Wednesday, July 4, 2012

Buat muka

Assalamualaikum 

Bulan Jun tak sampai 5 post , demm ! Sedangkan sudah berjanji pada diri ini supaya at least 5 post setiap bulan . Boleh pulak terkurang -__- Okey sila abaikan mukaddimah yang takde isi penting nie . Jom teruskan ~

Agak-agak korang , seronok tak tengok orang buat muka macam nie ?


Kalau buat macam nie ?


Or yang ini ?


Mahupon yang macam nie ?


Okey yang nie tak boleh blaa -__-


Suka tak ? Tak suka kan ? Rasa macam nak lempang laju-laju je kan . Bila sampai je tingkat atas , kita ibarat berada di medan perang . Semua orang bertubi-tubi serang " Dik clear nie , dik ambik order , dik sini , dik situ , dik nak tanya , dik dik dik >__< "

Tingkat atas dari kiri section A , section B dan section C .

So dengan itu , saya ingin menamatkan segala kecelaruan , kebangangan , kemenyampahan , kemaluan , opps silap . Ke macam-macam lagi . Aku letak jawatan people !!

So pada tanggal 2 july 2012 , aku telah mengemukakan surat perletakan jawatan kepada manager aku and he look very sad sebab terpaksa melepaskan seorang servis krew dia yang hensem lagi menggodakan nie . Yang mana servis krew dia tu juga merupakan tarikan utama di Pizza Hut Banting nie . Eh ?


Maaf , tersilap surat >__<

Dah lama gila tak buat karangan bahasa melayu A+ nie >__<

Sebenarnya tak boleh nak salahkan customer 100% sebab memang wajar pon dia marah and buat muka-muka macam tu . Kalau aku pon geram kalao makanan yang kita order 2 jam yang lalu tak sampai-sampai . Actually , semua masalah ini berpunca daripada kekurangan staff yang melanda Pizza Hut Banting .

Cuba korang bayangkan , pada hari sabtu cuma 3 orang servis sahaja yang ada . Kitorang lah yang ambik order , kitorang lah yang hantar makanan , kitorang lah yang buat air , kitorang lah yang clear kan table bawak turun pinggan mangkuk dari atas ke bawah , kitorang lah yang kene setting table , kitorang lah yang kene ambil itu ini . Semuanya kitorang . So memang tak menang tangan . Spain je yang menang Euro 2012 . Eh ?

Tangan di dada , mata ke atas . Ohh pelisss >__<

Tapi kan tapi kan , walaupon Pizza Hut Banting banyak kene complain sana-sini pasal servis lembab gila nak mampus , sale tetap mencecah 6 ke 7 ribu pada hari biasa dan 11 ke 12 ribu pada hari minggu . Kenapa yerp ? Ke sebab aku kerja kat situ ? Ahaks ~

So , mungkin 10 july nanti would be my last day working in Pizza Hut Banting =')

Totally gonna miss this kasut palstik moment =')

Itu gara-gara pakai kasut baru , konon tak nak bagi basah and kotor lah . Muehehe =D So ada sesape berminat untuk jadi krew Pizza Hut Banting ?

Seriously , aku tak pernah rasa se-stress , se-penat dan se-menyampah ini ketika bekerja di Pak Li Kopitiam . Aku kerja dekat situ dekat 5 bulan setengah , okey je . Takde papepon . Tapi kerja dekat Pizza Hut nie , hurmm sebulan jelah cukup . Tak sanggup dah nak hadapi lagi >__<

PESANAN PENAJA 


Menikmati hari-hari terakhir bekerja di Pizza Hut Banting =) 

Lepas nie nak berehat dan bercuti sambil goyang kaki di rumah . Oh tidak sabarnya nak tunggu detik itu =D Okey itu je untuk kali nie . Nanti aku hapdet lagi ye . Kalau rajin lah , hikhik .

Yang baik datang dari Allah yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

 

14 comments:

  1. PIZZA HUT NI KENAPA !? Gue enggak mengerti dong +_+ hahha
    Knp tk ramai staff ye people ..

    ReplyDelete
  2. Kesian kau zharif . Gmbr2 x boleh bla..nnti dpt gaji jgn lupe aq =P

    ReplyDelete
  3. adil : entah la people . capek deyh pokoknya . udah ngak tahan >__<



    faries : engkaulah org pertama yang aku lupa . muahahaha

    ReplyDelete
  4. alahai comelnya bt muka camtu, mintak pelempang eh? haha tak leh blah kau ckp manager kau so sad bagai sbb krew dia yg hensem lg menggodakan nak berenti. apa daa masalah kau wey? haha

    ReplyDelete
  5. hahaha ktrg lagi laaaaaaa.baru sehari kerja dh berhenti... ^^"

    jemput baca ni:
    http://sweetz92.blogspot.com/2012/07/hye-goodbye-adik-adik.html

    ReplyDelete
  6. Fateen : Itu lagi dasyat =)owh oke .

    ReplyDelete
  7. akhirnya,kau menyerah kalah Zharif. biasalah klo kerja kat tempat camni. Cust tahu nak cepat je.Walaupon dalam hati kita rasa nak bagi penyepak kat dia.

    Kasut plastik tu utk buat basink ke hape? memang kecut tangan main air kan.

    ReplyDelete
  8. HAHA menyerah kalah jua dia ye . memang lah penat gila babeng kat kfc,mekdi mahupun pizza . Sedangkan kedai biasa pun penat tahap patpuluhlapandarjahcelcius hahaha

    ReplyDelete
  9. DSH : kasut plastik tu melindungi kasutku yang baru drpd basah terkena air =D

    aliff : bukan mengalah sebab tak tahan , mengalah sebab macam kita nie buat kerja untuk 3 org . semuanya kita buat . sampai tahap mcm tu kekurangan staff kat sini .

    ReplyDelete
  10. haha . tak sempat aku nak ziarah weh .
    tapi superb lawa pizza sekarang . tak masuk lagi kot .
    tapi haritu abang aku ada beli gak , memang berjam la tunggu kan =___=

    ReplyDelete
  11. memang berjam kalao hari minggu . jangan datang . hahaha

    tapi memnag pizza banting sekarangcantik =D

    ReplyDelete
  12. Sabar zharif, memang penat keje mcm nie... silap2 blh koma sekejap heheheh.. by the way good luck for pengalaman, kalau ta kita tak tahu betapa susahnye bekerja :)

    ReplyDelete
  13. yes i know =) actually best keje situ sebab krew2 nya best2 and manager2 nya sume sporting ^^

    ReplyDelete

Home