Tuesday, January 3, 2012

Budak Facebook banyak ragam nya

Assalamualaikum !

First of all , aku nak mintak maaf sangat-sangat kalau ada yang terasa dengan entri aku kali nie .
Untuk tidak menyakiti hati sesiapa , i'm using my awek punya akaun , Alessandra Ambrosio .
Sebagai contoh kepada status-status yang akan aku print screen .

Contoh-contoh nie semua berdasar kan apa yang kawan-kawan facebook aku updated .
So , i'm not the one who create all those status okey . I just re-write je . Understand ?

-------------------------------------------------------------------------------

1.Alaaa nak suruh orang like letewww 


Manusia dalam kelompok ini jenis manusia yang x tau malu . Kejar like je keje dorang .
Pakat-pakat nak bertanding like sapa yang paling banyak . Konon hot lahh ?

Sometimes aku x berapa suka orang yang bajet alim kat facebook . Kat luar perangai nauzzubillah .
For those yang aku kenal dekat luar , itu lain cerita lahh . Luar dan dalam facebook memang alim .


Of course aku tau untuk mengingati satu sama lain dan juga untuk menyeru kebaikan
But sometimes dorang update tu , more untuk mengumpul like . U got what i mean ?

Then ini pulak contoh orang yang menagih simpati =='



Aku tukar ayat nya tapi berkonsep kan benda yang sama . Peace ~

Dapat like of course kita suka . Tipu lah kalao korang x kejar benda-benda nie . Jangan bohong !
But berpada-pada lahh . Kalao dah hari-hari update suruh like , melampau sangat lah kan . Err

-------------------------------------------------------------------------------

2.Kau nie bajet nyewwww =='


Kat facebook , kalau xde yang bajet x sah .
Budak-budak bajet nie selalu nya tergolong di kalangan orang-orang yang pandai dan kaya .
This type of people selalunya suka show off , menyampah gila dengan budak-budak macam nie .

Antara contoh status-status show off kekayaan yang aku pernah baca ,




Ini pulak jenis yang nak show off  depa tu pandai



Actually aku tukar sikit ayat nya , takut ada yang terasa . Peace ~

-------------------------------------------------------------------------------

3. Nak termuntah dohh bila baca 


Kelompok manusia yang nie pulak aku paling meluat sekali , loike seriously !
Kalau orang mengandung yang terbaca status-status macam nie , serious terberanak time tu jugak

Here are some examples status-status yang aku pernah jumpa .
As usual i change the words a little bit .





Meluat ! Meluat ! Meluat ! Korang x meluat ke ?

-------------------------------------------------------------------------------

4.Lucah nya kau . X ada adab !


Bagi manusia yang macam nie , kita doa kan dia supaya kembali ke rahmatullah je lahh .
Eh silap taip , maksod aku kembali ke pangkal jalan . Sorry sorry sorry .
Manusia macam nie jugak xelok di simpan dalam friendlist kita . So remove je . X rugi pon .

Nie contoh-contoh status yang lucah teramat , dan ini real punya olang yang update .



Yang nie aku cilok je kat tempat ruangan search tu . HAHA
Puas aku cuba ingat nama budak uh , tapi aku lupa . Semalam dia update status santak lucah . Err

-------------------------------------------------------------------------------

5. Omel nya ayat dia =)


Kelompok manusia nie aku paling suka sebab selalu nya budak-budak perempuan yang update
Dorang nie suka guna bahasa comel dorang tersendiri . Sampai aku boleh tersengeh-sengeh .




Ada banyak lagi sebenarnya , tapi nama-nama dorang nie je yang ada dalam kepala aku . Haha

-------------------------------------------------------------------------------

6.Kau nak cakap apa sebenarnya ?


Manusia dalam kelompok nie agak rumit sikit . Apa yang dorang cuba sampai kan pon aku x tau
What's on your mind sebenarnya ? Bosan sangat ye online facebook ?



Kalau dah bosan sangat , lebih baik matikan je facebook uh . Buat keje yang berfaedah sikit =P

-------------------------------------------------------------------------------

Walaubagaimanapon , dengan status-status macam nie lah yang mampu buat kita gelak .
Buat kita ingat orang tu . Even kita x kenal langsong sape dia . Kan bagos kan namanya tu ?

Dah nama pon laman sosial , so memang kita akan jumpa bermacam-macam ragam manusia .
Kalau nak ikut apa yang kita suka aje , lebih baik buat dunia sendiri tinggal sorang-sorang kat situ

Aku harap selama aku meng-updated status , korang x buat muka .
Kalao aku tau ada yang buat muka , SIAP ! Hahaha gurau je .

PESANAN PENAJA !


" Selamat kembali ke sekolah "

Yeay ter-updated jugak blog aku nie . First entri untuk tahun nie . Enjoy !
Sekali lagi aku nak mitak maaf kalao ada sesape yang terasa . Peace ~

Yang baik datang dari Allah , yang buruk tetap datang dari syaiton nirrajim ,

Sekian ,

24 comments:

  1. cayalah zharif aziz.. suka baca blog kome ni... heee.. (",)

    ReplyDelete
  2. teheee =) takot budak facebook marah >__<
    papepon thanx

    ReplyDelete
  3. hoho..chill suda.. memang fact pun.. kan? hehe.. :))

    ReplyDelete
  4. hahahaha... macam2 ragam... kesian org yg berkali2 di komen tu... heheheh

    ReplyDelete
  5. sama je entry yang pernah ditulis oden . hahahaha :)

    ReplyDelete
  6. HAHA . tersenyum kod baca blog nie :D dengan bermuka muka tuan punya blog :D hehe ,

    ReplyDelete
  7. HAHA . tersenyum kod baca blog nie :D dengan bermuka muka tuan punya blog :D hehe ,

    ReplyDelete
  8. terbaek la kau ! tambah2 yg post psl keagamaan sbb nak dpt like. x bleh blah..tapi kalau yg ikhlas tu, alhamdulillah la..:)

    ReplyDelete
  9. aswad : kann . hahahaa

    aliff : seriously ? sat gi cek check it out nohh .

    nanie : thanx =)

    auni : yeahh ada segelintir yg mcm tu . kalao ikhlas ye alhamdulillah =)

    ReplyDelete
  10. ptut ramai asyik ckp psal blog ko.. rupe2 ny mmg best pun.. tp luaran ta cmnie pun?

    ReplyDelete
  11. Thanx =) tp nie sape erk ?

    Kat luar mcm mana pulak ? Xbest erk

    ReplyDelete
  12. Kat luar mesti la cover MACHO... hahaha ... jumpe pun tak pandai je cakap :p

    ReplyDelete
  13. hahaha. betul la tu. xpi saye xsuke la org pompuan yg post ayat sendiri yg over gedik. cth : titew nak titow dulu. eee, menyampah yg mat bila bace.

    ReplyDelete
  14. awak2.,, kwn sy tye,, awk amik bidang ape? lol.. sekadar pertanyaan..

    ReplyDelete

Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...