Sunday, November 11, 2012

My off day !

Assalamualaikum

It has been happened for like 10 days ago but i still want to update about it here . So terima jelah erk cerita yang dah basi nie .

Me and my BFF , ceyhhh BFF sangat tau . Macam poyo pulak bila dengar orang cakap BFF-BFF nie . Sebut kawan baik sudah . Sedap sikit dengar . Ini tak , nak BFF jugak ( Tangan didada mata ke atas )


Pada 1 November yang lalu , aku dengan semangatnya bangun pepagi buta with this mamat hidung kembang pergi ke stesen bas . Macam hidung kau tu tak kembang pulak kan zarep ?

2 jam kemudian sampai lah kitorang kat Kuala Lumpur . Singgah dekat McD yang dekat dengan Pudu Raya tu . Bukan kah sarapan di McD pada hari biasa murah ? Jadi aku takkan lepaskan peluang ini ! Alang-alang dah rajin bangun pagi tu , moh lah singgah sarapan di McD dulu . Satu set meal 5 hengget je kot . Terus tibai beli 3 set meal .

Ambik gambar depan cermin itu wajib !

Agak cantik yerp McD nie . Luas dan bertingkat-tingkat pulak . Habis makan terus gerak pergi Times Square . Naik bas dari Pudu Raya ke Times Square sehengget je .

Masuk Times Square , kalau tak shopping , tak lain tak bukan mestilah nak masuk indoor theme park dia , betol tak ? So memang datang Times Square masa tu aku cuma nak main je bukan untuk bershopping . Duit takde lol .

Times Square Indoor park ticket price 

Macam-macam permainan kitorang main kat situ . First kitorang main yang pusing-pusing tu . Rasanya hampir kesemua mainan kat dalam tu pusing-pusing -___-

Dizzy mende ntah namanya >__<

Nak kata best tu , takde . Cuma biasa-biasa saja . Yang penting , turun je dari benda nie , terus lari pergi bilik air . Last aku datang main kat Times Square nie tahun lepas . Symptom yang sama terjadi lepas naik bende nie . Mual dan pening sangat . Nasib baik lah lempeng McD yang aku makan pagi tadi tak terkeluar sekali .

Lepastu main benda yang naik turun macam kat Genting tu 

Lepastu main benda nie , alaa yang macam dekat Sunway Lagoon tu

Lepastu main roller coster . Naik sampai 5 kali tau . Almaklumlah , pergi pada hari biasa tak ramai orang , jadi tak perlu beratur pon . Turun , naik balik . Turun , naik balik . Rasa macam VIP pulak tak perlu nak beratur-beratur nie . Masa first aku naik tu , dalam roller coster tu cuma ada aku and two other indian girls saja . So suka hati makbapak aku nak jerit kekuat dalam tu . Kalau ramai orang, malu lah nak jerit-jerit terpekik terlolong nie . Malu malu malu >__<


Kitorang takde lah straight main dari pagi sampai ke petang . Kitorang keluar masuk situ 3 kali kot . Perut lapar pergi isi dulu , lepastu sambung lagi . Lepastu lakukan apa yang wajib untuk dilakukan , lepastu masuk lagi . Lepastu pergi main bowling kejap , then masuk lagi .

Muka kalah asyik masuk longkang je 

Nak jugak mention , ada satu kedai fast food nie . Ya Allah tuhan jelah tau betapa sedapnya makanan kat situ . Nama kedai tu Crepe 2U .


Masa first nampak ada orang makan , tertelan jugak air liur bila tengok . Arghh tak leh tahan , nak kene beli jugak . Dia macam apam balik tapi yang nie dia lagi tipis and dia punya isi boleh pilih . Banyak flavour dia , boleh pilih . Makin rumit flavour dia makin mahal lah yer .

 Hah macam nie bentuknya 

Aku pilih flavour chocolate oreo . Maigad , bila rasa macam nak lagi tau tak >__< Yes memang betul . Lepas habis , aku pergi beli lagi satu . Muahaha

Tak ke jakun tu ?

 Muka setia menanti , khusyuk sangat tengok orang buat kerja

The price , murah kan ?

Kalau pergi TS nie , korang ce lah rasa . Sedap sangat ! Aku amek set A . It comes with air sekali . Jangan risau , ada surat perakuan HALAL kat situ . And for those yang rasa ragu-ragu tu , better beli makanan kat tempat lain lah yerp =)

Lepastu kitorang balik . Maka tamatlah cerita ke Times Square nie . Itu je nak cerita . Tapi lambat benor aku nak mengupdated nya .

Alang-alang aku dah cerita pasal off day nie , meyh lah aku sumbat cerita off day aku minggu lepas , 6 November . Aku belanja adik perempuan aku makan McD .

Suka betol dia ada orang belanja =)

Wifi McD sucks ! tapi big mac tetap my feveret =)

Dia pon nak jugak ambik gambar depan cermin -__- 

Making face expression is my adik best at

Itu je nak cerita ? A'ah tu je . Oke bye .

PESANAN PENAJA


" Spend time with someone we can be silly with is priceless "

Tengah study science form 4 and form 5 sekarang nie in order to help my sister . Dulu tak ambik sains teras . Sains teras nie lain sikit rupanya . Ingat kan sama je dengan bio kimia fizik tu . InsyaAllah , tolong apa yang mampu je .

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

18 comments:

  1. bapak best!!!!!! taktau nak sentuh part mana. tengok makanan tu sedap gila. hahaha .laparrr -_-

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. rindu rean jugak =') memang sedap reann >__<

      Delete
  3. huyooo .. crepe tuu sngt ohsemmm .. ~ =) then picha PESANAN PENAJA .. --> comel ^____^ sebab ade braces disitu =) hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. ce lah try , sedap sangat >__<

      tenQ najihah =)

      Delete
  4. wah lapar dibuatnya tgk makanan yg awak makan :) anyway , best entri ni , buat rasa teruja nak pergi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi jangan tak pergi =) murah dan berpatutan ^^

      Delete
  5. saya dah baca semua entrie zharif :) biasanya jadik silent reader je,arituh, malunya kat abah saya. Sebab masa sy tengah baca blog Zharif, saya tengah sengih sorang2, ketawa sorang, *sebab blog zharif kan best + lucu ! Pastuh, sy tak tau abah saya tengah perhatikan saya. pastuh dia sergah saya dari belakang ! Bapakkk, malu sangat! Hahaha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uwaaa terima kasih asnida =') serious terharu . huhu
      teruskan membaca yerr =)

      Delete
  6. wahhhhh mekdi float lah best har har

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu dah biasa sangat , buat kat rumah pon boleh =D

      Delete
  7. zharif
    tq sudi ke blog ..kereta sewa dilgkawi sentiasa ada dnt worry..harga ikut pada kereta apa yg kita nak..klu mywi..dlm 70 rm shj..klu nk keta best..hargnya pun agk best jgk yer..ha hhaaa..hotel pun byk..x pyh book dulu pun x apa..kami pergi pun x der book2..sbb x rncang..sampai sana semuanya ada.:) happy holiday.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx for the info =) takut je xde kereta bila sampai sanan nanti =) huhu . Thanx ^^

      Delete
  8. woi scandal ke hape haha ok BFF! :p

    ReplyDelete

Home