Sunday, October 7, 2012

Kehidupan sehari-hari

Assalamualaikum

Bila dah lama tak menaip , rasa awkward pulak . Tapi tetap menggagahkan diri untuk meng-updated blog nie WALAUPON xde benda untuk di kongsikan -____- Jadi terima jelah apa ada nya yerr . Jangan complain tau !

Motif letak gambar nie ?

Kerja setakat nie Alhamdulillah xde banyak ragam , if you did ask lah . Nanti bila dah ada ragam aku habaq kat ampa semua noh . Jangan risau . Kehidupan sekarang nie agak busy dan bercelaru sikit sebab banyak benda nak kene uruskan dalam pada masa yang sama harus bekerja . Jadi agak chaos sedikit .

Baru-baru nie aku pergi servis braces . Last servis bulan 7 hari tu . Sila klik sini untuk keterangan lanjut ----> Servis Braces

Still the same person 

Sekarang dah bukan kaler hitam bunga-bunga , sekarang kaler putih jernih . So macam tak obvious sangat lah kaler nya . Agak derita jugak 2 bulan pakai kaler hitam bunga-bunga tu . Nak nak time raya pulak , di mana aktiviti untuk pose sana pose sini terlampau banyak . Memang terbaik lah kan pakai kaler hitam bunga-bunga time raya >__<

Total semua 18 orang staff Pizza Hut Banting termasuk manager

Ohh ye , hari Ahad hari tu , manager aku ada buat perjumpaan staff-staff pizza . Perjumpaan nie bertujuan untuk mengenalpasti masalah dan ketidakpuasan hati para staff . Segala yang terbuku di hati , hendak lah di luahkan time perjumpaan nie . Tapi aku diam je sebab aku baik dan tak nak menuding jari kepada sesiapa . Aku cuma ngumpat belakang-belakang je . Ahaks ~

Beli number pin and buat acc Maybank

Lepastu aku uruskan hal nak sambung belajar . Memandangkan sekarang nie , cuma aku seorang sahaja graduan matrik yang menganggur jadi aku agak rasa rendah diri sedikit di sini . Kita skip je lah dulu part nie yerp =) And guys , please stop asking why aku reject offer from UNIMAS . Merayu sangat , plisss . Dah tak sanggop dah nak terangkan panjang lebar A to Z .

Pizza Hut Nilai

Memandangkan gaji bulan september aku sekadar tett tett sahaja , so aku spend all the money untuk belanja family aku makan pizza . Aku nie memang agak pemurah dalam bab-bab nak belanja nie . Jadi mari lah couple dengan aku . Eh ?

Happy dapat makan -__-'

All time favourite dessert , cookie sundae =) beli sampai dua 

Alhamdulillah , tercapai jugak hasrat aku nak belanja family . Seronok sangat . Cuma yang tak seronok nya sorang service crew dekat Pizza Hut Nilai nie sangat lah kurang ajar . Nama dia Zakiah Hanum . If you ever read this Zakiah Hanum , i just want to say , you're totally bitch !

Macam nie cerita nya .
Aku saja lah masuk nak tengok tempat duduk , lepastu si Zakiah bitch cakap macam nie

" Boleh tak queue dulu , jangan pakai masuk je !! " - dengan nada kurang ajar 

Padahal aku cuma tengok je , tak kata pon nak duduk curi-curi meja . Asal si Zakiah bitch nie tetibe nak menengking aku ? My mom siap suruh hantarkan pesanan penaja kot untuk si Zakiah bitch nie .

" Kalau period jangan datang kerja ye , berehat je kat rumah =) " - My mom 

Staff-staff kat situ pon ada bagi tau yang si Zakiah memang macam tu . Si Zakiah nie jenis hangin satu badan dan poyo tak tentu pasal , bajet macam ketua kat situ padahal service crew je .

Kebetulan kitorang punya table dekat dengan kaunter cashier , so terdengar staff-staff lain ngumpat si Zakiah nie . Nampak sangat lah kau nie bitch Zakiah oi sampai semua staff pon mengata kau =)

PESANAN PENAJA 


" Apa pon yang berlaku , senyum selagi boleh "

Dah cakap dah takde isi penting pon . Melalut je lebih . Sampai ketemu lagi pada next entri =)
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim

See ya !

17 comments:

  1. hmm ingatkan nak update pasal bitch lagi sorang yang hang sakan bahan dia kat fb n twitter tu.haha. Eh btol lah x nampak pon macam pakai braces. orang yang kurang ajar ni kita kena bahasakan dia, baru reti bahasa sket.
    kerja kat pizza masyuk n best x? aq dah bosan keja kat macd, ingat cuti sem akan datang nak ubah angin ke kfc ke pizza ke.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tu bitch lain . banyak sangat bitch sekarang nie . hahaha

      yg penting jangan kejra kfc kot . hahaha . dengar kata kfc gaji murah . McD pulak always busy . pizza pon sama busy nya cuma McD 24 JAM

      Delete
  2. Takpe lah zharif , paham . Taknak tanya dah soalan tu . Kesian zarep :")

    Papepun , goodluck sambung belajar nnt . walau kat mana pun belajar , taraf kita sama je . nanti keluar pun sama jek dengan ijazah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol betol betol , cuma masa je yang berbeza kan =) thanx haikal ^^

      Delete
  3. hensem pulak aku =P btw zakiah hanum tu hot kot..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hot kemende nya , make up tebal gila . umur dah lanjut .

      Delete
  4. wish u all the best wherever u're =) btw bracers kita same colour ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanxk najihah , pakai braces jugak rupa nya . sepp kita geng ! ^^

      Delete
  5. Replies
    1. sangat lah ! try makan kat situ adi . mesti kau jumpa . USIM kan dekat nilai . huhu

      Delete
  6. kim salam Zakiah tu.. DIa mmg taste aku. lol !

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol , zakiah tu dah berumur kot . hahahaha

      Delete
  7. assalamualaikum zharif, how are you right now??....still remember me at Penang Matriculation....i dont want to tell who i am, but u do include my pic in one of your Karangan A++....wish u good luck...May Allah Bless You...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam =) is it Zas ? Izzati ? Fadzley ? Jazeim ? banyak sangat lah >__< sape yerp ? nak tau sangat kot .

      BTW thanx ^___^ wish u all the best too =)

      Delete
  8. hehe salam , tq read my entry pasal pizza hut tuh
    yup , i kenal kak zakiah tuh , pernah kerja sekali :) u look so angry with her :D hehe ,

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab si zakiah tu perangai macam haram >__< hahahaha

      Delete
    2. hahaha maybe dia dah berubah jadi x ok kot , haha dia masuk awal bpe bulan je dr sy , so skang dia dah lama kerja sana , maybe belagak sikit la kot . haha :D if saya still kerja sana , of course i will give u the best service . Insyaallah :)

      Delete

Home