Monday, November 5, 2012

Goodluck SPM =)

Assalamualaikum

Seriously , aku tak tau pon hari nie hari first day SPM . Ya Allah teruknya aku . Betul-betul dah tak ambik port pasal SPM . Zaman SPM ku sudah berlalu dua tahun yang lalu . So memang dah tak nak mengimbau balik zaman SPM aku tu walaupon kekadang rindu .

Tapi tahun nie SPM amat bermakna buat family aku kerana kakak dan adik perempuan aku akan menduduki SPM tahun nie . Dah duduki dah pon , kan hari nie first day -___-


It might sounds weird to wish " GOODLUCK SPM " to someone who is older than me and someone who is eighteen years old . But that's the fact . Nothing can change that .

'' So zarep nak ucapkan selamat menduduki SPM buat kakak dan Nurin . Semoga korang berdua dapat buat yang terbaik . Buktikan kat semua orang yang korang berdua boleh buat . Jangan kesah apa orang nak kata . Dorang bukan sesiapa . Yang penting sekarang nie , korang jawab soalan tu betol-betol . Jangan tinggal satu soalan pon even tak tau jawapan nya apa . JUST DO IT ! "

Why am i crying right now making this speech ? So weird X__X

Aku terlampau gembira tengok dorang berdua akhirnya dapat menduduki SPM especially kakak aku . After what she has been through in her life , she's still here and keep doing what she started until the end . Sangat banyak ujian yang Allah bagi kat dia . Tapi aku percaya , Allah takkan bagi ujian yang hamba nya tak mampu .

My adik and my kakak belajar di sekolah pondok . If you did ask lah yerp . Kalau sekolah pondok pon korang tak tau haihh susah lah hidup macam nie -___-

Dorang bersekolah di Sekolah Tinggi Islam As-Sofa ( STIAS ) di Negeri Sembilan . Ini merupakan sekolah yang ketiga buat adik aku dan yang kelima buat kakak aku . Bukan sebab dorang bermasalah tapi management sekolah tu yang bermasalah . Dan Alhamdulillah di STIAS , dorang ada menyediakan pengajaran tahfiz dan akademik . Jadi seimbang lah dunia akhirat . Wahh gitu .

Kiri , adik . Kanan , kakak

Dorang sekolah pondok nie dah lama , still form 1 lagi dah masuk sekolah macam tu . Lambat habis sebab asyik bertukar-tukar sekolah . Kakak aku pulak , dia terpaksa menjalani satu pembedahan pembuangan appendix pada umur 15 tahun . Dan hampir 6 bulan jugak lah dia duduk kat rumah lepas pembedahan tu . Itu yang lambat habis tu . Tapi sekarang , Alhamdulillah pembelajaran tahfiz dorang dah habis .

STIAS sekolah yang akhirnya menjadi tempat yang paling ideal untuk dorang berdua . Adik aku masih lagi bersekolah di situ dan menduduki SPM di bawah nama sekolah STIAS tu . Tapi kakak aku pulak lain cerita nya . Dia tak mampu nak bawak subjek account ( which is wajib ambik sebab termasuk dalam pakej ) . So dia ambil keputusan untuk jadi calon persendirian di rumah . Kira macam home school lah .

Kakak aku study sendiri kat rumah untuk semua subjek . Tinggal beberapa chapter je yang tak habis lagi sebelom meninggalkan sekolah STIAS tu . So haku nie yang ado kat rumah tolon-tolon sikit ajar kan apa yang perlu . Aku nie pon boleh tahan jugak pandai nya . Ahaks ~

Detik-detik mengambil result SPM pada march 2011

Nampak tak muka sedih gembira aku tu . Hah dari situ sudah menggambarkan result SPM aku . Aku ada publish pasal post result SPM aku . Tapi aku tak pernah share link post tu dekat facebook sebab malu . HAHAHA

Nak baca ? Nahhh ---------> Mengulangi SEJARAH !

Eh tetibe buat entri pasal diri sendiri pulak . Post nie sepatutnya khas untuk adik dan kakak aku >__<

Selepas beberapa tahun meninggalkan subjek akademik , tapi dorang still mampu untuk belajar walaupon agak lambat sikit untuk tangkap . Takper , biar lambat asalkan faham . Semoga usaha korang berdua akan membuahkan hasil . May Allah bless both of you =)

Seriously , I just worried about their maths . Oke bye .

Just in case you want to know lah yerp , kitorang bertiga nie agak rapat sebab umur kitorang selang setahun je . Kakak umur 20 tahun , aku 19 tahun , Nurin 18 tahun . So memang rapat . Betul-betul proaktif and produktif betol my parents masa tu . Wakawaka =D

Special wish dedicate to Zira , Apis , Amzar and Aina Mastura :
" Wish you guys all the best , gunakan masa sebaik-baik nya , jawab dengan teliti okeyh =) "

PESANAN PENAJA 


" Abang zarep nak ucapkan selamat menduduki peperiksaan SPM kepada mereka-mereka yang mengambilnya . Lepas dah usaha , jangan lupa berdoa okeyh =) "

Aku sebenarnya nak updated blog pasal pergi Times Square tapi rasa nya entri nie patut di post dulu kot . So tunggu lah my next entri =)

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

10 comments:

  1. mesti rapat kan dengan kakak tu..

    ReplyDelete
  2. zharif ce nangis tuk aku..nk tengok pliss..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahh kau , menganjing aku je keje >___<

      Delete
  3. alaaaa.. SPM je ? wish laaa jugak kat budak2 STPM semester 1 nihh ! hihihih =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oke oke =) wish all the best to those yang akan menduduki STPM . all the best and jangan lupa doa okey ^__^

      Delete
  4. Replies
    1. memang best =) tapi selalu gadoh kalau kat rumah . muahahaha

      Delete
  5. Kenapa kakak & adik jer yg skola stias, apasal awak tk skola sama mcm kakak & adik awak?

    ReplyDelete

Home