Thursday, May 3, 2012

Perkahwinan Dena Bahrin dan Soffian Arif

Assalamualaikum 

Tangan nie dah dok gatal nak menaip pasal perkahwinan kak Dena nie tapi masa amat mencemburui aku . Alhamdulillah terhapdet jugak akhirnya .

Tak perlu kot buat macam nie >__<

Aku pergi 1 May hari tu . Rasa excited sangat sebab dah lama tak pergi kenduri kahwin . Selalu ibu aku ajak pergi kenduri kahwin tapi aku malas nak ikut . Konon dah besar lah kan . Anak laki mana main ikut parents ke hulu ke hilir pergi kenduri kahwin . Kan ?

7 pagi lagi aku dah gerak dari Banting naik bas ke Kuala Lumpur . Then naik LRT dari Plaza Rakyat ke Masjid Jamek and terus ke Damai . Semangat kan ? Padahal cuma nak pergi kenduri kahwin je kot . Mengikut jemputan yang kak Dena bagi kat facebook , majlis resepsi nya start jam 12 . Tapi aku nie gigih sangat , jam 9 pagi dah sampai sana .

Actually kan , aku takut sesat sebenarnya . Aku jarang turun KL . Selalu pergi dengan keluarga je . Nasib baik lah aku ada kawan yang terer bab-bab KL nie . So aku ajak lah dia temankan aku .


Bila dah sampai Dewan Perdana tu , nak patah balik tak boleh . Yelah kan , nak kena pikir duit tambang naik LRT lagi . Memang tak arr patah balik . So tunggu jelah situ sampai jam 12 tengahari tunggu tetamu lain datang . Bila agak-agak dah ramai yang datang tu , kitorang pon masuklah pintu utama dengan bataknya sambil cakap wahhhh .

We got this =) orang panggil button erk ?

And this =)

Dorang suruh pakai button tu , aku pon dengan gigihnya pakai lah button tu . But then bila aku dah start buat rancangan jalan-jalan cari makan dalam dewan tu , aku perasan cuma aku sorang je yang pakai -___- 

Semangat >__<

Sampai awal , so tempat pon banyak kosong lagi . Pilih je nak duduk kat mana . Nak duduk dekat dengan pengantin pon boleh . Tapi aku nie agak pemalu so amek yang jauh sikit lah . Asalkan boleh nampak pasangan mempelai kat pelamin . Ceyhh mempelai . Skema ayam sangat .

Kosong kan ?

Makan sudah , minum sudah , pencuci mulut pon sudah . Tinggal tunggu pengantin datang je . Masa tu , dewan tu dah sesak dengan manusia . Aku rasa sebersalah pulak sebab tak reti nak bangun . Nak je sedekah kan tempat duduk aku tu tapi apa kan daya , aku begitu tidak berhati perut . Aku tunggu situ sampai pengantin datang . Tak kira !

Muka tak reti nak bangun maybe =)

Alhamdulillah penantian akhirnya terjawab sudah . Kedua mempelai datang diiringi aluan kompang-kompang pong pang pang ping . Bila sampai je pintu masuk , lampu dewan digelapkan dan lagu Christina Perry A thousand years pon di dendangkan , romantik sangat =) Meremang jugak lah bulu roma aku masa tu . Tak tau kenapa . Macam aku pulak yang kahwin kan . BYE

Si tampan dan si gorgeous ^^

Aku dah excited dah masa nie , benak hatiku menjerit " Kak Dena ! Kak Dena ! Saya nie , Alahhh Zharif yang duduk sebelah Kak Dena masa Iftar dengan Maria Elena dulu , Ingat tak ? " Hah lebih kurang macam tulah . Kesian aku kan , sampai macam tu sekali -__-

Ambek gambar mana yang sempat . Berbekalkan kamera merah gorgeous ku itu . Agak malu sebenarnya sebab di kelilingi DSLR sana sini . Rasa macam kecik sangat diri aku kat dalam dewan tu . Gasak arr . Asal ada gambar yang boleh aku bubuh dalam blog .

On the way ke pelamin 

Tudia =)

Aku terus naik atas meja VIP tu nak ke pelamin . Hahah tipu je . Berasak-asak dengan ramai orang masa nie . Haihhhh tak nak bagi aku peluang langsung nak ambek gambar dekat . Kuang asam . Tapi aku menggagahkan diri jugak untuk ke depan pelamin . Sorry lah kalau tergesel-gesel punggung sesape . Sorry sangat . Peluang cuma datang sekali je . Eh maksud saya , peluang nak ambek gambar tu datang sekali , bukan peluang nak bergesel punggung yer . Harap maklum =)

Dah dekat =)

Bertambah dekat =)

Tak boleh nak berlawan dengan aunty DSLR lagi dah masa nie -___-

Alhamdulillah dapat jugak ambek gambar dekat =) Rasa nya Kak Dena tak perasan aku kot . Okey sedih ='( Bak tisu satu . Sekotak pon takpe . Tapi jangan yang jenama Tesco ye , cepat koyak . Eh ?

Aku pon siap sedia untuk berangkat meninggalkan majlis tu . Yelah , dah lama sangat kot aku kat dalam tu . Kang lanjutkan masa lagi , mau habis makanan dalam dewan tu aku kerjakan . Semua tak nak benda tu terjadi kan ?

Aku tunggu jugak peserta Iftar lain , tapi tak nampak satu orang pon =(

Nak jumpa Kak Dena tak ada peluang , jumpa adik dia pon jadi lah . Suruh sampaikan salam . Terima kasih Izzah =) Comel je Izzah nie . Dah macam Izzah dalam cerita Ombak Rindu pon ada

Ini pandangan dari tingkat satu =) Sempat jugak naik tu .

Alhamdulillah , apa yang aku rancang selama nie menjadi jugak . Aku rancang nak pergi kenduri nie since aku kat matrik kot . Google jalan sana sini .

Ini video time Kak Dena di risik : I've been proposed 

Itu sahaja lintas langsung perkahwinan Nur Dianah Kamarul Bahrin serta pasangan nya , Soffian Ariff dari Dewan Perdana Keramat Mall . Saya Zharif Azis melaporkan untuk blog jejakakaula . Sekian terima kasih =)

PESANAN PENAJA 


" Kak Dena , Selamat pengantin baru ^^ Semoga kekal dunia akhirat 
Aminn =) "

Gambar tu curi dekat acc Facebook Kak Dena . Oppsss .
Eh aku tak terus balik selangor tau , nantikan sambungan nya okey =)

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

 

25 comments:

  1. Kak Dena tu sapa? Ku kenal ke?
    Che buat2 tanye hahhak

    ReplyDelete
  2. haha tak kenal pon takper =)
    *bahagia*

    ReplyDelete
  3. Aaaaa! Jeles nya tak dpt join korang pergi wedding Dena. Rindu korang2 semua. Nanti iftar sama2 lagi eh? Hehe

    ReplyDelete
  4. haha! nampak kesungguhan anda di situ yerr =D
    suka Love story Dena nie

    ReplyDelete
  5. seyra : ada je lahh =)

    kak syafika : boleh je =) insyaAllah oneday nanti . huhu

    izzy : suka jugak ^^

    ReplyDelete
  6. alo kesiannay zarep.takpe,suruh kak dena buat lagi majlis persandingan only for zarep je ;p

    ReplyDelete
  7. saya nampak awak kat wedding dena hari tu. hehe
    www.aliahmars.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. waaahhh ! jelesnye dgn zareeepp :p tapi lg jeles dgn dena.:)

    ReplyDelete
  9. aliff : hahaha takde lah mcm tu , nama pon raja sehari . mne leh layan semua tetamu kan . huhu

    aliah : serious ? dah usha blog dah tapi tak tau yang mna satu awak .

    ReplyDelete
  10. fateen : jgn jeles jgn jeles , tak baik . huhu

    kak dena sebaya kan dengan fateen ? huhu

    ReplyDelete
  11. Meriahnya kawen.... Tuan punya blogger bila lagi? =_=

    ReplyDelete
  12. tak lama lagi kot . haha tipu je =P

    ReplyDelete
  13. oh bestnyer :')

    seronoknyer awk dpt pegi :)

    ReplyDelete
  14. haah sebaya. heee =D cane tau sebaya ni? *bajet retiss* dah duapuloh dah ^^

    ReplyDelete
  15. jap2. yg kawen ni dalam video i'm been proposed tu?? wahh..

    ReplyDelete
  16. yelahhh =) kak dena lah yang kahwin tu . huhu

    ReplyDelete
  17. sronok tgok kak dena kawen ... xdpt pegi pon xpe asalkan dpt tatap gmbar2 depa kan .. hehehe :D

    ReplyDelete

Home