Saturday, April 21, 2012

Haha Terasa Ke ?

Assalamualaikum

Kali nie aku ada bende menarik untuk di kongsikan .

I've been through this almost everyday of my life . Not everyday lah actually . Kira kerap jugak lah . It's about apa yang aku updated . Tak kesah lah status dekat facebook ke , dekat twitter ke or even dekat blog . Mesti ada ja yang tak puas hati .

Kadang kita tak cakap pasal orang tu pon , tapi dia pulak gedik-gedik nak terasa . Macam lah kawan kat facebook kita tu cuma ada dia je . Godai betol -___-

Terasa ke ? Kesah pulak aku kan =)

Contohnya macam nie :

------------------------------------------------------------------------------------------

Si Peah updated status kat facebook berbunyi begini ,

" Eeeeee tebal nya edit picture sampai batang hidung pon dah tak nampak "
78 people like this , anda bila lagi ?        8 comments

Selang satu minit , Senah IM Timah .

Senah : Eh Timah , kau nak tau tak si Peah kutuk kau gila-gila kat status facebook . Dia cakap kau edit gambar tebal gila nak mati 

Timah : Ye ke ? Ishhh jahat nya mulut si Peah tu . Aku nak block dia sekarang jugak . 

Then , Timah pon rasa terharu sangat sebab Senah dah tunjukkan dekat dia yang Peah ngumpat dia belakang-belakang . Sekarang Timah tau yang mana kawan dan yang mana lawan . So dah jadi bestfriend forever lah katanya . Anyonyonyo ( Sambil cubit pipi )

Kalau lah aku berpeluang cakap dengan Timah nie , nak je aku cakap kat Timah yang dia tu bodoh . Dia tak rasa ke best friend dia tu pon mengata dia ? Macam mana Senah tau si Peah cakap pasal Timah melainkan Senah pon rasa yang si Timah nie edit gambar tebal-tebal ? Bodohnya Timah . Kan dah kene bodoh dengan aku .

Lagipula , kenapa Timah mesti terasa ? Peah tak sebut nama sesape pon dekat situ .

------------------------------------------------------------------------------------------

Okey senang macam nie lah , aku nie ada facebook bukan berkawan takat dengan orang yang aku kenal je , dengan orang tak kenal pon aku kawan . Kira universal studio lah kan kawan aku . So memang macam-macam ragam manusia aku jumpa dah dekat facebook nie . Yang poyo , yang perasan bagus , yang fake , yang hot , yang cantik , yang tak cantik buat-buat cantik , yang banyak cakap tiap 3 minit updated status . Memang banyak lah pokoknya .

Gambar masa kem PBSM 2010 , cilok dekat Myspace nie >__<

Dan kebanyakkan kawan-kawan sekolah aku pulak , dorang nie kawan takat dorang kenal je . So bila aku updated status yang berunsurkan perli , dorang mesti ingat aku perli dorang . Hah lepastu mula lah tak nak kawan , block sana , block sini , blog jejakakaula . Eh tersasul , sorry >__<

So pehliss lah kawan-kawan sekolah ku , tak kira lah yang kat Sekolah Agama Menengah Unwanus Saadah ( SAMUS ) ke , yang dekat SMK Telok Datok ( TEDA ) ke , or even yang kat Tadika Kemas Jalan Redan tu . Tolong jangan perasan yang aku cakap pasal korang boleh ?

I do love my friends but sometimes dorang nie sensitip sangat . Why so serious ?

PESANAN PENAJA


" Orang cakap pasal kita , kita watlek wat peace je ^___^ "

Exam belom habis nie . Minggu depan memang tough gila lah .
Bio Kimia Fizik Maths bergabung , bergegar , Tsunami terus . Tapi yang best nya , Khamis nie hari last kat matrik , dan aku akan pulang ke selangor . Yessss !

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim

See ya !

 

17 comments:

  1. okey terasa, sebab nama syaa timah !
    hikhikhikhokhikhok gurau jee, nice post ;)

    ReplyDelete
  2. hahaha sorry tak kalau terasa =)
    tak maksud macam tu pon sebenarnya . sorry sorry =)

    tenQ =')

    ReplyDelete
  3. hahaha enntry ni besttttttt !!!!!! serious wa cakap luu . hahaha

    memang serious ouh , kalau kita updated apa2 kat fb or twitter,mst ade yang terasa bagai =.=

    ReplyDelete
  4. hahahahaha.... FB is a FACE BURUK ... sape mkn cili dia rasa pedas

    ReplyDelete
  5. aliff : kann , susah lah mcm nie >__< haha

    aswad : face buruk pon boleh , hahaha

    tenQ ^^

    ReplyDelete
  6. sikit pon xtrasa. xdak nama aku kat sini. haha

    ReplyDelete
  7. lantak la sape nak terasa . aku update je apa yg aku suka. hahaha . peace !

    ReplyDelete
  8. miss klanika : kann =) hak kita , ceyhhh

    edy : tenQ ^^

    ReplyDelete
  9. lawak la post yg ni .. sbb aku fikirkn psl budak2 tu .. hmm betul3, senah tu tau yg timah tu mke up tebal. Timah tu bodoh tk prasan yg senah jgak brckap soal diri timah yg suka bermake up tebal hahha

    ReplyDelete
  10. kann =) timah timah . why so serious timah ? hahahaa

    ReplyDelete
  11. zharif, your blog ni berpotensi untuk kalahkan en.mimpi... nice :-)

    ReplyDelete

Home