Thursday, November 22, 2012

Ragam di Pizza Hut Banting

Assalamualaikum 

Idea nak updated blog sangat lah terbatas memandangkan there's nothing to share with you guys . Jadi , saya Muhammad Zharif selaku pemilik jejakakaula.blogspot ingin memohon ampun dan maaf sekira nya post kali ini tersenarai dalam korang punya
"the most melalut post among bloggers" . Jadi undi lah saya , eh ?

Gambar pendahuluan mestilah nak bubuh yang comey-comey je . 
Adakah ini perbuatan yang keji ?

Saja nak cerita apa yang jadi kat Pizza Hut Banting nie . Banyak sangat peristiwa penting berlaku , so aku himpunkan semua jadi lah satu entri . Maka hasrat untuk mencapai satu bulan 5 post boleh tercapai . Muehehe .

Pizza Hut Banting nie baru je renovate bulan 6 yang lalu . Tapi kan tapi kan , baru-baru hari tu , siling nya roboh -___- Sangat lah tak bagus orang yang renovate pizza hut nie .

Gambar terpaksa delete .

Dah lah kat sebelah table tu ada customer , nasib baik tak jatuh atas customer . Pulak nya jatuh atas customer , tak ke naye . Customer table tu tak nak bayar weyh apa yang dia makan , santak kuaja ! Padahal sikit pon tak kene dia tapi dia tetap tak nak bayar . Grr !

BTW , siling tu runtuh sebab ada kucing besar kat atas tu . Dia cuba lompat dari satu tiang ke satu tiang . Mungkin cubaan dia gagal , tu sebab runtuh tu . Lepas je peristiwa siling runtuh tu , kitorang nie sebagai staff puas cuba nak keluarkan kucing tu . Tak boleh weyh . Terlampau susah dan degil kucing tu . Siap dah beranak pinak kat atas tu .

Teringin tau macam mana rupa Pizza Hut Banting ? Nahhh video !

Don't hate me for being such a batak boy please . . 

Bulan lepas ada pest control . So sebagai staff closing , kitorang kene keluarkan semua barang-barang dekat kitchen and balut dengan plastik . Banyak betol kerja nak kene buat masa tu .

Dah siap di bungkus =)

Sesi menunggu abang-abang pest control buat kerja

Isnin hari tu , aku dengan manager aku , sir ramlan , pergi ke HQ Kuala Lumpur untuk menghadiri satu kelas tentang bagaimana untuk mengawal serangga perosak di outlet . So yeahh , aku pon pergi . And during the class , guess what ? Aku tidur . Sooo typical Zharif Azis .

HQ Kuala Lumpur

 Pizza Hut Support Centre

Le me in front of Pizza Hut Support Centre

Dah nama pon HQ kan , so semua dinding termasuk lif-lif kat dalam bangunan nie semua di tampal dengan menu-menu Pizza Hut , KFC , Ayam Mas . Meriah betul lah bangunan dia . Cantik =)

For those yang tak tahu , Pizza Hut , KFC dengan Ayam Mas nie satu company okey .

Nak pergi sini siap beli kasut baru , tu yang tak tahan tu . Orang kampung masuk bandar lah katakan . Haha tak lah . Manager aku yang suruh tukar kasut baru sebab kasut kerja yang selama nie aku pakai sangat lah tak sesuai . Memang pon . Kasut kung fu kan kelakar rupa bentuknya  .

Sape terpijak aku cekik !

Dilema betol lah setiap kali nak beli kasut , beli kemeja , beli seluar . Selalu tak ada saiz yang betul-betul fit dengan tubuh I yang menggoda nie . Eh ?

Tak lupa juga peristiwa Pizza Hut Banting blackout . Keras lah Pizza Hut Banting nie . Macam-macam berlaku .

Pantulan cermin jelas menunjukkan ada budak batak sedang ambik gambar 

Satu deret bangunan xde elektrik . KFC kat sebelah pon sama =)

Lagi peristiwa apa erk yang nak di cerita yerp . Rasanya xde dah kot . Last but not least , nak jugak share gambar-gambar yang aku ambik sepanjang aku bekerja dekat Pizza Hut Banting nie . Kenangan kot , mana lagi nak letak kalau bukan dalam blog . Huhu

Kegigihan Miss Wani and Miss Bet 

Asril and Yan , always together-gether 

Fizur berbaju merah , rajin budak tu =)

Tasha , all star !! Arumi macam dah penat sangat je -___-

Pekerja Pizza Hut Banting paling popular , DAUS !!

Semua pekerja kat Pizza Hut Banting nie best-best . Macam-macam ragam ada . Walaupon ada satu dua yang annoying ( Tangan di dada , mata ke atas ) , kalau boleh rasa nak cekik-cekik pon ada . Hahaha . Eh boleh pulak mengumpat kat sini . Astaghfirullah al azim !

Budak-budak pizza termasuk lah manager aku , dorang dah discover blog aku nie T__T
So memang Privacy No More !

PESANAN PENAJA 


" Yes cik , nak mencekik apa ? Pizza or spageti ? "

Jumpa lagi di entri akan datang , tak tau lah bila -___-
Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim !

See ya !

17 comments:

  1. bru taw ayam mas satu company...hahaa...mcm2 jd. jgn nanti pizza hutnya tenggelam sudah. hehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalao tenggelam pon best jugak , boleh cuti . bhahahaha =D

      Delete
  2. kalau sue pergi dapat diskaun tak :P .. mohon pasta satu ! >.< laporrrrr ..meatball carbonara satu yea.. then delivery kat umah saya.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. meatball carbonara takde , tapi meatball bolognise ada lah =)

      Delete
  3. best entry kali nih =) da lme mnnti entry bru . huhuhu . fuyoo.. cantikknye pizza hut banting ! serius ta pnh pg situu =) time blackout tuu mmg pizza hut tutup satu harii tuu ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. time blackout tu , just tutup satu jam je , bila letrik dah ada , bukak balik . lepastu malam letrik xde lagi . habis bergelap . 2 kali letrik xde dalam satu hari . HAHAHA =)

      Delete
  4. pelik-pelik jew..kot pizzahut kena sumpahan..haha..lawaklah entry u nie..keep it up..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pizza hut banting nie keras lah =P hahaha

      Delete
  5. diela_nur@yahoo.comNovember 26, 2012 at 3:39 AM

    Pizza hut banting tu jadi cmtu sbb ada zharif!! HAHAHA

    ReplyDelete
  6. haha okay Miss Bet adalah manager kesukaan saya! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah !! dia cool and sporting =D

      Delete
  7. wah dah cntik pizza hut banting,,dulu masa sya kerja kt si tu xcntik mcm 2 pown,,wahh ridu miss wani ngan tasha yg comel :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah dengar nama peah , kak linda pernah cerita =)
      rindu miss wani jugak =) tasha mmg comel ... huhu

      Delete
    2. hahaha yka,,apa la yg dya dok cta,,dlu kja skali ngan kak linda ktorng dok serumah sbb ktorng study skali,,tasya dya la staff yg pling best,,

      Delete
    3. tau =) tasya mmg best !! kelakar sporting and baik sangat =D

      Delete
    4. ha taw xpa,,wlaupon cra dya mlawak 2 mcm ksar ckit,,tmbah2 tme lpak ngan dya memang happy gla2 kowt,,haha

      Delete

Home