Saturday, March 31, 2012

Nak kahwin !

Assalamualaikum 

Rasa macam dah lama sangat tak updated blog aku nie . Rindu pulak =')
Nak kata busy tu ada lah sikit , tapi tak ada lah busy sangat pon . Ce bukak facebook , memang muka aku je kan yang updated status . Tolong jangan membenci diri ini .

Okey cukup lah tu mukadimah nya . Panjang lebar kang satgi ada yang tertido .
Hari nie saya nak cakap pasal kahwin . Yes kahwin , kenapa ? Am i too young for that ?

Konon macam tengah bersanding lah =)

Di kala umur semakin meningkat nie , rasa nak kahwin tu makin membuak-buak . Betol ke ayat aku nie ? Sounds like macam dah gersang sangat je . Don't get me wrong please .

Kalau dulu masa sekolah menengah nak bercinta-cinta , okey lah lagi . Sebab masa tu kita cuma bercinta saja-saja je . Tak pernah fikir pun sampai nak kahwin . Haha kejam kan ayat aku nie . Namun bila dah berada di fasa yang sekarang nie , bercinta nak kene serious . Maksud serious ialah kahwin . Tau tak kahwin tu apa ? Kahwin tu satu ikatan dalam Islam yang menghalalkan kita bersentuhan antara satu sama lain . Nak kahwin kene ada ilmu . Jangan pakai kahwin je .

Memang nak kene fikir masak-masak sebelom nak bercinta sekarang nie . Ingat kata Ustaz Azhar Idrus , bercinta tanpa niat untuk memetik adalah haram . Korang faham kan maksud nya apa ?

Konon macam happily ever after lah lepas bersanding =)

Bila dah cakap pasal kahwin je , aku jadi seram sejuk . Aku jadi suami orang , ce bayang kan . Ya Allah mesti kelakar . Siapa lah jodoh aku nanti yerp , kesian nya dia . Hahahaha . Bukan nya apa , aku bukan jenis yang romantik . I wish someone can teach me how to be a romantic guy in order to make my wife happy . Wahh terus dapat title wife gitueww .

Lain orang lain citarasa . Semua mesti ada ciri-ciri yang kita nak pada bakal pasangan hidup kita tu nanti , ye dak ? Kita nak yang macam tu lah , nak yang macam nie lah . Begitu juga aku . Aku pon ada my own taste . Taste aku nie mungkin peliks.blogspot sikit kot .

Konon macam pose untuk album kahwin lah =)

1-Aku nak perempuan yang pandai masak =) Laki mana yang tak nak weyh ?
" The quickest way to a man's heart is through his stomach "

2-Aku nak perempuan yang boleh terima aku apa ada nya . Aku jenis yang amat sensitif . Once bila perempuan cakap Zharif ce macam nie , Zharif ce macam tu . Memang aku tak suka . Satu benda yang perempuan kene tahu , lelaki tak suka nampak lemah depan makwe dorang . Seriously !

3-Soal bertudung . Aku tak kesah sebenarnya bertudung ke tidak . Tapi selok-eloknya bertudung lah . Kalau tak bertudung pon takpe . Once bila dah jadi isteri nanti , kita nie sebagai suami kene guide isteri kita ke arah kebaikan . Wahh dah ada ciri-ciri suami mithali nie ^^

4-Seboleh-boleh nya aku nak berkahwin dengan orang kelantan . Mungkin yang nie lawak sikit . Tapi entah lah , aku tak tau kenapa . Mungkin sebab aku suka bahasa dorang kot . Hahahaha . Seronok tau tengok orang kelantan berborak . Comel je =) Aku suka dengar .

Itu je kot .
It's just something that I dream to have and not something that my future wife must have

Eh eh dah dapat anak lah pulakk =)

Parents aku pon tak kesah sangat bab-bab menantu nie . Dorang yakin kalau itu dah pilihan anak-anak dia , maka itu lah yang terbaik untuk kitorang . Macam gonjeng ayat bahasa Melayu aku nie -,-

InsyaAllah suatu hari nanti , I'll bring someone to them .
Once bila dah ada kerja yang stabil , dah ada duit yang melimpah-limpah , aku akan kahwin .

One of my friend, baru je kahwin bulan lepas . Sangat terperanjat bila dengar . Yelah kan , nak bagi isteri makan apa nanti . Kan masih lagi bergelar student . Tapi nak buat macam mana , dah jodoh dia sampai awal . Kita kene ingat , jodoh itu rahsia Allah . Bercinta lah bagai nak rak sekalipon , kalau dia bukan jodoh kita , memang tak akan bersatu punya .

Aku ada satu berita gembira nie . One of budak Iftar with Maria Elena nak kahwin =) I called her Kak Dena .

Dianah Kamarul Bahrin dan Istiqamah Rasemi 

She sat right beside me time Iftar hari tu 

Sebenarnya aku tak boleh bukak folder gambar nie . Sebab nya aku akan rasa hiba dan sedih bila tengok gambar-gambar dalam tu . Betol-betol rindu . Rasa macam nak putar balik masa je =')


All this while kalau ada orang invite aku event apa-apa kat facebook tu , belom sempat tengok aku ignore je . Tapi bila nampak je kak Dena jemput untuk majlis perkahwinan dia , terus semangat !

Hope to see them again and kak Maghia jugak =)

Tarikh dan tempat terpaksa di rahsiakan . Kene tanya tuan punya badan . Takut Kak Dena marah pulak nanti . Yang pasti tarikh tu betol-betol sesuai just like masa Iftar hari tu . Aku habis matrik 26 April , then dia kahwin tarikh sekian-sekian . Alhamdulillah . InsyaAllah aku akan datang =)

PESANAN PENAJA


" Will you married me ? " - Konfem kene reject >__<

Sebelom ada orang salah faham atau tercetus nya kontroversi , let me explain something to you .
The girl on the picture above is my cousin . Harap maklum .
Yes my cousin semua nya cantik-cantik , semua nya hensem-hensem . Keturunan kot . Hahaha

Ini antara cousin-cousin aku yang mungkin familiar dengan korang kat facebook


Ini entri promot cousin ke apa nie ? Errr
Sampai sini sahaja dulu . Jumpa lagi in the next entri . see ya !

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

23 comments:

  1. BEST NYE AYAT KO :)
    SAPE LAH JODOH AKU NATI YERP
    KESIAN NYA DIA HEHEHHE ....
    Ala hensem mesti org nak punye

    ReplyDelete
  2. ridwan : anak ke ? hahhaha , budak uh memang comel ^^

    nia zahirah : hensem ke ? ahaks ~ malu malu =P macehhh

    ReplyDelete
  3. zarep nanti jangan lupa undang aku di hari perkahwinan hang. tau tau ?? hahahahhaha..orang hensem sapa takmau :D hahaha..

    ReplyDelete
  4. konferm jemput lah , no worry man =)

    hahaha ohsem lah sangat =P

    ReplyDelete
  5. haha , jauh berangan ke hadapan .. :P

    ReplyDelete
  6. jemput datang yerr , ahhahaha =P

    ReplyDelete
  7. no hal.. nk cari org klantan kn? lagi dkt nk pi.. haha =]

    ReplyDelete
  8. muahahaha , tak semestinya org kelantan =P

    ReplyDelete
  9. zarep ! tak jemput undangan kahwin nnt , kita bakar rumah zharif azis ni !! hahahaha

    nnt kalau kak maghia ada , kirm salam sayanggggg kat dia :D

    ReplyDelete
  10. konferm jemput =) toksah risau . huhu

    insyaAllah kalao mulut nie tak gagap ble jumpa dia . hahaha

    ReplyDelete
  11. pasti =) huhu terima kasih singgah edy ^^

    ReplyDelete
  12. org hensem mesti dpt pon yg cantik..sbr2 jodoh x smp lg bak kata kau...

    ReplyDelete
  13. sabor2..matrik dah nak habes..nak study week dah pon..pastu ,kalau kawen jangan lupa jemput satu matrik noo..lalala

    ReplyDelete
  14. wuhuuu koyak poket kalao mcm tu , hahaha . takpon ada kan kenduri kat KMPP terus . muahahah

    budak KMPP jugak ke ?

    ReplyDelete
  15. haha penuh kat kamus encik google kalau sebut pasal kahwin nie..
    klau nak kahwin kene ade ilmu, agama, tanggungjawab, kewangan, hartanah and so on kan?
    so that need a lot of time..
    we just need to be patient a little bit :)

    SayaKadKahwin

    ReplyDelete

Home