Sunday, March 4, 2012

Sign picture

Assalamualaikum 

Fenomena sign pic semakin menjadi-jadi sehingga kan menjadi trend sekarang nie .
Bukan trending dekat twitter yerp . Harap maklum .

First of all , mintak maaf kalao ada yang terasa . Tak berniat nak kutuk or buruk kan sesape .
Maybe ada sikit , tapi kira boleh di maaf kan lah yerp . Hahaha

For your information lah erk , sign pic nie sangat last season . Sangat ketinggalan zaman .
Dari zaman mespes dah ada dah benda alah nie . Ke dari zaman friendster or tagged dah ada ?
Tak kesah lah , yang penting sangat ketinggalan zaman !!

Dulu aku ada lah pernah buat jugak sign pic-sign pic nie . Khas aku buat untuk kawan aku .
Kitorang panggil dia Dee . So i made this picture for her =) Sangat cute aku masa tu .

Tongkat magic tu . Macam terencat pon ada -,-

Ini gambar masa zaman myspace dulu dan aku sangat ikhlas membuat nya . Tak de nak tumpang glamour ke apa . Tak de tak de . Tak kuasa . Aku dah cukup glamour dah nie . Cukuplah . Sila lempang .

Orang-orang sekarang yang buat kan sign pic nie , more tu nak tumpang glamour . Aku pon tak faham lah . Especially bebudak perempuan . Dah lah dedah sana dedah sini , ambik gambar hantar dekat lelaki yang tidak di kenali semata-mata want to impress that person and also nak kan publisiti murahan . Tau tak murahan tu apa ? You might don't wanna hear that from me . Ask your mom !

Setakat upload pic lepastu edit , bubuh nama orang tu . Lebih baik tak payah . Aku pon boleh buat . Even nenek aku pon boleh buat kalao dia hidup lagi . Just pilih gambar yang nampak sexy sikit , edit tebal bagi jerawat tak nampak , lepastu letak nama orang tu . Nak contoh ? Let see . . .

Tema kali nie : Sexy dan menggodakan 
( Tak tergoda tak pe , kalao tergoda sila pm saya mintak number , sekian )

Khas untuk budak facebook 

Salah satu watak dalam cerita telenovela Rosalinda

Khas untuk Tuan Khairi Bin Jalun

Khas untuk mak cik kantin kafe B sebab harga murah

Semua dah rasa kehangatan nya ? Dah ada yang terasa macam kene cili dengan cili kampung ?
Ke dah ada yang terliur sebab sexy sangat ? Beli tisu , lap sendiri pliss .

Kalau kok ye pon nak buat sign picture , ce ikhlas sikit . Tunjuk lah yang korang tu betol-betol minat dekat orang tu . Mana lah tau tetibe budak tu syiok kat korang pulak ke .

But , jangan mengagungkan manusia lebih daripada kita mengagungkan Allah . Allah yang mencipta kita , Allah yang beri kita kesihatan dan semua nya . Dia lah sepatut nya yang kita puja-puja . Dia lah satu satu nya . Allahuakbar ! Eh tetibe tazkirah maghrib terselit kat sini . Siap takbir lagi . Bye .

Sebagai contoh yang ikhlas :

Contoh 1

Terima kasih peminat , lempang -,- 

Contoh 2

Terima kasih peminat , lempang lagi -,- 

Contoh 3

Terima kasih peminat , dan lempang lagi -,-

Hah kan ikhlas tu , baru lah sejuk sikit hati orang yang menerima tu . Tak de lah dia sakit mata tengok benda-benda terbonjol sana terbonjol sini . Sampai peha pon nak tunjuk kat orang apa kes ? Lawo sangat ke peha awok-awok tu ? Dah lah besar macam peha kerbau . Malu lah sikit weyhhh .

Dah lah , itu je aku nak cakap sebenarnya . Malu dengan perangai budak perempuan melayu sekarang nie . Macam dah tak ada maruah diri . Kalau dah semua benda tunjuk kat orang , maka tak ada lah yang special bila jadi suami kau nanti . Sebab semua laki dah dapat tengok tanpa perlu kahwin . 

PESANAN PENAJA


" I'm not good enough to advice people but at least i'm trying to be a better person , insyaAllah "

We'll never be an angel coz nobody's perfect .
But we can remind each other on what's good and what's not . Muhasabah diri ~

About BBQ class , I'll post it in the next entri . Tunggu tau . See ya =D
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim

Sekian ,

16 comments:

  1. yes,memang muka mintak penyepak je.tabik spring kat lu sebab menjayakan watak dengan baik.

    ReplyDelete
  2. Budakbudak macam ni bersepah kt fb. Serious sakit mata tengok.

    And btw nama dekat the second pic tu, memang macam kenal :p HAHA

    ReplyDelete
  3. macam kenal ? ermm tak tau tak tau >__< hahahaha

    ReplyDelete
  4. seriously..like sangat2

    ReplyDelete
  5. ape kata kau tulis pulak > 'Amira comel' ke ?
    wahahaha xD
    apaperpun , kau memang kreatif la .
    haha .

    ReplyDelete
  6. tak cakap awal-awal , huhu =)

    thans =')

    ReplyDelete
  7. pandai betol buat aksi . serius suke bace blog jejakaula

    ReplyDelete
  8. tenQ =) ekceli ejaan nya jejakakaula . huhu

    ReplyDelete
  9. Macam saya yang tak tahu ape kebenda sign pic tu kategori ape pulak eh super duper ketinggalan zaman ker hehehe _+_+_
    Amboimuncung, nak je dipial pialkan hehe.

    ReplyDelete
  10. serious weyhh...aku gelak guling2 baca entry ko kali ni...sumpah lawak...

    ReplyDelete
  11. dahsyat nye sampai begitu sekali =D
    hahaa thanxk =')

    ReplyDelete

Home