Monday, August 13, 2012

Shopping RAYA !

Assalamualaikum 

Alhamdulillah , kita semua dah berada dalam fasa terakhir bulan ramadhan . Fasa terakhir bulan ramadhan nie jugak lah membuatkan kita lupa dan leka akan fadhilat dan nikmat bulan ramadhan . Kita dah mula fikir nak raya , nak raya , nak raya ( Aku lah tu )

Jadi , pada hari jumaat yang lalu . Aku dengan excited nya pergi shopping raya kat Kay El . My all time favourite shopping place would be Berjaya Times Square . Kat sini barang superbly murah and yet , it's gorgeous .

Times Square

Jam 12 tengahari aku gerak ambik kawan aku dekat politeknik Nilai dengan ibu dan adik-beradik aku . Lepas solat jumaat dekat Masjid KLIA , ibu aku tinggalkan kitorang berdua dekat stesen bas . Kitorang naik bas ke sana and it took 2 hours to get there -___-

So aku nak summarize semua nya dalam satu gambar .


Sampai sana jam 6 petang . Beli barang sikit kat Petaling Street . Lepastu naik bas pergi ke Times Square . Buka puasa dekat food court and having my feveret dish , sizzling chicken yee mee with mushroom . Lepas habis membeli-belah cepat-cepat naik bas pergi ke Pudu Sentral balik . And guess what , we were late and the last bus go to Banting was at 10 pm . Ohh great !

Dengan traffic jammed nya -___-

So kene naik LRT pergi ke Nilai . Dengan harapan bas dari Nilai ke KLIA masih lagi ada . And the time we arrived at Nilai , it was 1.30 am . Bas memang dah xde lah kan . Sadis gila ~

Tapi Alhamdulillah , ada sorang hamba Allah nie , dia pon terkandas jugak kat Nilai dan dia pon duduk kat Banting . So dia dengan baik hatinya nak tumpangkan kitorang berdua . Dia siap hantar sampai depan rumah lagi , baik gila kot .

Inilah hasilnya !

Walaupon waktu tidak begitu mengizinkan , tapi berjaya jugak beli barang-barang yang aku nak . Murah dan puas hati sangat-sangat . Aku ingat nak beli dari jualan online tapi kadang aku tengok mereka-mereka yang jual online nie , harga teramatlah tak boleh blah . Barang biasa-biasa je kot tapi harga dia mahal gilos .

Okey itu je =) Semalam pergi hantar kawan aku nie balik poli .

Ini gambar semalam 

Korang dah beli baju raya ? Kalau belom , aku suggest kan korang pergi ke Times Square =) Bagi mereka yang mementingkan harga dan penjimatan macam aku nie , ini lah tempat nya .

PESANAN PENAJA


" Happy shopping everibadi ! "

My hair really looks bad . Please tumbuh cepat wahai rambut , saya amat merindui anda =( Tahun nie raya dengan braces bunga-bunga kaler hitam dan juga rambut stadium sarang burung Beijing di kepala . Memang terbaik raya aku tahun nie .

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !


19 comments:

  1. Replies
    1. sangat lah seronok , tengah-tengah malam pulak kan >__<

      Delete
  2. teruja tengok pakaian baru beli tuh.nape x snap full..saje kan! hahaah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja je bagi teaser , mne leh tunjuk keseluruhan , tak gempak lah nanti time raya ^^

      Delete
  3. Replies
    1. best sangat sebab banyak sale ! ^^

      Delete
    2. untung ler..sini xde Time Square~ :'[

      Delete
    3. laaa , kat sini pon xde . sebab tu semangat naik bas pergi KL =)

      Delete
    4. Ouhh ic.. one day, hope dpt pergi jugak..kahkah. spell pun salah **Times Square. btw, SELAMAT HARI RAYA Zharif. ◕‿◕

      Delete
  4. weh ,apsal rambut kau ? hahah

    baik sungguh hamba Allah tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rambut aku sekarang nie memang dah sebijik mcm stadium sarang burung beijing . buruk dan meng-ugly-kan >__<

      Delete
  5. haiii.. rindu aku?? haha eh byk pilihan dak kat times square?? aku tak nyempat lg nk beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. rindu ? haha xpon =P banyak kot pilihan ^^

      Delete
  6. hahaha dah agak bila mention budak poly mesti faris

    amboi Toms tuuuu :3

    selamat hari raya zarep !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakimy zamri pon boleh =) hahahah

      first time pkai toms nie , alah murah je kot . ingat mahal sangat =)

      selamat hari raya jugak aliff ^^

      Delete
  7. firstly, aq suka gila baju hang yang hijau lembut,hitam n kelabu tu.

    Aq baru nak cakap pasai pa hang dah x handsome-sobab rambut baru ekau yang dah macam burung .Salah pergi kedai ye bang?haha.Sabar je lah zharif ni.

    Untunglah kemain lagi orang Banting cari baju raya sampai KL nun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu harga murah jo , terus rembat tanpa fikir dua tiga kali . huhu ^^

      org nya salah tafsir ap yg aku nk kot . tu pasal jadi lagu tu >__<

      Delete
  8. Terbaik..... RAMBUT tu aka sarang burung gagagaaggaa :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. stadium sarang burung beijing ^^ hahahaha

      Delete

Home