Monday, June 25, 2012

Baru 2 minggu

Assalamualaikum

Hai semua , jumpa lagi kita kat sini . Hah kan rajin tu namanya . Sila beri tepukan sikit untuk Zharif Azis sebab dah meluangkan satu malam berjaga untuk hapdet satu entri .
Tup tup tup ( Sound effect tepukan )

Someone tagged me this picture in facebook =)
Thanx Janna =)

Jom teruskan dengan apa yang baru 2 minggu tu . It's not really 2 weeks actually , i've been working since 5th June . So you can count on me like one two three lah . Betol-betol OhMyEnglish nie .

Baru kerja 2 minggu , dah pecahkan 2 pinggan kaca .

Tak tau lah macam mana boleh terjatuh . Padahal cuma bawak dua pinggan je masa tu . Kalau bawak banyak tu kira nya boleh faham lah lagi kenapa boleh terjatuh . Ini cuma bawak dua pinggan je pon boleh terjatuh . Actually masa tu tengah mengelamun . Mengelamun saat-saat indah lah konon . Sekali pung pang pang ping dua pinggan terjatuh . Terus tersedar dari lamunan .

Pinggan-pinggan sekalian , tolong jangan pecah lagi 

My hands were shaking very hard . Lantas aku lari ke belakang untuk mengambil penyapu supaya perbuatanku itu tidak dihidu oleh manager aku . Namun cubaan ku gagal -___- Demm ! Kantoi pulak dengan manager . Nasib baik dorang tak marah . Nak kene bayar ganti rugi ke erk ?

Baru kerja 2 minggu , dah jatuhkan 3 pizza dekat tangga .

My recent pos ada menceritakan saat-saat aku menjatuhkan pizza di tangga . And again , aku jatuhkan 2 pizza sekali gus dekat tangga . You did a very good job Zharif . If there's 10 people like you outside there , Pizza Hut akan bungkus .

Ini tangga berhantu

Seronok pulak main jatuh-jatuh kan pizza dekat tangga . Kau mampu ?

Baru kerja 2 minggu , tangan dah calar balar .

It was an accident okey . Bukan aku saja-saja luka kan tangan aku sendiri .

Cantik kan tangan aku sekarang ?

Aku bukan sahaja menjatuhkan 2 pizza di tangga malah aku juga mencederakan kedua-dua belah tangan aku . Bagai sudah jatuh di timpa tangga . How shit is that ? Terkena pan panas bapak sakit . Melecur sampai tersiat kulit aku . Bila kene air , maigad Allah saja yang tau pedihnya macam mana .

" Kau nie baru kerja 2 minggu , tangan dah calar balar " - Sir Ramlan

Sir , itu tanda nya saya nie seorang pekerja yang gigih dan rajin =)

Baru kerja 2 minggu , henset terjatuh dalam sinki yang dipenuhi air .

Ini kisah yang menyayat hati . Sila beri perhatian khusus untuk ruangan ini . Untuk lebih ikhlas , sila sediakan tisu bersama anda . 

Tinggal kenangan 

Di satu malam yang sunyi lagi dingin , aku memakai apron plastik seperti biasanya untuk membasuh pinggan mangkuk semasa closing . Dengan tak semena-mena henset sony hazel yang berharga 510 hengget aku tu berdering menandakan ada satu pesanan ringkas masuk .
( Ayat nak dramatik je padahal boleh je cakap ada mesej masuk -__- )

Lantas dengan excited nya aku terus mengambil henset yang berada di dalam poket seluarku tanpa memikirkan kesan dan akibatnya untuk melihat siapakah gerangan pengirim mesej itu . Belom sempat untuk membuka mesej itu , henset aku terlepas dari tangan kerana tangan aku terlalu licin . Lalu terjun lah henset itu ke dalam sinki yang dipenuhi air . 

Guess what , the message come from whom ?
It was from Maxis -__- 

Sadis kan cerita nya ? Mesti ada yang menangis sampai keluar hingus-hingus cair kan .

Baru kerja 2 minggu , kasut aku dah koyak rabak .

Yes , it's true . Just take a look at my shoes . It's horrible .

Malu gila nak pakai

Sebenarnya ini kasut yang aku pakai masa dekat matrik dulu . I've been wearing this shoes since day first in KMPP until day last . Almost setahun jugak lah guna . Elok je takde lah sampai koyak dan seburuk ini . Tapi bila aku guna kasut nie untuk pergi kerja , maigad , dah macam apa entah . Grrr

Tapi takpe , aku dah beli kasut baru . RM 15.90 sen je . Murah kan =)

Taraaa ! Ringan dan selesa 

----------------------------

Sebenarnya cerita nie ada sangkut paut . Disebabkan kasut aku yang buruk tu , aku terjatuh kat tangga time bawak pizza . Dan di sebabkan aku jatuhkan pizza , pan panas jatuh kat tangan aku lalu tercedera .

Aku harap lepas nie aku bekerja dengan lebih bagus dan lebih berhati-hati . Aminn

PESANAN PENAJA


" Ini baru 2 minggu , kalau 2 bulan macam mana ? "

Siap pon =) Baca blog nie ----> KLIK
Kalau korang rajin lah nak baca . Ke dah penat dah ?

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim

See ya !

19 comments:

  1. hahahahaa..gigih betoi zharif azis kerja. sampai calar balar cili bili. hehehe. tu baru 2 minggu. papun hati2 bro masa krja. jangan melecur lagi :) hehe.

    p/s : nice entri. pandai karang :D

    ReplyDelete
  2. jatuh tgge kne sumpahan aq la tuhh..hahahaaa...

    btw, thankz zharif..xdpt lepak sme time cuti ni tp dpt keje sme2 pon ok laa...

    ReplyDelete
  3. Ya Allah Zharif,mcam2 berlaku kat kau kan.Aku simpati gila kat phone kau tu. Yang kecederaan tu aq dah biasa kena kat Macd.Oh BTW,kasut baru tu licin lah.Aku dah beberapa kali tergolek kat Macd.Mungkin lantai Pizza x sama dengan Macd kot.Papepon selamat bekerja dengan lebih gigih.Duit dicari,aset dijaga bro.Kau kan handsome

    ReplyDelete
  4. fadz : kalau keluar sama2 , dpat skejap je . kerja sama2 dapat jumpa hari2 . gelak sama2 hari2 =D

    sedih lah kau dah nak berhenti =(

    ReplyDelete
  5. DSH : eh kasut baru tu tapak nya tak licin . kasut lama yang licin . kasut baru jauh lebih selesa . cuma nya kasut tu kasut kain . so bila washing kene pakai plastik skali biar x kne air . huhu =D

    ReplyDelete
  6. aq pon x nk brhnti sbnrnye..syok dpt keje sme2..
    xpe la, next time kte keje sme2 lg..hehee

    ReplyDelete
  7. Pehhh rekod ! HAHAHAHAHA

    awesome gila bila ada orang amik gambar zarep waktu tengah bekerja ni :D

    ReplyDelete
  8. zharepp,tgh berparut,jatuh saham, nnt ehem xsuka,hehe

    ReplyDelete
  9. fadz : takpe takpe , study perlu di utamakan =D

    aliff : tula pasal . balik2 je bukak facebook dah ada gambar tu . memang penat hilang terus masa tu . ahaks =D

    ReplyDelete
  10. rean : kami akan lebih berhati-hati lepas nie =D terima kasih

    ReplyDelete
  11. pergh~ menyayat hati sungguh kisah ni
    boleh masuk bersamamu . hahaha
    semoga bekerja dengan lebih cemerlang :)

    ReplyDelete
  12. hahahaha

    paling takley blah time ayat :



    Sebenarnya cerita nie ada sangkut paut . Disebabkan kasut aku yang buruk tu , aku terjatuh kat tangga time bawak pizza . Dan di sebabkan aku jatuhkan pizza , pan panas jatuh kat tangan aku lalu tercedera .



    hahaha. aku bersimpati kat kasut dan henset kau zarep. kesian dorang dah jadi benda tak berguna bagi kau.miahaha

    ReplyDelete
  13. AMIRA : pasti akan bkerja dengan lebih cemerlang ^^ thanx

    UMMI : tula pasal . hampehh je dah tak boleh guna >__<

    ReplyDelete
  14. semangat berkerjaa nii. haha! nanti ada banyak koleksi kasut koyak dan hp rosak laa :D

    ReplyDelete
  15. koleksi kasut koyak semua dah buang tapi koleksi hp rosak tu banyak =D

    ReplyDelete
  16. ok menyayat hati. hahha

    aku nk komen pasal kasut tuh. aku baru ja abis orientasi kat upnm ni, baru 6 hari kasut dah lekang. sejibik mcm kes kau la. penat kawad gamaknya kasut tuh. eh comel kasut baru tuh. mana beli? haha aku dok kl nih *bajet

    ReplyDelete
  17. muahahaa itu lagi sadis >__<

    aku beli kat kanchong je =P

    ReplyDelete
  18. k kau jgn cakap nama tempat kat aku. blur. kl sentral pon aku taktau kt mana. kita kn org kampung. haha

    ReplyDelete

Home