Pudu Raya ke Times Square sehengget je .

Masuk Times Square , kalau tak shopping , tak lain tak bukan mestilah nak masuk indoor theme park dia , betol tak ? So memang datang Times Square masa tu aku cuma nak main je bukan untuk bershopping . Duit takde lol .

Times Square Indoor park ticket price 

Macam-macam permainan kitorang main kat situ . First kitorang main yang pusing-pusing tu . Rasanya hampir kesemua mainan kat dalam tu pusing-pusing -___-

Dizzy mende ntah namanya >__<

Nak kata best tu , takde . Cuma biasa-biasa saja . Yang penting , turun je dari benda nie , terus lari pergi bilik air . Last aku datang main kat Times Square nie tahun lepas . Symptom yang sama terjadi lepas naik bende nie . Mual dan pening sangat . Nasib baik lah lempeng McD yang aku makan pagi tadi tak terkeluar sekali .

Lepastu main benda yang naik turun macam kat Genting tu 

Lepastu main benda nie , alaa yang macam dekat Sunway Lagoon tu

Lepastu main roller coster . Naik sampai 5 kali tau . Almaklumlah , pergi pada hari biasa tak ramai orang , jadi tak perlu beratur pon . Turun , naik balik . Turun , naik balik . Rasa macam VIP pulak tak perlu nak beratur-beratur nie . Masa first aku naik tu , dalam roller coster tu cuma ada aku and two other indian girls saja . So suka hati makbapak aku nak jerit kekuat dalam tu . Kalau ramai orang, malu lah nak jerit-jerit terpekik terlolong nie . Malu malu malu >__<


Kitorang takde lah straight main dari pagi sampai ke petang . Kitorang keluar masuk situ 3 kali kot . Perut lapar pergi isi dulu , lepastu sambung lagi . Lepastu lakukan apa yang wajib untuk dilakukan , lepastu masuk lagi . Lepastu pergi main bowling kejap , then masuk lagi .

Muka kalah asyik masuk longkang je 

Nak jugak mention , ada satu kedai fast food nie . Ya Allah tuhan jelah tau betapa sedapnya makanan kat situ . Nama kedai tu Crepe 2U .


Masa first nampak ada orang makan , tertelan jugak air liur bila tengok . Arghh tak leh tahan , nak kene beli jugak . Dia macam apam balik tapi yang nie dia lagi tipis and dia punya isi boleh pilih . Banyak flavour dia , boleh pilih . Makin rumit flavour dia makin mahal lah yer .

 Hah macam nie bentuknya 

Aku pilih flavour chocolate oreo . Maigad , bila rasa macam nak lagi tau tak >__< Yes memang betul . Lepas habis , aku pergi beli lagi satu . Muahaha

Tak ke jakun tu ?

 Muka setia menanti , khusyuk sangat tengok orang buat kerja

The price , murah kan ?

Kalau pergi TS nie , korang ce lah rasa . Sedap sangat ! Aku amek set A . It comes with air sekali . Jangan risau , ada surat perakuan HALAL kat situ . And for those yang rasa ragu-ragu tu , better beli makanan kat tempat lain lah yerp =)

Lepastu kitorang balik . Maka tamatlah cerita ke Times Square nie . Itu je nak cerita . Tapi lambat benor aku nak mengupdated nya .

Alang-alang aku dah cerita pasal off day nie , meyh lah aku sumbat cerita off day aku minggu lepas , 6 November . Aku belanja adik perempuan aku makan McD .

Suka betol dia ada orang belanja =)

Wifi McD sucks ! tapi big mac tetap my feveret =)

Dia pon nak jugak ambik gambar depan cermin -__- 

Making face expression is my adik best at

Itu je nak cerita ? A'ah tu je . Oke bye .

PESANAN PENAJA


" Spend time with someone we can be silly with is priceless "

Tengah study science form 4 and form 5 sekarang nie in order to help my sister . Dulu tak ambik sains teras . Sains teras nie lain sikit rupanya . Ingat kan sama je dengan bio kimia fizik tu . InsyaAllah , tolong apa yang mampu je .

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

Monday, November 5, 2012

Goodluck SPM =)

Assalamualaikum

Seriously , aku tak tau pon hari nie hari first day SPM . Ya Allah teruknya aku . Betul-betul dah tak ambik port pasal SPM . Zaman SPM ku sudah berlalu dua tahun yang lalu . So memang dah tak nak mengimbau balik zaman SPM aku tu walaupon kekadang rindu .

Tapi tahun nie SPM amat bermakna buat family aku kerana kakak dan adik perempuan aku akan menduduki SPM tahun nie . Dah duduki dah pon , kan hari nie first day -___-


It might sounds weird to wish " GOODLUCK SPM " to someone who is older than me and someone who is eighteen years old . But that's the fact . Nothing can change that .

'' So zarep nak ucapkan selamat menduduki SPM buat kakak dan Nurin . Semoga korang berdua dapat buat yang terbaik . Buktikan kat semua orang yang korang berdua boleh buat . Jangan kesah apa orang nak kata . Dorang bukan sesiapa . Yang penting sekarang nie , korang jawab soalan tu betol-betol . Jangan tinggal satu soalan pon even tak tau jawapan nya apa . JUST DO IT ! "

Why am i crying right now making this speech ? So weird X__X

Aku terlampau gembira tengok dorang berdua akhirnya dapat menduduki SPM especially kakak aku . After what she has been through in her life , she's still here and keep doing what she started until the end . Sangat banyak ujian yang Allah bagi kat dia . Tapi aku percaya , Allah takkan bagi ujian yang hamba nya tak mampu .

My adik and my kakak belajar di sekolah pondok . If you did ask lah yerp . Kalau sekolah pondok pon korang tak tau haihh susah lah hidup macam nie -___-

Dorang bersekolah di Sekolah Tinggi Islam As-Sofa ( STIAS ) di Negeri Sembilan . Ini merupakan sekolah yang ketiga buat adik aku dan yang kelima buat kakak aku . Bukan sebab dorang bermasalah tapi management sekolah tu yang bermasalah . Dan Alhamdulillah di STIAS , dorang ada menyediakan pengajaran tahfiz dan akademik . Jadi seimbang lah dunia akhirat . Wahh gitu .

Kiri , adik . Kanan , kakak

Dorang sekolah pondok nie dah lama , still form 1 lagi dah masuk sekolah macam tu . Lambat habis sebab asyik bertukar-tukar sekolah . Kakak aku pulak , dia terpaksa menjalani satu pembedahan pembuangan appendix pada umur 15 tahun . Dan hampir 6 bulan jugak lah dia duduk kat rumah lepas pembedahan tu . Itu yang lambat habis tu . Tapi sekarang , Alhamdulillah pembelajaran tahfiz dorang dah habis .

STIAS sekolah yang akhirnya menjadi tempat yang paling ideal untuk dorang berdua . Adik aku masih lagi bersekolah di situ dan menduduki SPM di bawah nama sekolah STIAS tu . Tapi kakak aku pulak lain cerita nya . Dia tak mampu nak bawak subjek account ( which is wajib ambik sebab termasuk dalam pakej ) . So dia ambil keputusan untuk jadi calon persendirian di rumah . Kira macam home school lah .

Kakak aku study sendiri kat rumah untuk semua subjek . Tinggal beberapa chapter je yang tak habis lagi sebelom meninggalkan sekolah STIAS tu . So haku nie yang ado kat rumah tolon-tolon sikit ajar kan apa yang perlu . Aku nie pon boleh tahan jugak pandai nya . Ahaks ~

Detik-detik mengambil result SPM pada march 2011

Nampak tak muka sedih gembira aku tu . Hah dari situ sudah menggambarkan result SPM aku . Aku ada publish pasal post result SPM aku . Tapi aku tak pernah share link post tu dekat facebook sebab malu . HAHAHA

Nak baca ? Nahhh ---------> Mengulangi SEJARAH !

Eh tetibe buat entri pasal diri sendiri pulak . Post nie sepatutnya khas untuk adik dan kakak aku >__<

Selepas beberapa tahun meninggalkan subjek akademik , tapi dorang still mampu untuk belajar walaupon agak lambat sikit untuk tangkap . Takper , biar lambat asalkan faham . Semoga usaha korang berdua akan membuahkan hasil . May Allah bless both of you =)

Seriously , I just worried about their maths . Oke bye .

Just in case you want to know lah yerp , kitorang bertiga nie agak rapat sebab umur kitorang selang setahun je . Kakak umur 20 tahun , aku 19 tahun , Nurin 18 tahun . So memang rapat . Betul-betul proaktif and produktif betol my parents masa tu . Wakawaka =D

Special wish dedicate to Zira , Apis , Amzar and Aina Mastura :
" Wish you guys all the best , gunakan masa sebaik-baik nya , jawab dengan teliti okeyh =) "

PESANAN PENAJA 


" Abang zarep nak ucapkan selamat menduduki peperiksaan SPM kepada mereka-mereka yang mengambilnya . Lepas dah usaha , jangan lupa berdoa okeyh =) "

Aku sebenarnya nak updated blog pasal pergi Times Square tapi rasa nya entri nie patut di post dulu kot . So tunggu lah my next entri =)

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

Tuesday, October 30, 2012

Salam Aidiladha

Assalamualaikum 

Agak busy ye sejak akhir-akhir nie . Jadi harap maaf akan ketidakterupdatekannya .
Mampu sebut ? ( Mesti korang tengah cuba sebut sekali lagi =D )

U can see through my tangan that i'm sooo skinny >__<

Wahhh , dua baris perkataan terus ada gambar , gelojoh sangat tau nak tayang baju raya . Actually , this baju suppose to be wear on second day of raya aidilfitri BUT my tukang jahit tak dapat nak menyiapkannya seperti yang telah di janjikan . This baju siap 2 minggu lepas raya -____-

My bad jugak sebab lambat hantar baju nie kat dia . Sebulan sebelom puasa baru nak hantar . So aku decide pakai baju nie time raya aidiladha .

KEJAP !
Ini entri pasal baju raya yang tak siap ke , or pasal raya haji ? Dah lari jauh nie >__<

Aku nie sebenarnya nak cerita pasal raya aidiladha tahun nie . Agak menyedihkan cerita aku nie sebenarnya . Lebih sedih dari cerita orang yang tak dapat nak balik raya tau .

Cerita nya macam nie , aku kena kerja pagi raya tu . Masuk jam 9 pagi pulak . Boleh bayangkan tak kesedihan nya macam mana ? Kalau pasang lagu Siti Nurhaliza yang Air Mata Zulhijjah tu , mesti korang menangis .

Maka bekerja lah aku pada pagi tu .

Muka di pagi raya -___-

I thought raya haji nie gaji aku on that day would be count as triple . Sebab tu kan cuti umum so aku tak mintak cuti lah . Hari isnin sebelum raya tu baru aku dapat tau gaji di kira macam biasa . How sad . Dah terlambat untuk mintak cuti . Ramai dah staff mintak cuti on that day .

Tapi sebelom aku pergi kerja tu , Alhamdulillah sempat aku pergi solat raya =) Gembira sangat sebab hajat tersampai . Walaupon tak dapat nak dengar khutbah raya . Takpe lah , janji aku dapat solat . Habis solat je terus cepat-cepat aku beredar sebab dah lambat nak pergi kerja .

 Lambat 3 minit >__<

Tahun nie tak dapat nak tengok lembu kene korban . Tahun lepas dapat tengok , 3 ekor lagi . Ibu aku dah siap-siap masak sehari sebelom raya aidiladha tu . Macam-macam dia masak , antaranya rendang ayam , kuah kacang dan ketupat . Memang malam tu jugak aku tibai semua nya >__<

Malam raya  

Apa-apa pon , kerja pada hari raya memang satu penyeksaan di mana orang lain semua berbaju melayu , berbaju kurung . Yang kita nie pulak beruniform kerja . Lepastu orang sibuk datang serbu Pizza Hut Banting . Memang terbaik lah kan . Kedai busy gila masa tu . Tapi Alhamdulillah , walaupun kedai busy , duit cashier yang aku jaga masa tu tak short . Alhamdulillah sangat-sangat .


PESANAN PENAJA


" Aku nak ucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua umat Islam di seluruh dunia "

Semoga Allah permudahkan segala urusan hidupku .
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...