Sunday, July 15, 2012

Berita gembira , finally !

Assalamualaikum 

Alhamdulillah , minggu nie merupakan minggu gembira buat aku . Terlalu banyak untuk di kongsikan dengan ampa semua , tapi diri ini begitu malas nak menaip . Huahuahua . So kepada pembaca setia blog jejakakaula , ini dia saat yang di tunggu-tunggu ( Bunyi dram sikit )

On my last day work , yakni jumaat yang lalu , merupakan hari yang paling di tunggu-tunggu buat semua lepasan matrik tahun 2011/2012 . Cuak , gembira dan takut semua bercampur . Begitu juga aku . Tengah dok khusyuk di kaunter cashier sambil cover muka dengan menu kad sebab tak solat jumaat , handphone ku berdering .

Kringgg kringg ( Perlu ke ada sound effect ringtone ? )

Faries told me that he checked my UPU but my name didn't exist in system .
I was like " HOW COME MEYH ? " Terus cakap dengan manager nak balik rumah sebab nak solat jumaat . Motif sangat uolll .

Jam telah menunjukkan jam 1.30 petang . Khutbah baru nak start tapi diri ini begitu gigih balik rumah dulu sebab nak cek UPU . Astaghfirullah al azim , urusan dunia di utamakan . Maaf , fikiran dan perasaan begitu bercelaru masa tu sebab nama takde dalam sistem .

My mom was there when i checked my UPU , and when i check ,

DUSSHHHH !!!!


Hambek kau dapat dekat Sarawak . Tak menangis aku kat situ bila dapat tau dapat kat Sarawak . Mau tercabut jantung bila nampak perkataan Sarawak tu keluar . My mom and my kakak dah gembira terloncat-loncat masa tu . Aduyai nya pon , cover lah sikit -_____-

Sedihlah dapat jauh . Tapi dalam masa yang sama aku tersangat gembira =) Dengan pointer yang x berapa nak mencecah flat 4 tingkat tu , aku dah bersyukur sangat . I really do =) Alhamdulillah . Allah sebaik-baik perancang . Mungkin ada hikmahnya aku dihantar ke sana . 


Daripada tak dapat pape , lebih baik dapat something walaupon kos yang korang dapat tu merapu-rapu . At least bila orang tanya kau dapat mana , korang boleh lah jugak jawab kan . Takdelah bunyi cengkerik je , muahahaha =D

Bersyukur =')

I learned from my lesson . Coz i've been so kecewa dulu , masa UPU untuk SPM . Aku tak dapat mana-mana pon masa tu . Malu ada , sedih ada , memang masa tu salahkan diri sendiri 100% . Yelahkan , dapat 6A je pon . Tapi tak hingat dunia pergi mintak medic sana sini . Hah memang tak dapat lah jawabnya . Sedangkan yang 7A 8A pon belom tentu boleh dapat medic , inikan pula yang 6A . Apa ntah lagi yang 5A , jangan berangan lah . 

So hadek-hadek dengar sini , jangan pilih kos mengikut apa yang diimpikan tapi tak seiring dengan kemampuan . So rujuk result dan tentukan pilihan anda berdasarkan result okey . Jangan jadi tak sedar diri macam abang hensem kau nie . Mampu ? 

So dengan itu , aku begitu murah hati untuk belanja family aku makan =) Memandangkan cek gaji aku dah sampai , so memang rasa macam diri nie kaya sangat lah kan . Huhu 

Setelah tolak Socso , KWSP dan uniform . Awat sikit sangat hah -___-

Ini merupakan gaji paling cikai yang aku pernah dapat tau . Selama aku kerja kat Pak Li kopitiam dulu , paling vangang pon dapat 800 something . Dah lah uniform tak dapat . Sampai lah aku dah berhenti , uniform still tak dapat lagi . Alahai Pizza Hut , lombab nyo lah pengurusan ekau . Menci tau >__<

Lupakan pasal gaji . Makin di fikir makin sakit hati makin rasa nak maki . Erghhhh ! 

Muka eksaited ada orang belanja 


If u did ask , yes i took that mulut senget one from his politeknik at Politeknik Nilai khamis lalu . So he stayed at my house for the whole weekend . Alaaa macam tak biasa pulak -__-

Memang waktu dah kene sangat , maka aku memandu sekali lagi ke Nilai untuk mengajak mereka semua makan di Pizza Hut Bandar Nilai . 

First question , why Pizza Hut Nilai not Pizza Hut Banting ? 

Sebab malu lah makan dekat Pizza Hut Banting . Nanti rakan-rakan kerja memperhatikan aku . Jadi aku tak selesa . Maka Pizza Hut Bandar Nilai lah pilihan ku =) Cantik doh pizza hut kat sana . Meriah dan sangat busy okey >__< Nasib baik my order semua nya sampai . 

 Eat as much as you can 

Island Supreme dan Deli Wing tetap jadi pilihan =)

Best dessert ever ! Cookie sundae , omnomnom >__<

End up semua dok nak bungkus sebab tak habis  >__<

Siapa mau bayar ?

Alhamdulillah , semua yang aku plan berjalan dengan lancar walaupon tak semua family aku ada . My ayah was very busy with his mende ntah . Tapi dalam pada itu , dia lah yang paling excited nak tau UPU aku . Dia lah yang telefon si Faries suruh tolong cek kan . Amboi sangat ayah aku nie . Tak boleh tunggu sampai aku pulang dari kerja dulu ke sampai nak suruh-suruh orang lain .

Pertanyaan 
Kalau nak apply U swasta , boleh ke terus sambung ijazah untuk lepasan matrik ? Jawab pliss . .

PESANAN PENAJA 


" Maka bertambah lah seorang lagi lelaki kacak di Sarawak . Eh ? "

Dalam perancangan nak pergi bercuti ke Genting Highland . Tapi still not sure lagi . Harap-harap jadi lah . Kawan-kawan pliss jadi yerp =) Moh lah berseronok-seronok sebelom hadirnya bulan Ramadhan =)

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

23 comments:

  1. oi zarep . hang pi dak solat jumaat ? hahaha

    Tahniah zarep ! dapat sarwak tu . dulu penang dekat je . hamekau skrg dia hantaq nun jauh tu . hehehe semoga study pandai-pandai ek :)

    eh bila nak belanja pizza ? :p

    ReplyDelete
  2. den pogi solat jumaat cuma lambat sikit lah sebab mse tu otak bercelaru =D

    tahniah jugak aliff =)Btw , thanx . hal untuk belanja tu , tak tau lah . muahahaha

    ReplyDelete
  3. Tahniah zhrepp
    Kami bangga dengan hampa, Hampa rajen.
    kami taw kos apa hampa dpt,hihi

    study elok2 kat sana nanti,Goodluck,rindu time2 matrix dgn hampa. time tuto and amali kimia, seronokkan sembang2 last2 tak siap,hehe

    papepun, allthebest zhreepp. chaiyokk
    Zhrepp boleh,

    ReplyDelete
  4. rean =) terima kasih ^^

    seronok satu tahun kat matrik dengan H4P1 ^^

    all the best jugak rean =D huhu

    ReplyDelete
  5. tahniah n goodluck . jauhh tuu ;p

    ReplyDelete
  6. tenQ =') tau takper , jauh sangat >__<

    ReplyDelete
  7. eleh, btul ka handphone bunyi kring2 tu? kolot sgt kott. haha bagusssss sgt dpt sarawak *tangan di bahu. zharif azis mesti nangis2 punya la nanti[mcm aku skang]. pape pon tahniah laa

    *aku rasa boleh ja, pointer kau mesti best kn? swasta ni, asal kau berduit ja. huhu

    ReplyDelete
  8. mila : thanx =') terharu nie . tapi msalahnya nie betol2 jauh . seberang laut pulak . hurmmm =(

    pointer xde best mne pon . muahahhaa =P

    ReplyDelete
  9. tahniah zarep!! hehe ala, kenapa kos tu rahsia? nak tau >.<

    btw, psl subjek tu, tengok dekat portal je..cuba try bukak portal unimas, mesti ada :)

    ReplyDelete
  10. yes akhirnya kau update juga kan pasal result upu ni.berhari-hari aq tunggu tahu.Tapi kau dapat kos mende?medic la tu.
    jauh perjalanan luas pandangan.mana tahu kot2 kau sangkut kat orang sana.acano?
    apapon good luck bro.all the best.

    ReplyDelete
  11. fatin : it's sains something . tak tau nak teruskan kos tu ke tidak . maybe sampai sana nanti nak tukar . so biarlah ia nya menjadi rahsia terlebih dahulu .

    bukan tak bersyukur , cuma tak berapa nak gembira dengan kos yang di bagi =)

    ReplyDelete
  12. DSH : ewahhh siap tunggu-tunggu . hahahahha thanx =)

    yang pasti bukan medic lah . tak layak kot . muahahahha

    BTW thanx sekali lagi =')

    ReplyDelete
  13. kebetulan sy mmg cari freshie unimas . pape hal refer grup sini . tq and tahniah . :D

    https://www.facebook.com/groups/119684151457745/

    ReplyDelete
  14. terharu laa sgt..haah jauh, jgn harap kau boleh balik semenanjung kerap2. muahaha [mood evil tetiba]

    *merendah diri la pulak. haha

    ReplyDelete
  15. erk baru perasan kau follow aku. thanks la, tp kau tak baca entry aku pon. apa ni wey???!! hehe aku tak ingat aku follow kau ka dak, rasanya dak kot. haha

    ReplyDelete
  16. tahniah zarep ! :)

    setuju part yang kena pilih kos ikut kemampuan . haha
    lebih baik dapat dari tak dapat . ye dok ? alhamdulillah

    ReplyDelete
  17. betol tu ^^ alhamdulillah =)

    thanx BTW =')

    ReplyDelete
  18. tahniah2..nanti jumpa my kakak senior kat sane...
    kat sane best ape..over sea...untung 2..

    ReplyDelete
  19. over sea memang best tapi tapi rindu semenanjung nanti =(

    ReplyDelete
  20. sedapnye makanan tu..nanti belanja Zack lah pulak ya..

    ReplyDelete

Home