Saturday, January 7, 2012

Makwe Pakwe . Apa kes ?

Assalamualaikum !

Wahhh rajin pulak aku update blog sejak kebelakangan nie . Korang suka tak ?
Semua nya diam je , so aku consider korang semua suka lah kan . Bhahaha perasan BYE

Dah dah lupakan . Okey kali nie aku nak kupas sikit soal makwe pakwe di kalangan remaja
Omaigad ! Bahasa Melayu aku semakin indah . Siap main kupas-kupas lagi . Kau ada ?

U dont even know her so please don't make any rumors 
It's Niara yaww

First of all , is that having makwe/pakwe itu merupakan satu kewajipan ? 
X wajib pon kan malah haram lagi di sisi Islam . Sebab nya mengundang kepada maksiat .

Wahh ! Bahasa Melayu dah meningkat , pengetahuan agama aku pon meningkat jugak lah .
Semua beri tepukan yang paling gemuruh buat Zharif Azis , yeay yeay yeay !
( yeay yeay yeay tu consider macam korang tengah tepuk tangan , haha )

Berkapel nie dah macam jadi satu kewajipan aku tengok .
Kalau xde makwe/pakwe di kira macam x laku pulak . What the neraka panas ?

Ekceli , aku xde lah nak condemn orang-orang yang tengah hangat bercintan-cintun nie .
Aku cuma nak luah kan betapa stress nya aku bila orang tanya bila aku nak ada makwe .
Seriously memang aku stress . Dan aku sebenarnya x suka orang tanya aku macam tu .
Bukan nya apa , nanti orang lain dengar , malu lah aku . Hahaha

DAH ! Serious okay , jangan ketawa-ketawa . Aku serious nie >__<
Yang korang pon satu , aku tulis hahaha korang ikut sebut je kan . Padahal x ketawa pon .

Serious please >__<

Nak kata x ada orang minat aku , tipu sangat . Ada je <--- okey yang nie aku x sure sangat
Nak kata aku jual mahal , ermmm agak lahh . Sebab aku memang mahal pon .
Harga 2 kereta Toyota Alphard jugak lah mahal nya . Mampu nak beli ?

Kalau betol lah korang yang kat luar sana tu nak jadi makwe aku , 
baca benda nie :

1- Aku bukan jenis yang romantik . Seriously aku cakap , memang x romantik langsong . So sampai mati pon korang xkan pernah dengar aku cakap " aku sanggup meredah lautan api walaupon diri ini melecur-lebur , aku tetap akan cuba mendapat kan dirimu di seberang sana " Memang xkan ! Aku geli weyhh , yerkkk .

2- Aku jenis liat nak balas message . Yang nie memang perangai aku . Kalao masa sekolah menengah dulu lagi terok , kadang sebulan sekali je topup . Tapi bila dah duduk kat matrik nie , Alhamdulillah lah setiap minggu ibu aku tolong topup kan . Terima kasih ibu , muahh sikit =)

3- Aku miskin . Aku x mampu nak ajak korang pergi keluar dating . As we all know , boys will treat their girls for their meal and what so ever . Itu dah memang macam satu kemestian lah . X cool lah kalao perempuan yang belanja , kan ? Kita semua tahu yang perempuan more tu material things . They like something yang bling-bling , something yang expensive . So i can't afford to provide all this things to you girl .

4- Aku x hensem mana pon . Ekceli hensem lah jugak kalao nak di bandingkan randy pangalila dengan aku . Adakah aku bersikap perasan di sini ? Sila tegur kalao aku perasan ya . Aku kekok bila time nak bercakap . I dont have those confident when it comes to talk . I got braces on my teeth maa . U wanna see ? U wanna see ? It's ugly yaww .

I told u already , it's ugly =='

5- Let's skip about dosa bersentuhan tangan yang bukan muhrim sekejap . SEKEJAP JE pliss . Kebanyakkan kapel-kapel sekarang nie , depa suka berpegang-pegangan tangan bila keluar sama-sama #i said kebanyakkan not semua ya , please take note . Aku pernah terbuat , sekali dan aku rasa macam x kena . My body was shaking that time . Maybe sebab first experience kot pegang-pegang tangan nie . Haha . Entah lah , aku rasa berdosa sangat bila pegang tangan perempuan lama-lama . Pelik kah aku ?

6- Aku x suka di kongkong . From my experience with my tett ,  eceyhhh . Before kitorang putus , hah nie yang rasa macam nak nangis nie >__< Okey tabah kan hati . Sebelom kitorang putus , dia cakap lah kenapa aku x amek tau pasal dia , contoh macam tengah buat apa , dah makan ke belom , hari nie buat apa dan macam-macam lagi lah . Is that necessary ? Kalau ya , maaf kan aku . Aku x tau pulak kene buat semua tu . Hahaha .

7- Aku sukar nak ingat tarikh-tarikh penting . For example tarikh lahir pasangan kita . Ohmai , susah benor aku nak mengingat . Thanx Allah we got facebook . Sedikit sebanyak membantu aku mengingat tarikh lahir girlfriend aku . Haha . Wait i try remember your birthday date ya , ermm i think 18 ogos , ke 16 ogos . Okey keliru BYE . Eh tapi aku ingat tarikh keramat 29 disember 2010 . Tarikh di mana aku tamat kan zaman single aku . Ewahhh =)

8- Aku ada strange feeling about love . Aku boleh je jatuh cinta , but bila dah declare as a couple , perasaan cinta tu hilang . Pelik kan ? Hah sebab tu lah aku takut nak berkapel-kapel lagi . Aku xnak kecewakan orang lagi . Serious x sanggop .

--------------------------------------------------------------------------------------

Okey cukup lah bagi lapan je . Kang bagi banyak-banyak kang semua orang takot nak dekat .
So lepas korang baca benda alah nie , berani tak nak jadi awek aku ? BERANI ?

Kat matrik nie , kes kapel xyah cakap lah . Memang berlambak .
Kalau petang-petang tu pergi ke tasik , mesti ada je laki dengan perempuan duduk sebangku .
Kang aku tegur , x pasal-pasal muka aku yang hensem nie lebam-lebam kene belasah .

Tasik KMPP yang cantik . Cantik ke ?

My classmate yang lelaki , semua nya dah ada makwe . Tinggal aku sorang je yang x ada .
Awek dorang semua nya budak kuliah H4 . Semua nya dapat budak satu kuliah .
Dalam kelas pulak dorang asek cakap pasal makwe makwe makwe . Stress >__<

Aku x jeles pon dengan dorang . Okey tipu . Aku ada jeles sikit tapi belom lagi tahap melampau .
Matrik setahun je , bulan empat nanti dah abes dah program matrik nie .
Nanti kat Universiti lagi banyak pilihan . Jangan gelabah sangat cari sekarang <-- ayat nak cover nie

PESANAN PENAJA !


" It's hard being handsome and got no makwe . Saket hati ? "

Kalau ada jodoh x kemana . Jangan risau Zharif Azis oi .
Untuk masa sekarang , aku cuma nak berkawan je . Xnak kapel-kapel dulu . Menyusahkan !
Tapi aku akan cuba jugak cari tahun nie . Bhahaha lol .

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

29 comments:

  1. laki yg pakai braces sgt comel ok.. #notedthat :D

    ReplyDelete
  2. serious ? ohmaigad , kira sy ter-include dalam golongan tu lah . hahaha

    thanx =)

    ReplyDelete
  3. jeles ke ngan budak kelas sendiri ? tak perlu lahh . kitorang sembnag pukan pasal ape , juz ade yang share poblem , ade yang story tentang good things yang happen antara kepakweAn and KEmaKweAN ! hahaa~ mintak pandangan :)
    so , zharif azis , actually , girls yang kapel tu , actually bukan nak mengongkong , juz , dorang nak sikit attention dari kaw , tapi , itu plak depends on kaw , kalo ta bole bg attention , better jgn amek risiko , tp ade satu ayat yang aku pegang , Grab Love And Make It HOt :) later yaww :)

    ReplyDelete
  4. hah perkataan tu yg aku lupa . attention . yeah it's attention . haihh puas aku pikir .

    untung lah semua budak laki dlam kelas kita dpat budak satu kuliah >__< uwaaaaa

    ReplyDelete
  5. kat U baru cari . Matriks studi . Okay ? Jangan bercinta sangat . Pengarah itew ckp , kat matriks ni kalau betul2 dah suka , booking then janji lepas U nnt terus kahwin . Awwawww lomentiknyaa . Haha

    ReplyDelete
  6. betol betol betol . lets join the single club . bhahaha

    ReplyDelete
  7. hahahha. lawak and lucu entry nie. kihkihkih. suka entry zhrff, zhrf bdop kecik,jgn kapel sini taw... hahaa. nnt ckp umur bru kapel nah. heheheh. nak suko sokmo.

    ReplyDelete
  8. tau lah dia dah ada mohamad . Eh termention pulak nama dia kat sini . ewahh

    ReplyDelete
  9. hahahha. amboi termention
    zhrf tgk jew rean gelak sana sini kan, happy sana sini kan
    dalam hati ada air terjun taw dak.

    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... ore sedihhhh
    ore benciii dioo*ayat kakjue.hahahahha

    ReplyDelete
  10. wahhh ada air terjun , bole mandi manda kat kat situ . hikhik

    chill rean chill =)
    miss kak jue =( eh isnin nie bole jumpa . hehe

    ReplyDelete
  11. kadang kadang aku lupa aku single. tuto banyak gila. asyik dating dengan tuto. bhaha =='

    ReplyDelete
  12. nikah je lah zharif -.-
    tak perlu couple2

    ReplyDelete
  13. najwa : good najwa =) dating ngan tuto <3

    do-j : duit xdak . hahahs

    ReplyDelete
  14. nice entry :)a bit tersentuh . bhahahaha :p

    ReplyDelete
  15. lapan-lapan sifat kau tu sebijik macam pakwe aku . Seriously ! --'

    ReplyDelete
  16. ko tau x kenape bile ko declared je couple, perasaan ko tu hilang?? sbb bende tu haram. tp kalau ko nikah dulu bru b'cinta, insyaAllah bende tu xkan jd. sbb perasaan ko dan hubungan tu sendiri dah halal di sisi Tuhan.

    Dan kalau ko tau dosa pegang tgn perempuan bkn muhrim ibarat lebih baik ko pegang bara api. tu sbb ko shaking satu bdn.

    *kalau ko nampak, sebenarnye overall attitude ko ni, sbb Allah nak jge ko.*

    sekian. :)

    ReplyDelete
  17. best entry nih =) it's look like x plu gf/bf skrg pon x pe =) bercinta dgn kejayaan bru laa bercinta ngn bf/gf .. kan kan kan . ! btw . u're so encem meyh wif ur bracers =)

    ReplyDelete
  18. Dik samalah dengan kita. Hahaha. Boleh je nak jatuh cinta tapi bila dah declare tiba2 perasaan tu hilang. pelik kan.tapi itulah kenyataannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kan , sedih je =( macam mana lah nak kahwin kalao mcm nie T__T

      Delete
  19. Actually... single lagi best..
    xD

    ReplyDelete
  20. alaaa chill la brother,jodoh tk ke mana la,hehehe

    ReplyDelete

Home