Tuesday, January 3, 2012

Budak Facebook banyak ragam nya

Assalamualaikum !

First of all , aku nak mintak maaf sangat-sangat kalau ada yang terasa dengan entri aku kali nie .
Untuk tidak menyakiti hati sesiapa , i'm using my awek punya akaun , Alessandra Ambrosio .
Sebagai contoh kepada status-status yang akan aku print screen .

Contoh-contoh nie semua berdasar kan apa yang kawan-kawan facebook aku updated .
So , i'm not the one who create all those status okey . I just re-write je . Understand ?

-------------------------------------------------------------------------------

1.Alaaa nak suruh orang like letewww 


Manusia dalam kelompok ini jenis manusia yang x tau malu . Kejar like je keje dorang .
Pakat-pakat nak bertanding like sapa yang paling banyak . Konon hot lahh ?

Sometimes aku x berapa suka orang yang bajet alim kat facebook . Kat luar perangai nauzzubillah .
For those yang aku kenal dekat luar , itu lain cerita lahh . Luar dan dalam facebook memang alim .


Of course aku tau untuk mengingati satu sama lain dan juga untuk menyeru kebaikan
But sometimes dorang update tu , more untuk mengumpul like . U got what i mean ?

Then ini pulak contoh orang yang menagih simpati =='



Aku tukar ayat nya tapi berkonsep kan benda yang sama . Peace ~

Dapat like of course kita suka . Tipu lah kalao korang x kejar benda-benda nie . Jangan bohong !
But berpada-pada lahh . Kalao dah hari-hari update suruh like , melampau sangat lah kan . Err

-------------------------------------------------------------------------------

2.Kau nie bajet nyewwww =='


Kat facebook , kalau xde yang bajet x sah .
Budak-budak bajet nie selalu nya tergolong di kalangan orang-orang yang pandai dan kaya .
This type of people selalunya suka show off , menyampah gila dengan budak-budak macam nie .

Antara contoh status-status show off kekayaan yang aku pernah baca ,




Ini pulak jenis yang nak show off  depa tu pandai



Actually aku tukar sikit ayat nya , takut ada yang terasa . Peace ~

-------------------------------------------------------------------------------

3. Nak termuntah dohh bila baca 


Kelompok manusia yang nie pulak aku paling meluat sekali , loike seriously !
Kalau orang mengandung yang terbaca status-status macam nie , serious terberanak time tu jugak

Here are some examples status-status yang aku pernah jumpa .
As usual i change the words a little bit .





Meluat ! Meluat ! Meluat ! Korang x meluat ke ?

-------------------------------------------------------------------------------

4.Lucah nya kau . X ada adab !


Bagi manusia yang macam nie , kita doa kan dia supaya kembali ke rahmatullah je lahh .
Eh silap taip , maksod aku kembali ke pangkal jalan . Sorry sorry sorry .
Manusia macam nie jugak xelok di simpan dalam friendlist kita . So remove je . X rugi pon .

Nie contoh-contoh status yang lucah teramat , dan ini real punya olang yang update .



Yang nie aku cilok je kat tempat ruangan search tu . HAHA
Puas aku cuba ingat nama budak uh , tapi aku lupa . Semalam dia update status santak lucah . Err

-------------------------------------------------------------------------------

5. Omel nya ayat dia =)


Kelompok manusia nie aku paling suka sebab selalu nya budak-budak perempuan yang update
Dorang nie suka guna bahasa comel dorang tersendiri . Sampai aku boleh tersengeh-sengeh .




Ada banyak lagi sebenarnya , tapi nama-nama dorang nie je yang ada dalam kepala aku . Haha

-------------------------------------------------------------------------------

6.Kau nak cakap apa sebenarnya ?


Manusia dalam kelompok nie agak rumit sikit . Apa yang dorang cuba sampai kan pon aku x tau
What's on your mind sebenarnya ? Bosan sangat ye online facebook ?



Kalau dah bosan sangat , lebih baik matikan je facebook uh . Buat keje yang berfaedah sikit =P

-------------------------------------------------------------------------------

Walaubagaimanapon , dengan status-status macam nie lah yang mampu buat kita gelak .
Buat kita ingat orang tu . Even kita x kenal langsong sape dia . Kan bagos kan namanya tu ?

Dah nama pon laman sosial , so memang kita akan jumpa bermacam-macam ragam manusia .
Kalau nak ikut apa yang kita suka aje , lebih baik buat dunia sendiri tinggal sorang-sorang kat situ

Aku harap selama aku meng-updated status , korang x buat muka .
Kalao aku tau ada yang buat muka , SIAP ! Hahaha gurau je .

PESANAN PENAJA !


" Selamat kembali ke sekolah "

Yeay ter-updated jugak blog aku nie . First entri untuk tahun nie . Enjoy !
Sekali lagi aku nak mitak maaf kalao ada sesape yang terasa . Peace ~

Yang baik datang dari Allah , yang buruk tetap datang dari syaiton nirrajim ,

Sekian ,

24 comments:

  1. cayalah zharif aziz.. suka baca blog kome ni... heee.. (",)

    ReplyDelete
  2. teheee =) takot budak facebook marah >__<
    papepon thanx

    ReplyDelete
  3. hoho..chill suda.. memang fact pun.. kan? hehe.. :))

    ReplyDelete
  4. hahahaha... macam2 ragam... kesian org yg berkali2 di komen tu... heheheh

    ReplyDelete
  5. sama je entry yang pernah ditulis oden . hahahaha :)

    ReplyDelete
  6. HAHA . tersenyum kod baca blog nie :D dengan bermuka muka tuan punya blog :D hehe ,

    ReplyDelete
  7. HAHA . tersenyum kod baca blog nie :D dengan bermuka muka tuan punya blog :D hehe ,

    ReplyDelete
  8. terbaek la kau ! tambah2 yg post psl keagamaan sbb nak dpt like. x bleh blah..tapi kalau yg ikhlas tu, alhamdulillah la..:)

    ReplyDelete
  9. aswad : kann . hahahaa

    aliff : seriously ? sat gi cek check it out nohh .

    nanie : thanx =)

    auni : yeahh ada segelintir yg mcm tu . kalao ikhlas ye alhamdulillah =)

    ReplyDelete
  10. ptut ramai asyik ckp psal blog ko.. rupe2 ny mmg best pun.. tp luaran ta cmnie pun?

    ReplyDelete
  11. Thanx =) tp nie sape erk ?

    Kat luar mcm mana pulak ? Xbest erk

    ReplyDelete
  12. Kat luar mesti la cover MACHO... hahaha ... jumpe pun tak pandai je cakap :p

    ReplyDelete
  13. hahaha. betul la tu. xpi saye xsuke la org pompuan yg post ayat sendiri yg over gedik. cth : titew nak titow dulu. eee, menyampah yg mat bila bace.

    ReplyDelete
  14. awak2.,, kwn sy tye,, awk amik bidang ape? lol.. sekadar pertanyaan..

    ReplyDelete

Home