Wednesday, August 8, 2012

Pramugara wanabe ?

Assalamualaikum 

Sejak menjadi suri rumah takde tangga nie , mati kutu otak aku kat rumah nie . Tak berfungsi ibarat kilang tiada mesin . Memang karam sing walia wannabe >__<

Okey lah , kali nie nak share something . Lepas je sahur pagi tadi , aku pon tergerak hati nak clear kan email-email kat yahoo tu . Tengah dok seronok mendelete semua email-email tu , terperasan satu email yang ganjil dan menarik perhatian aku .

Can you read this tiny little things ?

Maigad , tak tau pulak boleh di panggil interview . Padahal masa isi dulu tu just saja-saja je kot . Gigih tau tak aku isi borang online tu . Dahlah kene jawab 40 soalan objektif . For those yang ambek subjek EST time SPM , hah macam tu lah susah nya soalan objektif dia . Susah kot >__<

Lepastu kene buat karangan 500 patah perkataan " Why you want to be a flight attendant ? " . Memang gigih betol aku buat karangan masa tu . Bersengkang mata siapkan karangan malam tu .

Syarat paling menakutkan untuk jadi flight attendant nie ialah we had to have an inexhaustible smile . Tau tak yang aku nie kalao senyum buruk sebab nampak braces -___- So how lah ?

Can you see the ugly site of me ?

Tapi itu tak berapa nak parah lagi sebab bak kata Tyra Banks " Teeth can be fixed " . Yang paling parah ialah kerestuan ibu bapa . Itu yang penting . Tanpa restu ibu bapa , segala yang kita buat mesti ada je masalah yang timbul . Ada je yang tak kene .

In this case , my mom not allowed me to do this job . She said ,

" Kerja macam nie time kau tengah hensem je dorang nak , nanti time kau dah berkedut calar balar sana sini , dorang akan cari replacement "

" Nak solatnya tu macam mana ? "

Yeah , i see her points . But let just try first . Interview je kot . Dapat ye dapatlah , tak dapat pon takper . Once bila dah dapat nanti baru lah decide macam mana .

Banyak nya borang nak kene isi >___<

----------------------------------------------------------------

Tatkala kawan-kawan matrik aku yang lain sebok uruskan permohonan online biasiswa sana sini , aku boleh pulak sebok mohon benda alah nie . Teruknya aku nie jadi manusia >__<

The truth is , I'm not going to UNIMAS and that's final =)

PESANAN PENAJA 


" My mom knows what's best for me but sometimes I have to memberontak jugak . Peace ! "

My bad sebab almost 20 hari tak hapdet blog . Mintak maaf sangat-sangat . Memang xde idea nak cerita apa . So aku akan cuba meng-istiqamah kan diri meng-updated blog jejakakaula nie .

Just like my friend who is very rajin meng-updated his "Ramadhan Thing" every single day . It's so nice to read his post =) Try singgah ------>  http://mohamadadilah.blogspot.com/

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

23 comments:

  1. whoa~ kemain kau . boleh aku dapat tiket pergi balik terengganu free nanti xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. belom tentu lagi =P dah lah byak procedure nk kne buat , mcm mlas pon ada . hahaha

      Delete
  2. Knp x jadi gi unimas? Pastu nak mn plak lepas nih?

    ReplyDelete
  3. lps habis degree boleh mohon lagi tk benda ni? Gue mau jgk jdi flight attendant ! HAHHA

    waah letak blog link gue?! Asik banget

    ReplyDelete
    Replies
    1. bisa aja *KOT* hahhaa . tak tau lahhh =) huhu

      Delete
  4. keje dgn air asia fun, tp kdg2 sgt stres bila jumpa pasanger yg sangat tak sopan... (x air asia staf)

    ReplyDelete
    Replies
    1. normal lah kan kalao dah nama nya penumpang =) tapi kadang rsa nak sepak2 je org yg kurang ajaq nie >__<

      Delete
  5. hah tolak unimas, woot woot nk jd pramugara ke?

    goodluck zhrep. chaiyokk2 dgn apa pun pilihan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami tak sure lagi lah rean . terima kasih rean =)

      Delete
  6. Parents' blessing. That's what matters most. Good luck! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cant agree more =) that is soooo true , thanx ^^

      Delete
  7. perghhhhh dapat steward :D makin bertambah hensem nih. hehehe

    ReplyDelete
  8. dulu , nak sangat jadi FA . bila baca syarat , hmmm takpe mungkin bukan kerja yang sesuai .

    zharif , bangga gila bila dpt tahu zarep nak pergi interviu jadi FA ni . Zharif insyaAllah akan dapat . package ada . jangan lupa berdoa k

    Memang org ckp , jadi steward ni kena always nampak hensem , kalau dah mula berkedut or what ever , memang akan dicari replacement . Tp tu semua atas rezeki , Allah nak bagi , dia akan bagi . so jangan takut k :D

    btw , ni kan minat zarep . so go on bebehhh ! hahaha

    ehh tak gi unimas ek ? okay mohon terangkan dengan lebih terperinci boleh knp taknak g unimas ? hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde lah minat sangat pon , isi main2 je masa tu . saja nak tgok layak ke tak . ini pon xpasti ke tidak nak pergi interview tu .

      too much reason kot knapa tak pergi unimas . salah satunya ialah jauh =)

      Delete
  9. Skrang nie blajor mne??

    ReplyDelete

Home