Tuesday, January 31, 2012

Cuti !!

Assalamualaikum !

Seperti yang telah di janjikan , post kali nie aku nak cerita pasal cuti mid-sem aku .
Cuti seminggu je , tapi i do so many things . Curious much ? Keep reading guys =)

Ber-posing dengan batak nya in front of my adik's school

Hari Sabtu , aku pergi lawat adik perempuan aku kat Negeri Sembilan . Not that one on the picture ==' . Lepas tu terus pergi Melaka servis gigi =) Aku pakai kaler turqoise kali nie ( Betol ke aku eja ? ) . Semartt beb ! Budak KMPP kalau buang tebiat tetibe rasa nak tengok kaler braces aku , boleh lah mendaftar yer . Hahaha . Balik dari servis , gigi aku saket banget deyhh >__<

Iman Aleesya 

Hari Ahad , aku terus mengorak langkah pergi ke Negeri Sembilan sekali lagi untuk berjumpa dengan budak techik yang omel macam abang Zharif dia nie =) Ekceli she call me abang Jalip . Omel ! I feel like want to cubit-cubit her pipi you know . Owhh ya , aku pergi rumah Faries lah sebenarnya . Hewhew =)

Ambek gambar curi-curi 

Hari Isnin , bersempena tahun baru cina , Faries dan keluarga serta keluarga abang ipar dia ajak makan besar . Aku rasa malu sangat-sangat weyhh . Yelahh rasa macam menggangu acara keluarga dia pulak . Tapi xpe , dah orang pelawa xkan nak tolak pulak kan . Lagipun makan-makan tu , sape yang xnak >__< 

Dan makanan nya sangat lah sodap sehingga menjilat jari orang sebelah . Loike seriously memang sodap ! Tom yam dia , pergghhh ! Ikan siakap 3 rasa dia , pergghh ! Kira semua nya pergghh lah . Malas pulak nak taip satu-satu makanan nya lepastu tulis pergghh . Hahaha . Harga nya , ermmm RM 318 hengget . Aku makan free !! Sekian terima kasih .

Hari Selasa , kitorang berdua pergi mandi-manda dekat Port Dickson . AGAIN ==' Dengan menaiki kereta Faries berbekal kan minyak 40 hengget bertolak lah kitorang pagi-pagi . Hewhew =) Kitorang drive gilir-gilir . Faries ngantok aku drive , aku ngantok faries dodoi kan . Eh salah . Adoi macam mana boleh silap taip nie >__< Malu malu malu .

Kali nie tutup aurat sikit sebab dapat complain terlampau seksi

Memandu dekat 2 jam pergi ke situ , tapi mandi nya alahai sekejap sangat ==' Cuaca hari tu pon agak panas . Zharif Azis mana tahan panas-panas nie . Oke tipu je . Saja buat ayat annoying . Korang rasa annoying tak ? 

Handsome nya Zharif Azis =')

Hari Rabu , masa untuk pulang ke Selangor . Rasa macam dah lama sangat aku kat rumah Faries . Saja balas dendam sebab selalu nya asek dia je datang rumah aku . HAHA ! Ohh mak dia panggil aku Ejang , aku pon x tau macam mana boleh lekat nama tu kat aku ==' 

Kitorang tunggu bas x sampai-sampai so saje lah berkeliaran kat KLIA amek-amek gambar . Xkan lah pergi Negeri Sembilan pon nak naik kapal terbang kot . Aku bukan anak orang kaya pon . 
Lagipon , ada ke lapangan terbang kat Negeri Sembilan ? Noob -,-

Korang tengok pipi aku , makin tembam pulakk dia =='

Hari Khamis , pagi-pagi pergi sarapan dekat McD . Hari biasa kalau breakfast meal , harga nya murah sikit . Tu yang aku suka tu . Korang pon boleh lah mengamalkan benda yang sama yerp .
Btw , kitorang makan berempat . Aku , Faries , Ady dan Rashid

Pagi petang siang malam McD ==' Macam xde tempat lain je . Ada je tempat lain , tapi x berapa nak sempat amek gambar lah ( Cakap macam lah ambik gambar tu satu kewajipan ) Maklum lah , rumah aku dengan McD bukan jauh sangat pon . 10 minit naik motor dari rumah dah sampai . Hewhew =) 

Hari Jumaat , pergi Morib jalan-jalan hidup udara segar . Saja pergi sini sebab dah tak tahu nak pergi mana lagi . Tengok matahari terbenam pon jadi lah kan . Morib kan sekarang dah cantik . X macam dulu dah . Dulu Morib seburuk-buruk tempat . Hahaha kejam !

Kat Morib je ada bende nie tawuu =P

Macam-macam cengkerang ada kat situ . Semua cantik-cantik . Ingat senang nak masukkan badan kat dalam tu . Dengan keadaan fizikal aku yang agak tiang lampu nie , memang susah lah waa cakap sama lu .

Hari Sabtu , masa untuk menghantar Faries pulang . Akhir nya ! Balik jugak mamat nie . Bhahaha . Gurau je . Lepas dia balik je , baru lah aku start belajar . Maklumlah , exam hari isnin .
Serious gelabah !

Kembali menjadi noob =)

Hari Ahad , waktu untuk balik ke KMPP ==' This is the benciest part ever ! Demmm

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eh post kali nie aku buat dalam perenggan , harap korang x marah . BYE !

PESANAN PENAJA 


" Minggu nie aku balik lagi , YEAY ! "

Ada sedikit konflik minggu nie , KMPP hanya membenarkan pelajar pulang pada hari Jumaat .
Tapi malang nya , aku dah terbeli tiket balik hari khamis , masa aku sampai Butterworth hari tu .
Aku tempah bas jam 5 petang pulakk . Budak KMPP yang lain , jangan jeles yerp =P

Masa aku nak pergi mintak tanda tangan Miss Neela petang tadi ,
Nampak je muka aku terus dia perli aku macam nie ,

" You want to go back early ? You always like this "

Perghhh ! X payah cakap dia dah tahu . Hahaha malu nyaaa >__<

Miss Neela , my english teacher =)

Yang paling x tahan , En.Mokhtar suruh aku buat surat rasmi bagi sebab untuk cuti . Kejam >__<
Aku mungkin active facebook , ada blog bagai , tapi hakikatnya microsoft word aku x tau guna =='

X kesah lah , yang penting habis paper kimia hari khamis nanti terus blah dari KMPP . Hewhew
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

14 comments:

  1. serius aq suka baca blog kau.sbb bnyk cite pasal aq.bgus jugak aq jdy adik kau..hahahaha.aq lebih comel dri kau lah..peace

    ReplyDelete
  2. terharu =') hahahhaa

    weyh datang umah aq lagi minggu nie . aq cuti lama .

    ReplyDelete
  3. Mengapa berkata sedemikian ? Hewhew

    ReplyDelete
  4. amboii,ewahhnyer dia bercuti..
    ouh braces baru, nak tgklah nnt, haha
    eh gambar kami pun tersesat ea, haha
    asyik blk jew keja, manje btl zhreeep

    ReplyDelete
  5. IM ewahhh =) hahaha

    rean pon manja jugak =P werkkk werkk

    ReplyDelete
  6. tak payah nak IM sgtlah zhreeep. kami nak jadi ustazah pilihan lah, (UP)hehe

    doakan suatu hari nnt

    ReplyDelete
  7. aliff : memang best pon =P hang punya cuti pon mesti best jugak an =) hewhew

    rean : werkk werkk =) nak IM jugak . haha . ewahh rean jadi ustazah pilihan . hahahaha

    ReplyDelete
  8. zharif azis hensem =D tak dinafikan lagi. haha

    ReplyDelete
  9. dah koyak dah nie >__< hahaha
    terima kaseh mr.kimy =)

    ReplyDelete
  10. pesal baju kau ngn faries same jek tuh?
    (yg dlm kete)
    oh,,lupe pulak..
    3 rm70 !

    kehkehkeh

    ReplyDelete
  11. perli erk >__< hahaha

    eh lain sikit lahh . cuma kaler je agak same

    hewhew

    ReplyDelete

Home