Friday, March 16, 2012

Dilema Zharif Azis

Assalamualaikum 

I've been through this almost everyday of my life . I just can't take it anymore >__<
Dilema bermaksud keadaan yang menyebabkan sukarnya membuat pilihan antara dua alternatif

All the options given to me seems like not working at all . Pilih itu salah , pilih ini salah . Bak kata pepatah , ditelan mati emak , diluah mati bapak . Amek kau , sampai main mak bapak .


Saya penat , saya pening , saya buntu , saya handsome . Eh tetibe tersesat pulak perkataan tu .

" Besar sangat ke dilema yang kau alami nie Zharif Azis ? Kitorang dah simpati sangat nie " 

Terima kasih kerana bertanya , korang nie memang betol-betol memahami aku . Meyh aku cerita apa masalah yang aku alami selama nie .

First , dilema dalam memilih pakaian . Pakaian berlengan panjang khususnya seperti kemeja or baju melayu . Untuk pengetahuan korang ( even korang tak nak tahu sekalipon , aku tetap nak bagi tau ) , my current weight is 54 kg dan aku masih lagi berusaha untuk menaikkan nya lagi .

So masalah yang aku alami ialah , bila aku memilih untuk beli pakaian yang mengikut badan aku , lengan pulak pendek atau cakap jawa nya " senteng " . Dan bila aku memilih baju yang mengikut kepanjangan lengan aku , baju tu pulak besar gedabak .

Baju besar , lengan perfect 

Baju perfect , lengan pulak senteng -,-
( Maaf , baju tak gosok )

Same goes with seluar -,-
Ikut pinggang , seluar jadi singkat atau cakap jawa nya " jongklang " . Bila ikut kepanjangan kaki , pinggang pulak terlondeh >__<

This is serious guys , aku hadapi masalah nie since primary school lagi . Aku tak tau apa yang tak kene dengan aku nie . Badan aku membesar macam tak seimbang . Ke salah tukang jahit nya ?

Sebab tu , when it comes to baju raya , aku selalu tempah . Baru puas hati . Huhu =)

Baju tempah memang puas hati =')
( Raya 2011 )

Bukan setakat itu sahaja kawan-kawan , aku juga sering mengalami dilema ketika ada orang nak belanja aku . Tak kisah lah belanja apa benda . Yang penting belanja , bukan pakai duit aku sendiri . Kalau ambek yang mahal , rasa sebersalah pulak . Rasa kesian dekat tuan punya badan . Habis duit dia nanti . Tapi bila ambek yang murah-murah kang , kita pulak yang menyesal . Bukan selalu pon kan ada orang nak belanja .

Dan orang yang nak belanja kita tu pon satu , kalau kita ambek yang murah-murah tu patot nya bersyukur lah . Jangan pulak tanya " Eh ambek itu aja ? Tambah lah lagi -,- " Jadi sebersalah tawu >__<

Classmates =')

Dan dilema paling kerap aku alami ialah bila aku terpaksa jaga hati kawan dan di sebabkan itu diri aku pulak yang merana . Kes yang nie sensitif sikit . Kalau kita tak jaga hati dorang , dorang cakap kita macam-macam . Cakap kita tett lahh , itu lahh , ini lahh . Pokok nya , memang kita kene ikut jelah . But sometimes , we have to be tegas demi untuk menjaga kepentingan kita . But somehow , i just can't say no to my friends . How sad ='(

Baca nie kalau berkelapangan : TEKAN
You'll be suprise =)

Jangan menyesal ~

Dan dilema paling parah lagi bila ada orang minat kat aku . Aku rasa sebersalah kalau aku tak membalas cinta mereka-mereka yang meminati aku . Loike seriously , how can i possibly fall in love with somebody that i don't love ? Tapi itu lah , soal hati nie kita takleh nak jangka . Perasaan boleh berubah , cinta boleh di pupuk .  Ceyhh bermadah gerimis pulak kat sini . Nak termuntah tawu .

Dan dilema yang aku alami sekarang ialah aku dah tak tau nak tulis apa tapi takut pembaca setia blog jejakakaula kecewa kalao aku berhenti sekarang . Hurmm aku kene jugak berhenti sebab aku memang tak tau nak tulis apa dah . Mintak maaf ye semua ='(

Hah kan dilema jugak tu =) Hahaha

PESANAN PENAJA


" Ingat senang jadi Zharif Azis ? " - lol

Busy busy busy -,- See ya ! bubye
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim

Sekian ,

2 comments:

  1. sama =,=

    tak reti nak pilih baju and seluar mengikut kesesuaian bentuk badan . main tangkap muat je . tapi lama2 dah selesa dengan fesyen skinny . kehkehkeh :D

    ReplyDelete
  2. bab baju lain okey lagi tapi bila nak pilih baju kemeja tu yang payah >__<

    ReplyDelete

Home