Friday, June 8, 2012

Tidak lagi tanam anggur

Assalamualaikum

Aku tau ramai yang rindu aku , ye aku tau . Aku pon rindu korang semua . Kalao jumpa , rasa macam nak pelok-pelok bawak masuk bilik je . Eh ?

Okey , actually aku sihat walafiat je . Ada orang tanya khabar ke ? lol ~
Alhamdulillah , aku sekarang tidak lagi bergelar graduan matrik yang menganggur . Aku dah dapat kerja . Kerja dekat Pizza Hut Banting .

Satgi naik pangkat lerr , bye .

Aku sebenarnya malas nak kerja kedai makan lagi , cukup lah dulu kerja dekat Pak Li Kopitiam . Bukannya apa , kerja kedai makan nie penat tawu . Al-maklumlah , kene layan kerenah pelanggan , lari sana lari sini , terkejar sana terkejar sini . Fenat sangat youuuu .

Tapi nak buat macam mana , mungkin rezeki aku kat sini . So terima je =)

First day kerja 5 Jun hari tu , masuk kerja je terus di interview . Sebab nya masa aku isi borang terus manager Pizza Hut tu suruh datang kerja besok nya . Amboi . Hensem sangat ke aku nie ? Wahh gitu .

Tapi aku di interview oleh manager yang lagi satu . Manager lelaki . Aku punya lah cuak sebab nya muka manager lelaki aku tu serious gila nak meninggal . Padahal sebenarnya dia nie jenis yang lawak dan cool je orang nya . Cuma muka dia tu yang buat orang lain takut .

Sedikit sedutan interview aku hari tu ,

PERLI >__<
Manager : Hobi awak apa ?
Me : Online , blogging , something yang relate to the computer lah .
Manager : Dulu masa sekolah awak masuk sukan apa erk ?
Me : Acara larian dengan catur .
Manager : Awak nie tak main benda lasak ke ? Semua nya jenis yang tak berpeluh .

Manager : Nombor 017 nie nombor awak ? Satu nombor je ke ?
Me : A'ah tu nombor saya , Ada satu je .
Manager : Ye ke ? Bukan ada lima ke ? Satu untuk awek nie satu untuk awek tu . Muka playboy nie

Lawa Pizza Hut Banting sekarang nie , baru renovate =)

PUJIAN MELAMPAU =)
Manager : Kenapa nak kerja dekat Pizza Hut ?
Me : Sebab saya mintak kerja dekat tempat lain tak dapat . Ini je yang dapat .
Manager : Ahh tipu lah kalao kacak-kacak macam nie takde orang nak ambek kerja .

Manager : Kat tempat lama awak , apa yang awak rasa customer suka kat awak ?
Me : Mungkin sebab saya rajin kot
Manager : Ye ke ? bukan sebab awak kacak ?
Me : Pon boleh sir ( Okey part yang nie aku tambah )

Ruangan untuk pujian nie aku ingat nak tambah lagi , tapi cukuplah bagi dua je . Takot satgi kang ada yang meluat pulak . Jelly ke ? Wakawaka

So far kerja , Alhamdulillah okey . Cuma masa hari ketiga aku kerja , aku dah jatuh kan satu pizza . Dah lah aku terjatuh kat tangga . Pulak nya jatuh pada anak tangga yang terakhir . Pergghhh ! Masa pizza tu tersembam mencium lantai , customer semua tengok T__T Malu sangat diri ini . Bagai di cili dengan cili kampung . Ada kene mengena ke ?

Semuanya buat muka seolah-olah berkata begini di dalam hati :
" Laa hensem rupanya yang jatuhkan pizza tu , takpe lah . Mungkin dia penat sangat kot "

Bye .

Apa yang aku suka kerja dekat Pizza Hut Banting nie ialah kurang nya kamera litar tertutup . Ini sangat ohsem sekali . Kamera hanya letak dekat kaunter cashier SAHAJA . So jikalau ada pizza yang customer tak mintak tapi budak kitchen terbuat lebih , kitorang yang budak service nie melantak ramai-ramai pizza tu dekat bar . Di situ tiada pengawasan kamera . How best is that people ?

Segala makanan yang tak pernah aku order/beli sebelom nie , aku dah rasa dengan free nya tanpa bayar . Nak beli benda pelik-pelik dekat pizza nie jauh sekali memandangkan harga nya pon sangat lah menyedihkan mata yang melihat nya .

Caught on camera , kantoi !

Yang pasti , Pak Li kopitiam jauh lebih sistematik berbanding dekat Pizza Hut nie . Dekat Pak Li teratur je tapi dekat Pizza Hut nie huru-hara . Sampai tahap customer nak menipu pon boleh .

Apa-apa pon , aku bersyukur sangat dah dapat kerja . Tengok lah first month nie macam mana . Kalau gaji okey , aku teruskan lah . Kalau gaji tak okey , bye-bye jelah jawab nya . Muahaha =D

Comel ngat ^^

Zharif betolkan niat tu balik ! Okey-okey , aku betolkan .  Sahaja aku bekerja untuk mencari rezeki yang halal semata-mata kerana Allah Taala dan bukannya melalui kegiatan MLM . Eh terhina lagi pulak . Oppsss =) Jangan marah okey .Tak baik youuu . Siap remove friend gitu . Eh ?

Gara-gara pizza aku kehilangan misai aku T__T

Why so serious Zharif ?

Hilang dah misai aku =( So lepas nie nama twitter aku kene tukar lain lah . Dah tak boleh Misai Nipis lagi . Owhh bukan itu saja , aku juga kene potong rambut . Apasal lah cerewet sangat kalau nak keje dekat tepat makan nie . Semua jenis bulu nak kene potong . Haihhh ~

Taraaaa !

Dah itu saja nak cerita . Malas pulak nak celoteh panjang lagi .

PESANAN PENAJA 


" Jemput lah datang Pizza Hut Banting , tak datang pon takpe , senang sikit kerja aku . Muahaha "

Next time aku post pasal customer Pizza Hut pulak yer . Itupon kalao aku rajin lah . Laptop pon tengah rosak nie . Hapdet nie pon ehsan guna laptop orang lain . Eh aku busy tau kawan-kawan , online pon dah jarang dah nie . Hewhew =D

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

 

19 comments:

  1. hahaha dpd awal entry smpai hbs baca duk gelak je XD btw, keje rajin2, nnty leh blnje! *ehh

    ReplyDelete
  2. perghhh rambur setai. hahaha. tahniah zarep. untunglah tak tanam anggur dah xD

    ReplyDelete
  3. hahaha

    anggur pown dah muak tengok muke kau zarep.. kekekeke


    p/s: eh,aku rase,aku lebih prefer penampilan kau sekarang lah :)
    terguda ai yu nooo..
    hahahahhaa

    psssssssstttt...dapat gaji nnt,ringan2 lah kan tangan tu blnje aku ye..haha

    ReplyDelete
  4. woi~kantoi ko letak pics aq tgh minum air syurga time keje..
    adeyhhh..

    tulaa..spe sruh perasan sgt..
    kn da jatuhh..aq x tergode pon..hahaaa

    ReplyDelete
  5. Kah Kah Kah takleh belah Manager tu dok puji melampau . tah-tah dia sangkut kat hang kot zarep . sapa suruh hensem sangat :D

    Selamat bekerja Zarepppp !

    ReplyDelete
  6. Fatin : werkk xnak blanje =P hahaha

    Kimy : terima kaseh =D

    ReplyDelete
  7. Cik ummi : tergoda ke ? Aww aww =P

    Bella : kantoi curi2 makan dkat bar =D

    ReplyDelete
  8. Aliff : haha xd lah . Puji2 biasa je tu . Hewhew =D

    ReplyDelete
  9. wahh kerja pizza hut. part yg jatuhkan pizza tu takley blah. kah3. eh lg hensem la takdak misai. nampak lg muda gitu. potong rambut pon ok ja, nampak smart. kbai. hahahaa

    ReplyDelete
  10. amboi~ko pon sme ye..ingat x spageti beef meatball bolognaise tuhh..
    mengate org tp dye yg lebihh..lol~

    ReplyDelete
  11. cer, baca entry ni.
    http://fieynaabdmanan.blogspot.com/2012/06/zharif-azis.html

    ReplyDelete
  12. Shamila : ye ke nampak lag muda ? Tp memang muda pun =P huhu

    Bella : shhhh . . Kantoi lah

    ReplyDelete
  13. Fieyna : nant saya tgok ye sbb skang nie onl guna hp je . Laptop rosak . Papepon time kaseh ye =D

    ReplyDelete
  14. klau aku g sana leh dpt pizza free x?hehe

    ReplyDelete
  15. Edy : Pizza tak free , tpy dpt tgok Zharif Azis free of charge =)

    ReplyDelete
  16. haha,keje elok2 ea zhreep.jgn sembang2 pulak,nnt tgn tak jalan


    rambut ohesemm oo. mcm nak tampar je rase, pelik=,=.HAHA

    ReplyDelete
  17. memang keje elok2 pon =P kami nie rajin oke rean =)

    ReplyDelete
  18. hensemlah, si blogger ni haha..ni terklik dlm google, cam nak pollow je haha

    ReplyDelete

Home