Sunday, July 8, 2012

Servis Braces

Assalamualaikum 

Setelah 3 bulan lamanya tidak servis braces ku ini , akhirnya semalam aku pergi servis jua . Kesibukan yang melanda diri ini semakin menjadi-jadi .


Habis semua peminat lari lepas tengok gambar aku nie =( Takpe takpe , lari lah sana . Pergi lari sana selagi masih ada kaki . Fine ! Nanti bila aku dah hensem , jangan datang terhegeh-hegeh kat aku =P

Kali nie aku pilih kaler hitam bunga-bunga . Sekarang kan tengah trend braces yang bentuk-bentuk nie . Ada bentuk mickey mouse , bunga and apa ntah lagi . Lupa . So I choose bunga-bunga because of the colour . So striking . Dari jauh korang boleh nampak braces aku . Muahaha .

Tapi kan tapi kan , aku malu sebenarnya . Sebab time aku amek order semua orang dok usha braces aku . Seksi sangat kah aku ? Pernah lah sekali , ada sorang budak tu bisik dekat mak dia . Tapi dia bisik kuat sangat pulak sampai aku pon boleh dengar -___-

" Ibu , ibu , tengok gigi abang tu . Macam kene jahit kan ibu "

Aku yang mendengar nie sangat lah terguris . Rasa macam nak blah dari situ je . Uwaaaa . . . Dah malas nak layan perasaan . Biar nampak hodoh sekarang , nanti kejap lagi hensem lah tu . Aku pon malas dah nak pikir apa yang orang lain pikir pasal braces aku . Lantak pi lah sana depa nak kata apa . Cek tak kesah nohh .

So alang-alang dah pergi Melaka tu , aku sempat singgah ke Pantai Klebang =)

Belakang tu family aku tengah duduk-duduk dengan kakak aku

 Ini adik-adik perempuan aku =) 

Kenapa aku rasa adik perempuan aku nie comel sangat ?

Tengah sakit-sakit gigi lepas habis servis tu boleh pulak minum Coconut shake yang sejuk lagi membekukan . Tapi nak cakap sikit lah , coconut shake dekat Klebang nie memang super duper sedap lah ! Sampai kene beratur panjang time nak beli . Maju ngat perniagaan orang tu =)

Ayah aku pon tak nak kalah -__-

 Tengah berangin-angin minum coconut shake memang terbaekk !

Korang wajib cuba ! Satu 2.20 sen

Siap patah balik sampai dua kali semata-mata nak beli lagi . Gigih sangat keluarga aku nie . Siang pergi lawat adik perempuan aku yang kat Negeri Sembilan . Malam nya pulak lawat adik lelaki aku dekat Ulu Langat . Makan-makan dekat restoran mana ntah satu keluarga . Bertolak jam 8 pagi balik dekat pukul 1 pagi . Penat siottttt .

But at least my off day sangatlah bermakna sebab dapat jumpa semua ahli keluarga aku dalam masa satu hari =)

PESANAN PENAJA


" Tak nak bukak mulut dah lepas nie >__< "

Sir Ramlan suruh aku sambung kerja sampai hari jumaat nie -___-
Adoyai , aku dah tak tahan dah sebenarnya tapi takpe lah . Sekejap je lagi . Sabar !

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

 

24 comments:

  1. 'Habis semua peminat lari lepas tengok gambar aku nie =( Takpe takpe , lari lah sana . Pergi lari sana selagi masih ada kaki . Fine ! Nanti bila aku dah hensem , jangan datang terhegeh-hegeh kat aku =P '

    Kay taknak lari ! taknak ! hahahahaha

    gila cantik ah braces kebunga-bungaan . baru nampak alo mat bunga ruponyo . haha

    ReplyDelete
  2. Yes! Coconut shake melaka memang superbly awesome :)

    ReplyDelete
  3. haha. comel nyer braces zhreppp
    bunga bunga gitu. Hope tak karat dah:DDDDDD

    ReplyDelete
  4. hahaha. gambar first tu memang boleh buat peminat ko lari wehh. btw aku org melaka tapi tak pernah pun rasa coconut shake klebang yg org duk sibuk cakap sedap gilerr tuu . huhu

    ReplyDelete
  5. aliff : okay jangan lari tau =) stay je kat situ . huhu

    ReplyDelete
  6. rean : braces kami mne pernah karat >__< kami comel kan rean =)

    ReplyDelete
  7. anon n qila : memang superbly sedap >__< rasa nak beli lagi je skang nie =) tapi jauh

    ReplyDelete
  8. nak pakai braces jugak! haha,, berapa eh bajet? mahal x? ^_^

    ReplyDelete
  9. Ahahaha! :D eh stp kli servis mmg leh tukar jns braces eh? okey baru tahu. LOL. budak tu mmg nk kna belajar cara bisik kasi sopan sikit kot ;p

    btw, coconut shake ni rse cmne yer? die blend ke? aiyakkk xpenah cuba

    ReplyDelete
  10. bukan jenis braces , tapi getah untuk mengetatkan besi tu ddi tukar setiap kali servis . only pemakai braces sahaja yang paham benda nie .

    kalau nak terangkan , memang susah nak faham . kene alami sendiri . try lah =P muahahhaa

    coconut shake nie ada yang di blend ada yang tak . tapi yang kita beli nie , dia blend all together with the isi . then letak ais krim vanila . rasa nya memang super the best =)

    ReplyDelete
  11. Zharif : sebenarnya bos tu tahu ko boleh wat keje... tu sbb dia suh tangguhkan... tolong orang itu bagus bro... Good luck :)

    ReplyDelete
  12. ehem klu pakai braces ikut trend tu, dah lari jauh tujuan asal dia. aku pernah dengar la. huhu

    ReplyDelete
  13. aswad : entah lah . yang pasti malas lah nak kerja lagi . huhu

    shamila : hahaa lawaklah , takkan lah nak ikut trend sampai sanggup menyakiti diri sendiri , susah nak makan , hilang duit beribu riban gara2 nak pkai braces ikut trend .

    ReplyDelete
  14. untong la ada gigi warna-warni . hahah
    boleh jadi trend kot lepas ni .

    ReplyDelete
  15. mira : alaaa memang dh lama lah benda nie , cuma xde sape yg bagi tau umum . ceyhhh perlu ke . huhu

    ReplyDelete
  16. ada ja yg buat. siap colourful bagai. kau tak tahu ka? aku pon pelik, sakit kott. kan2??

    ReplyDelete
  17. shamila : colourful tu kaler getah nya lahh -__- tiap kali servis , doktor akan tanya , kali nie nak pakai kaler apa . only those people yg pakai braces je yg tau .

    atiqah : lawo perli tu =P huhu thanx

    ReplyDelete
  18. hisy aku tau la. yg aku ckp ni pasal those peeps yg pakai braces sbb nak colour2 tu lah. haha

    ReplyDelete
  19. first bayar utk braces ni brp ye?
    ribu raban tu nak bayar sekali ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. just bayar 1500 sebulan , lepastu bulan2 bayar ikut suka nk berapa . tp sekurang-kurangnya 100 lahh

      Delete
  20. zarepp nampak hensem pulak..err tapi bukan gamba yg first tu kahkahkah :D peace

    ReplyDelete

Home