Saturday, April 7, 2012

Minggu akhir kuliah


Assalamualaikum 

Pejam celik , pejam tak celik-celik dah nak sampai hari-hari terakhir dekat matrik nie
Rasa macam baru je semalam daftar masuk matrik . Ye ke ? Tipu nie -,-

Minggu akhir kuliah bermaksud minggu terakhir ada kelas . Study week seminggu then terus exam selama 2 minggu . Lepastu blah balik kampung masing-masing . Yess ! Finally , detik yang aku tunggu-tunggu selama nie tiba =) Hanya Allah sahaja yang tau betapa gembiranya aku .

Eh , pos kali nie sepatutnya bernadakan sedih , bukan nya bernada kan gembira terkinja-kinja ala-ala monyet dapat bekalan pisang satu lori . Adoyaii Zharif tak sensitip langsung . Okey kembali kepada mood sedih . Switch mood everibadi .

Lecturer Bio Amali , Pn. Norzi Azwin

Yang nie Lecturer Kimia Amali , Pn. Suhaila Hanim 
Suka belajar dengan dia sebab dia selalu lepaskan kitorang awal ^^

Lecturer Kimia tutoran , En. Ibrahim ( I love the way he teach us )

Acara makan beradab with Lecturer Dinamika , En. Subri 

Memandang kan minggu last kuliah , so memang ramai lah yang ponteng kan . Opps terbocorkan rahsia pulak . Mulut nie memang jahat , jahat , jahat ! ( Sambil pukul-pukul mulut )

Hah , yang nie baru complete . Total 24 students in my class 
With my English lecturer , Miss Neela 

Ini je yang sempat bergambar beramai-ramai sama praktikum . Now mari aku perkenalkan budak-budak kuliah aku . Kitorang kumpulan kuliah H4 yang mengandungi total 8 kelas di dalam nya . Total semua student lepas campur tolak darab bahagi square root siap integrate , dekat 200 jugak lah .

Ini baru sikit , ramai yang ponteng .
With Miss Ong Wei Ling , our physic lecturer for kuliah 

Actually aku tunggu si Kayu ( nama panggilan ) upload gambar satu kuliah dengan lecturer kimia tapi dia tak upload-upload pulak . Haishhh nie yang nak marah nie >__< Oke tipu je .

With our Biology Lecturer for kuliah , Pn. Khairul Anida 

Ini lecturer kuliah paling kitorang sayang =')
Pn. Noorhayati Abu Bakar , our Chemistry lecturer for kuliah

Class last hari jumaat dengan dia , kitorang adakan bacaan Yassin .

Masa hari Selasa time dia tengah bagi lecture kat depan , dengan tetibe nya dia nangis . Dia sedih sebab kelas dah nak berakhir . Ya Allah sebak gila masa tu . Ramai gak yang ikut nanges . Serious sedih . Masa baca Yassin hari tu pon dia nanges lagi .

Semua lecturer yang ajar kuliah kitorang semua nya dapat hadiah =) Cuma Cikgu Hayati punya besar sikit kot . Kan tadi aku cakap yang kitorang sayang dia . Tu pasal dapat besar sikit . Huhu

With Jaziem , tak tahu nama , jiran bilik dan si kembar =)

Bila lah nak dapat senyum dengan yakin macam Jaziem senyum =(

I used to sit beside him at kuliah , Rischie Nor Faiz 

Ouhh Izzati si gadis 1 Malaysia again =)

Never see Fazli and Jaziem berbaju melayu before . Last day kelas , nahhh baru dapat tengok =)

H4P1 and H4P2 digivolve to . . . . . . . . . Heshhfour-mon !

Ini je yang ada . Yang lain tu tak sempat nak bergambar bersama . Jadi sampai di sini sahaja aku cerita pasal budak kuliah . Now nak cerita apa yang kelas aku buat sepanjang minggu last kuliah .

Most of the time , we just bergambar . Pose sana pose sini like there is no tomorrow .

I love this picture whole much ^^

Pose - " We're in library , we should read something ! "

Kitorang juga ada makan beradab . We were trained to eat politely and correctly using the right cutlery . Mana lah tau satu hari nanti kita makan dengan kerabat di raja ke , so takde lah kekok sangat . Tak ada lah kita tunjuk yang kita nie kekampungan sangat guna pisau garfu semua tu .

 Bila tengah makan pon di perhati betol ke tidak , susah lerr -,-

Telah selamat bersemadi di dalam perutku dengan gembiranya , weee =D

Kat tangga pon boleh >__<

Hari Jumaat , kelas habis awal so kitorang makan ramai-ramai satu praktikum dekat kafe A . Kafe A nie kafe blok perempuan . Kafe yang nun jauh di belakang . Kosong kafe masa tu .

Jalan pon kosong =)

Di perkarangan kafe A 

Click untuk tumbesaran =)

Lepas solat Jumaat , ada perjumpaan mentor mentee yang terakhir .
Tak sah lah kalao updated entri pasal matrik tak ada gambar cikgu hensem , memang tak arhh !

Hadiah daripada kami tak besar mana cuma mahal je , ahaks ~

With cikgu hensem a.k.a En. Mohd Shukri Mohd Ali

Dia ceritakan pengalaman dia kat matrik dulu . Dia kata dia tak pernah duduk asrama , jadi masa awal-awal belajar dia agak lost . Result UPS tak berapa bagus sebab tak dapat nak sesuaikan diri .

I was like " Eh macam sama dengan aku je "

Petang-petang ronda KMPP watching the sunset . Breathtaking =')

Itu je =) Sorry buat broadband korang habis kuota =P Hahaha

PESANAN PENAJA 


 " Nak ambek gambar sama sebelom habis matrik , boleh ? " 

Tett , jangan tanya apa-apa .
Now aku tengah study week , so what should I do ? Study ! Study ! Study !

Yelah tu nak study Zharif Azis nie -,- BYE !
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim ,

Sekian ,

8 comments:

  1. sedih kan dah nak tinggalkan semua kenangan ni kan zarep :p
    jangan nangis2 tau zarep , >,<

    bestnya jalan2 kat skitar kmpp , teringat hari tu g kmpp , best

    goodluck pspm ! :):):)

    ReplyDelete
  2. tak sedih tak sedih >__< hahahahha

    thanx haikal , gudluck too ;)

    ReplyDelete
  3. yessss!!!!
    i know who is that girl!!!!
    hahahaha...=P
    kantoi daa zharif~

    ReplyDelete
  4. cam best ja idop kt matriks.huhu

    ReplyDelete
  5. idop nya best , cara belajarnya tak best >__< hahaha

    ReplyDelete
  6. Salam Zharif..

    Kalau tak kisah, bleh mintak no contact Cikgu Shukri tuh.. Best fren masa kat matriks dulu.. And sampaikan salam pada dia eh..

    ReplyDelete
  7. owhh kawan cikgu shukri rupanya , sorry lah saya xde nombor cikgu shukri =)

    sekarang dia tengah sambung master , ke phd x ingat . tp yg pasti dia tengah sambung belajar . bulan 3 hari tu baru dia mula sambung =)

    ReplyDelete

Home