Sunday, April 29, 2012

Bye KMPP

Assalamualaikum 

Seperti sudah sedia maklum , tanggal 26 April yang lalu merupakan hari terakhir Zharif Azis bergelar pelajar Matrikulasi Pulau Pinang yang hensem lagi menggodakan . Nak lempang sekarang pon boleh


This is my roommates . Ini merupakan rommates pertama dalam hidup aku and they are ohsem . Yelahh kan , aku mana pernah duduk asrama-asrama nie . Selalu tidur bawah ketiak ibu je . Siap sumbat botol susu lagi . Kau ada ? Kalau tak ada senyap .

Dorang nie agak kelakar jugak . Mostly si Yasier dengan Azhad nie lah . Dorang nie kaki bola . Siang malam tengok bola . Kalau ada game je , dorang tengok online dekat laptop . Time exam pon sempat jugak weyh . Tak nak terlepas langsung satu perlawanan pon . Gigih kan ?

Aksi lucu antara Yasier dengan Azhad tengok bola >__<

Kalau Salam pulak , dia nie AJK surau . Dia tiap malam tidur dekat surau . So setiap malam kitorang 3 orang je lah kat dalam bilik . Salam pon kelakar jugak . Dia suka dengar lagu sambil nyanyi . Paling tak boleh dilupakan dia nyanyi lagu Adam Lambert " What do you want from me " . Aku selalu tahan gelak bila dia nyanyi lagu nie =) Muahaha

Paper last merupakan paper kimia . Habis paper kimia je terus pergi tasik ambik gambar . Hari tu kan aku ada cakap aku nak ambek gambar dengan someone .

Dia kecik je =) Nama dia Zas Adila 

On my way to my block , aku nampak adik perempuan aku dah tersengih-sengih macam orang tak cukup bulan . Excited terus lari naik bilik angkut barang ke kereta . Tapi jammed pulak kat KMPP uh . Sesak dengan kereta . Sangkut 1 jam jugak lah kat dalam KMPP tu . Haihh sabor je lahh .

Tapi aku tak terus balik . Aku singgah Pacific mega mall dulu . Kat sini baju murah-murah . Kene pandai tawar-menawar . Harga macam nie memang tak dapat kat selangor . Plus2 baju nya cantik-cantik pulak . So buat kali terkahir , wajib singgah !

Itu je kot nak cerita . Gambar pon tak banyak nie . Hahaha

Ini semua entri pasal matrik , nak baca bacalah . Tak nak baca sudah =)

Masa daftar : New Life Begin
Info about matrik : Matrik Stuff
Tentang KMPP : Selamat Datang Ke KMPP

PESANAN PENAJA 


" Selamat tinggal KMPP =') "

Nak cari kerja nak cari kerja . Ada sape nak bagi kerja ? Tengah free nie .
Gaji basic 1200 please . Bhahaha demand pulak . Bye .

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

 

17 comments:

  1. Kau conteng ke kunci bilik tu guna marker?

    ReplyDelete
  2. bebudak lelaki memang tak dapat dipisahkan dengan bola ..
    walau di mana jua mereka berada . haha

    ReplyDelete
  3. marker permanent ke marker whiteboard?

    ReplyDelete
  4. permanent =) sekian terima kasih .
    hahahaha biar ada tanda

    ReplyDelete
  5. astaghfirllahalazim .. nk report la dkt pengarah kmpp hahha

    ReplyDelete
  6. Belajar kat KM Pulau Pinang ke? Dulu pernah pergi matrik penang masa lawatan sambil belajar. Tidur situ satu malam. Masa nak isi matrik hari tu, kaw-kaw aku letak KMPP first choice. Bila keluar result, eh dapat Kedah. Hahhaha.

    ReplyDelete
  7. sukahati je dia conteng key dia . hahahaa nak conteng pun tak berani , takut result kena tahan >,<

    comel Nas adila . nak kenai boleh dak ? haha :p

    selamat tinggal kmpp . jom kerja AREP ! haha

    ReplyDelete
  8. Bye2 KMPP . Rindu KMPP weyhhh ! :D

    ReplyDelete
  9. liyana : maybe rezeki dekat matrikulasi kedah kot . dulu lagilah , penang tak mintak pon langsong . tau2 je dapat >__< hahaha

    aliff : takde nya dia nak tahan . huhu . nama dia zas adila lah . bukan nas adila . hhahahaa

    putry : KMPP jugak ke ?

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah =) much better than sem satu dulu =)

    ReplyDelete
  11. Ehhh kita masuk KMPP jugak lah nnty.. hihi ^_^

    ReplyDelete
  12. eh laki dgn bola dpt dipisahkn...
    tp klu dh ad member sma2 minat satu club, tu yg xdpt nk berpisah tu... muahahahah...

    ReplyDelete
  13. to tia : wahh welcome to KMPP =)

    to yassier : tu pasal sampai pegang2 tangan tu . hahahhahaa

    to hamzah : jangan tergoda2 , nanti susah plak =) ahhahahaa

    ReplyDelete

Home