Sunday, March 25, 2012

Selamat Datang Ke KMPP =)

Assalamualaikum 

Selamat datang kami ucapkan =)

Quick post , not have much time to spend for my blog . Final exam is just around the corner . Sejak kebelakangan ini , ceyhh macam nak buat karangan bajet macam dapat A+ je -,- Ishhh concentrate ! Aku tak nak buang masa nie . Okey aku mulakan sekali lagi yerp . Sejak kebelakangan ini , KMPP menerima ramai tetamu . 

Bas Matrik Kedah =)

2 minggu yang lalu , KMPP menerima kedatangan pelajar-pelajar dari Kolej Matrikulasi Kedah =) Semua serba kuning gitu pelajar nya . Tapi aku tak ada lah amek port sangat pon sebab bukan nya aku yang in charge uruskan dorang nie . Aku kan tak berjawatan kat sini , hanyalah pelajar KMPP yang noob tapi sedikit hensem . Itu aje =( Dah start syahdu bunyinya nie . Bak tisu ! Krokkk *hembus hingus hijau yang lama terkumpul*

Tudia pelajar-pelajar matrik Kedah 

Minggu nie pula , KMPP menerima tetamu dari Kolej Matrikulasi Perlis pulak =) Part yang nie excited sikit sebab i know someone there . My facebook's friend and also my blogger's friend . His name is Aliff Haikal . Tak sangka pulak akan berjumpa dengan dia nie kat KMPP . Kenapa lah jumpa kat KMPP tak jumpa kat luar . Dah lah aku nie comot sememeh ala-ala innocent gitu kat KMPP nie .


Bas Matrik Perlis =)

Aku jumpa dia nie kat tasik , he asked me to go there coz he got programme there with the JAKTEE whatever . Don't really know the name . Then dengan rasa yang agak malas nya sebab masa tu tengahari oke , dalam pukul 2 something kot . Tapi aku nak jugak pergi sebab teringin gak jumpa mamat blogger yang dah lama aku kenal nie . 

Nahh , jumpa jugak abang blogger nie =) For God sake , abaikan muka aku peliss -,- I don't know where it comes from .

Oh budak perempuan yang putih-putih omel berkaca mata tu budak kuliah aku . Nama dia Izzati . Aku panggil dia gadis 1 Malaysia sebab dia selalu bertiga dengan other races . Pergi mana-mana mesti bertiga =) Sho sho 1 Malaysia dorang nie . Pernah terminat dia dulu masa sem satu . Ahaks~  Diam-diam ye , ini antara kita-kita je okey . Kisah lama , sila abaikan .

We was like " What ?! "

Eh eh dah kawan dah =)

Borak-borak lah malam tu pasal KMPP . Pasal makcik karipap , pasal Natasya , pasal makcik disco , pasal mamat-mamat merokok , pasal kes kecurian . Sorry guys , mulut nie memang tak leh berhenti daripada menyebarkan rahsia-rahsia KMPP . Sho shoryy guys . Don't punish me =( 

Aliff buat muka =P

Selipar putus =) Sape baik hati nak belikan selipar baru untuk aku ?

Alhamdulillah , jumpa lagi sorang budak facebook =) Sesungguhnya facebook meng-eratkan hubungan silaturrahim . Lepas nie target nak jumpa budak tu , budak yang dah lama jugak aku kenal tapi nak jumpa asek tak dapat . Habis matrik InsyaAllah =) 

Eh macam lari dari tajuk dah tetibe nie =..='

Why you guys should come and visit KMPP ?

Okay , saya telah mendapat titah daripada pengarah KMPP , Tuan Khairi Bin Jalun , saya telah di suruh menjadi duta KMPP untuk sesi 2011/2012 . Sila percaya ~

Korang semua kene datang dan study dekat KMPP sebab ,

Kami ada titian gantung =)

Kami ada tangga pencakar langit =)

Kami ada tasik yang indah , konon nya 

Kami ada convex mirror dekat selekoh yang mana korang boleh pose dengan batak nya macam tak pernah nampak , kagum O,O

Kami ada taman tersembunyi di bahagian paling belakang blok perempuan 

Kami ada menyediakan court badminton , tennis , bola keranjang , bola tampar , bola jaring , bola sepak , futsal , squasy , u name it . 
We got everything =)

Kami ada tali untuk bergayut ala-ala monyet . Bukan tali untuk membunuh diri yer =)

Kami ada kedai photostat , alat tulis , keperluan pelajar , tiket bas dan pos

Kami ada tempat berteduh di kala panas terik mentari , hujan lebat , petir kilat sabung-menyabung . Ini bukan tempat untuk bermaksiat ye kengkawan matrik ku =)

So apa tunggu lagi kengkawan ? Mai lah datang KMPP . Macam-macam ada . Do make Penang Matriculation as your first choice time daftar online masuk matrik =)

Thanx a lot to my friends yang sudi bantu menjayakan program Saya Sebagai Duta KMPP . 
Kak Sihah , Kak Ju , Kak Mira , Amy , Diela , Seri , Ecah , Syikin , Hana , Fariha 

~ Sila percaya ~

PESANAN PENAJA


" Majulah matrik untuk negara "

Program matrik dah nak habis , yabedabedoooo !! Tak lama lagi balik selangor ^^
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

11 comments:

  1. hoho...macam macam citer yer..seliper putus? meh nak belikan..hha

    ReplyDelete
  2. hahaa biasa lah =) memang byak cerita nie . huhu

    yahooo ! ada org nak belikan selipar . cepat2 nak tuntut nie ^^

    ReplyDelete
  3. izzati tuh Fazura KMPP la....! ahaks

    ReplyDelete
  4. ouhh kenal ka ?

    a'ah sama arr muka dorang =)

    ReplyDelete
  5. Rugi plak tak apply matrik kat penang aritu....amik selangor,perak ngan n9 je,best tak matrik banting? Hang dudok bantingkan?

    ReplyDelete
  6. alaa penang nie pon tak apply dulu . tup tup je dapat .

    banting semua nya baru , of kos best . tapi paling best rasa nya bilik nya kot sebab bentuk dia menarek dan ada privacy sendiri2

    ReplyDelete
  7. kemain dia update dulu . okay we wait and see . haha

    kmpp memang besarrr , pelajarnye ramai . best lah jugak . tapi kmp tetap dihatiku ;p sebab ktorang takde cendawan mak :p haha

    zharif ni hensem ohhh :3 malunye jumpe belogger hensem ni . haha

    ReplyDelete
  8. hahah . ok , welcome to KMPP ~
    UFF~

    tahniah la sebab dapat jadi maskot . eh silap , DUTA . haha

    ReplyDelete
  9. aliff : amboii kemain puji melambung . ingat dia sorang je segan , org kat sini lagi segan tawu . malu sesangat >__<

    amira : Jangan silap oke , DUTA bukan MASKOT . huhu .

    aliff & amira dua2 budak KMP =P Dunia nie begitu kecil rupanya ~

    ReplyDelete
  10. penah dtg kmpp taun lps.. rombongan skolah.. mmg best! hehe

    ReplyDelete
  11. alaa tak best sangat tu sebab tak ada saya =P hahahaha .

    gurau je =)

    ReplyDelete

Home