Sunday, December 2, 2012

Preparation , perlu ke ?

Assalamualaikum 

Jangan terperanjat , jangan terkejut opocot , yes , anda berada di tempat yang betul . Anda sedang berkunjung jejakakaula.blogspot.com . Cuma berlaku sedikit perubahan terhadap blog ini . Jadi teruskan membaca , majulah jejakakaula untuk Zharif Azis ! Eh ?

Alhamdulillah setelah sekian lama aku merancang , akhirnya hari nya sudah pon tiba . Hari nie , tanggal 2 disember 2012 , aku akan berangkat ke Pulau Langkawi . Ceyhh , nak pergi Langkawi je pon tapi perkataan berangkat tu macam nak pergi haji je . Pelisss lah zarep ( Tangan di dada mata ke atas )

Perlu ke tayang berapa beg yang di bawak ?

Tiket bas dah beli dua minggu yang lalu . Maka jam 11 malam aku akan start bertolak dari Klang Sentral ke Kuala Perlis . Kenapa perlis ? Sebab dari Kuala Perlis naik feri ke Langkawi cuma ambik masa 1 jam sahaja . Masa itu emas bukan ?

Perlu ke tayang tiket bas ?

Wahh dua tiket , milik siapakah tiket lagi satu itu ? Soalan cliche sangat tau korang nie . Sebok je nak tau kan . Menci arr macam nie . Privacy No More betul lah ! Eh itu slogan blog hakuu >__<

Perlu ke tayang partner pergi bercuti ?

Rancang nak bercuti since bulan Ogos hari tu , google itu google ini , kumpul maklumat semua . Tempah apa yang patut , and now , we're ready to go !!

Perlu ke tunjuk apa yang di google-nya ?

Maka itu sahaja yang aku nak bagi tau . So tunggu jelah erk entri akan datang . Aku akan cerita kan pengalaman 4 hari 3 malam di Pulau Langkawi . Tunggu tau korang ?

PESANAN PENAJA


" Doakan supaya percutian aku kali nie berjalan dengan lancar, selamat pergi dan selamat balik . Aminn " 

See ! i told you already , post blog macam nak pergi tunaikan haji je .
Semalam closing , pagi nie pulak morning . Sekarang jam 6 pagi tapi still tak tidur lagi ?
Awat lah teruk sangat aku nie  -___-

Yang baik datang dari Allah , yang jahat tetap datang dari syaiton nirrajim .

See ya !

20 comments:

  1. welcome to kedah :) sue pun baru pergi bulan 7 aritu.. hehehe.. nanti belikan cokelat DAIM yea.. :) btw stay kat mana nanti ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coklat daim tu popular erk . Sampai semua org tau . Stay dekat amzar motel . Murah :-)

      Delete
  2. wahhh bestnya depa. sila laa mai langkawi kat negeri kedah ni. best. hahaha. gambaq first tu awesome ah zarep. eksaited !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Langkawi mmg best . Untunglah org kedah bole pergi selalu . Time kaseh :-)

      Delete
  3. langkawi memang best ! kami baru pergi jerh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestkan :-) rada mcm nk pergi lagi je . Huhu

      Delete
  4. bgus laa Zharif nihh .. buat perancangan awal ! ! perghh it's ohseeemmmmmm ! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilah kne rancang awal , kalo tak nanti blurr tak tau apa . Huhu . Btw thanx jihah :-)

      Delete
  5. wah lamanya cuti. hati2 n enjoy the trip. aq sedih doe x jadi p sebab masing2 ada hal. BTW tulisan ko kemas n cantik la. yup preparation tu penting. family aq pon klo nak g jalan2 buat plan baik punya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde rezeki tu , takpe boleh plan lagi kan . Rancang baik2 . Btw thanx :-)

      Delete
  6. wah.. bangus preparation kau.. teliti!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bru lah percutian jadi smooth je kan :-) thanx cik shida

      Delete
  7. apa2 pon yang kita buat, preparation tu penting.

    nak doa kan pon, dah selamat sampai kan? haha! apa2 pon, syukur alhamdulillah, semua nya selamat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu , preparation memang penting =)
      terima kasih =D

      Delete
  8. Assalamualaikum dik. bagusnya! ada perancangan. kongsi sket dengan akak. nak ajak hubby g honeymoon ni. huewhuew!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene rajin google lah kalau mcm tu =P

      Delete

Home