Friday, October 12, 2012

Zinger double is down !

Assalamualaikum

Sama sekali aku tidak di bayar untuk post entri ini . Ikhlas dari lubuk hati ku yang paling dalam , aku ingin berkongsi saat menikmati burger ini ~


Keinginan kian membuak-buak setelah membaca blog Hanis Zalikha tentang Burger Zinger Double Down . Di tambah pula bentuk burger nya yang unik dan 100% tiada roti menambahkan lagi kegersangan terhadap burger ini . Owhh terliur sudahh >__<

First thing yang wajib di buat sebelom makan is berposing

Once the makanan masuk dalam perut , it's missing already and got no bukti yang kita makan benda tu . So tips pertama hari nie , berposing dulu dengan makanan yang akan anda makan .

Meyh nak ajar cara makan Burger Zinger Double Down nie . Memandangkan saiz nya agak besar jadi cara nak makan kene betul ye kengkawan supaya segala kenikmatan ketika mengunyah dapat dirasakan dengan abadi . Lulz ayat fancy gila ~


1. Genggam burger dengan menggunakan dua tangan pemberian Allah . 
Aku tulis genggam ye bukan gangnam . Jadi baca dengan teliti .

2. Nganga mulut sebesar-besar alam tidak kira anda wanita mahupun lelaki . Jangan risau , 
lalat takkan masuk . Dia lalu depan mulut korang je pon dia dah boleh pengsan .

3. Lalu ngap lah burger tu sambil pejamkan mata , konon macam burger tu sedap lah . 
Sambil berkata , omnom-nom nikmatnya ^__^

Malang sekali , aku tidak boleh menggunakan langkah-langkah di atas . Sadis nyaa ~

Yes , aku cuil satu-persatu sebelum makan

Hal ini demikian kerana ( wahh ayat karangan bahasa melayu keluar amek kau ) diri ini pemakai braces tegar X__X Kan nampak sopan ala-ala lelaki melayu terakhir gitu . Mak mertua suka tau bila tengok macam nie . Itu dia tips kedua untuk kali nie , bersopan ketika makan .

Lalu bersemadilah ia di dalam perutku ini dengan gembira nya walaupon mengambil masa satu jam untuk menghabiskan burger nie . Namun malang sekali lagi , ketika gigitan yang terakhir ku terdengar " krekk " . Terasa macam ada something perubahan yang berlaku terhadap gigi ku .

OUHHH TIDAKK ! Tak mungkin ini terjadi . Tak mungkin >__<

Yes ia sangat mungkin , braces ku yang paling hujung tercabut -___-
Maka tips ketiga untuk kali nie , pengguna braces tolong hindari Burger Zinger Double Down .

PESANAN PENAJA


" Sesal kemudian tak berguna lagi , sobs sobs T___T "

Lepas nie kalau mengidam rasa macam nak makan lagi , aku kene lebih berhati-hati .
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

14 comments:

  1. burger tu sgt sedap kot..tak smp 10 minit aku dh abis telan..hahaha =)

    ReplyDelete
  2. hahahah siannye,,, xpe2 janji dpt rasa zinger burger tu,,ak x sempat mkn pun :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. merasa lah jugak walaupun braces tertanggal . hahaha

      Delete
  3. 1st thing hal ini demikian kerana- kesalahan tatabahasa.haha. sepatutnya either one. pastu aq rasa betapa sakitnya masa bunyi 'krek' tu. waa, rasa cam nak nangis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh bukan ke betul ayat tu ? ce cek balik dengan cikgu bhasa melayu . rasa nya betol . sebab dulu pernah guna time buat karangan . hewhew

      sakit sikitlah . nasib baik lah yg tanggal paling hujung .

      Delete
  4. hohohoh . chill ye zarif =) biase ar tu , pemakai braces tegar memang akan alami benda tu setiap masa.. dah hilang nikmat makan burger ble kne cuil satu2 .kan kan kan . =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu betol . xdapat nak gigit untuk merasa kenikmatan yg abadi . muahahha

      Delete
  5. serius dah lama gila aku tak makan fast food KFC, mcD bagai ni..ntahla, tak minat..hehe

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. yupp , genggam ye bukan gangnam =P hahaha

      Delete

Home