Saturday, May 5, 2012

Ronda Kay El

Assalamualaikum 

Ini cerita yang dah lama tertunggak , rentetan daripada perkahwinan kak Dena minggu lalu . Cerita yang telah aku janjikan nak cerita tu , ini lah dia .

Get ready everibadi ? Let's GO !!

Entah kenapa , balik je kenduri kahwin tu aku rasa lapar lagi . Terus singgah McD kat KL Sentral . Teruk kan . Makan banyak tapi tak gemok-gemok . Serious tension >__<

Actually , aku nak jumpa sorang lagi budak facebook yang dah lama aku kenal . Nama dia Fathi =) Dia lah yang akan jadi penunjuk arah sepanjang kitorang kat KL nie . Dia study dekat UM so dia agak pro selok belok jalan kat sini .

First spot : KLCC !!

Sudah tentulah kene pergi KLCC dulu kan . Mercu tanda Malaysia yang sangat terkenal di seluruh dunia . So memang dah jadi habit orang kampung yang berkunjung ke KL , dorang nak pergi sini . Tak masuk pon , cuma dok luar je tangkap-tangkap gambar .

Then kitorang pergi Suria KLCC . Barang dalam nie mahal-mahal so memang nak tengok-tengok pon rasa sebersalah . Sebab nya , kitorang sedar diri . Hahaha . Tapi masa nie hujan lebat gila kat luar . Dengan tak semena-mena , perut rasa lapar lagi -___-

Hai perot , kau nie tak pernah kenal erti kenyang ke hah ?

Itulah Fathi

Sharing is jimat , please 

Aku memang minat Sizzling Yee Mee nie . Tak tau kenapa . Lepastu bubuh cili banyak-banyak . Perghhh memang sedap gila ! Harga kat sini mahal sikit kot , kalau kat Jusco Bukit Tinggi uh harga dia dalam RM 5.50 dah dapat dah .

Alhamdulillah , wes warek perot ne . Hambekk kau jawa aku keluar . Faham ke ?

Lepastu , kitorang pergi petrosains =) Alhamdulillah tiket petrosains masa nie habis so selamat duit aku . Muahahaha . Tapi ada street nate mende ntah kat sebelah petrosains nie , masuk dia percuma . So apa lagi , dah nama percuma kitorang masuk jelah .

Si Faries nie dah kenapa ?

Tak yah kot nak tunjuk gembira sangat Faries -__-

Baca nie rempit-rempit sekalian alam 

Dalam tu semua pasal jalan raya . Banyak permainan yang best-best dan yang menyakitkan hati ada di sediakan dalam tu . Kalian harus pergi sini bareng-bareng ama teman-teman . Seru bangat deyhh pokoknya !! Wahh terus speaking Indonesia gituu .

Dah nak dekat maghrib , kitorang pon pulang . No , kitorang tak pulang ke rumah . Kitorang menginap dekat Universiti Malaya secara haram di bilik Fathi . How berani is that ?

Gua dalam UM bro , pehal ?


Fathi nie dok sorang-sorang je dalam bilik uh . Dia tak ada roommate pon . Sebab tu dia berani ajak pendatang asing nie masuk bilik dia . Hahaha .

Paling terseksa time nak mandi . Sebab nya nak kene nyorok-nyorok . Muka kene tutup dengan tuala and pergi bilik air time lengang orang tak ada . Tapi masa aku pergi mandi , terkantoi dengan sorang mamat cina nie . Dia usha pelik je tengok aku . Aku pon dah cuak dah tapi masih lagi mampu tersenyum tunjuk braces . Siap buat peace lagi . Okey tipu >__<

Hamboihh siap tinggalkan pesanan penaja >__<

Besok pagi nya , Fathi nie ada kelas . Bangun-bangun je tengok dia dah tak ada . Tapi dia siap dah belikan nasi lemak semua . Baik kan ?

Dia balik dari kelas je , kitorang semua dah siap-siap nak pergi jenjalan for the second round . Tapi malang nya , KL hujan . Hujan time kitorang nak keluar jalan pulak tu . Haihhh

Jalan tetap jalan , kitorang pon menggagahkan diri meredah hujan yang masa tu masih lagi renyai-renyai . Kitorang pergi Jalan Masjid India , Sogo dan tak ingat dah nama nya apa -__- Bye . Hujan pulak makin lebat . Terpaksa beli payung vogue kaler oren . Ambekk !

Masa kitorang singgah solat kat Masjid India , ada lah pakcik nie . Tengok dari warna kulit , dia mamak rasa nya . Sorry . And boleh pulak dia sound aku dengan si Faries .

" Hey nak tanggal kasut tu kat bawah lah . Ingat nie shopping complex ke ape ?! "

Tak perlu kot nak marah-marah macam tu . Cakap lah elok-elok . Ini tak , siap tengking-tengking . Kitorang mana lah tau tak leh pakai kasut dekat area tu . Lagipon masa tu hujan lebat so kitorang carilah tempat yang boleh berteduh untuk tanggalkan kasut .

Pakcik ingat pakcik sorang je boleh marah ? Pakcik belom tengok saya marah lagi . Habis huru-hara KL nie nanti . BERSIH pon kalah tau pakcik . Jangan main-main .

 Fathi hensem woo ^^

Fathi nie kecik je orangnya rupanya ^^

Sebelom nak balik , WAJIB ada gambar bertiga . So kitorang suruhlah satu pendatang asing nie ambek kan gambar . So terjadi lah gambar kitorang bertiga yang kabur blurr macam tu -__- Terima kasih wahai pendatang asing .

Terima kasih Fathi sebab ambek risiko bagi kitorang menginap secara percuma dekat UM tu . Terima kasih jugak dah baik hati layan kerenah kitorang berdua , beli kan makanan bagai . And terima kasih sebab belanja kitorang berdua baju ^^

So pulanglah aku dan Faries ke selangor =)

Itu lah baju yang Fathi belikan =)

Kaki lenguh sangat-sangat sebab penat 2 hari berjalan . Tapi malam nya tu , kawan sekolah lama aku ajak jumpa dekat McD . Aku pon pergi je sebab dah lama tak jumpa kawan aku nie . Rindu lah konon . But then , kene kencing . TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA .

PESANAN PENAJA 


" Seronok jalan-jalan dekat KL ^^ "

Duit banyak habis bayar tambang LRT je >__< Sana sini naik LRT . Maju jugak LRT dekat Malaysia nie . Pakai token kecik comel je =) Ke aku sorang je baru discover bende nie ? BYE .

Sekarang tengah berusaha untuk cari kerja . Please ?
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

 

20 comments:

  1. aku yg duk kl ni pun ldh lme x g klcc... aishh... kalo dtg mid, bgtau eik.. hahahaha

    ReplyDelete
  2. nak kena bg tau pak gurd UM ada penceroboh huahuahuha

    ReplyDelete
  3. mana gmbr aq yg mcm gmbr first 2..err

    ReplyDelete
  4. Aku nmpak gmbar shahrul Izzat tu. Ingat ada cerita psl scoreA. Bila nk cerita? Cpt lah cpt lah

    ReplyDelete
  5. hahaha tak cerita kat sini kot . kesian =)

    ReplyDelete
  6. weii jeles jeles jeles !! takde takde jeles jugak ! waaaaaaaaaaaaa waaaaaaaaaaa k jeles gilaaaaaaaaa .

    trip best , fathi hensem , zharif kacak , faries comel . nanti nak jumpa ajak lah aku sekali :(

    jeles k jeles . haha

    *keluar dengan hati yang jeles

    ReplyDelete
  7. hahahaha . aliff jauhh . boleh ke mai KL ? hahahahaha

    ReplyDelete
  8. haah kan , korang bertiga officially budak selangor . Kira dekat . Cek duk johor . Haha . Tapi boleh je kalau nak datang KL , ada duit boleh lah :)

    ReplyDelete
  9. baki duit elaun maatrik ada , so habis kan je =) hahagaa

    ReplyDelete
  10. romantik sngt sharing makanan..haha

    ReplyDelete
  11. hahahaa kan jimat nama nya tu =P

    ReplyDelete
  12. wahhh! pi KL pulak dah. ish entri hang semua best2..banyak tempat hang pi..hohoho :D

    ReplyDelete
  13. hahaha =P terima kasihh =)
    xde lah banyak sangat pon , sikit2 je =)

    ReplyDelete

Home