Thursday, July 12, 2012

Mimpi Dahsyat


Assalamualaikum 

I had the strangest mimpi yesterday . Very the menakutkan jugak lah . Not that mimpi basah one . No no no >__<

Tapi rasa nya semua orang pernah alami benda nie . Aku mimpi pasal kiamat . Ini dah masuk kali ketiga aku mimpi pasal kiamat . Bukan lah berturut-turut tapi so far dah tiga kali lah mimpi pasal benda nie . Semua jalan cerita lain-lain tapi berkonsepkan benda yang sama , kiamat .

Ini namanya tido mati , kene rogol pon tak rasa pape . Gangsta gilerr 

Okey mulanya macam nie , pada suatu pagi yang indah . Aku keluar rumah untuk menghirup udara segar . But then aku tengok tanah kering semacam . Aku terus fikir kejap lagi Tsunami akan melanda . Kan dulu masa Tsunami berlaku , air kat pantai kering . So sama lah dengan situasi aku tu . Terus kejut family aku packing-packing barang nak lari .

Before nak lari tu , aku sedar yang ini bukan bencana alam . Ini kiamat . Jadi takde ruang untuk lari . Masa tu aku dengan family aku dah pasrah sangat dengan apa yang bakal berlaku . Orang lain dah lari lintang pukang . Air dah mula membasahi rumah aku .

My ibu and my ayah 

Ombak begitu deras masuk dalam rumah . Family aku dah jerit-jerit " Allahuakbar " . Aku pulak sibuk jerit " Ibu , zarep sayang ibu tau . Ayah , zarep sayang ayah tau " 

Tak ke gonjeng aku punya tindak balas terhadap kiamat -___-

Lepastu , aku dengan family aku peluk sesama sendiri kuat-kuat . Konon kalao ombak menghentam kitorang , jadi kitorang tak berpisah . At least boleh mati sama-sama lah . Wakawaka =D Masa peluk-peluk tu , aku siap bagi tau ibu aku " Ibu , zarep belom sempat taubat lagi nie " Then my mom replied " Takpe zarep , semua dah terlambat . Ibu doakan yang terbaik untuk zarep " 

Okey menangis ter-esak-esak masa tu >__<

Saat ombak menghentam kitorang , BOOM ! Tak jadi apa dah . Semua berpecah . Adik-beradik aku semua jerit " Ibu ! Ibu ! Ibu ! " Dah kenapa takde yang jerit nama ayah aku nie -__- Sorry ayah .

My adik-beradik

Memang sedih gila masa tu bila tengok keluarga sendiri hilang dari pandangan mata . Memang sedih sangat . Masa tu baru aku sedar yang aku begitu sayang sangat dengan family aku . Semua dah di hanyutkan air deras .

Dalam pada tengah hanyut tu , aku terhantuk satu batang pokok . Sakit baq hang . Terus terbangun dari tidur . Fuhh alhamdulillah terjaga sudah . Ingat dah tamat dah pasal kiamat tu bila bangun , rupanya belom habis lagi -__-

Aku tengok tingkap tengah hujan lebat then cakap dalam hati " Laaa tengah betol-betol kiamat rupa nya " Terus sedih balik . Aku menangis kot bangun pagi tu sebab terkenangkan dosa-dosa yang tak sempat nak taubat .

My familia 

Then kakak aku kat sebelah bangun and cakap " Kau nie dah kenapa nangis pagi-pagi buta ? "
Lepastu terus " Eh hari nie hari apa erk ? Laaa Rabu rupanya . Alhamdulillah bukan kiamat "

=______________=''

Masa tu jam dah menunjukkan pukul 7 pagi . Maigad tak solat subuh lagi >__< Terus bangun solat youuuu . Selalu nya masih sempat lengah-lengahkan lagi . Tapi hari tu terus pergi bilik air ambik wudhuk . Dah insaf sangat masa tu . Wakawaka =D

Dengan selamber gedek , lepas solat je terus aku sambung tidur balik . Lepastu terlewat nak pergi kerja . Good job Zharif azis X__X

p/s : Aku tidur sebilik dengan kakak aku sebab aku takut tidur sorang . Bye !

PESANAN PENAJA


" All this while , korang semua ingat mati ? "

Feeling-feeling nak raya pulak so recycle gambar raya taun lepas =) Mesti ada yang annoyed kan . Tau dah .

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

 

10 comments:

  1. I pun pernah mimpi kiamat! masa tu baru darjah tiga ke empat tahh. memang satu hari tu kat sekolah takda mood langsung. monyok je. lepas solat, menangis time baca doa. haha.

    ReplyDelete
  2. Waahhh zarep recycle gmbr lama. haha selalu ada je gmbr baru :P


    dulu pun penah mimpi tp mimpi alam barzakh. waaaa T,T serius takut siap diberi tempoh hidup,tp bukan nk taubat.duk nangis2 atas katil hspital mghitung hari..hahaha ,baru2 ni mimpi kiamat..serius takot trkenang kan tak brsedia lg T.T

    ReplyDelete
  3. aisyah : masa awal2 kne , mesti rasa insaf sikit kan . semua jadi baik . huahua

    Fatin : tak sempat nk bergambar , busy . Ceyhh . hahahaha . gambar tido je yang baru . kihkih

    mimpi alam barzakh lagi seram tu >__<

    ReplyDelete
  4. Maybe tu hikmah dapat mimpi macam ni . Jangan lah buat dosa sebab takut tak sempat nak bertaubat . Allah dah bagi banyak masa untuk kita bertaubat . sekarang pun masih belum terlambat nak bertaubat :)

    Tapi seram jugak kalau mimpi pasal kiamat . Tapi mimpi zarep tu macam tsunami je -.- hahaa

    ReplyDelete
  5. zhrep olok2 tido, tak bole blah, hehe
    mcm dlm lab buat olok2 tido:D

    zhrep, semoga cepat insaf. Kami mimpi kami kahwin zhreppp.hehe

    ReplyDelete
  6. tak pernah lagi mimpi pasal kiamat ni.Tapi kalau malas nak solat Isya', aku muhasabah diri dengan:

    'klo aku mati masa tidur dan x solat, acano?'

    comfirm lepas tu terus ambil wudhu' dan solat isya'.

    ReplyDelete
  7. takot kn sbb kita taw dosa byk gila, tak insaf2 jgk. bila dapat kesedaran camtu, taubat la sat. then a few days later, ulang balik. manusia....

    ReplyDelete
  8. aliff : tulah kan , banyak masa di beri tapi kita x gunakan sebaik-baiknya =)

    rean : alaaa suka kantoikan kami >__< ewah2 suka betol mimpi2 psal kahwin nie yerp rean =P

    ReplyDelete
  9. DSH : betol tu . my mom pon selalu ckap mcm tu bila malas nak solat isyak . terus ambik wudhu masa tu . mauahhaha

    ReplyDelete
  10. mila : betol sangat tu , lepas dpat mimpi tu insaf jap , few days later kembali baik mcm dulu . manusia manusia >__<

    ReplyDelete

Home