Monday, May 28, 2012

Resepi Mudah Harus Coba

Assalamualaikum

Finally ! Ada jugak benda aku nak update . Yeeeaaayyyyyyyyyyyy !!!
It just a simple post . Tidak memerlukan pembacaan yang banyak , hanya perlu sedikit perhatian dan ketekunan then walahhh , siap . Wahh gituuu =P

Matapanda.jpg

Hamboi baru beberapa patah perkataan terus letak gambar . Besar pulak tu . Tak tahan >__< Actually , it's been a while since I graduated from matric , ceyhh graduated . Sejak kebelakangan ini , aku tak boleh nak tidur malam . Dah macam burung hantu pada waktu malam dan bila bangun pagi dah macam panda . Nasib baik masih lagi comel .

Adakah ini semua berpunca dari rancangan TV yang begitu menggodakan ataupon line wifi rumah yang begitu laju ? I have no idea .

So memandangkan aku tak bekerja dan menjadi penganggur terhormat kat dalam rumah nie , aku telah mencuba pelbagai perkara untuk menghilangkan rasa bosan ku di rumah .

Then I cook , people ^^
Semalam , aku try buat satu kek nie . Kek tu namanya Kek Ais Krim Oreo which was inspired by Laura Vitale but i made it with my own way lah . Sebab bajet tak banyak . HAHAHA

Kek Ais Krim Vanila Oreo

Senang je nak buat . Barang-barang nya pon mudah nak di cari .
Cara nak buat boleh tengok dalam video nie dan sila abaikan bunyi-bunyi dalam video tu yerp


First time mengedit-edit video nie . Noob sikit . Dan the quality what happen hah ? Kat dalam laptop okey je gambar nya tapi bila dah masuk Youtube jadi pecah-pecah . Habis rosak muka aku .

Last week i made a dessert and it taste delicious . Definitely will do it again next time =)

Sagupal 

Sagupal nie makan dengan kuah santan . Ini pon senang je nak buat . Korang boleh rujuk dekat SINI . Percaya lah , memang sedap .

Ternyata memasak memang best ^^

PESANAN PENAJA 


" I am so worried about my result . Wish me luck guys "

Boring jugak sebenarnya kat rumah . Takde duit pulak . Hurmmm InsyaAllah akan bekerja tak lama lagi . Harap-harap sangkutlah satu . Aminn .

UPU tak updated lagi nie . Hopefully i didn't do the same mistake like i did masa SPM dulu .
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

 

22 comments:

  1. masak memasak bukan lah bidangku. hehe. gud luck zarep. lets score 3.5 above. eh btoi ka tak ni? hentam ja..haha

    ReplyDelete
  2. k bangga bcoz im the first yg komen. gud luck again. maaf komen byk kali. huhu

    ReplyDelete
  3. huhu terima kaseh =)
    tak kesah pon . banyak mana nak komen , komen je =)

    terima kasih sekali lagi ^^

    ReplyDelete
  4. macam sdaap je kek tu . nanti ajar buat kek lain pulak , :D

    ReplyDelete
  5. gudluck utk esok.. apa2 pon i pon cuak gak nk tggu result pspm nehh..hee :)

    ReplyDelete
  6. Nak rase cake hampa zhreep. itu bersama faris ke? haha

    ReplyDelete
  7. farah : gudluck ^^

    rean : nak rasa ke ? sedap rean =P hahaha . yupp itu faries =)

    ReplyDelete
  8. fathi : almaklumlah suasana kampung . padahal time nie almost maghrib . tapi ayam berkokok punya lah banyak

    ReplyDelete
  9. tertarik dengan kek tuu ..hehe
    btw,masuk dlm peti ais beku ke bukan ?

    ReplyDelete
  10. peti ais beku =) sebab nya bila kita gaul benda tu semua dia jadi cair . so kene bekukan balik sebab nak bagi kek tu mampat dan biar oreo yang kita hias kat dalam loyang tadi tu melekat =)

    ReplyDelete
  11. Zarepp ! nak rasaaaaa boleh ?? nanti nak datang KL nak pergi rumah zarep ! :p

    ReplyDelete
  12. kalao rajin nak buat lagi ^^ huahua =P

    ReplyDelete
  13. goodluck. aku, lepas isya dah atas katil. cuti sekolah kan???? -____-'

    ReplyDelete
  14. hoho itu lagi parah =P hahaha
    btw thanx ~

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum!

    Pandai masak? Kek lagi pulak tu!

    Wow, memang kagum sebab saya taw goreng teloq je,hahaha...

    ReplyDelete
  16. Waalaikumsalam =)

    alaa kek mudah je =) cuba lahh . masak sikit2 je tau . huhu =D

    ReplyDelete
  17. nak cuba resepi ni nanti...nampak mudah je huhu..

    ReplyDelete
  18. salam...pas siap kek 2 blh x kte biar dy kat luar je???ke kek 2 blh cair blk??? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalamm,
      kek itu akan cair, so knemasuk dlam peti ais

      Delete

Home